Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΦΕΚ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΟ 2020 ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ




Σε επικοινωνία με το ΑΠΣ μας ενημέρωσαν ότι το Π.Δ 38 26-3-2020 είναι μια τροποποίηση σε πολλά σημεία  στο Π.Δ 36 /2019.
Δηλαδή τα 2500 άτομα είναι οι 970 εποχικοί του 2019 συν τους  παλιούς  πριν το 2015 (περίπου 300) συν 1200 εποχικούς του 2020 που θα μπουν τους επόμενους μήνες και αυτοί για 6 μήνες και για 5ετία.
Έγιναν αρκετές  τροποποιήσεις στο 36/2019 π.χ  το όριο ηλικίας των οδηγών ανέβηκε στα 45.   
ΕΙΠΑΜΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Σύζυγος συνοριακού η 40χρονη νεκρή από κορονοϊό - Θρίλερ και δράμα πίσω από τον θάνατο


Αδυνατούν να διανοηθούν και να κατανοήσουν στην κοινωνία της Καστοριάς, πολύ δε περισσότερο η οικογένεια και οι συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας, του τί ακριβώς έγινε και
χάθηκε τόσο άδικα.

Συνοριοφύλακες της πόλης που μίλησαν στο bloko.gr, σημειώνουν πως η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε χρόνιο άσθμα και μόλις εμφάνισε κάποια συμπτώματα της νόσου, επικοινώνησε αμέσως με τον ΕΟΔΥ και τον πνευμονολόγο της. Και οι δύο πλευρές υπήρξαν καθησυχαστικές, έχοντας ως δεδομένο τη νεαρή ηλικία της, παραβλέποντας ωστόσο -όπως με τραγικό τρόπο αποδείχτηκε εκ των υστέρων- την υποκείμενη πάθηση της.

Ο σύζυγος της, σε μία ένδειξη κοινωνικής ευθύνης, μπήκε οικειοθελώς σε καραντίνα, αμέσως μόλις η σύζυγος του εμφάνισε τα συμπτώματα, πέντε ημέρες δηλαδή πριν από το θάνατο της, ενώ μέρα μμε την ημέρα η κατάσταση της παρουσίαζε επιδείνωση. Εν αναμονή του τεστ και του αποτελέσματος, της έγινε σύσταση για κάποια φαρμακευτική αγωγή και την Παρασκευή παρουσίασε αισθητή βελτίωση. Δυστυχώς ήταν το κύκνειο άσμα.

Σηκώθηκε, μαγείρεψε, περιποιήθηκε το σπίτι και λίγες ώρες αργότερα (ξημερώματα Σαββάτου πλέον) εξέπνευσε. Η απάντηση για το θετικό του τεστ ήρθε τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα, περίγυρος, κάτοικοι και αστυνομικοί στην ακριτική Καστοριά ν' αποφαίνονται πως πρώτα πεθαίνουμε και μετά μας λένε τα πως και τα γιατί.

Έχουν άδικο;



του Γιώργου Καραϊβάζ  

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Λίγο υπευθυνότητα στις δύσκολες μέρες

Η χώρα μας περνάει δύσκολες ώρες και μέρες. ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΠΊΤΙ. Το σύνθημα της Κυβέρνησης Αλλά σήμερα κανένας από την πρωτεύουσα δεν το τήρησε και η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα άμεσα ώστε να μην κατέβουν οι Αθηναίοι στην επαρχία.
Ολες πανελλαδικά οι πυροσβεστικές υπηρεσίες τα πυροσβεστικά κλιμάκια οι Διοικητες οι πυροσβέστες παρακαλάνε τον έναν και τον άλλον Δήμαρχο η περιφέρεια αρχη να κάνει απολύμανση προσφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα οχήματα της πυροσβεστικής
Δεν θα έπρεπε με κρατική οικονομική δαπάνη μέσα από την πολιτική προστασία ο κάθε διοικητής να φροντίζει για την υγιεινή της Υπηρεσίας του

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Σχετικά με τους 5ετης

Τέλος της επόμενης βδομαδας θα μπουν τα χρήματα από νύχτες τα εξαιρεσιμα  και υπερωρίες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2019. 

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Πενταετείς - Συμβασιούχοι Πυροσβέστες: Ανασφάλιστοι 2200 συνάδελφοι

Διαβάστε το έγγραφο του Σωματείου Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών: Αξιότιμε κ. Υπουργέ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτήν την στιγμή βρίσκονται ανασφάλιστοι χωρίς
φαρμακευτική περίθαλψη 2200 άτομα που μπήκαν Μόνιμοι Πυροσβεστες το 2018 και αυτό διότι έπρεπε να γίνει αλλαγή και από το ΙΚΑ να πάνε στο πρώην ΟΠΑΔ.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον ΕΦΚΑ μας ενημέρωσε ότι η ενεργοποίηση έπρεπε να γίνει από την Υπηρεσία αυτόματα από τον εργοδότη αντιθέτος δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά βγήκε μια διαταγή καθυστερημένη βέβαια όπου αναφέρεται με Αριθ.Πρωτ. 13136 Φ.214.1 και ενημερώνει τους Υπαλλήλους που εντάχθηκαν στο Μόνιμο προσωπικό να επισκεφθούν άμεσα τα τοπικά καταστήματα ΙΚΑ και να καταθέσουν απαραίτητα δικαιολογητικά για να γραφτούν στο πρώην ΟΠΑΔ που κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο.
Και θέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις:
Ποιος έιχε την ευθύνη για την αλλαγή του ασφαλιστικού φορέα για να μην μείνουν ανασφάλιστοι οι υπάλληλοι ούτε μια μέρα;
Αν ήταν στην αρμοδιότητα του Υπαλλήλου δεν έπρεπε να ενημερωθεί από το Αρχηγειο η από κάποιο φορέα ότι έπρεπε να γίνει η αλλαγή και όχι να ενημερωθεί εκ του αποτελέσματος (λήξη ασφαλείας υγειονομικής περίθαλψης)
Εφόσον οι κρατήσεις από τον μισθό τους γινόντουσαν κανονικά πως βρέθηκαν ανασφάλιστοι όλοι αυτοί οι Υπάλληλοι
Το αποτέλεσμα είναι ότι το Αρχηγειο έλεγε τόσο καιρό ότι δεν είναι αρμόδιο και το ΙΚΑ ότι είναι αρμόδιο ο εργοδότης και έτσι να μείνουν χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη 2200 άτομα

Παρακαλουμε για τις δικές σας ενεργειες

bloko.gr

Ανασφάλιστοι Συνάδελφοι - Είναι δυνατόν ;;;;


Χτες βγηκε μια διαταγη με την οποια καλουμαστε ΑΜΕΣΑ να παμε χωρίς καν να εχουμε τα απαραιτητα χαρτια να ασφαλιστούμε και να διαγραφουμε απο το ΙΚΑ..




Ειναι δυνατον ;; Στην Πελοπόννησο εχουν ηδη αρχίσει οι φωτιες. Στον Εβρο ηδη ειναι σε μια κατασταση επιφυλακης. Ειναι δυνατον Μονιμοι να πηγαινουν στο ΙΚΑ και να μην υπαρχει υπηρεσιακος συγκροτημενος τροπος να ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ;;;;  

Με τοσες κρατησεις και ανασφαλιστοι ;;;