Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η ΠΟΠΥΣΥΠ ΠΑΊΖΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΆ ΚΑΠΡΊΤΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΏΝ.

Και η ποπυσυπ συνεχίζει και φέτος τα παιχνιδάκια σε βάρος των εποχικών που καλά προστατεύει
 Στέλνει έγραφα στις υπηρεσίες και απειλεί και αυτό θα χει ως συνέπεια  πολύ πιθανό να γυρίσει το ωράριο των εποχικών σε 7,5ωρο

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Αντί για καθαρόαιμο πανελλαδικό σωματείο συμβασιούχων ο ανθρακωρύχος και η παρέα του τους έριξαν σε πανελλαδικά σωματεία μονίμων και πενταετών

Καλημέρα σας. Εκεί που έλεγα να μην ξαναγράψω για τους συναδέλφους του 2019 βλέπω τα παιχνίδια της ΠΟΠΥΣΥΠ και γελάω.
Εκεί λοιπόν που τους έλεγαν ότι θα γραφτούν στο Πανελλαδικό νεοσύστατο σωματείο που τους ίδρυσε ο Αλέκος στην Αθήνα και εκεί που τους βάζουν και υπογράφουν αιτήσεις εγγραφης (Π. Α. Σ. ΣΥ.Π) Τελικά τους πετούν σαν "προβατα" στα σωματεία Μόνιμων και 5ετων της Σαλαμίνας, της Τρίπολης κ. α Πανελλαδικός.
Οπότε στέλνει η ΠΟΠΥΣΥΠ χαρτί στις υπηρεσίες ότι εξουσιοδοτει μέσο του σωματείου Σαλαμίνας η Τρίπολης έναν εποχικό του 2019 της κάθε υπηρεσιας να υπογράψει το 15ωρο.
Σας τα είχα πει εγώ εποχικοί του 2019 ότι σας τραβάνε από την μύτη αλλά εσείς 15ωρο θέλατε;
Αντε τώρα σειρά έχουν και οι εποχικοί του 2020,μονο έτσι θα σωθεί η Ποπυσυπ.
ΠΟΠΥΣΥΠ εκπρόσωπος εποχικών χωρίς ούτε έναν στο 13μελες προεδρείο της.
Ξυπνάτε βρε εποχικοί του 2019 σας παραμύθια ζουν και κοιμοσαστε


 ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ.
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΜΙΛΑΜΕ .


Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Προσπαθούν την βουλιαγμένη ΠΟΠΥΣΥΠ να την ανασύρουν

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτοί οι εποχικοί του 19 τι πίνουν και δεν μας το λένε. Τα έμαθαν όλα συνδικαλιστικά, πυροσβεστικά, θέματα διοίκησης, θέματα Συλλογικών, θέματα ΓΣΕΕ.
ΟΛΑ ΟΜΩΣ.
 ΠΑΡΌΛΑ ΑΥΤΆ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΌ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΠΟΧΙΚΏΝ το εκπροσώπησε ο 5ετης Αντιπρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ και υπόγραψε την ΣΣΕ. ΡΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ 19 ΞΥΠΝΆΤΕ ΆΜΕΣΑ.
ΚΆΠΟΤΕ ΤΟ 2017 ΕΓΡΑΨΑ Η ΑΚΥΒΈΡΝΗΤΗ ΠΟΠΥΣΥΠ ΠΆΕΙ ΣΙΓΆ ΣΙΓΆ ΣΤΑ ΒΡΆΧΙΑ ΤΕΛΙΚΆ ΧΤΎΠΗΣΕ ΣΤΑ ΒΡΆΧΙΑ ΒΟΎΛΙΑΞΕ ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΠΆΕΙ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΊ ΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΒΟΎΝ ΤΏΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΉΣΕΙ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΑΎΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΣΩΜΑΤΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΈΓΑΡΑ και ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΟ.
ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΕΝΑΣ ΖΕΣΤΟΣ ΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΥΤΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΆ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΑ...........

ΕΜΑΘΑ ΣΗΜΕΡΑ 21-5-2020 ΟΤΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΚ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ 14,5ΩΡΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΟΜΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
14,5ΩΡΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΛΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ


Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Εποχικοί 2019 οργανωθειτε μόνοι σας

Εποχικοί του 2019 αν: 1)δεν φτιάξετε Ομοσπονδία ΟΥΔΕΤΕΡΗ χωρίς την σκιά 5ετων συνδικαλιστων με περιφερειακά Σωματεία . 2)Σταματησετε να τρώτε το χόρτο της κηδεμονία της ΠΟΠΥΣΥΠ που προσπαθεί τα 300 μέλη της να τα κάνει 1000. ΔΕΝ ΠΆΤΕ ΠΟΥΘΕΝΆ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΊΣΤΕ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΜΌΝΟ ΜΕ ΤΟ 15ΩΡΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΊΓΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
Ήθελα να μάθω και κάτι ακόμη καλά ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΠΟΠΥΣΥΠ  και ΑΠΣ και σας κάνουν ότι θέλουν ο Μεγαλοσωματιαρχης και η παρέα του;

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΌΕΔΡΟΙ ΑΝΘΡΑΚΩΡΙΧΕ;


Μόλις σου κάνει η πολιτική ηγεσία μια ΕΔΕ εδώ και 2 μήνες  τα γεμίζεις τα παντελόνια τα οποία τα χεις μόνο για να μην κρυώνεις  και δεν ξαναμιλάς ποτέ, ούτε έγγραφό βγάζεις , ούτε στην Αθήνα πατας.

Καί όταν είναι να βάλεις ένα μάρτυρα στην απολογία σου βρίσκεις έναν Διευθυντή, έναν ιδιαίτερο,  έναν Γραμματέα τελος πάντων μιας πρώην Υπουργού να σε σώσει….Να κάνει ντα-ντα  τον Νικόλα . 

Μόνο τα σωματεία του κλάδου σου ξέρεις να κάνεις Δικαστήρια με συνδρομές των μελών σου.

Αλλά έχεις 2-3 κουταβάκια εσύ που δεν μεγαλώνουν ποτέ εκεί στην κεντρική Πελοπόννησο. 

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ενώ ξέρουν λίγα νομίζουν οι του 2019 ότι ξέρουν πολλά

Και επειδή οι συνδικαλιστές του 2019 τα ξέρουν όλα και είναι καιουδέτεροι από την ΠΟΠΥΣΥΠ δείτε εδω: Στέλνουν έγγραφο στον Αρχηγό, χωρίς ημερομηνία, χωρίς αριθμό εγγραφής στο Πρωτοδικείο γιατί δεν εχουν. Χύμα και με δ/νση τα γραφεία τις ΠΟΠΥΣΥΠ:Πειραιος&Βουλγαρη 1

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ 2019 ΚΑΙ 2020





Συνάδελφοι εποχικοί 2019 παρακολουθώ εδώ και καιρό τις σκέψεις σας και της ενέργειες σας .
Από τις ενέργειες σας διαπιστώνω μια νευρικότητα  και απερίσκεπτες κινήσεις. Έχετε όλοι στο μυαλό σας ότι άμεσα πρέπει να μονιμοποιηθείτε, ; Άμεσα πρέπει να κανεται 15ωρο.
 Και δεν έχετε συμπληρώσει ακόμη ούτε 7 μήνες στο Σώμα. Το ξέρετε;
Συνδικαλιστικά είστε όλοι παρασυρόμενοι από  πολλές πλευρές  και το κυριότερο από συναδέλφους σας του 2019 που νομίζουν ότι έγιναν συνδικαλισταράδες  μέσα σε ένα χρόνο.
Αντί να φτιάξετε μία ομοσπονδία Πανελλαδικά  αυτόνομη, με 10  σωματεία ανά περιφέρεια. Σας έφτιαξαν  ένα σωματείο Πανελλαδικό  ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και χωρίς σφραγίδα υπό την καθοδήγηση και κηδεμονία της αποτυχημένης από το 2014 και μετά ΠΟΠΥΣΥΠ. Μια ΠΟΠΥΣΥΠ  που ενώ βούλιαζε σε μια λιμνούλα  βρήκε δεκάδες σωσίβια από εποχικούς πυροσβέστες του 2019 και σύντομα και του 2020 και προσπαθεί να σωθεί.
Φωνάζετε όλοι για το 15ωρο. Δεν ξέρετε καν τι είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ)
Δεν ξέρετε ότι μια καλά συνταγμένη ΣΣΕ έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από μια θυσία ενός μήνα ακόμη  εργασίας 7μισηωρου.Ποιός θα την συντάξει αυτήν την ΣΣΕ ; η ΠΟΠΥΣΥΠ των μονίμων και 5ετων έχει εποχικούς στο Δ.Σ; ΚΑΝΕΝΑΝ.
Τα πρωτοβάθμια  σωματεία μέλη της ΠΟΠΥΣΥΠ (6-7 Περίπου) έχουν μέσα στα Δ.Σ εποχικούς ; ΚΑΝΕΝΑΝ
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΟΡΙΑ ΠΟΠΥΣΥΠ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 9ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΥ 2020 ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;
Αυτοί περιμένουν ακόμη να ανοίξει η Βουλή να γίνουν 5ετης οι 180
Το πρωτοβάθμιο αυτό σωματείο θυγατρικό της ομοσπονδίας με προσωρινή Διοίκηση  από την Αθήνα θα λύσει τα εργασιακά προβλήματα σας  στο Ηράκλειο, στη Χίο, στην Καβάλα, στα Ιωάννινα,  στο Βόλο,  στην Καλαμάτα; 
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΉΣΕΤΕ ΕΊΝΑΙ ΛΙΓΟΣ .

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ

Αφιερωμένο στους «εφιάλτες» που δεν διστάζουν να «παραχαράξουν» ακόμη και το εργατικό δίκαιο για να διατηρήσουν το παραγοντιλίκι τους (να μη χρησιμοποιήσουμε πιο βαριά έκφραση).
Αυτοί οι εφιάλτες τόσο χρόνια παραπληροφορούσαν τους συναδέλφους εποχικούς και τους καλούσαν να προσχωρήσουν στη Συλλογική Σύμβαση γιατί αλλιώς δεν θα τη δικαιούντα…
Ντροπή και Αίσχος… Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια, ο ψεύτης και ο κλέφτης στις «πρώτες συμβάσεις χαίρονται»…
Η Συλλογική Σύμβαση των Εποχικών Πυροσβεστών είναι σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο (ν.1876/90) μια ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ
Υπογράφεται, δηλαδή, από ΜΙΑ επιχείρηση (Πυροσβεστικό Σώμα) και αφορά εργαζόμενους με αυτή τη σχέση εργασίας μόνο του Πυροσβεστικού Σώματος (δεν είναι ούτε Κλαδική, ούτε Εθνική Ομοιοεπαγγελματική όπως μας παραμύθιαζαν όλα αυτά τα χρόνια). Αν ήταν Εθνική Ομοιοεπαγγελματική θα αφορούσε και εργαζόμενους (πυροσβέστες ορισμένου χρόνου άλλων επιχειρήσεων εκτός Π.Σ. ενώ φυσικά θα υπογράφονταν, όχι από έναν εργοδότη, αλλά από ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ή ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ.
Το ΠΙΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ είναι ότι η Ομοσπονδία τόσα χρόνια εκβίαζε και έπαιζε κάθε λογής παιχνιδάκι με την προσχώρηση, ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ή ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, (ΔΗΛΑΔΗ το Π.Σ.) ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ.
Σας παραθέτουμε τις παραγράφους του νόμου και την ερμηνεία από τη νομολογία που αναδεικνύουν το «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» της Ομοσπονδίας σε βάρος των ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ. Ένα παιχνίδι συνδικαλιστικά αισχρό και νομικά απαράδεκτο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη δικαστική απόφαση που στερεί από την ΠΟΡΠΕΡΤ το δικαίωμα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης στην ΕΡΤ επειδή είναι Ομοσπονδία και τη σύμβαση πρέπει να υπογράψουν ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
Στη ΔΕΗ, η Διοίκηση της ΔΕΗ καλεί όλα τα σωματεία και αυτά μετά εξουσιοδοτούν τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να υπογράψει. Αν έστω και ένα δεν την εξουσιοδοτήσει δεν μπορεί να υπογράψει.
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ.
ΩΣ ΕΔΩ… ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ Ή ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
H ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΝΟΜΙΚΑ.
ΕΙΔΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ & ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ (Ν.1876/90)

  • Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις, αφορούν τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Υπογράφονται από την αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση (ΓΣΕΕ) και τις αναγνωριζόµενες ως ευρύτερης εκπροσώπησης οργανώσεις των εργοδοτών ή πανελλήνιας έκτασης (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ κ.α.)
  • Κλαδικές, που αφορούν τους εργαζόµενους περισσότερων οµοειδών ή συναφών εκμεταλλεύσεων ή επιχειρήσεων ορισµένης πόλης ή περιφέρειας ή και όλης της χώρας. Υπογράφονται από τις αντιπροσωπευτικότερες πρωτοβάθµιες ή δευτεροβάθµιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλύπτουν εργαζόµενους ανεξάρτητα από το επάγγελµα ή την ειδικότητά τους, οµοειδών ή συναφών επιχειρήσεων του ίδιου κλάδου και από εργοδοτικές οργανώσεις ως άνω.
  • Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις, που αφορούν εργαζόμενους μιας επιχείρησης ή εκμετάλλευσης. Υπογράφονται από πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της επιχείρησης που καλύπτουν τους εργαζόµενους, και, εφ' όσον αυτές ελλείπουν, από ενώσεις προσώπων και εφόσον αυτές ελλείπουν από τις αντίστοιχες πρωτοβάθµιες κλαδικές οργανώσεις και από τον εργοδότη.
  • Σε Εθνικές Οµοιοεπαγγελµατικές Συλλογικές Συμβάσεις που αφορούν τους εργαζόµενους ορισµένου επαγγέλµατος και των συναφών προς το επάγγελµα αυτό ειδικοτήτων όλης της χώρας. Συνάπτονται από την πλευρά των εργαζοµένων από δευτεροβάθµιες ή πρωτοβάθµιες οµοιοεπαγγελµατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλήνιας έκτασης. Από την πλευρά των εργοδοτών, οι εθνικές οµοιοεπαγγελµατικές συλλογικές συµβάσεις συνάπτονται από εργοδοτικές οργανώσεις ευρύτερης εκπροσώπησης ή πανελλήνιας έκτασης.
  • Σε Τοπικές Οµοιοεπαγγελµατικές Συλλογικές Συµβάσεις, που αφορούν τους εργαζόµενους ορισµένου επαγγέλµατος ή και των συναφών ειδικοτήτων συγκεκριµένης πόλης ή περιφέρειας. Συνάπτονται από οµοιοεπαγγελµατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόµενων, πρωτοβάθµιες ή δευτεροβάθµιες, τοπικού χαρακτήρα και από εργοδοτικές οργανώσεις