Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Καλό ταξίδι φιλε Στράτο.....



ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ Β ΒΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ 1ης  ΕΜΑΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΤΡΕΧΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 15 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ. ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΠΟ ΡΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΕ ΦΩΤΙΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΈΒΓΑΙΝΕ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΆΧΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΑΣΕ..ΟΠΩΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΦΥΓΕΣ ΝΩΡΙΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ...

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Κατάθεση επερωτήσεως.


Αριθ. Πρωτ : 2744                                                                               Αθήνα: 24.05.2018
Αρ. Σελίδων : 1
Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών για επερώτηση »
   Μετά από ενέργειες του σωματείου μέλους μας με την επωνυμία << Σωματείο Συμβασιούχων και Πυροσβεστών και Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Κεντρικής Μακεδονίας >> πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του κου Παρασκευόπουλου και αντιπροσωπείας μας αποτελούμενη από μέλη του εν λόγω σωματείου μας και του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας μας.
   Κατόπιν αυτής ο κος πρώην Υπουργός κατέθεσε την Βουλή την επερώτηση, που σας κοινοποιούμε και μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας το read more.
                                                     Με εκτίμηση,
                                                 Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                           Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                         Τηλ: 6976911880

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Αλέκο "προδότες" και ομοσπονδία στο ίδιο τραπέζι;

Συνάντηση είχαν χτες εκπρόσωποι από ΠΟΠΥΣΥΠ, ΈΠΠΥΕ, ΈΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ, ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΌ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΩΝ ΒΟΛΟΥ με τον υπεύθυνο σωμάτων ασφαλείας του Συριζα κ. Παυλιδη

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 15ωρο

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 5066 δασοπυροσβέστες





pyrosvestis-manika

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την αντιπυρική προστασία των δασών θα προσληφθούν δασοπόνοι, φύλακες, ειδικοί δασικής προστασίας, εργάτες, γεωτεχνικοί, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, διοικητικοί υπάλληλοι - λογιστές κ.α.



"Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας – καθαρισμός, προφύλαξη, προστασία – και όχι της δασοπυρόσβεσης."

Υ.Γ
Οι συμβασιουχοι πυροσβεστες θα μπορουσαν να το κανουν αυτο ΟΛΟ τον χρονο.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ



Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 6 περίπου το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαϊου 2018 κοντά στο κόμβο της Αγίας Ελεούσας στον δρόμο προς το χωριό Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ενα Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούνταν από την Ασίνη προς τον κόμβο της Αγίας Ελεούσας για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του, έπεσε σε παρακείμενο χαντάκι και σφήνωσε σε ένα τσιμεντένιο γεφυράκι που βρίσκεται στο σημείο.
Αποτέλεσμα ηταν να κοπεί ο ουρανός του αυτοκινήτου και ο οδηγός να τραυματιστεί θανάσιμα και να ανασυρθεί νεκρός με την συνδρομή της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Έρευνα για τις συνθηκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο διενεργεί το τμημα τροχαίας Ναυπλιου
ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΤΑ ΤΕΡΤΗΠΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ.

  "Διέταξε" ο Αλέκος και βγάζουν ανακοινώσεις τα σωματεία. Τα περισσότερα βγάζουν ανακοινώσεις μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα για ευχές. Τώρα έχει δώσει ο Αλέκος ένα σχεδιο:1)Συνχαρητηρια στην ομοσπονδία. 2)Συστρατευσει όλοι πίσω από την ναυάγησμενη ΠΟΠΥΣΥΠ. 3) Να απομονοσουν συναδέλφους που τους ονομάζουν προδότες συκοφαντες κτλ 4) Καταφέρανε λένε και σταματησαν την νεα προκύρηξη για εποχικούς κτλ
 Ανακοινώσεις σωματείων συνταγμένες απο τον προεδραρα καρμπόν στήριξη προς την ομοσπονδία
 Μιλάμε για χάλια πολλά, μερικά σωματεία έχουν χάσει και της σφραγίδες τους αλλά ψάχνουν να βρουν ποιος είναι πρόεδρος και Γραμματέας.
 Εξάμηνο οι συμβασιούχοι αλλα ο μισθός πάει προκαταβολήκα όλος σε μετακινήσεις  για χάρη του 7,5ωρου. 
 Συλλόγική τίποτα, για άλλη μια φόρα πιάτηκαν στον ύπνο εκεί στην ΠΟΠΥΣΥΠ.
 Πήγαν και ζήτησαν αναβολή του δικαστηρίου με το σωματειο Βόλου. Φοβήθηκαν μην το χασουν και φτιαξει ο Βόλος ΣΣΕ.
 Α ξέχασα μας ενημέρωσαν με εναμισο μήνα καθηστέρηση οτι οι 2180 μόνιμοι πλέον συνάδελφοι πρέπει να φτιάξουν εκτος έδρας όπως οι μόνιμοι.

Ενημέρωση μελών για αποζημίωση εκτός έδρας των μονιμοποιηθέντων τριετών συναδέλφων


Αριθ. Πρωτ : 2680                                                                               Αθήνα:14.05.2018
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                          Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών για αποζημίωση εκτός έδρας των μονιμοποιηθέντων τριετών συναδέλφων »
    Μετά από σχετικές ερωτήσεις συναδέλφων τριετών, που μονιμοποιήθηκαν σας ενημερώνουμε για την αποζημίωση εκτός έδρας τους:
    Από 1-4-2018 ημερομηνία μονιμοποιήσεως των τριετών συναδέλφων για όλες τις περιπτώσεις, που θα κληθούν να εκτελέσουν την υπηρεσία τους: Α )Σε δασικό περιπολικό και Β) δασικό συμβάν, να γνωρίζουν, ότι δικαιούνται αποζημίωση εκτός έδρας ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.
    Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι σε κάθε τέτοια υπηρεσία (δασικού περιπολικού και δασικού συμβάντος) δικαιούνται, να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν στην υπηρεσία τους δελτίο εκτός έδρας αποζημίωσης, για να μπορούν, να δικαιωθούν την εκτός έδρας αποζημίωση όπως ισχύει αντίστοιχα στο υπόλοιπο μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό.
                                        Με εκτίμηση,
                                   Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                       Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                     Τηλ: 6976911880

Διαταγή που απονέμεται ο βαθμός του Πυροσβεστη στους πρώην ΠΠΥ

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ενημέρωση μελών

Συνάδελφοι,

Η προχθεσινή ημέρα (Πέμπτη, 10/5/2018) σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για τον κλάδο μας, καθώς με την έκδοση του ΠΔ που απονέμει τον βαθμό του πυροσβέστη στους περ. 2100 συναδέλφους ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξής τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Πρόκειται για μια μονιμοποίηση η οποία άργησε έναν ολόκληρο χρόνο και που αποτελεί το επιστέγασμα ενός αγώνα που πηγαίνει πίσω 15 χρόνια, σηματοδοτώντας αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη επιτυχία για τον κλάδο μας. Δεν ήταν ούτε οι "στοχευμένες ενέργειες" μεμονωμένων ατόμων, ούτε η πολιτική βούληση αποκλειστικά που οδήγησαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, ήταν η διαρκής πίεση (συνδικαλιστική και νομική) των χιλιάδων συναδέλφων που δημιούργησαν ένα καθεστώς διατήρησης του συγκεκριμένου θέματος ψηλά στα υπό επίλυση προβλήματα, το οποίο και ανάγκασε την επίσπευση των διαδικασιών. Συγχαίρουμε λοιπόν από καρδιάς τους μονιμοποιηθέντες συναδέλφους και τους ευχόμαστε καλή υγεία και ήρεμη υπηρεσιακή σταδιοδρομία. 

Την ίδια στιγμή, αποκρούστηκε προσωρινά ο κίνδυνος απώλειας της εργασίας για τους Συμβασιούχους συναδέλφους και, κόντρα σε κάθε σχεδιασμό και πρόβλεψη, θα εργαστούν για έξι μήνες φέτος και του χρόνου. Δεν τρέφουμε ούτε καλλιεργούμε αυταπάτες πως πρόκειται για δίκαιη ή μακροπρόθεσμη λύση στον βιοπορισμό τους. Πρόκειται για μια νίκη καθοριστικής σημασίας σε μια μάχη, η οποία μας επιτρέπει να επανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας ώστε κλαδικά να διεκδικήσουμε κάτι σοβαρότερο για τους συγκεκριμένους συναδέλφους. Αγωνίζεται κανείς με ευνοϊκότερες συνθήκες όταν έχει έστω και εν μέρει λυμένο το ζήτημα της άμεσης επιβίωσής του, παρά όταν έχει βρεθεί στον δρόμο. Στη συγκεκριμένη εξέλιξη υπήρξε καθοριστική η συνεισφορά της Ομοσπονδίας μας, η οποία (μόνη και κόντρα σε αντίθετες επιδιώξεις ορισμένων) κατάφερε να αποκλείσει τη διενέργεια νέου διαγωνισμού και να προωθήσει την εξάμηνη απασχόληση των Συμβασιούχων.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως ο κλάδος μας εισέρχεται σε μια περίοδο κομβικής σημασίας, που θα σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μια νέα εποχή. Το αν αυτή η εποχή θα είναι καλύτερη ή χειρότερη, εν μέρει βρίσκεται στα χέρια μας. Παρόλο που το ζήτημα της μονιμοποίησης των τριετών ΠΠΥ λύθηκε, παραμένουν ενεργά τόσο το θέμα της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης των εναπομείνατων ΠΠΥ (με την ομογενοποίησή τους με το υπόλοιπο πυροσβεστικό προσωπικό και την ανανέωση της θητείας τους μέρι συνταξιοδοτήσεώς τους) όσο και της εργασιακής αποκατάστασης των Συμβασιούχων Συναδέλφων. Ταυτόχρονα, μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στους μονιμοποιηθέντες ΠΠΥ παραμένουν σχετικά θολά, ώστε η μονιμοποίηση αυτή να σημάνει στην πράξη βελτίωση και όχι χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας τους (ζητήματα προϋπηρεσιών, υπηρεσιακής εξέλιξης, μεταθέσεων κλπ). Δεν υπάρχουν λοιπόν συνθήκες που να δικαιολογούν τον εφησυχασμό. Αντιθέτως, μετά την όποια χαρά, οφείλουμε να διατηρήσουμε υψηλή αγωνιστικότητα, ώστε να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία προς όφελος ολόκληρου του κλάδου μας.

Αυτό είναι και το πνεύμα της απόφασης που λάβαμε σε συλλογικό επίπεδο (σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Σωματεία που απαρτίζουν την Ομοσπονδία μας), ώστε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο αγωνιστικού, διακομματικου, δημοκρατικού και δυναμικού συνδικαλισμού, συνεχίζοντας δηλαδή να εκπροσωπούμε μέσω της ΠΟΠΥΣΥΠ το σύνολο των συναδέλφων, Μονίμων, ΠΠΥ και Συμβασιούχων. Η πολύχρονη εμπειρία που έχει συσσωρεύσει ο κλάδος μας δείχνει πως, από τη στιγμή που όλοι μας ασκούμε το ίδιο έργο στον ίδιο χώρο, τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα κοινά για όλους. Οι διαιρέσεις ευνοούν μόνον αυτούς που προσβλέπουν στον έλεγχο του κλάδου μας.

Ως Σωματείο, δεν ξεχνάμε την ιστορία μας και δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε τον κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Στην καρδια και στην αγωνιστικότητά μας, παραμένουμε πάντα "Εποχικοί"¨.

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΜΑΠ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ



Παρέμβαση Ανδριανού για την ανάγκη άμεσης ανανέωσης του ατομικού εξοπλισμού των εποχικών πυροσβεστών

 Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ναυπλίου και Άργους εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, μου ετέθη μεταξύ άλλων η επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του εποχικού εξοπλισμού των εποχικών πυροσβεστών όπως φόρμες, μπότες κ.α. 

Σήμερα, οι εποχικοί πυροσβέστες χρησιμοποιούν καταπονημένο και φθαρμένο εξοπλισμό, γεγονός που εμποδίζει την ακώλυτη επιτέλεση του έργου τους και δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλειά τους. 

***Έχουν να προμηθευτούν με σχετικό εξοπλισμό από το 2009 

Τούτων δοθέντων, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 

1. Με ποιες άμεσες ενέργειες και πότε θα εξασφαλιστεί η ανανέωση του ατομικού εξοπλισμού των εποχικών πυροσβεστών.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ


Μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ
 Πιο συγκρατημένη από τον συνάδελφό της υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη αναφορικά με την μονιμοποίηση των περίπου 30.000 συμβασιούχων που εργάζονται έως και 15 συναπτά χρόνια στο Δημόσιο καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες εμφανίστηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. 
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ρ/σ 247 η κ. Γεροβασίλη, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, βάζει μπροστά το ΑΣΕΠ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εφόσον απαγορεύεται από το Σύνταγμα η μετατροπή σύμβασης από ορισμένου σε αορίστου χρόνου…μπορεί να γίνει με προκήρυξη μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ», αποφεύγοντας μάλιστα να μιλήσει για αυξημένη μοριοδότηση. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους όπως με τους πενταετούς θητείας πυροσβέστες και τους συμβασιούχους καθαριότητας των δήμων», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

«Δεν μιλάμε για όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου. Μιλάμε για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα αφορά τους υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», πρόσθεσε, ενώ μίλησε για περιορισμούς που υπάρχουν από τους θεσμούς.

Η ίδια έφερε ως παράδειγμα τους εργαζομένους του «Βοήθεια στο Σπίτι» και μίλησε για ορθολογικές διαδικασίες που δεν θα δημιουργήσουν δημοσιονομικό πρόβλημα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ενημέρωση για την συνάντηση της Ένωσης Σωματείων με το Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ευστάθιο Ανθόπουλο


ΕΝΩΣΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ  &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Αθήνα   03/05/2018


ΘΕΜΑ : Ενημέρωση μελών  για την συνάντηση της Ένωσης Σωματείων με το Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ευστάθιο Ανθόπουλο 

Συνάδελφοι ,  στο διάστημα παραμονής μας στην Αθήνα για την Τροπολογία της επαναπρόσληψης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκαν  προγραμματισμένα ραντεβού  σαν Ένωση Σωματείων .

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωση Σωματείων στα Γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον κ. Ευστάθιο Ανθόπουλο, ο οποίος προέρχεται από της τάξης του Π.Σ. πρώην συνάδελφος και νυν Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος  γνωρίζει και έχει άποψη για τα προβλήματα του κλάδου μας, αφού και ο ίδιος είχε χρόνια συνεργασία μαζί μας στην ενεργό του υπηρεσία  .

Αρχικά έγινε μια ενημέρωση στο κ. Ανθόπουλο για την επικρατούσα  κατάσταση, μετά την τριχοτόμηση που επιλέχθηκε αντί ομογενοποίησης που προεκλογικά  ηχούσε και από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ..

Αναγνωρίσαμε κάποια θετικά βήματα που έγιναν μέσα στο 2018 με  καθυστέρηση βέβαια ,  όπως  οι ένταξη των ΠΠΥ που είχαν το προσόντα (Λύκειο και Ηλικία) στο μόνιμο  προσωπικό και την πρόσφατη τροπολογία για την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για άλλα δυο έτη και  6μηνης εργασίας. 

Συνεχίζουν όμως να εκκρεμούν πολλά εργασιακά θέματα που αφορούν το υπόλοιπο προσωπικό του Π.Σ. μετά την τριχοτόμηση. Αυτά αφορούν τους ΠΠΥ που ανανέωσαν την 5ετια και τους Συμβασιούχους ,  που εκτελούν ακριβώς τα ίδια καθήκοντα, αλλά το  καθηκοντολόγιο  και  τα ωράρια εργασίας είναι διαφορετικά, πλην της αντιπυρικής περιόδου που υπάρχει έγκριση πιστώσεων για την κάλυψη  αναγκών των δασικών περιπολικών ανά τη χώρα, που συνεχίζουν να επανδρώνουν ανελλιπώς μέχρι και σήμερα .
Αν και έχουν περάσει 21 χρόνια από την ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από το Π.Σ. , συνάδελφοι με μακρά υπηρεσία και προσφορά έχουν διαφορετική μεταχείριση σε (καθήκοντα, ωράρια, μισθοδοσία, εξέλιξη, αναγνώριση)  στο ίδιο φορέα εργασίας τους .

Θέμα που χρονίζει και τα περιθώρια στενεύουν, είναι αυτό των Επιλαχόντων  Επιτυχόντων  ΠΠΥ του διαγωνισμού, αν και οι προεκλογικές δεσμεύσεις αυτής της Κυβέρνησης που αρχικά μιλούσε για την απορρόφηση τους,  στην πορεία έχει αλλάξει θέση δυο φορές. 
Ο πίνακας που ανανεώθηκε δυο φορές, είναι σε ισχύ μέχρι στις 12/12/2018, καταληκτική ημερομηνία που μπορεί να γίνει η κάλυψη των κενών και η απορρόφησή τους.

Επίσης  θέμα που χρονίζει είναι η εργασιακή  τακτοποίηση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, για το οποίο υπάρχουν δεσμεύσεις για 6 μήνες  πρόληψη και 6 μήνες καταστολή, αλλά και εδώ οι απόψεις διίστανται, διότι η κάλυψη της 12μηνης εργασίας, έχει να κάνει με δυο φορείς και όχι ένα. 

Έχουμε κάνει πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη σε ένα φορέα αναγνωρίζοντας την υπερδεκαετή προϋπηρεσία των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, όπως σε αντίστοιχες  κατηγορίες εργαζομένων σε άλλους φορείς , περιμένουμε την τοποθέτηση από τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος έχει δείξει ενδιαφέρων και έχει συμβάλει στην περσινή ανανέωση του πίνακα Επιλαχόντων μέχρι το 2018,  αλλά και φέτος με την αύξηση μηνών εργασίας από 5 σε 6 .
  
Από τον κ. Ανθόπουλο και κατ επέκταση από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την ενημέρωση,  ζητήσαμε να πάρει θέση και να τοποθετηθεί  επίσημα εκ νέου ως συγκυβερνών κόμμα επί των προβλημάτων που του θέσαμε, αλλά και βάση των δεσμεύσεων του προεκλογικού προγράμματος των ΑΝ.ΕΛ. για τον κλάδο μας .

Από την όλη συζήτηση το απόσταγμα αυτής είναι, ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε να διευθετηθούν  θέματα  που εκκρεμούν, υποσχέθηκε να μας ενημερώσει για της όποιες ενέργειες αλλά και τα αποτελέσματα αυτών .

Ενέργειες από την πλευρά του θα είναι :

Αναγνώριση του καθηκοντολογίου των ΠΠΥ αφού παρέχουμε τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες με  το μόνιμο προσωπικό αλλά και τους ΠΠΥ που ενταχθήκαν στο μόνιμο 
Ερώτηση για το κόστος ένταξης στις βάρδιες με πλήρη και όχι μερικό ωράριο που ισχύει σήμερα
Ένταξη των ΠΠΥ που ανανέωσαν την 5ετια στις βάρδιες με πλήρη ωράριο για την ενίσχυση των υπηρεσιών μετά την επάνδρωση των Αεροδρομίων και Κλιμακίων Εθνικών Οδών   
Κάλυψη των κενών θέσεων ΠΠΥ από τον πίνακα Επιλαχόντων 
Άσκηση πίεσης  για την Απορρόφησης των Επιλαχόντων 
Άσκηση πίεσης για την πλήρη απασχόληση των Συμβασιούχων σε ένα φορέα 

  Με τιμή      
 τα Σωματεία που απαρτίζουν τη Ένωση 


Επικοινωνία : ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ      κιν.  6948401282  
    E mail : ipapanast@gmail.com



ΣΧΟΛΙΟ:4-5-2018
Εκει στην ΠΟΠΥΣΥΠ τώρα καταλάβανε οτι το καράβι βουλιάζει, και οτι σιγα-σιγα μένουν μόνοι τους και βάζουνε σωματεία  που ήταν χαμενα εντελως και βγάζουν ανακοινωσεις στηριξης προς την ΠΟΠΥΣΥΠ. 
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμ- μάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο Υπουργεί- ου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Απο- κεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρα

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ



  • Πληρωμή μισθοδοσίας για τους 3της δεν θα γίνει στις 10 Μαΐου . Για να γίνει ως μόνιμοι στις 27 Μάιου θα πρέπει τα δύο Π.Δ να πάρουν ΦΕΚ άμεσα, διαφορετικά οι 3της πάνε για μισθοδοσία στις 27 Ιουνίου.
  • Οι συμβασιούχοι 7,5ωρο όλοι μέχρι  της 15 Μάιου περίπου , λόγο σύναψης νέας ΣΣΕ. 
  • ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ .