Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ


   Προς
  Υπουργό Προστασίας tου Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο
  Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη Κυριάκο

Κοινοποίηση:
Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά Α.,
Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης Βενιζέλο Ε.,
Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση Ι. ,
Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου,
Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. κ.Παναγόπουλο Ι.
Αξιότιμοι, Κύριοι
 
Με κοινή Υπουργική Απόφαση σας στις 4/2/2014 συστήνεται ξανά τριμελή επιτροπή προκειμένου να ελέγχουν για πολλοστή φορά τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν για να προσληφθούν οι 4.000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Θα θέλαμε να σας τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι, ένας κλάδος όπως τον δικό μας με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και συνεχή αγώνα, δεν έχει άλλη επιλογή από το να τάσσετε υπέρ κάθε νομιμότητας και διαφάνειας σε οτιδήποτε είναι αυτό.
Το ίδιο σας λέμε και τώρα ………………
Κάντε όσους ελέγχους θέλετε …………………….
Πρωταρχική σημασία έχει η τιμή, η υπόληψη και η αξιοπρέπεια μας και επειδή την ενέργεια σας αυτή την θεωρούμε άκρως προσβλητική και προκλητική απέναντι μας, Απαιτούμε να μας απαντήσετε γραπτός α) ποιος ο λόγος που αμφισβητείτε τον έλεγχο της προηγούμενης τριμελής επιτροπής την οποία εσείς οι ίδιοι ορίσατε να ελέγξει τα δικαιολογητικά στους 4.000 συναδέλφους β) ποιος ο λόγος που αμφισβητείτε το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ(ΑΡ.ΕΚΘ: 152Α2013), σώμα επιθεωρητών που εσείς οι ίδιοι διορίσατε να ελέγξει τα ίδια δικαιολογητικά στους ίδιους συναδέλφους γ) που αποσκοπείτε και επαναλαμβάνονται συνεχείς έλεγχοι αποκλειστικά και μόνο στους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και τελικά για πείτε μας; μήπως θα πρέπει εμείς οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να αμφισβητούμε την αξιοπιστία σας όταν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε εμπιστοσύνη στα ελεγκτικά σώματα που διορίζετε ή ορίζετε..
Επειδή όμως έχουν γνώσει οι φύλακες από το που υποκινούνται όλα αυτά γιατί δεν ελέγχετε τις προσλήψεις του υπόλοιπου προσωπικού του πυροσβεστικού σώματος για να δείτε την νομιμότητα του;.
Σας καλούμε, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα του ελέγχου σας είναι διαφορετικά από αυτά των προηγουμένων ελέγχων να εξαντλήσετε κάθε αυστηρότητα ώστε, να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τους ελέγχους αυτούς.
Αν δεν το πράξετε εσείς να είστε σίγουροι ότι θα το πράξουμε εμείς καθώς όπως αναφερθήκαμε και παραπάνω η αξιοπρέπεια όλων μας είναι πάνω από όλα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σ.Δ 
 ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Ο ΕΛΕΝΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  ΤΟΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ Ο ΕΛΕΝΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.