Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Screenshot_5.jpgΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς - Βουλευτής Ηρακλείου

Αθήνα, 5.2.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή το αίτημα του Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης για την πλήρη ομογενοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υπηρεσίας με το μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος»
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματίου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης, σχετικά με τη κατάθεση του Σχεδίου Νόμου στη Βουλή που αφορά στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σύμφωνα με την επιστολή στο εν λόγω νομοσχέδιο δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις από την Ηγεσία για την επίλυση του προβλήματος της ¨ομογενοποίησης¨ του πυροσβεστικού προσωπικού και έτερων προβλημάτων.
Επίσης όπως αναφέρεται με τους όρους που τίθενται στο σχέδιο νόμου διαχωρίζονται ¨απαξιωτικά¨ από το υπόλοιπο μόνιμο προσωπικό.
Συγκεκριμένα οι ΠΠΥ διεκδικούν:
1) Ίδιο εργασιακό καθεστώς με αυτό του μόνιμου προσωπικού.
2) Διάθεση όλου του πυροσβεστικού προσωπικού για την υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας και όχι μόνο των ΠΠΥ.
3) Συμμετοχή ενός εκπροσώπου της Ομοσπονδίας ΠΟΠΥΣΥΠ στο συμβούλιο του επιτελικού σχεδιασμού.
4) Ανανέωση της λίστας των επιτυχόντων ΠΠΥ για επιπλέον δύο έτη.
5) Ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό των επιτυχόντων ΠΠΥ, που έχουν δυνατότητα να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Επίσης να δοθεί η δυνατότητα σε συμβασιούχους πυροσβέστες να συμπεριληφθούν στον Ν. 3938/2011.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.