Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανοιχτή επιστολή αντιπρόσωπου της ΠΟΠΥΣΥΠ στη ΓΣΕΕ Β. Ανδρεαδάκη


ΗΡΑΚΛΕΙΟ 30/04/2013
ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Έντονα παρουσιάζεται τoν τελευταίο χρόνο το φαινόμενο του ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ, της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ και της ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ θα έλεγα, από μεγαλη μερίδα συναδέλφων, σ' 'οτι αφορά την ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των δίκαιων αιτημάτων μας.
Γρήγορα μάλλον ξεχάσαμε, το πως ξεκίνησε αυτός ο αγώνας κ με ποιους που είχε στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση ΟΛΩΝ μας, κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την συμμετοχή μας, στις κινητοποιήσεις, στοχο τον οποίο πετύχαμε- σε μεγάλο ποσοστό- όχι όμως στο ακέραιο..
Επίσης, ανησυχητικότατο είναι και το φαινόμενο της ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας, όπως αυτές διαμορφώνονται, από τις προτάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ μελών Δ.Σ (είτε Σωματείων, είτε της Ομοσπονδίας, είτε ολόκληρων Σωματείων) απ' όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο..
παρ' όλο που παρευρίσκονται και οι ίδιοι στις συναντήσεις των προεδρείων, εκφράζοντας άποψη και προτάσεις, ενώ στη συνέχεια ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ για την συμμετοχή τους.
Όπως κι να 'χει πάντως, θα πρότεινα, να προσαρμοστούμε και να έρθουμε σε επαφή με την πραγματικότητα, για να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό εχθρό, πριν είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ για όλους μας.
Σ' ότι αφορά τώρα τα προβλήματα που μας απασχολούν και διεκδικούμε την επίλυσή τους..
ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ είναι οι απαντήσεις των ηγεσιών (πολιτικής και φυσικής) τόσο στο θέμα της πρόσληψης των συναδέλφων συμβασιούχων πυροσβεστών, όσο και στα θέματα της απορρόφησης των επιλαχόντων και της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σε όλους τους συναδέλφους , μηδενός εξαιρουμένου.
Η λύση στα τρία αυτά φλέγοντα ζητήματα, είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και θεωρώ ότι έχουμε μοναδική ευκαιρία ΤΩΡΑ που αρχίζει η αντιπυρική περίοδος, να διεκδικήσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ την ΕΠΙΛΥΣΗ τους.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ...
Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε και γνωρίζουν (αυτοί που μας κυβερνούν και αυτοί που μας διοικούν), ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην αντιπυρική περίοδο ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ από ΕΜΑΣ, παρ' ότι κάποιοι, οικειοποιούνται και να επικαρπώνονται τον κοπιώδη αγώνα μας, για ίδιον όφελος και προαγωγές...
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Καλούμαστε να αφήσουμε πίσω τον κακό μας εαυτό, να αγνοήσουμε αυτούς που θέλουν να μας διασπάσουν και να υπενθυμίσουμε σε όλους την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, δηλ. ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να αγωνιστούμε δυναμικά και άμεσα, ώστε να πάρουμε ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ και να πετύχουμε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗ του στόχου μας.
Υ.Γ
" Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας του στους εχθρούς, αλλά και εκείνος που ενώ κατέχει αξίωμα, εν γνώσει του, δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει"(Θουκιδιδης 460-398 π.χ)
Με αγωνιστικους χαιρετισμους
Αντιπροσωπος Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π στην ΓΣΕΕ.
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Νεοτερα για την Προσληψη Συμβασιουχων Συναδελφων

Πριν απο λιγο Συναδελφοι υπογραφηκε ο Φακελος για την Προσληψη απο τον κ. Σταϊκουρα και απομενει να τον Υπογραψει ο κ. Μανιτακης και να παει στο Σ.Τ.Ε.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013


Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα, από φωτιά που ξέσπασε στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων.

Βγήκε η περιβόητη διαταγή για τις Αργίες του Πάσχα.



Συνάδελφοι 5ετης βάση διαταγής όπως αναμενόταν από το ΑΠΣ προς όλες της Υπηρεσίες και  μετά από ενέργειες τις ομοσπονδίας μας δεν θα εργαστούμε  Μ.Τετάρτη, Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο , φυσικά το Πάσχα, και την Δευτέρα του Πάσχα.
Με βάση την ίδια διαταγή το Μήνα Μάιο πρέπει να δουλέψουμε 147 ώρες αν και εγώ προσωπικά έχω μια ένσταση εδώ και λέω ότι η ώρες εργασίας πρέπει να είναι λιγότερες από 147.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ενημέρωση για σύσκεψη στο ΑΠΣ στις 26/4


Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Α.Π.Σ.
Παρόντες το Προεδρείο της ΠΟΠΥΣΥΠ, ο κ. Καβέτσος, κ. Αφάλης, κ. Σπανέας, κ. Κουτσούκος, κ. Μπίκας, κ. Αραθυβάς. Συζητήθηκαν εργασιακά θέματα κυρίως των Π.Π.Υ. Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν οι παρακάτω:
  1. Συμφωνήθηκε να χορηγούνται άδειες των Π.Π.Υ. όπως και του μόνιμου προσωπικού, δηλ. 45 ημερολογιακές ημέρες.
  2. Σχετικό Π.Δ. για τις άδειες των μονίμων έχει ήδη πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται η έκδοσή του. Θα ισχύσει για τους μόνιμους και μετά θα ισχύσει και για εμάς. Παραμένουν σε εκκρεμότητα μειωμένο ωράριο, άδεια λοχείας κ.λ.π. όπως μας είπαν.
  3. Τα κενά του Π.Σ. κατά τα λεγόμενα του κ. Αρχηγού είναι 140 άτομα, το 50% είναι 70, στα 3 χρόνια είναι 210 άτομα. Οι επιλαχόντες είναι 750 συνεπώς 500 άτομα μένουν εκτός. Άρα πρέπει να βρεθεί λύση για όλους τους επιλαχόντες. Δεδομένων και των ερμηνειών του ΠΡΟ.ΠΟ. για νέο διαγωνισμό κ.λ.π. είτε ότι οι Ακαδημίες είναι κλειστές, οπότε ούτε για τους 210 προβλέπεται απορρόφηση για τα έτη 2013-2014. Αίτημα προς Γ.Λ.Κ., Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης για επιλαχόντες δεν έχει γίνει!!! Επιμείναμε να προωθηθεί το σχετικό θέμα προς το Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης.
  4. Έγινε εκτενής διάλογος και επιμονή μας για εφαρμογή του Ν.1157/81 για το θέμα των αργιών και το πρόσφατο έγγραφο της ΠΟΠΥΣΥΠ για τις αργίες. Συμφωνήθηκε και ήδη γράφτηκε η διαταγή και αναμένονται υπογραφές ώστε οι αργίες δεν δουλεύονται και δεν μεταφέρονται.
    Βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Ν.1157/81 όπως μνημονεύεται και στη διαταγή ου Α.Π.Σ. 9459/16.03.87 στο αν αναφέρεται στο Άρθρο 1, παράγρ. 10 « εις τους τυχόν απασχολούμενους κατά Σάββατον ή Δευτέραν, κατά περίπτωσιν, παρέχεται υποχρεωτικώς αναπληρωματική ημέρα αναπαύσεως κατά την Δευτέραν της αρξαμένης την Κυριακήν εβδομάδος ή κατά το Σάββατον της ιδίας εβδομάδος, αντιστοίχως.
    Εν περιπτώσει συμπτώσεως αργίας ή ημιαργίας τινός περιλαμβανομένης εις το εορτολόγιον των δημοσίων υπηρεσιών, ή κατά Δευτέραν ή Σάββατον, κατά περίπτωσιν, ανάπαυσις μετατίθεται εις άλλην ημέραν της εβδομάδος, καθοριζομένην υπό της υπηρεσίας», «κατά την ημέραν της αναπαύσεως ο εργαζόμενος οφείλει να απασχοληθή εάν κληθή υπό της υπηρεσίας λόγω εξαιρετικής υπηρεσιακής ανάγκης μη δυναμένης να αναβληθή.
    Εις την περίπτωσιν ταύτην χορηγείται ετέρα ημέρα αναπαύσεως, καθοριζομένη υπό της υπηρεσίας, κατ’άλλην εργάσιμον ημέραν εντός της προσεχούς εβδομάδος.
    Κατά τον χρόνο της ημέρας αναπαύσεως δεν επιτρέπεται απασχόλησις υπό μορφήν υπερωριακής, υπερεργασιακής ή άλλης μορφής προσθέτου εργασίας, εκτός αν πρόκειται προς συμπλήρωσιν φυλακών εργασίας (βάρδιας)», «το Σάββατον ή η Δευτέρα κατά περίπτωσιν, δεν θεωρούνται ως ημέραι αργίας (εξαιρέσιμοι) και δεν καταβάλλονται εις τους απασχολουμένους κατά τας ημέρας ταύτας αι υπό τη κειμένης νομοθεσίας προβλεπόμεναι προσαυξήσεις» και ημέρες αργίες βάσει Ν.1157/81 είναι Άρθρο 11, παράγρ. α+β. «α) Ημέραι αργίας: Η Εθνική εορτή, η 28η Οκτωβρίου, η πρώτη του έτους, τα Θεοφάνεια, η των Τριών Ιεραρχών διά τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς, η Καθαρά Δευτέρα, η Μεγάλη Παρασκευή, το Μέγα Σάββατο, η Δευτέρα του Πάσχα, η 1η Μαϊου, η του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα της Πεντηκοστής), η της Κοιμήσεως τη Θεοτόκου, η 17η Νοεμβρίου διά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τας Ανωτέρας Σχολάς, η πρώτη και δευτέρα ημέρα των Χριστουγέννων και άπασαι αι Κυριακαί» «β) Ημέραι ημιαργίας: Η παραμονή των Χριστουγέννων, η παραμονή του Νέου Έτους, η παραμονή των Θεοφανείων και η Μεγάλη Πέμπτη. Κατά τας ως άνω ημιαργίας η εργασία διακόπτεται την 13ην μεταμεσημβρινήν ώραν».
  5. Στον επιτελικό σχεδιασμό οι προτάσεις του Α.Π.Σ. προς την πολιτική ηγεσία ήταν μονιμοποίηση έως 35 χρονών όσων έχουν τα τυπικά προσόντα.
  6. Το νομοσχέδιο περί αναδιάρθρωση βρίσκεται στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και αναμένεται μετά το Πάσχα με αρκετές αλλαγές και απαλοιφή άρθρων από αυτό που παρουσιάστηκε στη διαβούλευση.
  7. Σχετικά με την τηλεφωνία, έχουν κατατεθεί οι προσφορές από COSMOTE, WIND, VODAFONE. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει πλέον πάγιο στις νέες συνδέσεις.
  8. Οι πληρωμές ορίζονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και έχουν οριστεί για τις 10 του εκάστοτε μηνός είτε είναι Πάσχα ή οποιαδήποτε άλλη γιορτή. Επιμείναμε να εξαντληθούν τα περιθώρια, εάν υπάρχει τρόπος, για πληρωμή νωρίτερα λόγω Πάσχα αλλά μας είπαν ότι δεν υπάρχει τρόπος.
  9. Σχετικά με την εξομοίωση μισθών με άλλες κατηγορίες εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Το κόστος των Π.Π.Υ. ετησίως εκτιμάται από πρόχειρη μελέτη σε 18.000 € περίπου ενώ το Α.Π.Σ. εκτιμάει σε 17.440 € ανά Π.Π.Υ. ανά έτος ενώ για τους ειδικούς φρουρούς εκτιμάται σε 18.500€ περίπου ενώ το Αρχηγείο εκτιμά σε 19.700 €, δηλ. αντιστοιχεί περίπου 1.700 € ανά Π.Π.Υ. επιπλέον Χ 4.000 ήτοι 6.8 εκ. ευρώ, δηλ. όσο η ενοικίαση ενός ελικοπτέρου. Όμως και αν χρειάζεται αναλογιστική μελέτη που είναι ιδιαίτερα ακριβή θα σας ενημερώσουμε σχετικά όταν υπάρχει κάτι πιο ουσιώδες.
  10. Συζητήθηκαν και ζητήθηκε από το Α.Π.Σ. να επισπεύσει τις διαδικασίες για τις γραφειοκρατικές ενέργειες για την πρόσληψη των συμβασιούχων.
Για έγκυρη και άμεση ενημέρωση να επισκέπτεστε το site της ΠΟΠΥΣΥΠ.
Έχουμε δρόμο συνάδελφοι.

Ενημέρωση για την κινητοποίηση της 25/4

Συνάδελφοι,
Στις 25/04 πραγματοποιήθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΠΥΣΥΠ στα Προπύλαια.
Παραβρέθηκαν για χαιρετισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσούκαλης, ο κ. Αγκαβανάκης Δημ. από το ΚΚΕ, ο κ. Καραγεωργόπουλος εκπρόσωπος τύπου από την ΓΣΕΕ, ο κ. Σταθόπουλος από την ΠΟΕΥΠΣ και σύσσωμο το Προεδρείο τη ΕΑΠΣ ο κ. Σταμούλης Γ. και ο κ. Μανιάτης.
Μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΠΥΣΥΠ και συμβασιούχοι μεταβήκαμε στο Γ.Λ.Κ. Μετά από αρκετά ψαξίματα και ανακατέματα στο γραφείο του Γ.Λ.Κ. υπάρχουν και εκκρεμούν δύο έγγραφα σχετικά με τους συμβασιούχους πυροσβέστες:
α) Εκκρεμεί για υπογραφή η Π.Υ.Σ. (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) που βρίσκεται στο γραφείο της Διευθύντριας του κ. Σταϊκούρα, κ. Ζερβούλη, και δεσμεύτηκε ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα υπογραφτεί.
β) Και παράλληλα εκκρεμεί η υπογραφή για την τροποποίηση του Π.Δ. για την ανανέωση 1+2 χρόνια και η αναγραφή και έγκριση από το Γ.Λ.Κ. και τις αντίστοιχες πιστώσεις.
Μετά το Γ.Λ.Κ. τα έγγραφα πρέπει να υπογραφτούν από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (3-4 ημέρες) και μετά στο Συμβούλιο Επικρατείας όπου θέλει οπωσδήποτε 10-15 ημέρες και μετά δημοσίευση σε ΦΕΚ 3-4 ημέρες και μετά έκδοση Διαταγής από το Α.Π.Σ. για να περάσουν οι συνάδελφοι από γιατρούς 5-10 ημέρες και έρχεται Μεγάλη Εβδομάδα.
Κατανοείτε όλοι ότι θέλει πολύ τρέξιμο, και όσο αργεί η πρόσληψη, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για μικρότερο χρονικό διάστημα απασχόλησης των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Μιλήσαμε και με τον Υπαρχηγό του Π.Σ. κ. Βασ. Παπαγεωργίου που μας δήλωσε ότι είχε δηλώσει στη Βουλή, ότι «εκτιμάει» για πρόσληψη 2 Ιουνίου και ότι εκκρεμεί στο Γ.Λ.Κ. σχετικό αίτημα. Συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Επίσης στο Γ.Λ.Κ. ζητήσαμε εξηγήσεις από το αρμόδιο τμήμα για το θέμα των επιδομάτων των πληρωμάτων. Το Γ.Λ.Κ. επιμένει ότι για τα πληρώματα τίθεται θέμα ειδικότητας. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.
Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βολουδάκη όπου του ζητήσαμε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να επιμηκυνθεί το 5μηνο για να μπουν οι συνάδελφοι και στο Ταμείο Ανεργίας και να πιέσει το Γ.Λ.Κ. για τις σχετικές υπογραφές. Επίσης του ζητήσαμε να επισπεύσει τις ενέργειες στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου του για απαντήσεις σε σχετικά έγγραφα του Α.Π.Σ. εκ των οποίων ένα για τους 725 και ένα για τους επιλαχόντες που θα καλύψουν θέσεις παραιτηθέντων κ.λ.π. (Εκτιμάται 23 άτομα Π.Π.Υ. + ιδιώτες. Άλλο έγγραφο για επιλαχόντες στο Υπουργείο δεν υπάρχει!!!).
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση ΠΟΠΥΣΥΠ και συμβασιούχων με τον Γ.Γ. κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη από τον οποίο ζητήσαμε να επισπεύσει τις ενέργειες και να πιέσει τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την σχετική απόφαση για τους συμβασιούχους.
Έγινε εκτενή συζήτηση για τα 150 € για τους οδηγούς και μάχιμους και του ζητήσαμε να κάνει τις σχετικές ενέργειες για όλους τους 5ετείς και συμβασιούχους πυροσβέστες. Συζητήθηκαν τα θέματα της εξομοίωσης μισθών με άλλες κατηγορίες εργαζομένων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Για να υπάρξει κάτι θετικό και σωστό είναι να υπάρξει αναλογιστική μελέτη, σχετικές ενέργειες και απαντήσεις από το Γ.Λ.Κ. και Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και να εξεταστεί αν όντως μπορούμε να εξομοιωθούμε με τα ασφαλιστικά ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιοδοτικό κ.λ.π. Θα ενημερωθείτε σχετικά όταν υπάρξει κάποιος σαφής προσδιορισμός. Τέθηκαν και τα θέματα των αργιών, ωραρίων καθηκοντολόγιου κ.λ.π.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον κ. Αρχηγό. Η φυσική και πολιτική ηγεσία ξεκαθάρισε ότι επιθυμούν να λύσουν πρώτα το ωράριο, καθηκοντολόγιο, εξομοίωση και μετέπειτα να δουν τι θα γίνει με τους επιλαχόντες. Επιμείναμε για την απορρόφηση των επιλαχόντων.
Τις επόμενες ημέρες θα έχετε και νεώτερες εξελίξεις.
«Αν αγωνιστείς μπορεί να χάσεις.
Αν δεν αγωνιστείς έχεις χάσει σίγουρα».
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν, ασκήσεις, βάρδιες, οικονομικές δυσκολίες κ.λ.π.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ



Αναμένεται διαταγή από το ΑΠΣ που θα διευκρινίζει ότι η αργίες δεν  θα αναπληρώνονται με εργασία άλλη ημέρα από τους 5ετης. Αυτήν την ενημέρωση έκανε το ΑΠΣ στην ΠΟΠΥΣΥΠ
Για να δούμε θα το κάνει πράξη το ΑΠΣ.

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, θα καταβληθεί το δώροΠάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους .

 

"ΘΑ ΠΩ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ


 Για χτες  θα πώ  απο ένα μπράβο στους 5ετης και συμβασιούχους που παραβρέθηκαν στην πορεία στην Αθήνα. (φώτο πάνω, οι ίδιοι και οι ίδιοι)
Για τους υπόλοιπους συνάδελφους που δεν εργάζονταν χτες ισχύουν 2 πράγματα ή ΤΑ ΧΟΥΝ ΟΛΑ ΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΕΓΏ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ) ή ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΥΣΟΥΝ.
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. Για συμβασιούχους και 5ετης μιλάω. 
ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΠΥΣΥΠ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.


Ανακοίνωση!!!

Καλησπέρα συνάδελφοι με επιφύλαξη σας ανακοινώνουμε την πληροφορία που μας έδωσε έμπιστη άτομο ότι ο φάκελος με τον αριθμό 1366 που περιμέναμε να υπογραφεί απο τον κ.Σταικούρα και αφορά την πρόσληψη μας, τελικά υπογράφειΤώρα οδεύει προς τους λοιπούς υπεύθυνους για την πρόσληψη μας κι απο οτι βλέπουμε θα έχουμε προσληφθεί μέχρι τις 15 Μαΐου

ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ. ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.


απο http://sed-hellas.blogspot.gr

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Παλαιοχώρι Ευρυτανίας κοντά στην Φραγγίστα.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr η φωτιά έκαψε πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η ΠΟΠΥΣΥΠ την Πέμπτη 25/04/2013 στην Αθήνα καλεί τα μέλη της, πενταετείς και συμβασιούχους πυροσβέστες να δώσουμε παρόν στα Προπύλαια στις 10:00 το πρωί.


Η πορεια θα ειναι με πολιτικη ενδυμασια και μπορουμε να εχουμε ατομικο εξοπλισμο (Μασκες - πυροσβεστηρες κλπ)

Αγωνιστικό κάλεσμα Σωμ. Ανατ. Κρήτης


Το Σωματείο μας ΤΙΜΩΝΤΑΣ την υπεύθυνη θέση του, στην ομόφωνη απόφαση των προεδρείων υπέρ μιας ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, όχι μόνο στα λόγια, αλλά εμπράκτως και ΣΕΒΟΜΕΝΟ παράλληλα, τον αγώνα των ΣΥΝ-ΑΔΕΛΦΩΝ συμβασιούχων, τόσα χρόνια δίπλα μας, ώστε να πετύχουμε μέρος του στόχου μας και κάποιοι σήμερα να είμαστε ΠΠΥ (πιστό στις αρχές και στην αγωνιστικότητα που μας χαρακτηρίζει τόσα χρόνια ως κλάδο), δηλώνει ΠΑΡΟΝ στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στην Αθήνα στις 25-04-2013, ώστε να σηκώσουμε το ανάστημά μας, απέναντι στον πραγματικό εχθρό και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ τα δίκαια αιτήματά μας, όπως αυτά - πολύ σωστά- έχουν επισημανθεί, απ' όλους μας.
Για τον λόγο αυτό ενημερώνουμε τους συναδέλφους - μέλη μας, ότι η συνδρομή στα έξοδα μετακίνησης είναι για τους ΠΠΥ στα 30 euro από τα 40 euro της τιμής των εισητηρίων, ενώ στους συναδέλφους συμβασιούχους, τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν εξ' ολόκλήρου από το σωματείο.
ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ, ότι η ανταπόκριση και η στήριξη της ομόφωνης απόφασής μας, θα είναι ΕΜΠΡΑΚΤΗ από το σύνολο των συναδέλφων, ανά την Ελλάδα.
"Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω"… Νίκος Καζαντζάκης
Υ.Γ 1… Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα μας κάνουν την τιμή, οι συνάδελφοι που μονίμως αδιαφορούν και δεν συμμετέχουν ποτέ και πουθενά, καθώς αναλώνονται σε κριτική, ευχολόγια και διαφωνίες εκ του ασφαλούς από τους καναπέδες τους, έχοντας μόνο απαιτήσεις και κάνοντας υποδείξεις, όταν παρουσιάζεται κάποιο προσωπικό τους πρόβλημα εντός και εκτός υπηρεσίας και καρπώνονται τα όποια οφέλη από τις προσπάθειες και τις στερήσεις των υπολοίπων ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ συναδέλφων...και κατ' άλλα θεωρούνται και συνάδελφοι.
(Δυστυχώς, υπήρχαν και υπάρχουν και αυτοί ανάμεσά μας....)
Υ.Γ 2… Να μην ξεχάσουμε να στείλουμε και αυτή την φορά, τα χαιρετίσματά μας, στους γνωστούς-παντός καιρού- απεργοσπάστες!!!!!!!!!

Ερωτηση Βουλευτων Ν.Δ για τις προσληψεις Συμβασιουχων & Επιλαχοντων και το Διαστημα Εργασιας τους



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ


Αριθμ. Πρωτ.: 105 Μέγαρα: 23/04/2013
Προς:
1) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο
2) Αξιότιμο Πρόεδρο ΓΣΕΕ
κ. Ιωάννη Παναγόπουλο
3) Αξιότιμο Γραμματέα ΓΣΕΕ
κ. Κιουτσούκο
Κοιν.:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Νικόλαο Δένδια
2) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
3) Εισαγγελία Πρωτοδικών
Αθηνών
4) ΣΕΠΕ
5) Σώμα Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Σας έχουμε ενοχλήσει κατ’ επανάληψη, ότι οι αργίες όπως πρόσφατα η Καθαρή Δευτέρα και του Αγίου Πνεύματος όπως ισχύει σε όλο το δημόσιο, όσοι δεν εργάζονται εκείνη την ημέρα την πληρώνονται όπως ισχύει ανέκαθεν και είναι επίσημες αργίες του κράτους.
Αριθμ. Πρωτ.: 105 Μέγαρα: 23/04/2013
Προς:
1) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο
2) Αξιότιμο Πρόεδρο ΓΣΕΕ
κ. Ιωάννη Παναγόπουλο
3) Αξιότιμο Γραμματέα ΓΣΕΕ
κ. Κιουτσούκο
Κοιν.:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Νικόλαο Δένδια
2) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
3) Εισαγγελία Πρωτοδικών
Αθηνών
4) ΣΕΠΕ
5) Σώμα Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Σας έχουμε ενοχλήσει κατ’ επανάληψη, ότι οι αργίες όπως πρόσφατα η Καθαρή Δευτέρα και του Αγίου Πνεύματος όπως ισχύει σε όλο το δημόσιο, όσοι δεν εργάζονται εκείνη την ημέρα την πληρώνονται όπως ισχύει ανέκαθεν και είναι επίσημες αργίες του κράτους.
Το Π.Σ. εκείνη την ημέρα δεν απασχολεί μεν τους Π.Π.Υ. αλλά τους μεταφέρει τις αργίες των Π.Π.Υ. προκειμένου να συμπληρώσουν τις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως αφαιρώντας τις αργίες.
Επειδή διαφαίνεται ότι την Πρωτομαγιά, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα πάλι το Α.Π.Σ. θα παρανομήσει σας καλούμε να τηρήσετε τα νόμιμα άμεσα.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ


Αριθμ. Πρωτ.: 103 Μέγαρα: 23/04/2013
Προς:
1) Πίνακες ανακοινώσεων
2) Π.Π.Υ. & Συμβασιούχους Πυροσβέστες
Κοιν.:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Νικόλαο Δένδια
2) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
3) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο
4) Αρμόδια Τμήματα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση σε ερωτήματα της ΠΟΠΥΣΥΠ, το Α.Π.Σ. μας απάντησε ότι:
1) Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες που έληξε η σύμβασή τους τον 10/2012 ήταν 1.710 άτομα.
2) Το πακέτο κάλυψης των οδηγών είναι το 106 και των μάχιμων το 101. Τα παραπάνω ισχύουν για Π.Π.Υ. και συμβασιούχους.
Αριθμ. Πρωτ.: 103 Μέγαρα: 23/04/2013
Προς:
1) Πίνακες ανακοινώσεων
2) Π.Π.Υ. & Συμβασιούχους Πυροσβέστες
Κοιν.:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Νικόλαο Δένδια
2) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
3) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο
4) Αρμόδια Τμήματα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση σε ερωτήματα της ΠΟΠΥΣΥΠ, το Α.Π.Σ. μας απάντησε ότι:
1) Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες που έληξε η σύμβασή τους τον 10/2012 ήταν 1.710 άτομα.
2) Το πακέτο κάλυψης των οδηγών είναι το 106 και των μάχιμων το 101. Τα παραπάνω ισχύουν για Π.Π.Υ. και συμβασιούχους.
3) Τον Μάρτιο μισθοδοτήθηκαν 3.970 Π.Π.Υ.
4) Ζητήσαμε οικονομική μελέτη για το πόσο στοιχίζει ένας Π.Π.Υ. και ένας μόνιμος συνάδελφος, άγαμος. Το μηνιαίο κόστος είναι 1.420 € για τον Π.Π.Υ. και 1.804 € για τον μόνιμο. Συνεπώς υπάρχει μια διαφορά της τάξεως των 400 € έκαστος Π.Π.Υ. μηνιαίως, σύνολο ετησίως 4.800 € κάθε Π.Π.Υ. και συνολικά για τους 4.000 Π.Π.Υ. χρειάζονται 19 και εκατομμύρια ευρώ επιπλέον. Άλλωστε μελέτες εξομοιώσεων για να είναι σωστές με άλλες κατηγορίες εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας θα πρέπει να γίνονται από τις αρμόδιες οικονομικές Υπηρεσίες του Α.Π.Σ. είτε του Γ.Λ.Κ. και όχι μελέτες στο πόδι. Οι συγκρίσεις που πρέπει να γίνονται με άλλους κλάδους π.χ. συνοροφύλακες, ειδικούς φρουρούς κ.λ.π. θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το ασφαλιστικό ταμείο της μιας και της άλλης κατηγορίας καθώς και οι εργοδοτικές εισφορές. Τέλος, από 1/1/2012 όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι υπάγονται στο ΙΚΑ όπως όλοι γνωρίζουμε.
5) Οι Π.Π.Υ. που έχουν χορηγηθεί υπηρεσιακά διπλώματα και μπορούν να οδηγήσουν οχήματα άνω των 3,5 τόνων είναι 2.337 άτομα και το επιπλέον κόστος των 150 € για την επαναχορήγηση του επιδόματος ανέρχεται σε 5,5 εκ. ευρώ, συνεπώς για να το πάρουν και τα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων, δηλ. και οι μάχιμοι, όπως γίνεται και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, ανέρχεται περίπου στα 10 εκ. ευρώ συνολικά η χορήγηση των 150 € και στους 4.000 Π.Π.Υ. και με την ανάλογη επιβάρυνση για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΠΥΣΥΠ

Η ΠΟΠΥΣΥΠ την Πέμπτη 25/04/2013 στην Αθήνα καλεί τα μέλη της, πενταετείς και συμβασιούχους πυροσβέστες να δώσουμε παρόν στα Προπύλαια στις 10:00 το πρωί.
1) Δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προσληφθούν άμεσα για εργασία οι συμβασιούχοι πυροσβέστες.
2) Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την επαναχορήγηση του επιδόματος των 150 € και σε οδηγούς και σε μάχιμους Π.Π.Υ. και συμβασιούχους.
3) Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθούν άμεσα προβλήματα όπως άδειες, ωράρια, εκτός έδρας, μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, καθηκοντολόγιο, αργίες και εξομοίωση μισθών των Π.Π.Υ. καθώς και πλήθος άλλων εργασιακών θεμάτων όπως Μ.Α.Π., WIND κ.α.
Έχουν περάσει περίπου 10 μήνες διακυβέρνησης της τρικομματικής κυβέρνησης και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από πολιτική και φυσική ηγεσία για την επίλυση αυτών.
Το φετινό καλοκαίρι θα μας βρει και αυτό ανέτοιμους και με ευχολόγια.
Π.Π.Υ. και συμβασιούχοι την Πέμπτη 25/04/2013 και ώρα 10:00 το πρωί στα Προπύλαια των Αθηνών.
Για να μεταβούμε στο Υπουργείο Οικονομικών για να δούμε που σκαλώνει το θέμα των συμβασιούχων καθώς και το 150άρι και μετέπειτα στο Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης που εκκρεμούν αιτήματα για τους συμβασιούχους και επιλαχόντες.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ Ο ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ.



    Συνάδελφοι είναι επιτακτική ανάγκη ο καθένας για τα δικά του εργασιακά προβλήματα να δώσουμε έναν ακόμη αγώνα στο δρόμο , γιατί μόνο με  αγώνες έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε κάτι και όχι από το facebook, τον καναπέ, τα καφενεία που «αγωνίζονται» ορισμένοι συνάδελφοι «αγωνιστές».
   Από πληροφορίες μου η συγκέντρωση για την πορεία την Πέμπτη 25 Απριλίου θα γίνει στα Προπύλαια στην Αθήνα επειδή είναι κοντά το Υπ. Οικονομικών και το Γ.Λ. του Κράτους.  Είναι τα δύο εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν ώστε οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας να ξεκινήσουν εργασία οπωσδήποτε στις 2 Μαΐου. Αυτό θα είναι και το πρώτο κύριο αίτημα μας μετά θα ακολουθήσουν το 150αρι σε όλα τα πληρώματα 5ετων και συμβασιούχων, οι Επιλαχόντες 5ετης  κ.α
   Βέβαια σύντομα θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τα παραπάνω από την Ομοσπονδία μας.   

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Σχετικα Με την Αναφορα σε Αυτους που Αλλαξαν την Στρατιωτικη Ικανοτητα και με τα Επερχομενα Δικαστηρια..



ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ
Επειδη οτι Θελει λεει γνωστο blog και αποκαλει Πλαστογραφους και Παρανομους Συναδελφους Χωρις να εχει ενημερωθει σωστα επι του Θεματος καλο ειναι να βγει μια ενημερωση επι του θεματος..
Οι αριθμοι των δικογραφων υπαρχουν και http://www.defeteio-ath.gr/ath/


  • Μαθε οτι αλλο παραποιημενα χαρτια και αλλο ερμηνευτικο κενο ενος Νομου ή Π.Δ.Ας βγαλουν μια ερμηνευτικη διαταξη.
  • Οτι οσοι Αλλαξαν την Σ.Ι ΝΟΜΙΜΩΣ και απο τον Ε,Σ δεν θα μπορουσαν να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ για παντα απο το Π.Σ ενω ειναι ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΙΚΑΝΟΙ για αυτο τον λογο και οι ΑΝΩ των 45 που ΔΕΝ μπορουν να εξεταστουν απο τον στρατο τους ΕΠΕΤΡΑΠΕΙ να ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ απο την ΥΠΗΡΕΣΙΑ τους..
  • Οτι καλα κανεις και απειλεις ΑΡΧΗΓΟ - ΥΠΟΥΡΓΟ- και τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ αλλα θα εχεις Νομικες Συνεπειες.. Η Συκοφαντηση ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ.
  • Οι ελεκτες Δημοσιας Διοικησης που αναφερεις το τελευταιο διμηνο ΔΕΝ αναγνωριζουν ως Παρανομο κατι το οποιο ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους ΝΟΜΟΥΣ και ουτε θα τα ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ για να μπεις εσυ..Ας ειχες τα μορια..
  • Περιμενε τα Εφετεια και μετα θα δουμε ποιος ειχε δικιο και πιος ΔΙΕΣΥΡΕ απλα τον Κοσμο..
  • Εσυ τι Ι εισαι ?
  • Αν ποτε πειραζαν αυτους που ειναι Ι1 απο επανεξεταση τοτε ΟΛΟΙ που εχουν προσληφθει με αυτο το καθεστως θα επρεπε να ΦΥΓΟΥΝ και ακομα και ο ΣΤΡΑΤΟΣ θα ειχε Λειψανδρεια μιας που δεν θα αναγνωριζε την ΘΕΡΑΠΕΙΑ,ας καταργησουμε και τα Στρατιωτικα Νοσοκομεια τοτε..