Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ...

Παρακαλώ να αναρτηθεί στο blog σας η παρακάτω επιστολή μου.
Ευχαριστώ πολύ.
Ένας συμβασιούχος πυροσβέστης και οσονούπω άνεργος


Αυτοί εκεί πάνω στο αρχηγείο ή έχουν αναπνεύσει τις τελευταίες μέρες πολύ διοξείδιο με τις πυρκαγιές και ο εγκέφαλος υπολειτουργεί...Δεν ξέρω τώρα αν σε αυτό οφείλονται οι διαταγές και οι διευκρινιστικές που βγάζουν ή αν είναι άλλα τα συμφέροντα.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως από ένα ολόκληρο νόμο που δεν αφορά τους συμβασιούχους αλλά τους δόκιμους, απομονώνει ένα άρθρο και από το συγκεκριμένο άρθρο απομονώνει δύο συγκεκριμένες παραγράφους και ζητάει να εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα.

Ειλικρινά πείτε μου που είναι το δίκαιο και το νόμιμο σε αυτό το κατάπτυστο έγγραφο. Ποιος την έγραψε την διαταγή και ποιος την υπέγραψε; Ποιος έγραψε την διευκρινιστική και ποιος την υπέγραψε; Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Που ζουν; Από που ξεφύτρωσαν; Τι παιχνίδια παίζουν; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να παίζουν με τις ζωές μας έτσι;
Αναρωτιέμαι μια μήνυση σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απευθείας, με μια τεράστια αποζημίωση και καταδίκη των υπεύθυνων που υπογράφουν τέτοιες διαταγές, θα τους έβαζε μυαλό;
Συνάδελφοι ειλικρινά δεν πάει άλλο. Έχω απογοητευθεί από το κράτος αυτό, που έχει την εντύπωση οτι είναι ευνομούμενο και που ο καθένας πιάνει μια καρέκλα και κάνει οτι του κατέβει στο κεφάλι. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό είμαι γιωτάς εδώ και πολλά χρόνια μιας και απολύθηκα από τον στρατό με σπασμένο χέρι (έσπασε σε άσκηση). Το χέρι έφτιαξε. Το γιώτα άλλαξε. Είμαι εποχικός πάνω από 10 χρόνια. Έχω συμμετάσχει σε αμέτρητες πυρκαγιές.

Από σήμερα όμως δεν θα μπορώ να σβήνω φωτιές, είμαι ανίκανος για αυτό, αφού σύμφωνα με το αρχηγείο και με αυτή την διαταγή είμαι για τα σκουπίδια, είμαι γιωτάς. Και ας έχω βγάλει αμέτρητα χαρτιά και εξετάσεις κάθε χρόνο πριν την πρόσληψη μου οτι είμαι υγιέστατος. Αυτός είναι ο δίκαιος νόμος; Αυτή είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία; Αυτή είναι η ισότητα των φύλων;

Οι υπηρεσίες ζητάνε παραίτηση των συμβασιούχων γιωτάδων αλλιώς σύμφωνα με το αυτεπάγγελτο, μόλις δουν οτι είσαι γιωτάς θα σε πετάξουν έξω οι ίδιοι, με επιπλέον όλες τις νομικές συνέπειες που θα υπάρχουν για το πρόσωπο σου.
Οπότε σου λένε ''δήλωσε παραίτηση για να μη σε κυνηγάμε μετά''.

Εύγε στα τσακάλια. Έκαναν πάλι το θαύμα τους να πετάξουν κάμποσες οικογένειες στο δρόμο την σημερινή εποχή. Να τους ευχαριστήσω από πλευράς μου για τον τρόπο που με ξεπλήρωσαν για το έργο που έχω προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, για τα αμέτρητα ξενύχτια μακριά από την οικογένεια μου και τα παιδιά μου, για όσες φορές κινδύνευσα πάνω στην φωτιά, για τον τεράστιο μισθό που με πλήρωναν, για να κοιμούνται κάποιοι ήσυχα τα βράδια και να μπορούν να βγαίνουν να κάνουν δηλώσεις, μικροκομματική πολιτική και να παίζουν τα παιχνιδάκια τους στην πλάτη μας.

Σας ευχαριστώ πολύ. Θα το θυμάμαι.

Σ.Γ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΠΕΙ...
ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΡΩΤΩ: O ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ """ΓΙΩΤΑΣ""" ???? ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ..