Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Επιστολή Σαριδη.

Φεβρουάριος του 19 αντιπροσωπεία των εποχικών δασοπυροσβεστών των ετών 2008-2009 επισκέπτονται το γραφείο μου και με ενημερώνουν για την αδικία που αντιμετωπίζουν από το γεγονός ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στην λίστα επιτυχόντων επιλαχόντων του υπουργείου .

Προχωράμε σε επίκαιρη ερώτηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου κυρία Όλγα Γεροβασίλη παράλληλα δε ερχόμαστε σε επαφή με την νομική υπηρεσία του Υπουργείου .

Αρχές Απριλίου συζητείται η επίκαιρη ερώτηση και η Υπουργός δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει νομοθετικά αυτήν την αδικία .

Είκοσι δύο Απριλίου κατατίθεται τροπολογία χωρίς κομματικά εμβλήματα η οποία συνυπογράφεται από την κυρία Κοζομπόλη και εμένα δυο μέρες πριν κλείσει η Βουλή , μια βδομάδα πριν την λήξη της προθεσμίας που είχαν στην διάθεση τους οι εποχικοί .

Η τροπολογία γίνεται δεκτή από την κυβέρνηση την ψηφίζει ΝΔ και ΚΚΕ και ανοίγει ο δρόμος για τους εποχικούς. Την τροπολογία δεν την ψηφίζει η Ένωση Κεντρώων και ανοίγει ο δρόμος ο δικός μου.

Μάιος του 19 η κυβέρνηση προχωράει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες , χρηματοδότηση , ΦΕΚ , αλλά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η απόφαση για εκλογές  στερούν την δυνατότητα οριστικής επίλυσης της αδικίας σε μερίδα συμπολιτών μας . Η κυβέρνηση αδυνατεί παρ όλη την καλή διάθεση και πρόθεση της , μέσω προεκλογικής περιόδου να δώσει οριστική λύση φοβούμενη την προπαγάνδα .

Την περασμένη εβδομάδα επισκεφτήκαμε με εκπρόσωπο των εποχικών τον νέο γραμματέα του Υπουργείου και τον ενημερώσαμε για το ιστορικό δεσμευόμενοι ότι θα είμαστε εκεί έξω μέχρι το θέμα να επιλυθεί . Εντολή Υπουργού για κατάθεση δικαιολογητικών, ένταξη στην λίστα και διόρθωση των ηλικιακών κριτηρίων το ζητούμενο και το δίκαιο.

Υπάρχουν αξίες στην ζωή . Υπάρχουν αρχές , συνείδηση και συνέπεια . Υπάρχουν αγώνες που ξεκινούν από την πρώτη μέρα και δεν σταματούν μέχρι την οριστική τους δικαίωση. Ο αγώνας για την δημοκρατία είναι καθημερινός , δύσκολος και επίπονος . 

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί . Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο ψήφοι .

Καλή εβδομάδα να έχετε . Να περνάτε καλά.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Ζητούν να αλλάξει ο Πρωθυπουργός τον ποινικό κώδικα της χώρας. Αλήθεια άνοιξε η Βουλή να γίνει κάτι τέτοιο;

Συνάδελφοι έχουμε μία κυβέρνηση και εναν πρωθυπουργό εδώ και 20 μέρες καινούργιους.
ΚΑΙ η Ομοσπονδία χωρίς να έχει κάνει μία συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό χωρίς να έχει στείλει ένα έγγραφο με τα προβλήματα των μελών και του κλάδου μας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αξιολόγησε ότι πρέπει να στείλει ένα έγγραφο στον πρωθυπουργό στον οποίο να ζητά να αλλάξει τον Ποινικό κώδικα της χωρας( Θα μας τρελάνει ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ) ώστε να δικαστούν ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην ταμίας της Ομοσπονδίας για υπεξαίρεση του ταμείου της ομοσπονδίας το 2014 και πριν λες και ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φαραντάκης που υπογράφει την επιστολή αυτή προς τον κ. Μητσοτάκη δεν ήταν έως και το 2014 για οχτώ χρόνια Γενικός Γραμματέας στο προεδρείο της Ομοσπονδίας μιας Ομοσπονδίας που οι οικονομικοί απολογισμοί μέχρι το 2014 είναι όλοι ψηφισμένοι.
Δύο συμπεράσματα βγαίνουν από τα παραπάνω Πρώτον ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ο τωρινός τότε κοιμόταν για να μην πω κάτι άλλο. Και 2ον ότι το νυν Προεδρείο της ομοσπονδίας Βρίσκεται σε συνχιση και προβαίνει σε αλλοπρόσαλλες ενέργειες ώστε να καταστραφεί ολοσχερώς η ιστορική Ομοσπονδία.
Καλα εσεις εκει στην ομοσπονδία δεν ήσασταν που λέγατε στον Τσίπρα παίζεις μπάλα μόνος σου

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ενημέρωση απο ΑΠΣ για την εξέλιξη των δασικών πυρκαγιών στην Αττική


   
Στις 15:21 σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στη συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος, του δήμου Ραφήνας, στην Αττική. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 101 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Επίσης στις 15:27, σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στον Βαρνάβα, με τοπωνύμιο Κοκορέτσιζα, του δήμου Μαραθώνα, στην Αττική. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

Ειδικός φρουρός στο bloko.gr: Πήγαμε την αστυνομία 100 χρόνια μπροστά


Διαβάστε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr, που σχολιάζει την ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Είμαι πρώην ειδικός φρουρός, που έχω υπηρετήσει στην ομάδα ΔΙΑΣ. Τώρα ξανά που
διαβάζω όλους τους συνδικαλιστές της Ελλάς να δηλώνουν ότι γυρνάμε 20 χρόνια πίσω με τις προσλήψεις ειδικών φρουρών πως θα πρέπει να αισθανομαι;
Ήξερα καλά ότι υπήρχε κόντρα με την άμεσο δράση κάποτε όταν πρωτοβγήκε με μηχανές άλλοι μας στραβωκοιτουσαν άλλοι μας ειρωνευονταν μέχρι να κερδίσουμε με αγώνα το κύρος. 
Πάντα πίστευα ότι ο πιο πετυχημένος θεσμός της Ελλάς είναι οι ειδικοί φρουροί για αστυνομικούς που θα βγουν πεζόδρομιο. Αλλά δεν πίστευα ότι ακόμα μας θεωρούν 'υπο' κ πιστεύουν ακούσον ακούσον ότι θα γυρίσουμε λέει 20 χρόνια πίσω, ενώ γυρίσαμε 100 χρόνια μπροστά την άστυνομευση με την ομάδα Δίας, ομάδα δέλτα, μέσω ειδικών φρουρών. 
Θα συνεχίσω να αγωνιζομαι κ όχι κάτω από το air-condition.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση Δημάρχου Ναυπλίου. Δημήτρη Κωστουρου.

Η προσπάθεια όλων των πυροσβεστών της Π.Υ. Ναυπλίου, του διοικητή κ.Αλεξόπουλου Βασίλειου, του Υποδιοικητή κ.Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου και των υπολοίπων αξιωματικών, είναι αξιέπαινη.
Η άμεση και τάχιστη επέμβαση σας στη πυρκαγιά που ξέσπασε εντός του δήμου Ναυπλιέων στη περιοχή ''Κουτσούρια'' απεσώβισε τα χειρότερα και οι περιουσίες των πολιτών παρέμειναν αλώβητες.
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους όσοι συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ο υψηλός επαγγελματισμός, το αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας, η υπεράνθρωπη προσπάθεια σας και η υπευθυνότητα που επιδείξατε, είχαν σαν αποτέλεσμα την αποτροπή δυσάρεστων γεγονότων.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Τους έβαλα στην πρίζα και βγάζουν ανακοινώσεις του Ποδαριού

Συνάδελφοι μόνιμοι και πενταετής το εκλογικό επίδομα από τις βουλευτικές εκλογές της έβδομης Ιουλίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς στις 13 Αυγούστου, και όχι έως τις 13 Αυγουστου που μας λένε οι ΠΟΠΥΣΙΠΗΔΕΣ.
Όσο για το εκλογικό των συμβασιούχων το οποίο έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς τους από τις 12 του μήνα αυτοί τώρα το κατάλαβαν ότι πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. 

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

3,5 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΕΚΔΟΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΠΟΠΥΣΥΠ.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Αν δείτε συνάδελφοι τα δύο τελευταία έγγραφα της ομοσπονδίας με αρ πρωτοκόλου  3185/26-3-2019 και το δεύτερο 3186/10/7/2019.
Κατά τα άλλα ρύθμισαν το θέμα που προέκυψε με την υπουργική με τους εννιά ριδες

 ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ 3ΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΟ.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ.


 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ.
Μάθαμε ότι το Προεδρείο της ναυαγισμένης  ΠΟΠΥΣΥΠ διαδίδει ότι οι νέοι εποχικοί δεν θα κάνουν 15ωροαπο 19/7 και μετά αν δεν γραφούν σε Σωματείο που ανήκει στην ΠΟΠΥΣΥΠ.(Προτρέπουν να γραφτούν στην Σαλαμίνα)
Το 15ωρο νέοι συνάδελφοι εποχικοί προκύπτει από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2018.
Υπάρχουν 3 τρόποι για να κάνετε 15ωρο.

  • 1)      Να γραφτείτε σε Σωματείο που ανήκει στην ΠΟΠΥΣΥΠ (ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ τα ενεργά )
  • 2)      Να γραφτείτε σε Σωματείο που δεν ανήκει στην ΠΟΠΥΣΥΠ.
  • 3)      Να υπογράψετε  μόνοι σας με τον Διοικητή κοινή συμφωνία ότι δεν ανήκετε σε καμιά από της παραπάνω δύο περιπτώσεις. 
ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ . ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ.......
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΆΤΕ ΠΆΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ

ΈΧΟΥΝ ΑΝΤΊΛΗΨΗ ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ. ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΠ ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΠΉΡΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ.
ΚΑΛΆ ΠΌΣΟ ΜΠΡΟΣΤΆ ΕΊΣΤΕ ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ.



ΑΥΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ .
ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΑΝ:
ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ  ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΕΙΣΤΕ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Επίσκεψη του υποψηφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Γαβρήλου σε πυροσβεστικές υπηρεσίες Ναυπλίου και Αργους

Τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Άργους και Ναυπλίου επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρίλος που τυγχάνει να είναι και νομικός σύμβουλος του σωματείου πυροσβεστών Αργολίδος Αρκαδίας και στις δύο υπηρεσίες η συζήτηση ήταν πάνω σε εργασιακά και λειτουργικά προβλήματα ο κύριος Γαβρίλος τόνισε ότι ήταν πάντα κοντά στα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών από τη θέση του δικηγόρου τώρα ζήτησε την στήριξη στις προσεχείς εκλογές ώστε να είναι κοντά μιας και είναι γνώστης των προβλημάτων και από τη θέση του βουλευτή Αργολίδος