Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Γερασμένα αεροπλάνα, Ελικόπτερα χωρίς πιλότους, Πυροσβέστες ημερήσιας απασχόλησης.

Μπορεί ν’ ακούγεται τετριμμένη, αλλά η φράση γυμνοί στις φλόγες, αντικατοπτρίζει την εικόνα διάλυσης του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης καθώς και όλων όσα έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν ούτως ώστε ο δασικός πλούτος να μην μεταβληθεί σε άνθρακες.
Στα γερασμένα αεροπλάνα που κατ' επανάληψη έχει αναφερθεί ο κ. Δένδιας σ' επίσημες κι άτυπες ενημερώσεις της κοινής γνώμης, προσθέστε
5 αναγκαστικά καθηλωμένα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής κι 11 πιλότους με ληγμένα πτυχία. Για την ανανέωση τους, ο κ. Δένδιας είπε ότι ξεκίνησε ο έρανος!
Και αν ο από αέρος μηχανισμός δασοπυρόσβεσης ασθενεί, ο επίγειος είναι στην εντατική και πνέει τα λοίσθια.
Με αλχημιστικού χαρακτήρα τρικ αναπληρώθηκαν με 5ετείς οι 4.000 οργανικές θέσεις. Από τους 15.000 οιονεί πυροσβέστες, οι 6.000 δεν δουλεύουν  Σαββατοκύριακα και αργίες, ούτε μπορούν ν’ απασχοληθούν εκτός έδρας.
Από τα 1.655 οχήματα της Πυροσβεστικής, μόνο το 17% είναι μέχρι 5 ετών. Το 22% είναι μεταξύ 16 και 20 και το 12% από 26 έως 30.

Ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης σε κάθε ευκαιρία τονίζει και υπερτονίζει την ανάγκη να τεθεί σε διαρκή ετοιμότητα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ώστε να προσφερθεί στην Ελλάδα έγκαιρη βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και συνθηκών.
« Θα επιχειρηθεί μια επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον ομόλογο του κ. Μόντι, προκειμένου Οι Ιταλοί να συνδράμουν στη δασοπυρόσβεση κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Το ίδιο αίτημα θα γίνει και στην Ισπανία".
Όλες οι ενδείξεις και οι προοπτικές έχουν αρνητικό πρόσημο. Πέρα όμως και πάνω από προφητείες και Κασσάνδρες, υπάρχει η ψυχή του πυροσβέστη, που μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι δεν πτοείται, ούτε καταπονείται.

ΠΗΓΗ: bloko.gr
 
Σ.Γ:    Απο πληροφορίες μου το ΑΠΣ προωθεί φάκελο μεταθέσεων για του τους ΠΠΥ για τον Οκτώβρη.
Ενώ το  ΑΠΣ ταυτόχρονα σφυράει αδιάφορα σε: εκτός έδρας ΠΠΥ, σε εκλογικό επίδομα, σε αρκετές αλληλογραφίες της ΠΟΣΠΥΔ εφαρμόζει μια ταχτική να μην απαντά, στην πρόσληψη των 150 επιλαχόντων, στην επαναπρόσληψη των 19 συναδέλφων που δικαιώθηκαν δικαστικά, στην χορήγηση κανονικών ταυτοτήτων, στην χορήγηση των προβλεπόμενων ΜΑΠ, στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας στην μισθοδοσία των ΠΠΥ κ.α. Το ίδιο αδιάφορα σφυράει και για τους συμβασιούχους συναδέλφους καθώς δεν έχουν εγκριθεί Κυριακές-αργίες, νυχτερινά, υπερωρίες, εκτός έδρας, ΕΠΊΣΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, δεν τους έχει χορηγήσει τα προβλεπόμενα ΜΑΠ
ΕΛΕΟΣ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…………………………………