Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ (ΑΠΟΓΝΩΣΗ)

ΑΠΟΓΝΩΣΗ,,ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ??
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΒΗΝΩ ΦΩΤΙΕΣ!!!!ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ!!!!ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΩ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΙΩΤΑ ,ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ!!
ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ!!!!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!!!ΑΚΟΜΗ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΜΙΑ ΧΑΡΗ.ΟΣΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ!!!!
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΛΕΣΕ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ!!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!

Σ.Γ Συνάδελφε αναρωτήθηκες γιατί τόσα χρόνια δεν είχε ανοίξη μύτη με τα γιώτα και τώρα που οι <ο θανατός σου η ζωή μου> συνάδελφοι μας ανακάτεψαν τα πράγματα με τα γιώτα, χάνει ο κάθε συνάδελφος την δουλεία του; Η ίδια Ομοσπονδία δεν ήταν τόσα χρόνια; ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ απο μερίκους, και νομίζω πως δεν φταίει η Ομοσπονδία για αυτό.

Σ.Γ 2
ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ "ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε...ΜΕΧΡΙ Ι 3 ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ,ΑΠΟ Ι 3 ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕN ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ,,ΑΠΛΑ ΣΕ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΥΝ NA ΔΟΥΝ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ (ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ)!!!!!

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΣτΕ: Απόφαση για προσλήψεις στο Δημόσιο – Oρίζονται τρεις περιπτώσεις

 

Τη συγκατάθεσή της στις προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου υπό αυστηρές προϋποθέσεις έδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την υποβολή σχετικού προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΣτΕ, το Σύνταγμα επιτρέπει σε τρείς μόνο περιπτώσεις να προσλαμβάνονται σε οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα συμβασιούχοι για την κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών.
Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι σε κάθε περίπτωση να έχει εκδοθεί νόμος που θα καθορίζει με σαφήνεια τη χρονική διάρκεια των συμβάσεων. Επίσης, απαραίτητη είναι η παντελής απαγόρευση μονιμοποίησης των συμβασιούχων ή η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Οι τρείς περιπτώσεις που επιτρέπει το Σύνταγμα είναι:

-Συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη απρόβλεπτων καιεπειγουσών αναγκών και μόνον, για μη νομοθετημένες οργανικές θέσεις, υπό την προϋπόθεση ότι για την σύναψή των εν λόγω συμβάσεων έχει εκδοθεί νόμος που καθορίζει με σαφήνεια τη διάρκειά τους.

-Συμβάσεις είτε ορισμένου είτε αορίστου χρόνου για την κάλυψη είτε απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών είτε παγίων και διαρκών αναγκών, υπό την προϋπόθεση όμως ότι: α)
οι προσληφθέντες καταλαμβάνουν νομοθετημένες οργανικές θέσεις, β)ότι ανήκουν είτε στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό είτε στο τεχνικό-βοηθητικό προσωπικό.

-Συμβάσεις ορισμένου χρόνου (και μόνον) για την κάλυψη νομοθετημένων οργανικών θέσεων με πρόσωπα που δεν ανήκουν στο ειδικό επιστημονικό ή στο τεχνικό-βοηθητικό προσωπικό, υπό την προϋπόθεση όμως ότι για την σύναψή των εν λόγω συμβάσεων έχει εκδοθεί σχετικός νόμος για τη διάρκειά τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τρίτη αυτή περίπτωση οι Σύμβουλοι Επικρατείας επικαλούνται τα όσα είπε στη Βουλή για τις συμβάσεις αυτές, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος : «Διευκρινίζω στα πρακτικά ότι όταν λέμε σύμβαση ορισμένου χρόνου εννοούμε την κλασική σύμβαση ορισμένου χρόνου, δηλαδή σύντομο χρόνο, για να μη βρεθεί ποτέ στο μέλλον κάποιος, ο οποίος θα θελήσει να καταστρατηγήσει τη διάταξη αυτή. Για φανταστείτε, κύριοι συνάδελφοι, συμβάσεις ορισμένου χρόνου τριακονταπενταετούς διάρκειας».
ΠΗΓΗ: zougla.gr

Τιμοκατάλογος και στην Πυροσβεστική - Ποιες υπηρεσίες θα πληρώνουμε

Τιμοκατάλογος και στην Πυροσβεστική - Ποιες υπηρεσίες θα πληρώνουμε

"Όποιος χρησιμοποιεί την Πυροσβεστική για έκτακτα συμβάντα, θα πληρώνει". Αυτό αποφάσισε το Σώμα μετά την μελέτη των ετήσιων πεπραγμένων τους. Αναλυτικά ποιες υπηρεσίες θα χρεώνονται και πόσο θα στοιχίζουν.
 
Τιμοκατάλογο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε μία προσπάθεια να μειώσει τα κονδύλια που δαπανώνται κάθε
χρόνο για συμβάντα που δεν έχουν να κάνουν με την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Το πλάνο έχει προχωρήσει αρκετά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", το Σώμα σε λίγους μήνες θα ανακοινώσει τον σχετικό τιμοκατάλογό της.

Όπως αποκαλύπτουν πηγές του Μεγάρου της Κατεχάκη αποκλειστικά στην κυριακάτικη εφημερίδα, το νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπει ενοικίαση, ούτε τη μετάλλαξή της σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, αλλά όπως αναφέρει το ίδιο το Σώμα "όποιος χρησιμοποιεί την Πυροσβεστική για συμβάντα που ο ίδιος αμείβεται, θα πληρώνει".

Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής δηλώνει ότι δεν πρόκειται να χρεώνονται συμβάντα, όπως οι δασικές ή αστικές πυρκαγιές, ακραίες καταστάσεις λόγω καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες ή φυσικές καταστροφές, αλλά στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα χρεώνονται:

* Οι επεμβάσεις σε ασανσέρ για τον απεγκλωβισμό ατόμων

* Η παροχή βοήθειας σε τροχαία ατυχήματα

Στην πρώτη περίπτωση, τα χρήματα θα εισπράττονται από τις εταιρίες που συντηρούν τους ανελκυστήρες ή τα ποσά θα περνούν στα κοινόχρηστα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το αντίτιμο των υπηρεσιών θα καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Σύμφωνα με τα πλάνα του υπουργείου, συνεργεία της Πυροσβεστικής θα μεταβαίνουν στο σημείο που έχουν δεχτεί κλήση, όμως το κόστος των επιχειρήσεων θα επιβαρύνει τους συντηρητές ή τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών.

Υπό σκέψη είναι και η αμοιβή του 40% του συμβάντος, ακόμα και από τον καθαρισμό δρόμων... 

news247.gr

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ



Ενημέρωση για ΠΠΥ


  • Εκδόθηκε σήμερα από το ΑΠΣ διαταγή για την χορήγηση περίπου 1500 κρανών αστικής πυρόσβεσης (Gallet F1) στους ΠΠΥ ειδικότητας μάχιμου.
  • Περίπου το 1/3 των ταυτοτήτων των ΠΠΥ της κατηγορίας εποχικών είναι έτοιμες και από Δευτέρα θα διαβιβάζονται στις Υπηρεσίες για διαμοιρασμό.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΓΟ 5ΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ


Οι δύο Αστυνομικοί της ομάδας Δίας που σκοτώθηκαν εν ώρα Υπηρεσίας σε τροχαίο την Τρίτη τα Ξημερώματα στην οδό Μιχαλακοπούλου στην Αθήνα εκτός του ότι κατάγονταν από το ίδιο χωριό της Αργολίδος, τον Άγιο Δημήτριο  και τα σπίτια τους απέχουν 50 μέτρα το ένα από το άλλο είχαν άμεση σχέση με τους 5ετεις και Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
Ο Νίκος εργάστηκε από το 2003 έως και το 2007 ως Συμβασιούχος Πυροσβέστης στο Πεζοπόρο Τμήμα Τρίπολης, το 2007 πέρασε στον διαγωνισμό των Ειδικών Φρουρών. Ο Θανάσης είχε υποβάλει τον περασμένο Σεπτέμβρη τα χαρτιά του για τον διαγωνισμό Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στην κατηγορία Ιδιώτες. Αργότερα πέρασε στον διαγωνισμό των Ειδικών Φρουρών  και προτίμησε να καταταγεί εκεί .
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ .
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ   

...κάτι για το οποίο δεν μιλάει κανείς.

Η πληγη πρεπει καποτε και  να κλεινει..
Ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί ακατάπαυστα τείνει να γίνει το φαινόμενο της Λύσης Σύμβασης Πυροσβέστη Εποχικής Απασχόλησης με Σχέση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου είτε λόγο οικειοθελούς αποχώρησης είτε λόγο παράβασης.


 αναδημοσιευση απο Olymposbox.blogspot.com










σ.δ


κατα ποσον το "οικειοθελους" ειναι ορθον αραγε  ?


κατα ποσον το "παραβασης" ειναι και αυτο ορθον αραγε ?


Αναρωτιεμαι γιατι φευγουν "οικειοθελως"


Ποια η "αμαρτια" και "παραβαση" τους μετα απο τοσα ετη ?


Γιατι δεν φωναζουν (?)τι περιμενουν για να κλεισει η "πληγη" ?


Ποιος την "ανοιξε" ?














Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Παράταση υποβολής αμοιβής


Αθήνα, 23 Ιουλίου 2012
Προς
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν προφορικού αιτήματος σας και προς διευκόλυνση των μελών σας-πελατών μας, παρατείνουμε έως και 15 Αυγούστου τη δυνατότητα για όσους επιθυμούν να καταβάλλουν το σύνολο της συμφωνηθείσας αμοιβής εφάπαξ να μειώσουμε το ποσό της αμοιβής μας κατά ποσοστό 20%.
Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτή την περίπτωση το ποσό της αμοιβής μας διαμορφώνεται ως εξής :
Όσοι πρέπει να καταβάλλουν αμοιβή 500 € + 115 € (ΦΠΑ 23%), = 615 € θα καταβάλλουν τελικά 400 € + 92 € (ΦΠΑ 23%) = 492 €, δηλαδή θα ωφεληθούν 123 €.
Όσοι πρέπει να καταβάλλουν αμοιβή 250 € + 57 € (ΦΠΑ 23%) = 307 €, θα καταβάλλουν τελικά 200 € + 46 € (ΦΠΑ 23%) = 246 €, δηλαδή θα ωφεληθούν 61 €.
Για ο,τιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΠΙΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ

Καθορισμός ημερών κίνησης εκτός έδρας πυροσβεστών πενταετων και συμβασιουχων.


ΑΔΑ: Β41ΔΙ-7Β0
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣΙΟΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΔΝΣΗ: 22η Μισθολογίου
Τμήμα: Β΄
Ταχ. Διευθ: Πανεπιστημίου 37
Τ.Κ. 101 65 - ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210 – 3338419
Αρ. Πρωτ. 2/53432/0022 Φ.Ε.Κ. 2153

Αθήνα 18 Ιουλίου 2012

« ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ »

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός ημερών κίνησης εκτός έδρας πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης».

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
1.1. Του άρθρου 2 παρ. 3 του Ν. 2685/1999 (Φ.Ε.Κ. 35 Α΄ / 18-2-1999) «Κάλυψη δαπανών
μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός της Επικράτειας και άλλες διατάξεις».
1.2. Του Ν. 2612/1998 (Φ.Ε.Κ. 112 Α΄ / 25-5-1998) «Ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο
Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».
1.3. Του άρθρου 29α του Ν. 1558/1995, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 27 του Ν. 2081/92
(Φ.Ε.Κ. 154 Α΄ / 1992) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 παρ. 2α του Ν. 2469/97 (Φ.Ε.Κ. 38 Α΄ /
14-3-1997).
1.4. Του άρθρου 21 Π.Δ. 8/1991 (Φ.Ε.Κ. 5 Α΄ / 17-1-1991) όπως κωδικοποιήθηκαν με εκείνες
του Π.Δ. 210/1992 (Φ.Ε.Κ. 99 Α΄ / 16-6-92) «Κωδικοποίηση διατάξεων Π.Δ. του Κανονισμού
Εσωτερικής Υπηρεσίας Π.Σ.»
1.5. Την υπ΄ αριθμ. Υ48 (ΦΕΚ 2105 Β/9-7-2012) απόφαση του Πρωθυπουργού περί
καθορισμού αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
2. Με την υπ΄ αριθ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ. 12/33/οικ. 13901/14-07-2011 Απόφαση της Τριμελούς εξ
Υπουργών Επιτροπής της παραγράφου 1 άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/06 εγκρίθηκε η πρόσληψη
4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με σύμβαση εργασίας δημοσίου δικαίου για
πενταετή θητεία για το έτος 2012.
3. Την ανάγκη μετακίνησης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης για εκτέλεση
υπηρεσίας, εκτός έδρας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων γεγονότων όπως κατάσβεση πυρκαγιών
στα δάση, για επιτήρηση δασικών περιοχών κ.λ.π.
Αποφασίζουμε
1. Καθορίζουμε τον αριθμό των επιτρεπομένων ημερών εκτός έδρας κατ΄ ανώτατο όριο σε
τριάντα (30) για κάθε έναν από τους 4.000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης του
Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν προσληφθεί κατά τις διατάξεις του Ν. 3938/2011 όπως
τροποποιήθηκε και ισχύει, με σύμβαση εργασίας δημοσίου δικαίου επί πενταετή θητεία για το έτος 2012.
2. Η δαπάνη που θα προκληθεί από την εκτός έδρας μετακίνηση των προαναφερομένων για
εκτέλεση υπηρεσίας θ΄ ανέλθει στο ποσό των 671.136,67 € και θα βαρύνει την πίστωση του
Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη/Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος υπό
Κ.Α.Ε. 0716 του Ε.Φ. 43-120 οικονομικού έτους 2012.
3. Κατόπιν προτάσεως του Αρχηγού Π.Σ. και απόφασης κυρίου Υπουργού Δημόσιας Τάξης
Προστασίας του Πολίτη δύναται να εκδοθεί νέα κοινή Υπουργική Απόφαση για καθ΄ υπέρβαση του
ανωτάτου ορίου των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας, για κάλυψη εκτάκτων υπηρεσιακών
αναγκών, με την προϋπόθεση η δαπάνη να βρίσκεται εντός των διαθέσιμων πιστώσεων του
εκτελούμενου προϋπολογισμού Π.Σ. έτους 2012.
4. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την δημοσίευση της παρούσας.
5. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Υπουργός
Δημόσιας Τάξης και
Προστασίας του Πολίτη
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Αναπληρωτής
Ο Υπουργός Οικονομικών
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Εθνικό Τυπογραφείο
(για δημοσίευση)
2. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και
Προστασίας του Πολίτη
Αρχηγείο Πυρ/κού Σώματος
Δνση Οικονομικών
Τμήμα 6ο
Μουρούζη 4 Τ.Κ. 106 74 ΑΘΗΝΑ
3. Γραμματεία Υπουργικού Συμβουλίου
Μέγαρο Βουλής
Εσωτερική Διανομή:
Δ. 22 - Β΄
ΑΔΑ: Β41ΔΙ-7Β0

πηγή: http://et.diavgeia.gov.gr/

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣΙΟΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΔΝΣΗ: 22η Μισθολογίου
Τμήμα: Β΄
Ταχ. Διευθ: Πανεπιστημίου 37
Τ.Κ. 101 65 - ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210 – 3338419
Αρ. Πρωτ. 2/53434/0022 Φ.Ε.Κ. 2153

ΑΔΑ: Β41ΔΙ-Α7Ρ
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αθήνα 18 Ιουλίου 2012

« ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ »

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός ημερών κίνησης εκτός έδρας πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης».

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
1.1. Του άρθρου 2 παρ. 3 του Ν. 2685/1999 (Φ.Ε.Κ. 35 Α΄ / 18-2-1999) «Κάλυψη δαπανών
μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός της Επικράτειας και άλλες διατάξεις».
1.2. Του Ν. 2612/1998 (Φ.Ε.Κ. 112 Α΄ / 25-5-1998) «Ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο
Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».
1.3. Του άρθρου 29α του Ν. 1558/1995, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 27 του Ν. 2081/92
(Φ.Ε.Κ. 154 Α΄ / 1992) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 παρ. 2α του Ν. 2469/97 (Φ.Ε.Κ. 38 Α΄ /
14-3-1997).
1.4. Του άρθρου 21 Π.Δ. 8/1991 (Φ.Ε.Κ. 5 Α΄ / 17-1-1991) όπως κωδικοποιήθηκαν με εκείνες
του Π.Δ. 210/1992 (Φ.Ε.Κ. 99 Α΄ / 16-6-92) «Κωδικοποίηση διατάξεων Π.Δ. του Κανονισμού
Εσωτερικής Υπηρεσίας Π.Σ.»
1.5. Την υπ΄ αριθμ. Υ48 (ΦΕΚ 2105 Β/9-7-2012) απόφαση του Πρωθυπουργού περί
καθορισμού αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
2. Με την υπ΄ αριθ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ. 12/43/12334/15-06-2012 Απόφαση της Τριμελούς εξ
Υπουργών Επιτροπής της παραγράφου 1 άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/06 εγκρίθηκε η πρόσληψη
1.906 ιδιωτών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη
πρόσκαιρων αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος για χρονικό διάστημα έως τεσσεράμισι(4 ½)
μηνών και όχι πέραν τις 31ης Οκτωβρίου 2012 .
3. Την ανάγκη μετακίνησης των Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης για εκτέλεση
υπηρεσίας, εκτός έδρας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων γεγονότων όπως κατάσβεση πυρκαγιών
στα δάση, για επιτήρηση δασικών περιοχών κ.λ.π.
Αποφασίζουμε
1. Καθορίζουμε τον αριθμό των επιτρεπομένων ημερών εκτός έδρας κατ΄ ανώτατο όριο σε
δεκατρείς (13) για κάθε έναν από τους 1.906 πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης του
Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν προσληφθεί κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 124/2003 όπως
τροποποιήθηκε και ισχύει, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για όλο το χρονικό διάστημα της απασχόλησης τους.
2. Η δαπάνη που θα προκληθεί από την εκτός έδρας μετακίνηση των προαναφερομένων για
εκτέλεση υπηρεσίας θ΄ ανέλθει στο ποσό των 339.912,13 € και θα βαρύνει την πίστωση του
Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη/Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος υπό
Κ.Α.Ε. 0716 του Ε.Φ. 43-120 οικονομικού έτους 2012.
3. Κατόπιν προτάσεως του Αρχηγού Π.Σ. και απόφασης κυρίου Υπουργού Δημόσιας Τάξης
και Προστασίας του Πολίτη δύναται να εκδοθεί νέα κοινή Υπουργική Απόφαση για καθ΄ υπέρβαση
του ανωτάτου ορίου των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας, για κάλυψη εκτάκτων
υπηρεσιακών αναγκών, με την προϋπόθεση η δαπάνη να βρίσκεται εντός των διαθέσιμων
πιστώσεων του εκτελούμενου προϋπολογισμού Π.Σ. έτους 2012.
4. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την δημοσίευσή της.
5. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Υπουργός
Δημόσιας Τάξης και
Προστασίας του Πολίτη
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Αναπληρωτής
Ο Υπουργός Οικονομικών
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Εθνικό Τυπογραφείο
(για δημοσίευση)
2. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και
Προστασίας του Πολίτη
Αρχηγείο Πυρ/κού Σώματος
Δνση Οικονομικών
Τμήμα 6ο
Μουρούζη 4 Τ.Κ. 106 74 ΑΘΗΝΑ
3. Γραμματεία Υπουργικού Συμβουλίου
Μέγαρο Βουλής
Εσωτερική Διανομή:
Δ. 22 - Β΄
ΑΔΑ: Β41ΔΙ-Α7Ρ

πηγή: http://et.diavgeia.gov.gr/

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Έθνος: Πυρόσβεση με σαράβαλα και ελλείψεις που... καίνε


Τις αντοχές του συστήματος δασοπυρόσβεσης δοκίμασαν οι μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις σοβαρές ελλείψεις και τα χρονίζοντα προβλήματα. Γερασμένα καναντέρ και πυροσβεστικά οχήματα, σύγχρονα ελικόπτερα που μένουν καθηλωμένα, παράλογη γραφειοκρατία, πολιτικές αστοχίες, ελλιπέστατη πρόληψη και τα ψαλίδια της οικονομικής κρίσης συνθέτουν ένα εκρηκτικό
κοκτέιλ που δημιουργεί ισορροπίες τρόμου στα πύρινα μέτωπα.

Αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος δηλώνουν πως αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλες φωτιές συγχρόνως, τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. «Η φωτιά στην Αχαΐα απέδειξε πως αν έχουμε δυο μεγάλες πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία της χώρας ταυτόχρονα και μάλιστα μακριά από την Αθήνα, θα είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσουμε», τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης.

Οπως ο ίδιος συμπληρώνει «δυστυχώς φέτος είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από άλλες χρονιές, καθώς ακόμη και τα έργα πρόληψης ξεκίνησαν στο και δέκα»... Ο ίδιος ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, πρόσφατα παραδέχτηκε πως τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει η χώρα δεν είναι επαρκή.
Πυρόσβεση με σαράβαλα και ελλείψεις που... καίνε

Σε χαμηλά επίπεδα
«Θεωρητικά, έχουμε 21 αεροσκάφη και τα 3 από αυτά είναι εκτός λειτουργίας, άρα ξεκινάμε με 18. Αν δείτε τους πίνακες καθημερινής δυνατότητας χρήσης των αεροσκαφών, θα διαπιστώσετε πως είναι μάλλον σε χαμηλά επίπεδα. Χθες ας πούμε είχαμε 10 διαθέσιμα, πριν δύο ημέρες είχαμε 11», δήλωνε πρόσφατα στη Βουλή.

Πράγματι, όπως λένε και αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος, τα διαθέσιμα αεροπλάνα για πυρόσβεση κυμαίνονται γύρω στα 14 με 16 καθημερινά, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ο αριθμός αυτός μπορεί να πέσει κι άλλο. Την περασμένη Τετάρτη για παράδειγμα, όταν η φωτιά στην Πάτρα ήταν σε πλήρη εξέλιξη, είχαν δηλώσει ετοιμότητα το πρωί 15 αεροπλάνα για όλη την Ελλάδα. Από αυτά τα 7 δήλωσαν βλάβη προς το μεσημέρι και καθηλώθηκαν. Λίγο αργότερα επισκευάστηκαν τα τρία με αποτέλεσμα να επιχειρούν το απόγευμα 11.
Σημαντική πληγή για το Πυροσβεστικό Σώμα είναι τα φθαρμένα ελαστικά των υδροφόρων οχημάτων. Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, η τελευταία προμήθεια ελαστικών χρονολογείται από το 2008.
Σημαντική πληγή για το Πυροσβεστικό Σώμα είναι τα φθαρμένα ελαστικά των υδροφόρων οχημάτων. Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, η τελευταία προμήθεια ελαστικών χρονολογείται από το 2008.

Οπως εξηγούν αξιωματικοί της πυροσβεστικής, από τα 21 καναντέρ, μόνο τα 8 είναι σύγχρονα και αρκετά αξιόπιστα. Τα υπόλοιπα 13 είναι παλιάς τεχνολογίας και έχουν κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1970. «Πετάνε, αλλά βγάζουν ζημιές. Οταν επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες εμφανίζουν προβλήματα στην απογείωση», λένε πυροσβέστες. Από τα 7 αεροσκάφη που δήλωσαν ζημιές και καθηλώθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, τα 6 ανήκουν σε αυτή την ομάδα των παλιών αεροσκαφών...

Στον εναέριο στόλο συγκαταλέγονται και 18 Πετζετέλ τα οποία όμως είναι μικρά και πρέπει να γυρνούν στο αεροδρόμιο για ανεφοδιασμό, όπως επίσης και 10 ελικόπτερα, αντί για 12 που νοικιάζαμε κάθε χρόνο. Καθηλωμένα ωστόσο παραμένουν από το 2009 τα 5 σύγχρονα, ιδιόκτητα ελικόπτερα της πυροσβεστικής (τρία BK-117 και δύο Σούπερ Πούμα) η ιστορία των οποίων είναι τυπική ιστορία τρέλας ελληνικού Δημοσίου.
Η Πυροσβεστική έχει ακόμη στον στόλο της παμπάλαια οχήματα, πολλά εκ των οποίων τα «κληρονόμησε» όταν ανέλαβε τη δασοπυρόσβεση από τη Δασική Υπηρεσία το 1998.
Η Πυροσβεστική έχει ακόμη στον στόλο της παμπάλαια οχήματα, πολλά εκ των οποίων τα «κληρονόμησε» όταν ανέλαβε τη δασοπυρόσβεση από τη Δασική Υπηρεσία το 1998.

Αποκτήθηκαν πριν μερικά χρόνια, 15 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν ως χειριστές τους και τελικά μένουν καθηλωμένα και ανενεργά. «Τα ελικόπτερα συντηρούσε η Ολυμπιακή Αεροπορία. Οταν έκλεισε η τεχνική της βάση, ακολούθησε ένας δαίδαλος διαγωνισμών, απευθείας αναθέσεων, δικαστικών εμπλοκών και διώξεων. Τελικά τα ελικόπτερα καθηλώθηκαν και οι πιλότοι μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες», εξηγούν αξιωματικοί του Σώματος.

Ετσι, αν και βρέθηκε τελικά λύση για την τεχνική συντήρησή τους δεν μπορούν να πετάξουν, αφού οι πιλότοι έμειναν χωρίς ώρες πτήσης και πρέπει να ανανεώσουν τα πτυχία τους. Οπως εκτιμούν αξιωματικοί του Σώματος απαιτούνται περίπου 100.000 ευρώ για την επανεκπαίδευσή τους. Ισως και περισσότερα...
Ανω των 26 ετών είναι το 20% των υδροφόρων οχημάτων που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα. Στη φωτογραφία διακρίνεται η «ταυτότητα» οχήματος στην Αττική με έτος κατασκευής το 1984.
Ανω των 26 ετών είναι το 20% των υδροφόρων οχημάτων που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα. Στη φωτογραφία διακρίνεται η «ταυτότητα» οχήματος στην Αττική με έτος κατασκευής το 1984.

Πρόσφατα το αρχηγείο της Π.Υ. προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη ιδιωτών κυβερνητών, ο οποίος λήγει στις 25 Ιουλίου. Οπως λένε αξιωματικοί πυροσβέστες, ακόμη κι αν ο διαγωνισμός τελεσφορήσει τα ελικόπτερα δύσκολα θα πετάξουν πριν από τα μέσα Αυγούστου.

Για τα... παλιατζίδικα
Εκτός λειτουργίας το 20% των οχημάτων από βλάβες και φθαρμένα ελαστικά

Ανω των 26 ετών είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- το 20% των υδροφόρων οχημάτων που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ υπάρχει και ένα 8% που χρησιμοποιούνται άνω της 30ετίας. Μόνο το 17% είναι οχήματα έως 5 ετών, το 21% έχουν ηλικία 6-10 ετών, το 15% είναι 11-15 ετών, το 22% 16-20 ετών, το 5% 21-25 ετών και τα υπόλοιπα παλιότερα.

«Αυτό συνιστά διπλό πρόβλημα. Από τη μια έχουμε έναν μεγάλο αριθμό παλιών οχημάτων με ακριβή και δύσκολη συντήρηση και από την άλλη υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην μπορούμε επιχειρησιακά να τα χρησιμοποιήσουμε όταν τα χρειαζόμαστε» σημειώνει ο κ. Σταμούλης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Παντελεάκου, το ποσοστό των οχημάτων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών και φθαρμένων ελαστικών αγγίζει πανελλαδικά το 20%.

Τα φθαρμένα ελαστικά είναι μια άλλη πληγή του συστήματος. Σύμφωνα με τον κ. Παντελεάκο, η τελευταία προμήθεια ελαστικών από το ελληνικό Δημόσιο χρονολογείται από το 2008. Από τότε τα πυροσβεστικά οχήματα αλλάζουν λάστιχα με χορηγίες, δωρεές κ.λπ.

«Το ζήτημα έχει μπλέξει σε ατέρμονους διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα να μην έχει αγοραστεί ούτε ένα ελαστικό από το Σώμα και οι αντικαταστάσεις να γίνονται μόνο από δωρεές, που φυσικά δεν επαρκούν και γι' αυτό ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων βρίσκονται εκτός λειτουργίας» σχολιάζει ο κ. Σταμούλης.

Η κατάσταση επιτείνεται από το γεγονός ότι τα κονδύλια για τα έργα πρόληψης -καθαρισμοί, πυροφύλακες, υδραυλικά συστήματα κ.ά.- δόθηκαν φέτος στους δήμους με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Οπως διαβεβαιώνει και ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Νίκος Μπόκαρης, «η δημοσιονομική ένδεια έχει επηρεάσει και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, για την οποία πάντα τα χρήματα ήταν περιορισμένα.

Οι δασικές υπηρεσίες δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα για να κάνουν έργα καθαρισμών δασικών δρόμων, βελτιώσεις κρουνών υδροληψίας κ.ά.». Ενδεικτικό είναι πως φέτος έχουν μειωθεί κατά 15% τα διαθέσιμα κονδύλια στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ πέρυσι η μείωση ήταν 30%.

Από το 2008 έχουν να γίνουν προσλήψεις
4.215 άτομα λιγότερα στο πυροσβεστικό σώμα

Σε τρία... μέλη έχει χωριστεί το πυροσβεστικό σώμα της χώρας, αφού μόνιμοι, εποχικοί συμβασιούχοι και πυροσβέστες 5ετούς θητείας δεν έχουν το ίδιο εργασιακό καθεστώς, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πρόσθετα εμπόδια στη διαχείριση των πυρκαγιών.

«Σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) που φλέγεται η Πάτρα δεν μπορεί να μετακινηθεί κανένας συμβασιούχος από άλλη πόλη για να βοηθήσει στην επιχείρηση κατάσβεσης, επειδή δεν έχει εγκριθεί ακόμη το κονδύλι για τα εκτός έδρας των συμβασιούχων», δήλωνε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμούλης.

Ενδεικτικό είναι πως το κονδύλι για τα εκτός έδρας των πυροσβεστών 5ετούς θητείας εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις πριν από λίγες ημέρες, μετά την εκδήλωση της φωτιάς στην Πάτρα. Αντίστοιχα, το κονδύλι για τα εκτός έδρας των συμβασιούχων εποχικών φέρεται να υπεγράφη κι αυτό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

«Υπήρξε περίπτωση κατά την οποία πυροσβεστικό όχημα έφυγε από την Αθήνα για να ενισχύσει τη δύναμη της Πάτρας και στον δρόμο άλλαξε προσωπικό, κατέβηκαν οι 5ετείς και ανέβηκαν μόνιμοι, για να πάνε στην Αχαΐα», σημείωναν χαρακτηριστικά την περασμένη Τετάρτη αξιωματικοί του Σώματος.

Δεν μπορούσαν να μετακινηθούν
Οπως οι ίδιοι πρόσθεταν, από την Ηλεία, για παράδειγμα, δεν μπορούσαν να τρέξουν ενισχυτικά την πρώτη μέρα της φωτιάς όλες οι δυνάμεις, καθώς οι 5ετείς δεν μπορούσαν να μετακινηθούν από την περιοχή τους...

Κάτι αντίστοιχο ισχύει για τις νυχτερινές ώρες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κάθε συμβασιούχο έχουν προς το παρόν εγκριθεί κονδύλια για 15 ώρες νυχτερινά και 45 ώρες Κυριακής, ενώ για τους 5ετείς έχουν εγκριθεί 11 ώρες νυχτερινά στον καθένα και 42 ώρες κυριακάτικα. Αυτό σημαίνει πως οι αξιωματικοί ενδέχεται να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τους εποχικούς συμβασιούχους και τους πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης όπως επιχειρησιακά επιθυμούν τη στιγμή της φωτιάς.

Τις στιγμές της κρίσης κανείς δεν εγκαταλείπει το μέτωπο, λένε μόνιμοι αξιωματικοί και συμβασιούχοι. Σε περίπτωση, ωστόσο, ατυχήματος όλοι μένουν ακάλυπτοι και εκτεθειμένοι, ενώ αξιωματικοί που θα απασχολήσουν εκτός ωραρίου συμβασιούχους και 5ετείς κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, όπως έχει άλλωστε συμβεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, τα κενά, σύμφωνα με συνδικαλιστές, σε μόνιμο προσωπικό ανέρχονται σε 4.215 άτομα, αφού δεν έχουν γίνει προσλήψεις από το 2008. Η δύναμη του πυροσβεστικού σώματος για τη δασοπυρόσβεση αριθμεί περίπου 14.400 άτομα. Από αυτά μόνιμο προσωπικό είναι τα 8.495. Οι 4.000 έχουν προσληφθεί ως υπάλληλοι 5ετούς θητείας, ενώ όψιμα προστέθηκαν και 1.906 εποχικοί.

Οι καθυστερήσεις που πάντοτε υπήρξαν εγγενές πρόβλημα του σχεδιασμού δασοπυρόσβεσης ενισχύθηκαν φέτος από την παρατεταμένη πολιτική αστάθεια. Οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις έβαλαν πρόσθετο φρένο στους διαγωνισμούς και τις προσλήψεις.

«Μετά τις μεγάλες καταστροφές που έζησε η χώρα τα τελευταία χρόνια, ουδείς έσκυψε σοβαρά να αξιολογήσει το σύστημα πυροπροστασίας, που διακρίνεται από αναχρονιστικότητα», δηλώνει ο κ. Σταμούλης. Οπως ο ίδιος λέει, πριν από μερικά χρόνια είχε συσταθεί υπηρεσιακή επιτροπή για να εξετάσει τις προοπτικές ανανέωσης του στόλου αεροπυρόσβεσης. «Αν και η έκθεση ολοκληρώθηκε, δεν αξιολογήθηκε και δεν υλοποιήθηκε ποτέ».
Έθνος
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ. ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΞΕΨΥΧΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ...

dias
Τραγωδία στην άσφαλτο τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα δυο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Δυο αδελφικούς φίλους, από το ίδιο χωριό...
Μόλις είχαν τελειώσει τη βάρδια τους. Ήταν λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, όταν οι δυο άνδρες της ΔΙΑΣ, ηλικίας 31(ήταν πρώην Συμβ/χος Πυρ/στης στο Πεζοπόρο Τρίπολης) και 27 ετών, ανέβηκαν στη μηχανή τους για να επιστρέψουν στη βάση τους και στη συνέχεια σπίτι τους. Αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια και για τους δυο.
Στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Φειδιππίδου, πιθανόν λόγω υπερβολικής ταχύτητας αλλά και εξαιτίας του κακού υπολογισμού στη στροφή, ο 31χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο της μηχανής η οποία "καρφώθηκε" στα κολωνάκια που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου.
Παρόλο που φορούσαν και οι δυο κράνος, τραυματίστηκαν σοβαρά. Μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τους κρατήσουν στη ζωή.
Πίσω από την τραγωδία βρίσκεται μια σχέση ζωής. Τα δυο παιδιά που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο ήταν αδελφικοί φίλοι. Σύμφωνα με το bloko.gr κατάγονταν από το ίδιο χωριό της Αργολίδας. Μεγάλωσαν μαζί, ενώ οι οικογένειές τους δένονταν επίσης με ισχυρή φιλία.
Αυτό ήταν το τρίτο θανατηφόρο τροχαίο για την ομάδα ΔΙΑΣ σε διάστημα λίγων μηνών.

O AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ

Περίπου 90.000 στρέμματα δάσους έχουν αποτεφρωθεί στις μεγάλες πυρκαγιές που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην χώρα, όπως προκύπτει από το ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής καμένων περιοχών.
Πιο αναλυτικά, η πλέον εκτεταμένη πυρκαγιά ήταν αυτή στην περιοχή Κερατέας και Σαρωνίδας, που κατέκαψε 33.100 στρέμματα αγροτοδασικών αλλά και με χαμηλή βλάστηση εκτάσεων.
Ακολουθεί η πυρκαγιά στην περιοχή του Ρίου, στην Αχαΐα, που αποτέφρωσε συνολικά περίπου 12.940 στρέμματα δάσους.
Πολλές καμένες εκτάσεις άφησαν οι δύο πυρκαγιές κοντά στην λίμνη Βεγορίτιδα, στον νομό Πέλλας (κάηκαν 5.640 στρέμματα) και στην περιοχή του Τυρνάβου, στη Λάρισα (αποτεφρώθηκαν 5.720 στρέμματα δασικών εκτάσεων).
Επιπλέον στην πυρκαγιά που μαίνονταν για πολλές ώρες -στις 18 Ιουνίου 2012- ανεξέλεγκτη στην Κύθνο, αποτεφρώθηκαν 10.230 στρέμματα, κυρίως χαμηλής βλάστησης.
Στη φωτιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουνίου κοντά στο χωριό Λευκάκια στο Ναύπλιο, κάηκαν 2.250 στρέμματα ενώ στην πυρκαγιά που σημειώθηκε στο νομό Χανίων, η καμένη έκταση υπολογίζεται στα 2.010 στρέμματα.
Στην πυρκαγιά που σημειώθηκε στο Ζευγολατιό Κορινθίας, έγιναν στάχτη 2.840 στρέμματα δάσους.
Στην πυρκαγιά που σημειώθηκε, τέλος, στον Βαρνάβα Αττικής, κάηκαν 1.140 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στο Δομοκό αποτεφρώθηκαν 1.710 στρέμματα και στην Κάρυστο παραδόθηκαν στις φλόγες 730 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.
Σύμφωνα με επιτελείς της Πυροσβεστικής υπάρχει αύξηση του αριθμού πυρκαγιών της τάξης του 40% και εκφράζεται ανησυχία για τοπν Αύγουστο, λόγω των ελλείψεων στις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης.
Σ.Γ   Αλήθεια τα εκτος έδρας θα έχουν εγκριθεί εως τα μέσα Σεπτεβρη;; Για 5ετεις και συμβασιούχους κ. Αρχηγέ;

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

«Ούτε ένας πυροσβέστης με ελαστική σχέση εργασίας»


Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε προχτές στη Βουλή η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, με εκπροσώπους της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), το ΚΚΕ κατέθεσε την ίδια μέρα Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ζητώντας την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Γεώργιος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου, έχει ως εξής:
Η κυβέρνηση ψήφισε το 2010 τον Ν.3938/2010 (Α' 61) περί "Σύστασης Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις". Με αυτό συστάθηκαν "(....) 4.000 οργανικές επί θητεία θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με αντίστοιχη μείωση οργανικών θέσεων μονίμων πυροσβεστών".
Μετά την πρόσληψη των ανωτέρω υπαλλήλων, με την υπ' αριθ. πρωτ. 24000 οικ. Φ. 105.6 από 11-6-2012 Δ/γή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, καθορίσθηκαν οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης, νυχτερινής εργασίας και εργασίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης από 8-6-2012 έως και την 31-12-2012.
Στη συνέχεια δε σύμφωνα με την υπ' αριθ. 23995 οικ. Φ. 108.3/18-5-2012 απόφαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (Β΄1803) καθορίστηκαν οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης ως εξής:
Μέχρι έντεκα (11) ώρες υπερωριακής απασχόλησης για τον καθένα υπάλληλο, στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ΒΙΠΕ Βόλου, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης, Αργοστολίου, Κοζάνης, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σάμου και Χίου και σε αερομεταφερόμενα τμήματα της 3ης και 5ης ΕΜΑΚ.
Μέχρι ενενήντα (90) ώρες για τον κάθε υπάλληλο που υπηρετεί στα αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα της 1ης, 2ης, 6ης και 7ης ΕΜΑΚ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης. Δηλαδή με έντεκα (11) οκτάωρα επιφυλακής Β΄ σταδίου ή πυρκαγιών εξαντλείται το μέγιστο της υπερωριακής απασχόλησης.
Μέχρι εκατόν πενήντα οκτώ (158) ώρες νυχτερινής εργασίας για τον καθένα υπάλληλο που υπηρετεί στα αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα της 1ης, 2ης, 6ης και 7ης ΕΜΑΚ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, δηλαδή δεκαεννιά (19) μόνο νυχτερινά.
Μέχρι ενενήντα οκτώ (98) ώρες για τις υπηρεσίες που στελεχώνουν οχήματα που λειτουργούν σε 24ωρη βάση και για τον κάθε υπάλληλο που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ΒΙΠΕ Βόλου, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης, Αργοστολίου, Κοζάνης, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σάμου και Χίου και σε αερομεταφερόμενα τμήματα της 3ης και 5ης ΕΜΑΚ, δηλαδή δώδεκα (12) μόνο νυχτερινά.
Μέχρι σαράντα πέντε (45) ώρες, δηλαδή έξι (6) μόνο νυχτερινά, για τον κάθε υπάλληλο που υπηρετεί σε υπηρεσίες που δεν στελεχώνουν οχήματα 24ωρης βάσης, για την κάλυψη έκτακτων επιχειρησιακών αναγκών.
Κατά τις τριάντα πέντε (35) Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες που αντιστοιχούν σε (35 ημέρες Χ 8 ώρες νυχτερινής εργασίας) διακόσιες οδόντα (280) ώρες, επιτρέπεται να εργαστούν κατ' ανώτατο όριο μέχρι ογδόντα δύο (82) ώρες ο καθένας, δηλαδή το 29% του όλου χρόνου και για την κάλυψη μόνον της αντιπυρικής περιόδου των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ωρών, το 50% περίπου του χρόνου.
Επίσης με την υπ' αριθ. 39992 οικ. Φ. 105.6 από 5-7-2012 Δ/γή Α.Π.Σ., αφαιρούνται από τις ως άνω ώρες υπερωριακής απασχόλησης, νυχτερινής εργασίας, Κυριακών και εξαιρέσιμων, όσες καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης σε σταθμούς και υπηρεσίες της χώρας.
Ακόμη με την υπ' αριθ. πρωτ. 2187Φ. 202.6/4-7-2012 Δ/γή Α.Π.Σ. γίνεται η κατανομή των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που αποφοίτησαν με κριτήρια συμπλήρωσης των κενών των πυροσβεστικών σταθμών και πελατειακής φύσης και όχι πάντως σύμφωνα με τις ανάγκες των υπηρεσιών που στελεχώνουν περιπολικά δασών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κρωπίας, έξι (6), Ν. Μάκρης, πέντε (5), Ελευσίνας, έντεκα (11), σε ενδεικτική αντιπαράθεση με τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς: 1ος, είκοσι τρεις (23), 2ος, έντεκα (11), 4ος και 5ος, δώδεκα (12), 9ος, είκοσι δύο (22), 10ος και 12ος, δεκατρείς (13) και δώδεκα (12) υπαλλήλους αντίστοιχα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
1. Πώς σκέφτεται, έστω και καθυστερημένα, η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο που φέτος έχει καταδείξει δυναμική αύξησης των συμβάντων δασικών πυρκαγιών, σε συνδυασμό με την πλήρη εγκατάλειψη της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών;
2. Σε ενδεχόμενες εκτεταμένες πυρκαγιές και στο βαθμό που οι υπάλληλοι πενταετούς υποχρέωσης συμπληρώσουν το πλαφόν των ωρών υπερωριακής απασχόλησης, όπως το καθορίζει η σχετική υπουργική απόφαση, το προσωπικό θα εγκαταλείπει το μέτωπο της φωτιάς; Θα θεωρηθεί εγκατάλειψη θέσης; Θα συνεχίσει να εργάζεται και αν ναι ποιος θα είναι ο τρόπος αμοιβής τους;
3. Πώς θα συμπληρωθούν τα κενά μετά την συμπλήρωση των ωρών υπερωριακής εργασίας από τους πενταετούς υποχρέωσης και την αποχώρησή τους από το μέτωπο της φωτιάς; Θα αναγκάζεται το μόνιμο προσωπικό να εργάζεται ακόμη περισσότερο υπερωριακά χωρίς αμοιβή, κάτι που είναι πια θεσμός με την αύξηση των οργανικών κενών στο Πυροσβεστικό Σώμα;
4. Πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τα εκατοντάδες ρεπό που γράφονται για την υπερωριακή απασχόληση των μονίμων πυροσβεστών και που είναι αδύνατο να δοθούν ή να αποζημιωθούν με καταβολή χρηματικής αμοιβής από τις υπηρεσίες, με παράλληλη εξουθενωτική εντατικοποίηση της εργασίας που οδηγεί μέχρι και στην απώλεια της ζωής τους;
5. Εχει την πολιτική βούληση η κυβέρνηση να καταργήσει τις κατηγορίες εργαζομένων πολλών ταχυτήτων και να υπάρχουν υπάλληλοι με σταθερή εργασία, με τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα;
6. Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία για την Υγιεινή και Ασφάλεια των πυροσβεστών και πού βρίσκεται το προ τριετίας περίπου, σχέδιο Π.Δ. "Μέτρα Υγιεινής, Ασφάλειας και Προστασίας της Υγείας του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποτροπή του επαγγελματικού κινδύνου κατά τις δραστηριότητες με εγγενείς ιδιαιτερότητες";».

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ο απόλυτος παραλογισμός, Τουλάχιστον 255 πυροσβέστες σε αδράνεια γύρω από τη φωτιά

Οι ανερμάτιστες αλχημείες κι αμετροέπειες πολιτικού χαρακτήρα των προηγούμενων χρόνων καθιστούν δυστυχώς την άλλοτε αξιόμαχη και πάλαι ποτέ υψηλότατης δημοφιλίιας  Πυροσβεστική σ' ένα απαξιωμένο μηχανισμό που σχοινοβατεί στα όρια της διάλυσης.
Στη φωτιά της Πάτρας, εξαιτίας αυτών ακριβώς των παθογενειών που ταλάνισαν το Σώμα, φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει διαθέσιμη μία υπερπολύτιμη περιφεραική δύναμη της τάξης των 255 ατόμων, που όμως
δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν!!! Παράλογο;
Στην Τρίπολη υπάρχει πεζοπόρο τμήμα των 96 δασοκομάντο, στον Πύργο 31, στην Κόρινθο 36, στα Κρέστενα 48 και στα Λεχαινά 44 πυροσβέστες, οι οποίοι έμειναν στα αζήτητα επειδή ακριβώς η ηγεσία δεν μπορούσε να τους μετακινήσει. Κι αυτό γιατί προϋπόθεση απασχόλησης των πυροσβεστών με 5ετείς συμβάσεις, αποτελεί η μετακίνηση τους σε απόσταση μέχρι 40 χιλιομέτρων, απόσταση που προσδιορίζει τον εργασιακής νομικής υπόστασης όρο των εντός έδρας. Τραγικό;
Έξω από τα 40 χιλιόμετρα, οι συγκεκριμένης ειδικής κατηγορίας κι απασχόλησης πυροσβέστες, εγείρουν ζητήματα αποζημίωσης και δεν υπάρχουν εγκεκριμένοι πόροι γι αυτό και συνεπώς παραμένουν μοιραία άβουλοι. Οι δειλοί ήταν όλοι όσοι έφεραν την κατάσταση μέχρι εδώ και μη παρέκει...

ΠΗΓΗ: bloko.gr

Σ.Γ Απο οτι ξέρω το Πεζοπόρο Τμήμα Τρίπολης δεν παραμένει καθόλου αβουλο μετακκινήται σε όλη την Πελοπόννησο αλλά πρόσφατα πήγε και στην Αθήνα. Παράνομα βέβαια και χωρίς να προβλέπετε αμοιβή.

Ενημέρωση ΠΟΣΠΥΔ - 18/7/2012


  • Εγκρίθηκαν από εχτές τα εκτός έδρας πενταετών (32 ανά άτομο) και συμβασιούχων (13 ανά άτομο)
  • Σχετικά με τις ταυτότητες των πενταετών, μετά από αίτημα της ΠΟΣΠΥΔ αυξήθηκε το προσωπικό του αρμόδιου τμήματος από 1 σε 3 άτομα, ώστε να κυλάει γρηγορότερα η διαδικασία
  • Το πρώτο εκλογικό επίδομα θα δοθεί τον Αύγουστο (όχι μαζί με την μισθοδοσία, αλλά σε ξεχωριστή ημερομηνία)

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ;;;;;;;

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ..!
ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ 5ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ..
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΕΚ..ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΦΕΚ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ......................
ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΓΙΑ 32 ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5ΕΤΕΙΣ ΚΑΙ 13 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΕΚ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ......









  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 1906 (ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΠΣ) ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕΣΟ ΦΕΚ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΩΡΕΣ:
Α) ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ              10  ΩΡΕΣ
Β) ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ             45  ΩΡΕΣ (6 βάρδιες 7,5ωρες ή 3, 15ωρα)
Γ) ΚΥΡΙΑΚΕΣ - ΑΡΓΙΕΣ   45 ΩΡΕΣ (6 βάρδιες 7,5ωρες ή 3, 15ωρα)

ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΝΕ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ..


Ο Κ. ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΝΟΜΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ..


ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ .! 


ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ..

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αναρωτιέμαι κάποιες φορές πως φτάσαμε εδώ!!!
Εννοώντας εργασιακά αλλά και σαν χώρα, γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΝΑ
ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ "ΚΥΜΑΤΑ"..
Ξέρετε ότι όταν στις 17/12/2003 συστήθηκε η προσωρινή διοίκηση της ΠΟΣΠΥΔ, οι περισσότεροι από εμάς αγρόν ηγόραζαν.
Θυμάται κανείς ποιοι και πόσοι είχαν πάει τότε στον Νικολουτσόπουλο;
Και την συμβολή του στην οργάνωση της ΠΟΣΠΥΔ; Ξέρετε την απάντηση και τι έγινε; Εκείνο το διάστημα έτρεχε η ΠΟΣΠΥΔ να κάνει ΣΣΕ κ.λ.π. μαζί με τους νομικούς της. Θυμάται κανείς τα επιδόματα, οι συνδικαλιστικές άδειες, οι συνδικαλιστικοί χώροι, τα 15ωρα, η 12ωρη ανάπαυση, τα 8ωρα 07.30-02.30, 14.30-22.00, τις άδειες, αιμοδοτική, φοιτητικές, πένθους, εγκυμοσύνης, γονικής, τα ρούχα που αλλάξαμε δύο φορές από τις μπλε στολές των μονίμων σε πορτοκαλί, φανταριλίκια, ιατρικές εξετάσεις από 13 σε 3, οφειλές 2.500.000 € και πολλά άλλα.
Σε όλα αυτά ήταν παρόντες οι νομικοί σύμβουλοι, αλλά τι έγινε; Σιγά το πράγμα.
Θυμάται κανείς στην πορεία στις 01/11/2006 που ψηφίζονταν νομοθεσίες περί πυροσβεστικής και ήταν παρών ο Νικολουτσόπουλος στη Βουλή τότε με τον Πολύδωρα… Ξέρετε τότε που έγινε από 5 σε 8 μήνες για ΟΛΟΥΣ!!!
Τότε που ήταν καλεσμένος πάλι μαζί με το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ στην Επιτροπή της Βουλής; Ε; Σιγά το πράγμα, και τι έγινε.
Θυμάστε τότε στην πορεία στη Βουλή έξω από τη Βουλή στις μουριές που βγήκε έξω τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και είπε προς τιμήν του ότι «ναι, σήμερα έγινε μια καλή κίνηση για τη μονιμοποίησή σας»; Τότε που έγινε το 5μηνο, 8μηνο; Ε, και τι έγινε; Ξέρετε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος είναι δικηγόροι, σπούδασαν στη Θεσσαλονίκη, είναι συνομήλικοι, πήγαιναν στην ίδια σχολή κ.λ.π. Και τι έγινε; Τίποτα, σύμπτωση.
Μήπως θυμάται κανείς την συμπαράσταση που είχαμε από την ΓΣΕΕ σε όλα τα συλλαλητήρια, με πρώτο και παρών το Χρ. Νικολουτσόπουλο που τότε ήταν νομικός της ΓΣΕΕ; Μπα, σύμπτωση ήταν, και τι έγινε;
Μήπως θυμάται κανείς τις εφημερίδες το Ποντίκι που βγάλαμε το ένθετο συμβασιούχοι και γράφαμε τα νέα μας και πιέζαμε τότε την ηγεσία του Αρείου Πάγου (Σανιδάς, Κεδίκογλου κ.λ.π.) ώστε μετά να αλλάξουν τις αποφάσεις από κατά των συμβασιούχων σε υπέρ;
Εκείνα τα 12-13 Πρωτόδικα Δικαστήρια που προσέχαμε τις αποφάσεις σαν κόρη οφθαλμού και τρέχαμε σε πρωϊνάδικα Παπαδάκηδες, Κακαουνάκηδες να αναδείξουμε το θέμα.
Εμείς οι εποχικοί που ήμασταν τότε από τον πόλεμο της λάσπης που είχαμε φάει από την ηγεσία του Π.Σ. τότε; Τα ξεχάσατε; Ε, και τι έγινε;
Εκείνα τα δύο λεωφορεία, τα 30.000 έξοδα τότε και το 4ήμερο στο Λουξεμβούργο, το θυμάται κανείς; Μπα. Και τι έγινε;
Στις περισσότερες τηλεοπτικές παρουσίες είχε συνδράμει και το γραφείο με τις γνωριμίες και αρκετές και με την παρουσία του κ. Νικολουτσόπουλου. Αλλά και τι έγινε;
Η ΠΟΣΠΥΔ είχε εισερχόμενα και εξερχόμενα περίπου 1.000 έγγραφα, δηλ. πέραν των 8.000 εγγράφων από το 2003 ως το 2012, αρκετά εξώδικα, μηνύσεις, προτάσεις, εισηγήσεις, τροποποιηθέντα καταστατικά, είχαν συνταχθεί από το γραφείο χωρίς φράγκο. Αλλά και τι έγινε.
Μήπως θυμάται κανείς την παρουσία του γραφείου στις δεσμεύσεις Παυλόπουλου το 2007-2009 τότε που είχαμε πάρει και την απόφαση συνεδρίου Γυμνάσιο, έως 49 ετών, 24μηνο και ύψος τότε που αρχίζαμε να βλέπουμε τι ήταν νομικά στεκούμενο κα τι όχι;
Μήπως θυμάται κανείς πόσα δικαστήρια τότε γίνανε στην Αθήνα λόγω του ότι στην επαρχία θα ήταν αρνητικά τα επιπλέον έξοδα, δικόγραφα κ.λ.π. Μπα, και τι έγινε; Δουλειά του ήταν.
Τότε που τρέχαμε με τους συναδέλφους, στο δικαστήριο με το Νικουλουτσόπουλο εδώ και εκεί και με όσους πολιτικούς μπορούσαμε; Άλλωστε μπορούσε ο Νικολουτσόπουλος να πάρει όπως 150 Χ 3.000 άτομα, 450.000 να χάσει τα Πρωτοβάθμια, να πάει και Εφετείο να χάσει και αυτό και να πει, παιδιά παίξαμε και χάσαμε, ούτε αναβολές, ούτε μετακομίσεις του δικηγορικού γραφείου, ούτε Άρειο Πάγο, ούτε Βρυξέλλες, ούτε τίποτα. Έχει αναρωτηθεί κανείς μέχρι το 2003 ποιος μας ήξερε;
Ούτε η μάνα μας.
Και όσοι μας ήξεραν έλεγαν κάτι εποχικοί είναι που έρχονται το καλοκαίρι και συμπληρώνουν ένα μεροκάματο, οι παρατρεχάμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος. Τι λέτε είναι φήμες. Κάνω λάθος;
Αλλά και τώρα που έγινε η 5ετία για 3.500 που ξέραμε τις δικαιολογίες, πολιτική βούληση ήταν δεν έκαναν τίποτα τα Σωματεία και η ΠΟΣΠΥΔ. Βέβαια δεν βλέπετε μέσα στο 2012 όλο προσλήψεις γίνονται, όλο ρουσφέτια. Βέβαια με δημοτικό, με γιώτα, με γυμνάσιο όλο πολιτική βούληση είναι. Όλοι έβλεπαν τον Παπανδρέου τότε στο ντιμπέϊτ στην TV και είπε θα μονιμοποιήσω του εποχικούς τότε που ήταν ο Νικολουτσόπουλος; Είχε οργανώσει την παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΣΠΥΔ, έξω από το στούντιο της ΕΡΤ. Τότε που είπε ο Παυλόπουλος στις 30/06 στο  MEGA θα μονιμοποιήσουμε τους πυροσβέστες και τρέχανε οι πασοκατζήδες να δεσμευτούν προεκλογικά και καλά κάνανε. Όλοι οι Υπουργοί το έλεγαν Χρυσοχοϊδης, Ρόβλιας, Ντόλιος κ.λ.π. αν δεν είχε δεσμευτεί ο Παπανδρέου, πάπαλα.
 Αλλά ξέρω, πολιτική βούληση ήταν.
Θυμάστε την πρόταση νόμου για 40μηνο του ΠΑΣΟΚ με 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση στο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα το 2007; Που και στη συνέχεια ήταν η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου στη ΓΣΕΕ, Ρόβλια, Βενιζέλου; Ποιοι ήταν πίσω; Η ΠΟΣΠΥΔ και το γραφείο. Από μόνο του έγινε και αυτό; Το 45 συλλαλητήριο που ήταν αυτός;
Πρόσφατα η ΠΟΣΠΥΔ έστειλε δεκάδες ερωτήματα προς την ηγεσία του Α.Π.Σ. Έχετε δει πολλούς συνδικαλιστές να εξαντλούν όλες τις νόμιμες και συνδικαλιστικές δυνατότητες για να επιλυθούν τα προβλήματα; Μόνο αέρα κοπανιστό από το internet να διαλύσουμε την ΠΟΣΠΥΔ, να δούμε τι θα καταφέρουμε μετά. Αυτό θέλετε; Γενεές 14 θα μας περάσουνε. Ξέρετε στην αρχαία Αθήνα βγήκε ο Αριστείδης ο Δίκαιος στην αγορά και ρωτάει ένα βοσκό τη γνώμη είχε για τον Αριστείδη το Δίκαιο. Του απαντά είναι βλάκας, δεν είναι καλός, δεν κάνει κ.λ.π. Και τον ρωτάει ο Αριστείδης, τον ξέρεις; ΟΧΙ απάντησε απλά βαρέθηκα να ακούω όπου πάω ο Αριστείδης ο Δίκαιος. Η ΠΟΣΠΥΔ έχει καταξιωθεί στο Π.Σ. γιατί και πολλοί μόνιμοι συνάδελφοι βλέπουν και αναγνωρίζουν τους αγώνες της ΠΟΣΠΥΔ, γιατί μιλάνε τα αποτελέσματα συνάδελφοι. Ομοίως και η ΓΣΕΕ όπου δήλωσε κάποτε ότι ανάμεσα σε τόσα εργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες ίσως είστε και οι πιο μάχιμοι και διακριτικοί. Άλλωστε το παραδέχθηκαν και όλοι οι Υπουργοί και οι βουλευτές στην Επιτροπή της Βουλής το Μάρτιο του 2011 όταν τοποθετήθηκε το Προεδρείο με ηθικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά και νομικά επιχειρήματα. Για κοιτάξτε τα πρακτικά τότε της Βουλής. Για θυμηθείτε τα.
Θυμάστε το 2009 που είχε εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ που έφερε το θέμα στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο και το έφερε ο Λοβέρδος που ήταν συμμαθητής με κάποιον δικηγόρο (Χρ. Νικολουτσόπουλο) και είχαν πάει να τον δούνε και είχε πει ο Χρυσοχοϊδης στο Υπουργικό δεν τους θέλω αυτούς!!! Τα ξχάσαμε συνάδελφοι; Και μετά από δύο μήνες στην πορεία μας στην Κατεχάκη κατέβηκε ο Χρυσοχοϊδης και είπε για ομάδες εργασίας, για δημοτικό κ.λ.π. Σιγά τι έγινε; Δουλειά ήταν της ΠΟΣΠΥΔ και του Νικολουτσόπουλου. Ναι, δικηγόροι και ομοσπονδίες υπάρχουν πολλές, αλλά καμία δεν πέτυχε αυτά που πετύχαμε εμείς!
Στην ομάδα εργασίας θυμάστε τα πορίσματα; 1.500-2.000 άτομα σε βάθος τριετίας, Λύκειο, έως 40-45 ετών κ.λ.π.
Ποιος πήγε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μεθοδευμένα μαζί με την ΠΟΣΠΥΔ έγινε σε επερώτηση και δήλωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι και οι μέχρι 49 ετών θα μπορούν να μονιμοποιηθούν; Ξέρω. Και τι έγινε; Δουλειά του ήταν.
Βρέθηκαν κάποιοι συνάδελφοι και στείλανε εξώδικό στον Νικολουτσόπουλο και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Μπράβο έμπνευση οι συνάδελφοι!!!
Και εισπράξανε μια επιστολή και αγωγή από τον Νικολουτσόπουλο που ζητάει 4.000-5.000 έκαστος και το δικαστήριο στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ναι, καλά πριν λέγαμε να μπούμε μέσα και θα τα πληρώσουμε και μόλις μπήκαμε λένε φταίει εκείνο το εργολαβικό, δεν μονιμοποιηθήκαμε και λοιπά. Ξέρετε πόσοι από τους 1.750 θα πλήρωναν όσο, όσο να μπούνε στη ρύθμιση; Για ρωτήστε τους; Μαζί δουλεύουμε, για ρωτήστε τους; Ένας από τους 19 με τα προσωρινά μέτρα αναστολής, 5.000 € πλήρωσε στο δικηγόρο για να πιάσει προσωρινά δουλειά.
Μα καλά να πληρώσουν οι συνάδελφοι δικηγόρο να παραστεί στην Αθήνα, στην έδρα του Νικολουτσόπουλου, να δώσουν και επιπλέον χρήματα στους δικηγόρους και να τους πληρώσουν και από πάνω. Άλλωστε αφού δεν μας πούλησε τόσα χρόνια, του έστειλαν οι δικοί μας και εξώδικο. Τι θέλετε να κάτσει να τον «απαυτώσουν»; Εσείς τι θα κάνατε; Έχουμε μια πενταετία συνέχεια.
Αναμένεται δικαστήριο μέσα στο 2013 για τα 176 €, θα τελεσιδικήσουν μέσα στο 2012. Από 800-6.000 € έκαστος θα πάρουμε τότε. Τι θα λέμε; Δουλειά του ήταν; ΝΑΙ, για βρείτε μου έναν οποιοδήποτε συμβασιούχο να έχει να πάρει τα 176 €. Βρείτε μου. 17 δικηγόρους έχει το γραφείο, ενοίκιο, έξοδα έχει.
Για το θέμα των Ι δεν τρέχει το γραφείο και η ΠΟΣΠΥΔ; Τις επόμενες μέρες συζητείται ο κανονισμός μεταθέσεων και ήμαστε όλοι, οι 3.400 εκτεθειμένοι.
Το γραφείο μαζί με την ΠΟΣΠΥΔ ψάχνει ήδη για νομικές φόρμουλες.
Έχει δρόμο ακόμα η δουλειά συνάδελφοι. Έχουμε υποχρεώσεις, έχουμε και απαιτήσεις οι οποίες είναι και ηθικές περισσότερο αλλά δεν ζεις με το ευχολόγιο πρέπει να πληρώσεις και τα έξοδά σου. Δίπλα μας είναι και θα είναι. Μέσα στο 2013 αναμένεται και Άρειος Πάγος για την μονιμοποίηση και για τους 1.700 που είναι εκτός ρύθμισης και για τους 900 που είναι εκτός ρύθμισης που έχουμε καταθέσει αγωγές από το 2003 και δουλεύουμε ακόμα.
Κάποιοι δικοί μας σχολιάσανε ότι έχει κάνει φυλακή. Και λοιπόν, ναι, το χειρότερο είναι ο θάνατος άρα δεν έχει λόγο να κάνει πίσω, τα έχει δει όλα, άλλωστε όσοι μεγαλοδημοσιογράφοι τον συκοφαντούσαν τότε, τώρα περνάνε την πόρτα του δικαστηρίου και αργότερα και του ταμείου για ηθική βλάβη και συκοφαντίες κ.λ.π. Μην πληρώνετε τίποτα. Περιμένετε όλοι να λυθούν τα προβλήματα με το φιλότιμο και την καλή μας την καρδιά και την κομματική ταυτότητα να λέτε έτσι κερδίσαμε ότι κερδίσαμε. Δύσκολες εποχές δεν λέω, με σύνεση και συνεννόηση πετυχαίνονται περισσότερα από τον μόνιμο ωχαδελφισμό.
Αλήθεια ρωτήστε να μάθετε τι έγινε σε κάποιες όψιμες συνδικαλίστριες καθαρίστριες στην Έδεσσα, κομματικά υποκινούμενες που τρέχανε για συγνώμες κ.λ.π. προς τον Χρ. Νικολουτσόπουλο. Η γη είναι στρογγυλή. Το πρόβλημα της αχαριστίας και του ωχαδελφισμού μας χαρακτηρίζει σαν λαό, μας έχει φτάσει εδώ που μας έφτασε. Για σκεφτείτε αυτά που έρχονται:
1)   Εξομοίωση μισθών όπως και του μόνιμου προσωπικού.
2)   Ωράριο 24ωρο όπως και στο μόνιμο προσωπικό.
3)   Μέσα ατομικής προστασίας.
4)   Μεταθέσεις – αποσπάσεις – μετακινήσεις.
5)   Νέα 5ετία για συμβασιούχους.
6)   Απορρόφηση 150 επιλαχόντων.
7)   Απορρόφηση 900 περίπου επιλαχόντων σε βάθος τριετίας.
Αυτά πως θα λυθούν με κομματικές περατζάδες, internet, καφέ, TV control, ακόμα και κεράκι στην εκκλησία, προσευχές κ.λ.π. Ε, τι λέτε;
Δεν είχαμε ποτέ κα πολιτικούς δίπλα μας, στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε, θέλουμε ΠΟΣΠΥΔ – ΠΟΠΠΥΔ, θέλουμε πορείες, θέλουμε διεκδικήσεις, τώρα που γίναμε 5ετής φαίνονται περίτρανα τα πλεονεκτήματα των συμβασιούχων έναντι των 5ετών, μόνο κα μόνο οι μεταθέσεις και τα 15ωρα και τα ωράρια που υπάρχουν φτάνει για τους συμβασιούχους και όχι για εμάς. Δεν τα κάναμε εμείς ποιος τα έκανε;
Για σκεφτείτε το συνάδελφοι. Πριν τα ξαναϊσοπεδώσετε όλα είναι ώρα να συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια ένταση. Τα δύσκολα τώρα έρχονται.
Αν ισχύει ότι έχουν πληροφορηθεί οι 19 με δικαστικές αποφάσεις έχουν περάσει για έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που σημαίνει ότι δεν ισχύουν οι πιστώσεις για 3.400. Όσοι φεύγουν, φεύγουν δεν καλύπτονται άλλες θέσεις. Αυτό σημαίνει πολύ αγώνα.
Και επειδή συναδέλφισα που χτίζει ανώγεια και κατώγια από το internet της φταίει μόνιμα η ΠΟΣΠΥΔ, τα μάθατε τι είπε ο Δένδιας; Δεν είναι σόϊ η πυροσβεστική, στοιχίζουμε πολλά, οι εθελοντές είναι τσάμπα κ.λ.π. Ξυπνήστε συνάδελφοι. Θα μας φάνε στη στροφή. Ξυπνήστε πριν είναι αργά.