Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ Μ. ΤΡΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ


Αίτηση ακύρωσης της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στο ΣτΕ κατά του 13/2017 Π.Δ.



Αρ. Πρωτ. 55                                                                             Αθήνα, 18.04.2019                                                                       
  ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
ΘΕΜΑ:  « Αίτηση ακύρωσης της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στο ΣτΕ κατά του 13/2017 Π.Δ.».                                                                         
     Συζητήθηκε σήμερα στο ακροατήριο του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακυρώσεως που άσκησε η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κατά του 13/2017 Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Μεταθέσεων.
     Με την αίτηση αυτή προσβάλλουμε το 13/2017 Π.Δ. κατά το σκέλος αυτού που αδικαιολόγητα διευρύνει  την έννοια της «πόλης συμφερόντων» οριοθετώντας αυτή σε επίπεδο νομού και κατά το σκέλος που ορίζει ως ελάχιστο χρόνο παραμονής των συναδέλφων που μετατίθενται στα Περιφερειακά αεροδρόμια τηςFRAPORT σε τρία (3) χρόνια.
     Στο ακροατήριο παραβρέθηκε υπό την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος Δημήτριος Σταθόπουλος και οι νομικοί παραστάτες μας κ.κ. Κώστας Πενταγιώτης (Νομικός Σύμβουλος Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) και Γιώργος Αντωνακόπουλος, οι οποίοι προφορικά ανέπτυξαν όλη την νομική μας επιχειρηματολογία και κατέδειξαν ότι οι παραπάνω ρυθμίσεις παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της χρηστής οργάνωσης της διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης των πολιτών.
   Επεσήμαναν τις δυσμενείς συνέπειες που επιφέρουν οι παραπάνω ρυθμίσεις στους υπαλλήλους που έχουν ή πρόκειται να μετακινηθούν στα αεροδρόμια της FRAPORT, γιατί αυτό συνιστά κυριολεκτικά ξεσπίτωμα των υπαλλήλων και γιατί η διεύρυνση της έννοιας της πόλης συμφερόντων στην ουσία καταργεί και καθιστά άνευ αντικειμένου την έννοια αυτή.
     Από τη διαδικασία προέκυψε ότι η ρύθμιση για τα αεροδρόμια ήταν απαίτηση της FRAPORT, την οποία το Α.Π.Σ. που την διαπραγματεύτηκε αποδέχτηκε χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ότι δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση το δημόσιο συμφέρον, το οποίο θυσιάστηκε μαζί με τα συμφέροντα των πυροσβεστών στο όνομα των συμφερόντων της FRAPORT. Στο θέμα της περίφημης σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και FRAPORT για την παροχή υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος σε αυτή και την οποία το Υπουργείο και το Α.Π.Σ. κρύβουν σαν το ένοχο μικρό τους μυστικό αρνούμενοι πεισματικά να δημοσιοποιήσουν σύντομα θα επανέλθουμε με ολοκληρωμένη ανάλυση.
Για την υπόθεση χορηγήθηκε σύντομη προθεσμία για την υποβολή υπομνημάτων.
Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. θα σας κρατάει ενήμερους για την πορεία της υπόθεσης.
   Ανεξάρτητα από τη δικαστική αυτή μάχη το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. καλεί τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την προώθηση και επίτευξη των στόχων μας με την ενότητα και τους αγώνες μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     

         ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Συνάντηση με εκπροσώπους της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π



Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος με 932 στελέχη μεγάλης εμπειρίας, τα οποία θα ενταχθούν άμεσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην υπογραφή των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων για την πρόσληψη 56 πυροσβεστών σε μόνιμες θέσεις και 876 πυροσβεστών σε θέσεις επί θητεία 5ετούς υποχρέωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «δίκαιους» τους αγώνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, τονίζοντας ότι «ακόμα ήμασταν σε στενή παρακολούθηση, όποτε βρίσκαμε μία χαραμάδα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολλών, το κάναμε πράξη».
«Από εκεί και πέρα, εγώ αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι πρέπει να καταλάβει και η ελληνική κοινωνία, ότι όταν θέλεις να υπερασπιστείς την κοινωνία την ίδια και να την προασπίσεις, να έχεις κοινωνικό κράτος και να έχεις αποτελεσματικότητα και ως κράτος απέναντι σε φυσικές καταστροφές, σε κινδύνους , δεν μπορεί να λες ότι το 1:1 -που ήταν 1:5 και το κάναμε εμείς 1:1- θα το ξαναπάς στο 1:5. Δεν μπορεί να λες ότι γενικά ότι σε όλο το Δημόσιο δεν λειτουργεί τίποτα, είναι τεμπέληδες, είναι χαραμοφάηδες» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε γιατρούς, νοσοκομεία, κοινωνικούς λειτουργούς, πυροσβέστες. Αλλιώς δεν υπάρχει κράτος. Θα τα δώσουμε όλα σε ιδιώτες και θα τελειώνουμε».
«Αυτή είναι η βασική, αν θέλετε, και ιδεολογική και πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση που έχουμε μια άλλη αντίληψη, η οποία εφαρμόστηκε και γι’ αυτό χρεοκοπήσαμε. Δεν χρεοκοπήσαμε, όπως λένε κάποιοι, επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν τεμπέληδες. Αυτά μας έλεγαν ο Σόιμπλε και άλλοι. Χρεοκοπήσαμε γιατί κάποιοι έβγαζαν περιουσίες κάνοντας το κράτος πελάτη και τις έβγαλαν στο εξωτερικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Βεβαίως και έχει στρεβλώσεις το Δημόσιο, βεβαίως αυτές τις στρεβλώσεις εμείς ερχόμαστε πρώτοι να τις αντιμετωπίσουμε τώρα. Αλλά να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις όχι διαλύοντας τον δημόσιο τομέα» πρόσθεσε.
«Και με αυτή την έννοια, εγώ θεωρώ μεγάλη κατάκτηση αυτό που καταφέραμε, να πείσουμε και τους εταίρους μας και τους θεσμούς, γιατί αυτό το κάναμε εντός μνημονίου, όχι τώρα. Να τους πείσουμε ότι υπάρχουν ανάγκες πάγιες και διαρκείς, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό».
Πηγή : primeminister.gr