Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αναρωτιέμαι κάποιες φορές πως φτάσαμε εδώ!!!
Εννοώντας εργασιακά αλλά και σαν χώρα, γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΝΑ
ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ "ΚΥΜΑΤΑ"..
Ξέρετε ότι όταν στις 17/12/2003 συστήθηκε η προσωρινή διοίκηση της ΠΟΣΠΥΔ, οι περισσότεροι από εμάς αγρόν ηγόραζαν.
Θυμάται κανείς ποιοι και πόσοι είχαν πάει τότε στον Νικολουτσόπουλο;
Και την συμβολή του στην οργάνωση της ΠΟΣΠΥΔ; Ξέρετε την απάντηση και τι έγινε; Εκείνο το διάστημα έτρεχε η ΠΟΣΠΥΔ να κάνει ΣΣΕ κ.λ.π. μαζί με τους νομικούς της. Θυμάται κανείς τα επιδόματα, οι συνδικαλιστικές άδειες, οι συνδικαλιστικοί χώροι, τα 15ωρα, η 12ωρη ανάπαυση, τα 8ωρα 07.30-02.30, 14.30-22.00, τις άδειες, αιμοδοτική, φοιτητικές, πένθους, εγκυμοσύνης, γονικής, τα ρούχα που αλλάξαμε δύο φορές από τις μπλε στολές των μονίμων σε πορτοκαλί, φανταριλίκια, ιατρικές εξετάσεις από 13 σε 3, οφειλές 2.500.000 € και πολλά άλλα.
Σε όλα αυτά ήταν παρόντες οι νομικοί σύμβουλοι, αλλά τι έγινε; Σιγά το πράγμα.
Θυμάται κανείς στην πορεία στις 01/11/2006 που ψηφίζονταν νομοθεσίες περί πυροσβεστικής και ήταν παρών ο Νικολουτσόπουλος στη Βουλή τότε με τον Πολύδωρα… Ξέρετε τότε που έγινε από 5 σε 8 μήνες για ΟΛΟΥΣ!!!
Τότε που ήταν καλεσμένος πάλι μαζί με το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ στην Επιτροπή της Βουλής; Ε; Σιγά το πράγμα, και τι έγινε.
Θυμάστε τότε στην πορεία στη Βουλή έξω από τη Βουλή στις μουριές που βγήκε έξω τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και είπε προς τιμήν του ότι «ναι, σήμερα έγινε μια καλή κίνηση για τη μονιμοποίησή σας»; Τότε που έγινε το 5μηνο, 8μηνο; Ε, και τι έγινε; Ξέρετε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος είναι δικηγόροι, σπούδασαν στη Θεσσαλονίκη, είναι συνομήλικοι, πήγαιναν στην ίδια σχολή κ.λ.π. Και τι έγινε; Τίποτα, σύμπτωση.
Μήπως θυμάται κανείς την συμπαράσταση που είχαμε από την ΓΣΕΕ σε όλα τα συλλαλητήρια, με πρώτο και παρών το Χρ. Νικολουτσόπουλο που τότε ήταν νομικός της ΓΣΕΕ; Μπα, σύμπτωση ήταν, και τι έγινε;
Μήπως θυμάται κανείς τις εφημερίδες το Ποντίκι που βγάλαμε το ένθετο συμβασιούχοι και γράφαμε τα νέα μας και πιέζαμε τότε την ηγεσία του Αρείου Πάγου (Σανιδάς, Κεδίκογλου κ.λ.π.) ώστε μετά να αλλάξουν τις αποφάσεις από κατά των συμβασιούχων σε υπέρ;
Εκείνα τα 12-13 Πρωτόδικα Δικαστήρια που προσέχαμε τις αποφάσεις σαν κόρη οφθαλμού και τρέχαμε σε πρωϊνάδικα Παπαδάκηδες, Κακαουνάκηδες να αναδείξουμε το θέμα.
Εμείς οι εποχικοί που ήμασταν τότε από τον πόλεμο της λάσπης που είχαμε φάει από την ηγεσία του Π.Σ. τότε; Τα ξεχάσατε; Ε, και τι έγινε;
Εκείνα τα δύο λεωφορεία, τα 30.000 έξοδα τότε και το 4ήμερο στο Λουξεμβούργο, το θυμάται κανείς; Μπα. Και τι έγινε;
Στις περισσότερες τηλεοπτικές παρουσίες είχε συνδράμει και το γραφείο με τις γνωριμίες και αρκετές και με την παρουσία του κ. Νικολουτσόπουλου. Αλλά και τι έγινε;
Η ΠΟΣΠΥΔ είχε εισερχόμενα και εξερχόμενα περίπου 1.000 έγγραφα, δηλ. πέραν των 8.000 εγγράφων από το 2003 ως το 2012, αρκετά εξώδικα, μηνύσεις, προτάσεις, εισηγήσεις, τροποποιηθέντα καταστατικά, είχαν συνταχθεί από το γραφείο χωρίς φράγκο. Αλλά και τι έγινε.
Μήπως θυμάται κανείς την παρουσία του γραφείου στις δεσμεύσεις Παυλόπουλου το 2007-2009 τότε που είχαμε πάρει και την απόφαση συνεδρίου Γυμνάσιο, έως 49 ετών, 24μηνο και ύψος τότε που αρχίζαμε να βλέπουμε τι ήταν νομικά στεκούμενο κα τι όχι;
Μήπως θυμάται κανείς πόσα δικαστήρια τότε γίνανε στην Αθήνα λόγω του ότι στην επαρχία θα ήταν αρνητικά τα επιπλέον έξοδα, δικόγραφα κ.λ.π. Μπα, και τι έγινε; Δουλειά του ήταν.
Τότε που τρέχαμε με τους συναδέλφους, στο δικαστήριο με το Νικουλουτσόπουλο εδώ και εκεί και με όσους πολιτικούς μπορούσαμε; Άλλωστε μπορούσε ο Νικολουτσόπουλος να πάρει όπως 150 Χ 3.000 άτομα, 450.000 να χάσει τα Πρωτοβάθμια, να πάει και Εφετείο να χάσει και αυτό και να πει, παιδιά παίξαμε και χάσαμε, ούτε αναβολές, ούτε μετακομίσεις του δικηγορικού γραφείου, ούτε Άρειο Πάγο, ούτε Βρυξέλλες, ούτε τίποτα. Έχει αναρωτηθεί κανείς μέχρι το 2003 ποιος μας ήξερε;
Ούτε η μάνα μας.
Και όσοι μας ήξεραν έλεγαν κάτι εποχικοί είναι που έρχονται το καλοκαίρι και συμπληρώνουν ένα μεροκάματο, οι παρατρεχάμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος. Τι λέτε είναι φήμες. Κάνω λάθος;
Αλλά και τώρα που έγινε η 5ετία για 3.500 που ξέραμε τις δικαιολογίες, πολιτική βούληση ήταν δεν έκαναν τίποτα τα Σωματεία και η ΠΟΣΠΥΔ. Βέβαια δεν βλέπετε μέσα στο 2012 όλο προσλήψεις γίνονται, όλο ρουσφέτια. Βέβαια με δημοτικό, με γιώτα, με γυμνάσιο όλο πολιτική βούληση είναι. Όλοι έβλεπαν τον Παπανδρέου τότε στο ντιμπέϊτ στην TV και είπε θα μονιμοποιήσω του εποχικούς τότε που ήταν ο Νικολουτσόπουλος; Είχε οργανώσει την παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΣΠΥΔ, έξω από το στούντιο της ΕΡΤ. Τότε που είπε ο Παυλόπουλος στις 30/06 στο  MEGA θα μονιμοποιήσουμε τους πυροσβέστες και τρέχανε οι πασοκατζήδες να δεσμευτούν προεκλογικά και καλά κάνανε. Όλοι οι Υπουργοί το έλεγαν Χρυσοχοϊδης, Ρόβλιας, Ντόλιος κ.λ.π. αν δεν είχε δεσμευτεί ο Παπανδρέου, πάπαλα.
 Αλλά ξέρω, πολιτική βούληση ήταν.
Θυμάστε την πρόταση νόμου για 40μηνο του ΠΑΣΟΚ με 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση στο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα το 2007; Που και στη συνέχεια ήταν η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου στη ΓΣΕΕ, Ρόβλια, Βενιζέλου; Ποιοι ήταν πίσω; Η ΠΟΣΠΥΔ και το γραφείο. Από μόνο του έγινε και αυτό; Το 45 συλλαλητήριο που ήταν αυτός;
Πρόσφατα η ΠΟΣΠΥΔ έστειλε δεκάδες ερωτήματα προς την ηγεσία του Α.Π.Σ. Έχετε δει πολλούς συνδικαλιστές να εξαντλούν όλες τις νόμιμες και συνδικαλιστικές δυνατότητες για να επιλυθούν τα προβλήματα; Μόνο αέρα κοπανιστό από το internet να διαλύσουμε την ΠΟΣΠΥΔ, να δούμε τι θα καταφέρουμε μετά. Αυτό θέλετε; Γενεές 14 θα μας περάσουνε. Ξέρετε στην αρχαία Αθήνα βγήκε ο Αριστείδης ο Δίκαιος στην αγορά και ρωτάει ένα βοσκό τη γνώμη είχε για τον Αριστείδη το Δίκαιο. Του απαντά είναι βλάκας, δεν είναι καλός, δεν κάνει κ.λ.π. Και τον ρωτάει ο Αριστείδης, τον ξέρεις; ΟΧΙ απάντησε απλά βαρέθηκα να ακούω όπου πάω ο Αριστείδης ο Δίκαιος. Η ΠΟΣΠΥΔ έχει καταξιωθεί στο Π.Σ. γιατί και πολλοί μόνιμοι συνάδελφοι βλέπουν και αναγνωρίζουν τους αγώνες της ΠΟΣΠΥΔ, γιατί μιλάνε τα αποτελέσματα συνάδελφοι. Ομοίως και η ΓΣΕΕ όπου δήλωσε κάποτε ότι ανάμεσα σε τόσα εργατικά κέντρα και Ομοσπονδίες ίσως είστε και οι πιο μάχιμοι και διακριτικοί. Άλλωστε το παραδέχθηκαν και όλοι οι Υπουργοί και οι βουλευτές στην Επιτροπή της Βουλής το Μάρτιο του 2011 όταν τοποθετήθηκε το Προεδρείο με ηθικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά και νομικά επιχειρήματα. Για κοιτάξτε τα πρακτικά τότε της Βουλής. Για θυμηθείτε τα.
Θυμάστε το 2009 που είχε εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ που έφερε το θέμα στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο και το έφερε ο Λοβέρδος που ήταν συμμαθητής με κάποιον δικηγόρο (Χρ. Νικολουτσόπουλο) και είχαν πάει να τον δούνε και είχε πει ο Χρυσοχοϊδης στο Υπουργικό δεν τους θέλω αυτούς!!! Τα ξχάσαμε συνάδελφοι; Και μετά από δύο μήνες στην πορεία μας στην Κατεχάκη κατέβηκε ο Χρυσοχοϊδης και είπε για ομάδες εργασίας, για δημοτικό κ.λ.π. Σιγά τι έγινε; Δουλειά ήταν της ΠΟΣΠΥΔ και του Νικολουτσόπουλου. Ναι, δικηγόροι και ομοσπονδίες υπάρχουν πολλές, αλλά καμία δεν πέτυχε αυτά που πετύχαμε εμείς!
Στην ομάδα εργασίας θυμάστε τα πορίσματα; 1.500-2.000 άτομα σε βάθος τριετίας, Λύκειο, έως 40-45 ετών κ.λ.π.
Ποιος πήγε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μεθοδευμένα μαζί με την ΠΟΣΠΥΔ έγινε σε επερώτηση και δήλωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι και οι μέχρι 49 ετών θα μπορούν να μονιμοποιηθούν; Ξέρω. Και τι έγινε; Δουλειά του ήταν.
Βρέθηκαν κάποιοι συνάδελφοι και στείλανε εξώδικό στον Νικολουτσόπουλο και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Μπράβο έμπνευση οι συνάδελφοι!!!
Και εισπράξανε μια επιστολή και αγωγή από τον Νικολουτσόπουλο που ζητάει 4.000-5.000 έκαστος και το δικαστήριο στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ναι, καλά πριν λέγαμε να μπούμε μέσα και θα τα πληρώσουμε και μόλις μπήκαμε λένε φταίει εκείνο το εργολαβικό, δεν μονιμοποιηθήκαμε και λοιπά. Ξέρετε πόσοι από τους 1.750 θα πλήρωναν όσο, όσο να μπούνε στη ρύθμιση; Για ρωτήστε τους; Μαζί δουλεύουμε, για ρωτήστε τους; Ένας από τους 19 με τα προσωρινά μέτρα αναστολής, 5.000 € πλήρωσε στο δικηγόρο για να πιάσει προσωρινά δουλειά.
Μα καλά να πληρώσουν οι συνάδελφοι δικηγόρο να παραστεί στην Αθήνα, στην έδρα του Νικολουτσόπουλου, να δώσουν και επιπλέον χρήματα στους δικηγόρους και να τους πληρώσουν και από πάνω. Άλλωστε αφού δεν μας πούλησε τόσα χρόνια, του έστειλαν οι δικοί μας και εξώδικο. Τι θέλετε να κάτσει να τον «απαυτώσουν»; Εσείς τι θα κάνατε; Έχουμε μια πενταετία συνέχεια.
Αναμένεται δικαστήριο μέσα στο 2013 για τα 176 €, θα τελεσιδικήσουν μέσα στο 2012. Από 800-6.000 € έκαστος θα πάρουμε τότε. Τι θα λέμε; Δουλειά του ήταν; ΝΑΙ, για βρείτε μου έναν οποιοδήποτε συμβασιούχο να έχει να πάρει τα 176 €. Βρείτε μου. 17 δικηγόρους έχει το γραφείο, ενοίκιο, έξοδα έχει.
Για το θέμα των Ι δεν τρέχει το γραφείο και η ΠΟΣΠΥΔ; Τις επόμενες μέρες συζητείται ο κανονισμός μεταθέσεων και ήμαστε όλοι, οι 3.400 εκτεθειμένοι.
Το γραφείο μαζί με την ΠΟΣΠΥΔ ψάχνει ήδη για νομικές φόρμουλες.
Έχει δρόμο ακόμα η δουλειά συνάδελφοι. Έχουμε υποχρεώσεις, έχουμε και απαιτήσεις οι οποίες είναι και ηθικές περισσότερο αλλά δεν ζεις με το ευχολόγιο πρέπει να πληρώσεις και τα έξοδά σου. Δίπλα μας είναι και θα είναι. Μέσα στο 2013 αναμένεται και Άρειος Πάγος για την μονιμοποίηση και για τους 1.700 που είναι εκτός ρύθμισης και για τους 900 που είναι εκτός ρύθμισης που έχουμε καταθέσει αγωγές από το 2003 και δουλεύουμε ακόμα.
Κάποιοι δικοί μας σχολιάσανε ότι έχει κάνει φυλακή. Και λοιπόν, ναι, το χειρότερο είναι ο θάνατος άρα δεν έχει λόγο να κάνει πίσω, τα έχει δει όλα, άλλωστε όσοι μεγαλοδημοσιογράφοι τον συκοφαντούσαν τότε, τώρα περνάνε την πόρτα του δικαστηρίου και αργότερα και του ταμείου για ηθική βλάβη και συκοφαντίες κ.λ.π. Μην πληρώνετε τίποτα. Περιμένετε όλοι να λυθούν τα προβλήματα με το φιλότιμο και την καλή μας την καρδιά και την κομματική ταυτότητα να λέτε έτσι κερδίσαμε ότι κερδίσαμε. Δύσκολες εποχές δεν λέω, με σύνεση και συνεννόηση πετυχαίνονται περισσότερα από τον μόνιμο ωχαδελφισμό.
Αλήθεια ρωτήστε να μάθετε τι έγινε σε κάποιες όψιμες συνδικαλίστριες καθαρίστριες στην Έδεσσα, κομματικά υποκινούμενες που τρέχανε για συγνώμες κ.λ.π. προς τον Χρ. Νικολουτσόπουλο. Η γη είναι στρογγυλή. Το πρόβλημα της αχαριστίας και του ωχαδελφισμού μας χαρακτηρίζει σαν λαό, μας έχει φτάσει εδώ που μας έφτασε. Για σκεφτείτε αυτά που έρχονται:
1)   Εξομοίωση μισθών όπως και του μόνιμου προσωπικού.
2)   Ωράριο 24ωρο όπως και στο μόνιμο προσωπικό.
3)   Μέσα ατομικής προστασίας.
4)   Μεταθέσεις – αποσπάσεις – μετακινήσεις.
5)   Νέα 5ετία για συμβασιούχους.
6)   Απορρόφηση 150 επιλαχόντων.
7)   Απορρόφηση 900 περίπου επιλαχόντων σε βάθος τριετίας.
Αυτά πως θα λυθούν με κομματικές περατζάδες, internet, καφέ, TV control, ακόμα και κεράκι στην εκκλησία, προσευχές κ.λ.π. Ε, τι λέτε;
Δεν είχαμε ποτέ κα πολιτικούς δίπλα μας, στο χέρι μας είναι να δουλέψουμε, θέλουμε ΠΟΣΠΥΔ – ΠΟΠΠΥΔ, θέλουμε πορείες, θέλουμε διεκδικήσεις, τώρα που γίναμε 5ετής φαίνονται περίτρανα τα πλεονεκτήματα των συμβασιούχων έναντι των 5ετών, μόνο κα μόνο οι μεταθέσεις και τα 15ωρα και τα ωράρια που υπάρχουν φτάνει για τους συμβασιούχους και όχι για εμάς. Δεν τα κάναμε εμείς ποιος τα έκανε;
Για σκεφτείτε το συνάδελφοι. Πριν τα ξαναϊσοπεδώσετε όλα είναι ώρα να συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια ένταση. Τα δύσκολα τώρα έρχονται.
Αν ισχύει ότι έχουν πληροφορηθεί οι 19 με δικαστικές αποφάσεις έχουν περάσει για έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που σημαίνει ότι δεν ισχύουν οι πιστώσεις για 3.400. Όσοι φεύγουν, φεύγουν δεν καλύπτονται άλλες θέσεις. Αυτό σημαίνει πολύ αγώνα.
Και επειδή συναδέλφισα που χτίζει ανώγεια και κατώγια από το internet της φταίει μόνιμα η ΠΟΣΠΥΔ, τα μάθατε τι είπε ο Δένδιας; Δεν είναι σόϊ η πυροσβεστική, στοιχίζουμε πολλά, οι εθελοντές είναι τσάμπα κ.λ.π. Ξυπνήστε συνάδελφοι. Θα μας φάνε στη στροφή. Ξυπνήστε πριν είναι αργά.