Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών ( Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) την Πέμπτη 2 Μάρτη 2017 και ώρα 09:00 το πρωί στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.

Αριθ. Πρωτ : 2108                                                                            Αθήνα: 24.02.2017
Αρ. Σελίδων : 3
                                                                                                      Προς :
                                                                                         Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών ( Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) την Πέμπτη 2 Μάρτη 2017 και ώρα 09:00 το πρωί στο Σύνταγμα, στην Αθήνα »
      Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητές Συναδέλφισσες,
     την μαύρη και αποφράδα ημέρα της 10 Φλεβάρη 2017 για την Δημοκρατία και τον πολύπαθο κλάδο μας ο ανάλγητος και ανειλικρινής Τόσκας και η παρέα του ( Καπάκης, Καπέλιος και όσοι άλλοι εμπλέκονται π.χ. Γεροβασίλη ) δρώντας με ένα τρόπο ΠΑΡΑΝΟΜΟ ποδοπάτησαν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, αφού δεν μονιμοποιήθηκαν στην ώρα τους οι 2100 περίπου συνάδελφοι και συναδέλφισσες, που το δικαιούνται.
     Στις 16 Φλεβάρη 2017 ΄΄ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΄΄ αυτήν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ πράξη, αυτή την ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ στον ναό της Δημοκρατίας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με την ψήφιση του γνωστού νομοθετικού εκτρώματος ( τροπολογία ), που εκδόθηκε ως ΦΕΚ σήμερα.
Από δω και μπρος είναι αδύνατο μέσα σε ένα τέτοιο πολιτικό περιβάλλον, που ΄΄ όζει΄΄ αστάθειας, παραπλάνησης, ψεύδους, αυθαιρεσίας και παρανομίας να επαναπαυόμαστε, ότι θα έχουμε διασφαλισμένη την εργασία μας στο Πυροσβεστικό Σώμα, αφού πολύ εύκολα ένα ΦΕΚ θα αναιρεί ένα άλλο ΦΕΚ .
    -Η ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 2100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΦΕΚ ΄΄ ΜΕΤΑΛΑΧΤΗΚΕ ΄΄ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΦΕΚ ΣΕ ΤΡΙΧΡΟΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ .
    -Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΦΕΚ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΕΚ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    -ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΡΙΩΝ ;
    -ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΡΙΩΝ;
    -ΟΤΑΝ ΣΤΙΨΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΤΑΣ ;
    Αγαπητοί συνάδελφοι αγαπητές συναδέλφισσες,
    η ΄΄ όρεξη ΄΄ των ΄΄ σκοτεινών κέντρων ΄΄, που επιθυμούν διακαώς την διατήρηση του καθεστώτος των πληβείων και πατρικίων στο Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανοίξει. Όλα δείχνουν, ότι, αν δεν αντιτάξουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτή την άκρως αντιδραστική κατάσταση, σύντομα θα πισωγυρίσουμε στον ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΟΥ 2000-2001MADE IN FOURLAS (ΦΟΥΡΛΑΣ).
    Να θυμίσουμε σε όσους το έχουν ξεχάσει, ότι τότε εργαζόμασταν 24ωρο με ένα ΄΄ ξερό ΄΄ μηνιάτικο της πείνας χωρίς καμιά άλλη αμοιβή, παρόλο που υπήρχαν Υπουργικές Αποφάσεις και Διαταγές του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για την αμοιβή της όποιας παρεχόμενης υπερεργασίας.
    Αυτές τις μέρες φάνηκαν μεταξύ άλλων ξεκάθαρα οι προθέσεις τους, γιατί προσπάθησαν μέσω του νομοθετικού εκτρώματος, που ψηφίστηκε στις 16-02-2017 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να καταργήσουν τις οργανικές θέσεις 2100 περίπου συναδέλφων και συναδελφισσών με την δημιουργία νέων κάτι, που ευτυχώς απετράπη στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή με το συλλαλητήριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π..
    ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ. ΤΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ; Ποιοι αποδέχτηκαν αυτό το νομοθετικό έκτρωμα ΔΗΜΟΣΙΑ, ως είχε πριν καν την ψήφιση του; Ποιοι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία;

    Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητές Συναδέλφισσες ,
   οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι είμαστε συγκροτημένοι σε ΣΩΜΑ. Επιβάλλεται στην παρούσα φάση η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ γιατί, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, εάν παραιτηθούμε, εάν σκύψουμε το κεφάλι ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Η μοναδική εστία αντίστασης αποδείχτηκε εκ νέου περίτρανα, ότι είναι το Συνδικάτο μας, που εξαιτίας της μακρόχρονης αγωνιστικής δράσης του τρώμε τώρα ένα κομμάτι ψωμί.
   Τα πρωτοβάθμια Σωματεία πρέπει να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ και να πάψουν να είναι θεατές των εξελίξεων ασκώντας μόνο κριτική, πριν μας προσπεράσουν οι εξελίξεις, που έχουν δρομολογηθεί για εμάς χωρίς εμάς.
    -ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 2002.
    -ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ.
   - ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ.
   - ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΜΕ!!!
   -ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ, ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ!!!
   -ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!
   -ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ !!!
   ΟΛΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π..
   ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΩΡΕΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
   - ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10-02-2017.
   - ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.
   - ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ.
                                                     Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                       Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                           Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                         Τηλ: 6976911880



ΣΧΟΛΙΟ:




1.       Με αυτόν τον τρόπο Προεδρείο της ΠΟΠΥΣΥΠ συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε λανθασμένα .

2.       Στις 2/3 ανακοινώνει πορεία η ΠΟΠΥΣΥΠ, στις 15/3 οι ΕΠΠΥΕ-ΠΑΣΟΠΥ, στις 25 /3 Οι άλλοι αυτά είναι λάθος και δεν θα φέρουν ποτέ αποτέλεσμα. Αντίθετα θα γελούν με εμάς.

3.       Όταν μιλάς Πρόεδρε για συσπείρωση και την θες πραγματικά  και δεν πουλάς αέρα κοπανιστό καλείς τα Δ.Σ από ΟΛΑ τα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ από όλη την Ελλάδα  στο εργατικό Κέντρο Αθηνών και παίρνετε μια συλλογική απόφαση για  πορεία με συμφωνημένη ημερομηνία και αιτήματα από όλους .

4.       Μόνο έτσι θα πετύχουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα .  

5.       Και όλα αυτά τα λέω στην ΠΟΠΥΣΥΠ για δύο λόγους  α) γιατί αυτή πρώτη δεν συμμετείχε στην πορεία 8/2 που πραγματικά είχε συμμετοχή μεγάλη. Β)Γιατί αυτή αφυπνίστηκε ξαφνικά και προγραμματίζει πορεία μέσε σε λίγες μέρες από την προηγούμενη .

6.       4 χρόνια ουτε μια πορεία και μέσα σε μια βδομάδα πάμε για δευτερη;

ΒΓΗΚΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ;


ΑΔΕΙΕΣ stop και απο τριτη βλεπουμε..


Διαταγη κουτσή

Αναμενετε σήμερα η διαταγη πρόσληψης απο το ΑΠΣ  για τους 2093 ΠΠΥ η(ΠΤΥ) η οποια θα είναι οπως τον παλιο καιρο. Δηλαδη μέχρι να υπογραφεί η κοινή  Υπουργική δεν θα εργαζόμαστε αργιες, νυχτερινα, υπερωριες, εκτος εδρας. Η ΚΥΑ θα βγει σε μια βδομαδα εως και μηνες. 

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Το ΦΕΚ βγηκε...και βλεπουμε...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Βάμβουρα Φωτεινή

Το παρακάτω είναι απο επιστολή που μας έστειλε η  Βάμβουρα Φωτεινή σύντροφος του ΠΠΥ Λυκούργου Πολίτη (είναι γνωστή σε όλους μας η αναπήρία εν ώρα υπηρεσίας του σύναδελφου και γνωστή η αδιαφορία της ΠΟΠΥΣΥΠ, ο συνάδελφος δεν έχει χρήματα ούτε τα φαρμακά του να αγοράσει)  και περιέχει τηλ. συνομηλία με τον Αρχηγό του Π.Σ.

Για να δούμε:

Από χτες προσπαθώ να συνέλθω από την απάντηση που πήρα από τον Αρχηγό του Π.Σ,εφόσον τον κάλεσα από ξένο νούμερο,το οποίο δεν γνώριζε και γι αυτό και το σήκωσε....
-Καλημέρα σας Αρχηγέ,είμαι η σύντροφος του Πολίτη Λυκούργου..
-Ποιανού???Του πυροσβέστη με 90% αναπηρία....ααααααα
-Μπορείτε να μου πείτε τι γίνετε με την υπόθεσή μας?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΗΓΟΥ:
-Δεν έχουμε να πούμε κάτι.......τουτ...τουτ...τουτ....στα μούτρα!!!!
Να χαίρεστε την ευαισθησία σας και την ευγένειά σας!!!!!
Άντε...καλημέρα μας.........

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ενημερωση μελών περι συλλαλητηρίου

Αριθ. Πρωτ : 2077                                                        Αθήνα:20.02.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                        Προς
                                                                       Σωματεία μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
    Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες ,
    την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017, ημέρα των δυναμικών κινητοποιήσεων της ΠΟΠΥΣΥΠ έξω από την Βουλή, έληγε η προθεσμία, που ζήτησε και πήρε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κος Νικόλαος Τόσκας , από το Συνδικάτο μας με σκοπό να αποκαταστήσει την έννομη τάξη, μονιμοποιώντας τους 2100 περίπου συναδέλφους και συναδέλφισσες, ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017.
    Ο εν λόγω Υπουργός δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο και αντί να παραιτηθεί ο ίδιος και η παρέα του ( Καπάκης, Καπέλιος κ.α.) για αυτή την κατάπτυστη παρανομία, που προκάλεσαν , αυτή την εξόφθαλμη θεσμική εκτροπή, κατέθεσε από την Τρίτη 13-02-2017 στην Βουλή ένα νομοθετικό έκτρωμα, που έχετε λάβει γνώση όλοι και όλες προσπαθώντας να ΄΄ θολώσει τα νερά ΄΄, να νομιμοποιήσει δηλαδή αυτό το εκ προμελέτης έγκλημα σε βάρος των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας, αφού δεν μονιμοποιήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 10 Φλεβαρη 2017.
   Το εν λόγω νομοθετικό έκτρωμα παραπέμπει στο ΄΄ θα ΄΄ την μονιμοποίηση στο Πυροσβεστικό Σώμα των συναδέλφων και των συναδελφισσών, που την δικαιούνται δηλαδή σε 3 τρία χρόνια !!!!!!!! ή σε λίγες μέρες !!!!!! και άκουσον άκουσον τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων και συναδελφισσών χαρακτηρίστηκαν ως εύλογες προσδοκίες.
   Επίσης στην αρχική του μορφή προέβλεπε την κατάργηση 2100 περίπου οργανικών θέσεων, την δημιουργία ισαρίθμων νέων και εκτέλεση καθηκόντων γενικών υπηρεσιών από αυτό το ιδιαίτερης κατηγορίας Πυροσβεστικό Προσωπικό για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του ΠΣ με ελάχιστη αμοιβή –ενιαίο μισθολόγιο, παράγραφος Α ( περιπτώσεις α και β της υποπαραγράφου 2 ) και παράγραφος Β του άρθρου 20 Ν. 4354/2015 (Α176)-για την όποια υπερεργασία, δηλαδή ΚΑΙ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ .
   Αυτά τα δύο αλλάξανε από τις ισχυρότατες πιέσεις, που ασκήθηκαν από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στην πολιτική ηγεσία πριν και κατά την διάρκεια του δυναμικού συλλαλητηρίου, που είναι γνωστό στους πάντες πόσο και από ποιους πολεμήθηκε, από μέσα και από έξω , για να αποτύχει και να περάσει ως είχε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα. Ευτυχώς δεν τους ΄΄ βγήκε΄΄ .
   Η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. εκτός από τον χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου άσκησε παρέμβαση κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Δυστυχώς οι γνωστοί ΄΄ λεβέντες΄΄ ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία , αφού έβγαλαν τις κουκούλες δήλωναν σε ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε μαζί με μια φωτογραφία με τους ΄΄ φίλους ΄΄ τους, τον Υπουργό και τον Αρχηγό , το βράδυ της Τετάρτης 15 Φλεβάρη 2017, που προετοιμαζόταν το συλλαλητήριο ότι ΄΄ Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΄΄ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ . ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.
   Την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017 δεν προχώρησαν σε καμία παρέμβαση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες έκαναν ψευτοπαρεμβάσεις για το θεαθήναι. ΓΙΑΤΙ ; Για να μην τους κάνουν νταντά οι φίλοι τους, ο Τόσκας, ο Καπάκης και ο Καπέλιος κ.α. και τους χαλάσουν την διαγωγή.
    Μετά την ψήφιση της τροπολογίας σε ανακοίνωση τους λέγανε ΄΄ άκουσον άκουσον ΄΄ ότι σε καμιά περίπτωση δεν τους ικανοποιεί αλλά πρέπει να ΄΄κάνουμε τουμπεκί ΄΄ και να πάμε δικαστικά . Για όλα αυτά υπάρχουν αποδείξεις και τα αφήνουμε στην κρίση σας .
Σήμερα ξαναβαπτίζονται αγωνιστές και ζητούν την συμμετοχή σας στο συλλαλητήριο των μονιμάδων στις 22 Φεβρουαρίου 2017.Μας έχουν καταμπερδέψει!!!!!!!!!!!!

    Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες,
ο πολύπαθος κλάδος μας δέχεται την τελευταία περίοδο την χειρότερη επίθεση, που δέχτηκε ποτέ από παντού , και από μέσα και απ έξω .
    Η πρώτη μάχη κερδίθηκε από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017 μετά το δυναμικό συλλαλητήριο έξω από την βουλή με το ΄΄ σουλούπωμα ΄΄ αυτού του νομοθετικού εκτρώματος ( Αυτό ξέρετε ποιους στενοχώρησε ειδικά η διατήρηση των οργανικών θέσεων και όχι η δημιουργία νέων )
    Θα νικήσουμε όμως όταν θα πάρουμε πίσω το μεγάλο κεκτημένο13χρονων αγώνων, την μονιμοποίηση των καλών μας συναδέλφων και συναδελφισσών στο ΠΣ, που το δικαιούνται από τις 10 Φλεβάρη 2017 και που προσπαθούν να την ακυρώσουν τα κέντρα εξουσίας με ένα τρόπο φασιστικό και παράνομο .
    Προσέξτε καλά. Προσπαθούν να σας βάλουν στην λογική της επόμενης μέρας. Ότι όλα χάθηκαν. Θα σας ψιθυρίζουν στο αυτί, έτσι όπως είστε πικραμένοι και αηδιασμένοι, από μέσα και από έξω οι γνωστοί άγνωστοι για να σας μαγαρίσουν. Ηδη άρχισαν να σας λένε : Ηρεμήστε ………………. Ησυχάστε …………………Δεν είδατε τι έγινε ………………………..Δεν μπορείτε να τα βάλετε με αυτούς ……………………………..Η Ομοσπονδία φταίει …………………….Να είστε καλά παιδιά, να τρώτε όλο σας το φαϊ και θα μονιμοποιηθείτε …………………¨Ήδη είστε σαν μόνιμοι ……………….Προσέξτε να μην τα κάνετε χειρότερα ……………………….. Στους συναδέλφους που απλά ανανεώνουν την πενταετία και δεν μονιμοποιούνται ψιθυρίζουν τα εξής : με εσάς τι θα γίνει ……………..…… Τι κάνει η Ομοσπονδία …………………Στην βράση κολλάει το σίδερο …………………..Προσέξτε καλά συνάδελφοι και συναδέλφισσες, που απλά ανανεώνετε την πενταετία, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα σε λίγο θα κινδυνέψει και το δικό σας . Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε πίσω το κεκτημένο της μονιμοποίησης των συναδέλφων μας και συναδελφισσών μας και μετά τα υπόλοιπα θα έλθουν από μόνα τους . Είναι ντροπή να ζητάς προσκυνημένος και ηττημένος με σκυμμένο το κεφάλι ομογενοποιήσεις και καθηκοντολόγια και συνταξιοδοτήσεις.
   Αγαπητοί συνάδελφοι αγαπητές συναδέλφισσες μετά το συλλαλητήριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στις 16 Φλεβάρη 2017 το τοπίο ξεκαθάρισε. Το καθεστώς στο Πυροσβεστικό Σώμα των πληβείων και πατρικίων πρέπει να εδραιωθεί με κάθε κόστος .
  Αυτούς τους άθλιους και σκοτεινούς καιρούς ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΜΕ. ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ. Ο,ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ. ΟΥΤΕ ΓΛΥΨΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ. ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ ΣΤΟ ΠΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017.ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ .
  ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
    ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ .
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ .
                                                      Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                              Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                            Τηλ: 6976911880




ΣΧΟΛΙΟ: 
  1. Με τέτοιου είδους ανακοινώσεις πρόεδρε δείχνεις το δρόμο της συσπείρωσής ;
  2. Για ποιά πορεία μιλάς; . Είδες οτι είχες 500-600 άτομα όλα- όλα  και το 70% ήταν απο σωματειά πρώην μέλη της Ομοσπονδίας.
  3. Η θα μας πεις οτι στην πορεία 8/2 δεν έπερνες τηλ. Σωματεία και τα απειλούσες οτι θα τα διαγράψεις αν κατέβουν στην πορεία; 
  4. Η θα μας πεις οτι το πρόωρο σύνεδριο έγινε τύχαια; Δεν ήξερες εσύ τι σε περίμενε;
  5. Καλά τα πήγες και με το κομάτι των μεταθέσεων. 
  6. Καλά τα πήγες και με την λίστα των επιλαχόντων. 
  7. Καλά τα πήγες και με τους συναδέλφους του 2009
  8. Αλλά τι λέω έγω εδώ βουήζε το τόπος οτι οι 2093 ετρωγαν το παγωτό τους και εσύ έλεγες η πορεία να γινόταν χτες.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ ΒΟΛΟΣ. Δ/ΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΦΕ 48 ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΚ,43131
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ 74/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ 2242/25-4-2013 ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΓΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟY. E-mail: billi131169@gmail.com Κινητό: 6907540588

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΠΥ ΜΕ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΣ ΣΤΡΕΦΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΕΔ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΑΠΣ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 3. 15ΩΡΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. Κ ΑΛΛΑ..ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 9:30 ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. ΚΑΛΟΥΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΠΥ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Ημέρα 5η σήμερα απο την ημέρα που ψηφίστικε η τροπολογία και η ΠΟΠΥΣΥΠ ακόμα να βγάλει μια ενημέρωση μελών να μας αναλύσει το Προεδρείο της για της επιτυχίες της περασμένης βδομάδας. 
Τι έγινε ρε παιδιά με τον Υπουργό μας όλα καλά; 
Τα έκανε όλα όσα σας υποσχέθηκε τηλεφωνικά στο πρόωρο εκλογοαπολογηστικό συνέδριο της ΠΟΠΥΣΥΠ .

ΠΑΝΕΛ.ΣΩΜ.ΠΕΝΤ.ΥΠΟΧΡ.&ΣΥΜΒ. ΠΥΡ. (ΠΑ.ΣΩ.Π.Υ.ΣΥ.Π.)


ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 5 ΜΕΓΑΡΑ: 20/02/2017

ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ. κ. Βασ. Καπέλιο
Κοιν.:
1) Αξιότιμο Αναπλ. Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Νικόλαο Τόσκα
2) Αξιότιμο Γ.Γ. Πολ. Προστασίας
κ. Ιωάν. Καπάκη

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: «ΦΕΚ και άδειες 2.093 Π.Π.Υ.»

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Καλή σας εβδομάδα μετά το φιάσκο της ντροπολογίας και τις εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή του Ν.3938/11 και την επιπολαιότητα του χειρισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων είμαστε σφοδρά ενοχλημένοι από την εκμετάλλευση που έχουμε υποστεί σαν Π.Π.Υ. και εργαζόμενοι 2ης και 3ης κατηγορίας στο Π.Σ.
Αν κρίνουμε ότι τουλάχιστον 2 μήνες εκκρεμούσε στο Υπουργείο Μεταρρύθμισης,απαντηση όπως φαίνεται από τις αλληλογραφίες, πολύ φοβούμαστε ότι η ντροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που αναμενετε να εκδοθει το ΦΕΚ για τους 2093 ΠΠΥ αν δεν τρεξει το Α.Π.Σ τις διαδικασιες για ΦΕΚ που εχει την ευθυνη. και εσεις προσωπικα αξιοτ κ Αρχηγε που ηγείστε όλων μας, φοβούμαστε ότι θα λήξουν όλες οι άδειες των Π.Π.Υ.
Παρακαλούμε, άμεσα να παρέμβετε προσωπικά αλλά και το Υπουργείο όπως και ο Γ.Γ. κ.Γ Καπάκης να βγει ΦΕΚ ΑΜΕΣΑ καθότι όπως ξέρετε υπάρχουν ΦΕΚ που έχουν βγει αυθημερόν,αλλα σε βδομάδες και αλλα,ακομα και μήνες.
Αναμένουμε άμεσες ενέργειες.Παρακαλουμε για δικες σας ενεργειες
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαντώνης Κωνσταντίνος Καρπούζης Φραγκίσκος
Τηλ.: 6977.522747

Ενημέρωση της ΑΔΕΔΥ για το ζήτημα των ΠΠΥ

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2017
Προς: ΑΔΕΔΥ
Κοιν.: ΠΟΠΥΣΥΠ,
Συνδικαλιστικούς φορείς


Οι περίπου 4.000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης προσλήφθηκαν στο Π.Σ. το 2012 με βάση τον ν. 3938 / 2011. Βασική στόχευση του συγκεκριμένου νόμου ήταν η σταδιακή ισχυροποίηση της σχέσης εργασίας των επί πολλά χρόνια υπηρετούντων συμβασιούχων πυροσβεστών και, συνεπακόλουθα, η κατά το περισσότερο ομογενοποίηση του πυροσβεστικού προσωπικού. Για τους συγκεκριμένους λόγους, ο ν. 3938/2011 προέβλεπε ότι μετά το πέρας της πενταετούς θητείας τους, περισσότεροι από τους μισούς Π.Π.Υ. θα εντάσσονταν στο μόνιμο προσωπικό με τον βαθμό του πυροσβέστη.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2017 έληξε η πενταετής θητεία και το σύνολο των Π.Π.Υ. βρέθηκε ξαφνικά στον αέρα, αφού η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν φρόντισε για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών μονιμοποίησης των περίπου 2.100 Π.Π.Υ που πληρούσαν τα κριτήρια του νόμου. Με την εξέλιξη αυτή, πέραν της ξαφνικής εργασιακής ανασφάλειας σε 4.000 εργαζομένους, η Ηγεσία του Υπ. ΠτΠ ουσιαστικά έθεσε εν αμφιβόλλω ολόκληρο το ν. 3938 / 2011, ενώ καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα διαβεβαίωνε τους συνδικαλιστικούς μας εκπροσώπους πως όλα βαίνουν ομαλώς και πως η εφαρμογή του νόμου θα συμβεί κανονικά. «Ξαφνικά», 10 μόλις ημέρες πριν την εκπνοή της θητείας των Π.Π.Υ., η Ηγεσία του Υπουργείου ΠτΠ «ανακάλυψε» πως η μονιμοποίηση των 2100 συναδέλφων δεν είναι εφικτή, λόγω περιορισμών που θέτει το μνημόνιο στις προσλήψεις στο Δημόσιο – περιορισμοί που δεν ισχύουν γενικά για το Πυροσβεστικό Σώμα (υπενθυμίζουμε ότι μόλις 2 χρόνια νωρίτερα το Π.Σ. προσέλαβε 725 ιδιώτες), όπως επίσης δεν ισχύσανε στις αντίστοιχες περιπτώσεις εργαζομένων σε ΕΛ.ΑΣ και στρατό (όπως είναι οι Ειδικοί Φρουροί και οι Επ.Οπ., οι οποίοι το αμέσως προηγούμενο διάστημα μονιμοποιήθηκαν κανονικά). Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου προβλήματος υπάρχουν ευθύνες οι οποίες διαχέονται σε βάθος πενταετίας, τις οποίες και επιφυλασσόμαστε να διερευνήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.
Για να λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, η Ηγεσία του Υπ. ΠτΠ έφερε προς ψήφιση στις 16/2 στη Βουλή τροπολογία στον αρχικό νόμο, η οποία προέβλεπε τριετή παράταση της υφιστάμενης θητείας με μια θολή διαδικασία μονιμοποίησης στη λήξη της. Μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας (ΠΟΠΥΣΥΠ) οι Π.Π.Υ. απορρίψαμε κατηγορηματικά την τροπολογία, καθότι αυτή:
  • Παρατείνει την εργασιακή μας ομηρία για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο μάλιστα ξεπερνά την υφιστάμενη κοινοβουλευτική θητεία.
  • Δεν εξασφαλίζει την αυτόματη και χωρίς επιπλέον διοικητικές πράξεις (οι οποίες μπορεί για διάφορους λόγους να μην εκδοθούν, δημιουργώντας ίδιο ακριβώς σκηνικό με αυτό που ζούμε τώρα) μονιμοποίηση των συναδέλφων
  • Εντείνει την ελαστικοποίηση της σχέσης εργασίας μας, εισάγοντας επιπλέον ώρες εργασίας με μειωμένες αποδοχές (όπως ο ν. 4354/2015 ορίζει), ενώ ταυτόχρονα μας εντάσσει και σε καθεστώς μεταθέσεων.
Παρά τις κινητοποιήσεις μας σε όλα τα επίπεδα, η Κυβέρνηση υπερψήφισε τελικώς τη συγκεκριμένη τροπολογία παρουσιάζοντάς την ως τη μόνη δυνατή και δίκαιη λύση, χαϊδεύοντάς μας ταυτόχρονα με θολές υποσχέσεις πως η μονιμοποίηση των συναδέλφων θα πραγματοποιηθεί πολύ πριν την παρέλευση της τριετίας, κι εφόσον κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική και συνίσταται στα παρακάτω:
  • Ο ν. 3938 / 2011 με σαφήνεια προέβλεπε μονιμοποίηση των περ. 2.100 Π.Π.Υ. που πληρούσαν τις προϋποθέσεις που όριζε.
  • Οι λόγοι που παρουσιάστηκαν από την Κυβέρνηση ως ανασταλτικοί για την εφαρμογή του ν 3938 / 2011 στις 9/2/2017 (μνημονιακές δεσμεύσεις) δεν επιλύονται ούτε με την συγκεκριμένη τροπολογία, αφού αυτή προβλέπει μεν «αυτοδίκαιη» μονιμοποίηση αλλά για την κάλυψη των οργανικών θέσεων απαιτεί έκδοση Π.Δ. κι επιπλέον δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενό της η εξαίρεση του συγκεκριμένου προσωπικού από τον «περιορισμό προσλήψεων» λόγω μνημονίου. Επομένως, η τροπολογία απλώς μεταθέτει το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε σήμερα μετά από τρία έτη.
  • Δημιουργεί πολύ χειρότερες εργασιακές συνθήκες για την συγκεκριμένη κατηγορία προσωπικού, εισάγοντας αυξημένα καθήκοντα και ώρες εργασίας, χωρίς όμως να τις αποζημιώνει αντίστοιχα με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, και εντάσσοντας ταυτόχρονα το χαμηλότερα αμειβόμενο προσωπικό του Π.Σ. σε καθεστώς μεταθέσεων.
  • Τέλος, η συγκεκριμένη τροπολογία δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Π.Σ., αφού αντί να κινείται στην κατεύθυνση της ομογενοποίησης του προσωπικού του, αντιθέτως το διαφοροποιεί ακόμη περισσότερο εισάγωντας μία επιπλέον κατηγορία εργαζομένων, με διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις από τις υφιστάμενες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους οι συνδικαλιστικοί μας φορείς, όπως εκφράζονται συλλογικά μέσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ), απορρίπτουν συλλήβδην την συγκεκριμένη «λύση» και επιμένουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, ακόμη και μέσα στην αντιπυρρική περίοδο.
Διεκδικούμε την άμεση εφαρμογή των οριζόμενων στο ν. 3938 / 2011, με την άμεση και με αναδρομική ισχύ από 9/2/2017 μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. που πληρούν τα κριτήρια, και την ανανέωση της θητείας όλων των υπολοίπων μέχρι συνταξιοδοτήσεώς τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Γουρδουράκος Γεώργιος         Γιαννάκος Βασίλειος

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Παιχνίδια στις πλάτες των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών - άρθρο Απόστρατου Πυροσβέστη


Δεκαεννέα χρόνια ομηρίας είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά για όσους τα βιώνουν από το 1998 που εντάχθηκαν ως εποχικοί στο πυροσβεστικό σώμα. Έπαιξαν όλες οι κυβερνήσεις από τότε μέχρι σήμερα με την αγωνία και τον πόθο χιλιάδων ανθρώπων για μία σίγουρη εργασία και την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Το ίδιο αλλά με ποιο απροκάλυπτο τρόπο το έκανε και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Της έλαχε ο κλήρος να πάει ένα βήμα παραπέρα την βρώμικη δουλεία που είχαν ξεκινήσει σε βάρος των εργαζομένων της χώρας οι προκάτοχοι της, εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων εργασίας και τη συρρίκνωση των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα όπως αυτές που προσφέρει το Π.Σ.  Ο στόχος είναι να γίνει σημαντική μείωση του μόνιμου προσωπικού. Με σκοπό να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι σχετικές πιστώσεις για το Π.Σ. Να εμπορευματοποιηθεί ένα κομμάτι προληπτικής πυροπροστασίας ή να περάσει σε επιχειρηματικά συμφέροντα, και να πλαισιωθεί ο κατασταλτικός τομέας από εθελοντικές υπηρεσίες  που θα λειτουργούν ανταποδοτικά με ευθύνη των δήμων.
 Το νομοθετικό πλαίσιο για τον εθελοντισμό ξεκίνησε από το 1992 και μέχρι και σήμερα συμπληρώνεται συνεχώς. Άρχισαν με ποιο εντατικούς ρυθμούς να δημιουργούνται σε διάφορες περιοχές εθελοντικές υπηρεσίες. Όταν θα πετύχουν οι δήμοι να αποσπάσουν ποιο αποδοτικά ανταποδοτικά τέλη, θα γεμίσει η χώρα από δαύτες. Ήρθε λοιπόν η στιγμή για την εντατικοποίηση της ανάπτυξης του στρατηγικού τους σχεδιασμού. Όλοι συγχρονισμένοι σε αυτόν το σκοπό. Κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι,  ΜΜΕ, συνδικαλιστικές ηγεσίες του χώρου, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια παρεμβαίνουν με συνεχείς εγκωμιαστικές δηλώσεις για τις εθελοντικές οργανώσεις και την υπέρ προβολή των δράσεων τους, με άρθρα, με συν διοργάνωση ημερίδων κ.λπ.  Ήρθε λοιπόν η ώρα οι 5.500 περίπου  συμβασιούχοι και πενταετής να βλέπουν σιγά - σιγά την πόρτα της εξόδου από το Π.Σ. Μάλιστα πολύ εξ αυτών που προβλέπει η τροπολογία για τριετή παράταση θα αναγκαστούν να το πράξουν από μόνοι τους αφού προβλέπονται εξοντωτικές μεταθέσεις και μετακινήσεις με απόφαση του αρχηγού κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων. Ο ρόλος τους λοιπόν ήταν μέχρι εδώ. Ο νόμος 3938/2011 ήταν το αναγκαίο μεταβατικό στάδιο παραπλάνησης, και εφησυχασμού των συμβασιούχων για να κερδίζουν χρόνο οι κυβερνήσεις για την ανάπτυξη των διαλυτικών σχεδιασμών τους σε βάρος της πυρασφάλειας της χώρας. Το αν ήταν αναμενόμενη ή όχι αυτή η εξέλιξη αρκεί κανείς να δει τα πραγματικά γεγονότα χωρίς συναισθηματικές αναστολές. Όταν καταργούσαν το 2011 τις 4.000  οργανικές  θέσεις μόνιμου προσωπικού, δεν το έκαναν για να τις ξανά συστήσουν πάλι από την αρχή όπως και σήμερα ακόμη παραπλανητικά αποτυπώνεται μέσα από την νομοθετική εξαπάτηση που κατέθεσαν ως τροπολογία. Όπως εξαπάτηση είναι το γεγονός ότι μιλάνε στην τροπολογία για την αυτοδίκαια μονιμοποίηση μετά την λήξη της τριετίας, αλλά λίγο παρακάτω προβλέπουν με πονηριά ότι με σχετική υπουργική απόφαση θα γίνεται η διευθέτηση των λεπτομερειών εφαρμογής των σχετικών διατάξεων. Αυτό δηλαδή που επικαλούνται ως δικαιολογία και σήμερα, ότι από λάθος δεν προβλέφθηκε για την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθετικής διάταξης, είτε με ευθύνη του Αρχηγείου του Π.Σ. είτε με ευθύνη  του Χ ή Ψ υπουργείου. Η μείωση της μισθολογικής τους δαπάνης για το 2017 κατά 1.571.000 ευρώ περίπου και οι ανύπαρκτες πιστώσεις για την μισθολογική τους αναβάθμιση  από πενταετούς σε μόνιμους ήταν ένα ακόμη καμπανάκι. Η διατήρηση των 4.000 οργανικών θέσεων πυροσβεστών πενταετούς θητείας που αποτυπώνεται ξεκάθαρα μέσα στο υπό ψήφιση σχέδιο Π.Δ. ΅ Για την ίδρυση νέων Π.Υ. και αναδιάρθρωση υφιστάμενων Π.Σ. και Π.Υ. εντός αερολιμένων ¨. δεν έδειχνε καμία πρόθεση μονιμοποίησης των 2.100 εξ αυτών. 
Απλά τους ξεγελούσαν ξεδιάντροπα μέχρι την τελευταία στιγμή με πρακτικά μονιμοποίησης και ΅θετικές΅ κυβερνητικές προθέσεις για την διευθέτηση του εργασιακού τους ζητήματος. Ώσπου ήρθε η ώρα του αναμενομένου για τους ψυλλιασμένους  παραμυθιού με τον δράκο, βλέπε  θεσμούς. 
Όλα αυτά όμως ήταν γνωστά από τότε. Για τις σημερινές εξελίξεις  προειδοποιούσαν με κάθε τρόπο οι αγωνιστικες δυνάμεις που συσπειρώνονταν στην Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών. Απλά οι συνάδελφοι εργαζόμενοι συμβασιούχοι έπεφταν στις αλλεπάλληλες παγίδες που συνεχώς τους έστηναν, ώσπου να το τελικό αποτέλεσμα.  Είκοσι χρόνια κοντά έχασαν πολύτιμο χρόνο. Από τότε έπρεπε να έχουν υιοθετήσει την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, σε όλο το φάσμα της πολιτικής προστασίας που υποφέρει από τεράστια κενά, χωρίς τις παρελκυστικές παραμέτρους και αποκλεισμούς που σκόπιμα έβαζαν μπροστά τους. ( βλέπε ύψος, ηλικία, στρατολογική ικανότητα, κ.λπ. ).
 Αυτή την προοπτική εκφράζει και η πολύ ουσιαστική τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ προσαρμοσμένη πλήρως στις σημερινές συνθήκες.  Όσο όμως και αν ο αρμόδιος υπουργός προσπάθησε στην βουλή να την χαρακτηρίσει ως μη εναρμονισμένη με τα αιτήματα των εργαζομένων, οι ίδιοι εργαζόμενοι δηλώσαν δημόσια την πλήρη ικανοποίηση τους για αυτήν.
Μόνη διέξοδο των εργαζομένων στο πυροσβεστικό σώμα συμβασιούχων, πενταετών και μονίμων, ο διαρκής ενωτικός αγώνας με αγωνιστικό προσανατολισμό μέχρι να έρθουν οι απαιτούμενες λύσεις τόσο για το εργασιακά τους προβλήματα όσο και για την εδραίωση ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού πλαισίου για την πυρασφάλειας της χώρας.       
 Μιχάηλ  Μιχάλης
 Ανθυποπυραγός Ε.Α. του Π.Σ.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Το νομοσχεδιο...Σχολια..Αρθρο 13..

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/e-forto-apo-all.pdf


Άρθρο 13 
Μετά την παρ. 19 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011 (Α΄ 61) προστίθεται παράγραφος 20, ως εξής: «20. 
Μεταβατική διάταξη. Παρατείνεται, υπό τους ό-ρους και προϋποθέσεις των επόµενων εδαφίων, για τρία (3) έτη, εκτός εάν ορισθεί µικρότερο χρονικό διάστηµα µε την κοινή απόφαση του πέµπτου εδαφίου, η θητεία των προσληφθέντων, σύµφωνα µε τις διατάξεις του πα- ρόντος, πυροσβεστών πενταετούς θητείας, οι οποίοι κρίθηκαν επιτυχώς από τα αρµόδια Συµβούλια προκειµένου να ενταχθούν στο µόνιµο πυροσβεστικό προσωπικό δυ- νάµει της παραγράφου 8 του παρόντος. 
Μετά το πέρας της παράτασης του προηγούµενου εδαφίου ολοκληρώ- νεται αυτοδικαίως η διαδικασία ένταξης στο µόνιµο πυ- ροσβεστικό προσωπικό, χωρίς να απαιτείται νέα κρίση. Οι εντασσόµενοι καταλαµβάνουν οργανικές θέσεις, οι οποίες συνιστώνται µε προεδρικό διάταγµα που εκδίδεται µε πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονοµικών, µε ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθµων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Με όµοιο διάταγµα απονέµεται ο βαθµός του πυροσβέστη, για όλες τις συνέπειες σε σχέση µε την επετηρίδα και τις βαθµολογικές προαγωγές, µε αναδροµική ισχύ από την 9η Φεβρουάριου 2017.
 Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονοµικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι δυνατή η κατά τα ανωτέρω ένταξη και πριν την παρέλευση τριε- τίας. Με όµοια απόφαση µπορεί να ρυθµίζεται και κάθε λε- πτοµέρεια για την εφαρµογή των προηγούµενων εδα- φίων. Οι υπαγόµενοι στη ρύθµιση της παρούσας παραγρά- φου αποκτούν το δικαίωµα συµµετοχής στις πανελλή- νιες εξετάσεις των παραγωγικών σχολών του Σώµατος, εφόσον διαθέτουν τα προσόντα που απαιτεί ο νόµος για τους πυροσβέστες. Μέχρι την ένταξή τους στο µόνιµο πυροσβεστικό προ- σωπικό, οι υπαγόµενοι στη ρύθµιση της παρούσας παρα- γράφου που αποτελούν ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπι- κό, µπορούν να απασχολούνται µε υπερωρίες, κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς και τις Κυριακές και εξαιρέσιµες ηµέρες, µε πλήρη καθήκοντα για την κάλυψη των υπηρε- σιακών αναγκών του Σώµατος, µε τις αποζηµιώσεις που προβλέπονται στις παραγράφους Α΄ και Β΄ του άρθρου 20 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176). 
Με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώµατος, κατά τις ανάγκες της υπη- ρεσίας, µπορεί να διενεργούνται µεταθέσεις και απο- σπάσεις και γι’ αυτήν την κατηγορία προσωπικού, σύµ- φωνα µε τον κανονισµό µεταθέσεων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ειδικής διάταξης.»


Το ολο εργο παιζοταν για χρονια για τις μεταθεσεις,εκει υπαρχουν πιεσεις, αναμενουμε εξελιξεις..Και φυσικα μπορει να γινει και καλυτερο...Δεν υπαρχει πενταετης που μπορει να ακολουθησει αυτο το συστημα μετα απο 17 - 20 χρονια υπηρεσια, πρεπει να υπαρξουν διορθωτικες διαταξεις επ αυτου..και οσοι θελουν ας ακολουθησουν το παραδειγμα μας και ας διορθωσουν δικες τους αγγυλωσεις που χρονια στοιχειώνουν τον κλαδο τους..

Αναμενουμε ανακοινωσεις και ΦΕΚ.

Οι νομοτεχνικες ρυθμισεις που εγιναν χθες στην βουλη.... καθως και το βιντεο με την χθεσινη συνεδριαση...

Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό.
Ακολουθεί ο κ. Τόσκας.
Κύριε Τόσκα, εσείς θα μιλήσετε για την τροπολογία 918 με ειδικό αριθμό 76, έτσι δεν είναι; Έχετε τον λόγο.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΣΚΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι, η τροπολογία αφορά στο καθεστώς ένταξης των με πενταετή θητεία πυροσβεστών στο μόνιμο προσωπικό του Σώματος. Αφορά 2093 υπαλλήλους. Κατατίθεται αυτή η τροπολογία, επειδή οι ως τώρα διαδικασίες που υπήρχαν, που προβλέπονταν από τον ν. 3938/2011, παρουσίασαν προβλήματα τεχνικής και νομικής φύσης. Δεν έγιναν οι ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στο ενδιάμεσο διάστημα. Υπάρχουν προβληματισμοί σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς των προσλήψεων στον
δημόσιο τομέα. 
Υπάρχει διαδικασία διαπραγμάτευσης αυτή τη στιγμή με τους θεσμούς για τη μονιμοποίηση η οποία μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε μερικές μέρες, ή πολύ σύντομα τέλος πάντων, Για το μεταβατικό διάστημα για κάλυψη αυτών των εργαζομένων, προτείνεται αυτή η μεταβατική διάταξη που προβλέπει τριετή παράταση της θητείας τους. Ορίζεται ότι ο χρόνος μέχρι τη ένταξη ορίζεται με τον βαθμό του πυροσβέστη. Καθορίζονται θέματα που αφορούν στη δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές των πυροσβεστών. Δίνονται καθήκοντα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών με εύλογη οικονομική αποζημίωση. Έτσι καλύπτονται και οι νέες ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν προέλθει από τη συμφωνία για την λειτουργία των νέων αεροδρομίων.
Θα ήθελα, κύριε Πρόεδρε, να ζητήσω να γίνουν και δυο νομοτεχνικές διορθώσεις. Στο μέσο της πρώτης παραγράφου «οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις», η λέξη «νέες» νομοτεχνικά νομίζω ότι είναι περιττή.
Στο τέλος της πρώτης σελίδας υπάρχει η εντός παρενθέσεως φράση «(περιπτώσεις α΄ και β΄ της υποπαραγράφου 2)». Νομίζω ότι και αυτά τα αναγραφόμενα στην παρένθεση είναι περιττά νομοτεχνικά.
Σας ευχαριστώ.

Υγ. Δυο παγιδες εφυγαν, μενει να μαθουμε τον δημιουργο και εμπνευστη αυτων των 2 οι οποιες θα ηταν ταφοπλακα για τους πενταετεις..

http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/media/synedriaseis/olomeleia-20170216.mp4


Στο 367 λεπτο, και περα ειναι η ουσια... και απο το 200 λεπτο και μετα εχει αναψει η συζητηση.....Στο 370 και στο 335 ο Λοβερδος μιλα για την μεταθεση...Δεν ειναι αναγκη να διαγραφει η πραγραφος, απλα να προστεθει η φραση οτι ισχυει για τις εθελοντικες...! Στο 182 μιλα ο Υπουργος μας και στο 88  για τις πολυποθητες νομοτεχνικες ρυθμισεις.. Στο 90 το γλυτωσαμε που λεμε ποδοσφαιρικα...!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Αύριο Τσικνοπέμπτη μας ψήνουν..κανένας κύβος δεν ερρίφθη και να αφήσετε αυτά για τα δικαστήρια για μετά τον αγώνα..Η τροπολογία βγήκε μόνο για να εξυπηρετήσει τους μονίμους και για τίποτα άλλο. Το 90% από εμάς θα παραιτηθεί εαν περάσει..




ΔΕΝ είναι δυνατόν να βγαζουν αυτο το εκτρωμα για εμας.
ΔΕΝ ειναι δυνατόν να ξεσπιτωθούμε στα 40 και τα 45 μας..
ΔΕΝ είναι δυνατόν να υπαρχουμε για να παιρνουν οι αλλοι ρεπο...
ΔΕΝ ειναι δυνατον να γινουμε περιπλανώμενοι με "αποφαση αρχηγου"..
ΔΕΝ ειναι δυνατον οι μονιμοι να ΜΗΝ θελουν τοσα χρονια να καλυτερέψουν το καθεστώς μεταθέσεων τους  και  να ζητουν απο εμας να "ακολουθησουμε" την καριερα που επελεξαν και  τις θεσεις που δηλωναν οταν εμεις παιρναμε μορια ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ...
ΔΕΝ ειναι δυνατον να καταργουν τις οργανικες μας θεσεις μονο και μονο για να ΧΑΣΟΥΜΕ οτι προνομια ειχαμε και να τις επανιδρυουν κανοντας 5 χρονια να "χαθουν".


ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΠΟΡΕΙΑ......ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΤΑ ειχατε καταφερει, ειμασταν διασπασμενοι και χωρισμενοι, πιο ευκολοι να φαγωθουμε, αλλα αυτο ΑΛΛΑΞΕ..

Αληθεια ποιος συνέταξε αυτη την τροπολογια ???????????

Ενημέρωση μελών περί αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Αριθ. Πρωτ : 2064                                                             Αθήνα: 15.02.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                                Προς :
                                                                               Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »
     Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες ,
     η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών ( Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) σας καλεί να συμμετέχετε δυναμικά από κάθε γωνιά της πατρίδας μας στο αγωνιστικό συλλαλητήριο της την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017 και ώρα 08:30 το πρωί στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, διότι θα συζητηθεί στην Βουλή, συμφώνως του προγράμματος της η σχετική τροπολογία στις 09:30 π.μ. .
     Κλιμακώνουμε το δίκαιο και όμορφο αγώνα μας δίνοντας την απάντηση στα κέντρα εξουσίας, που προσπαθούν να ΄΄ βάλουν στο μαχαίρι ΄΄ τον πολύπαθο κλάδο μας.
     Είναι φως φανάρι ότι η παρούσα κυβέρνηση ποδοπατώντας συνταγματικά δικαιώματα και νόμους πρωί τα ξημερώματα, χτυπάει ανελέητα τον πολύπαθο κλάδο μας στέλνοντας παράλληλα για παραδειγματισμό και σωφρονισμό ένα εκκωφαντικό μήνυμα προς όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ότι θα παρανομεί κατά το δοκούν και θα βάζει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα τους.
     Αυτό συνέβη με εμάς τους Πενταετείς Πυροσβέστες, περίπου 2.100 από εμάς, που πληρούν τα κριτήρια του Ν. 3938/2011 και έπρεπε να μονιμοποιηθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι τις 10 Φλεβάρη 2017. Είπε ότι ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΩ, ΔΕΝ ΤΗΡΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩ. ΘΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΑΣ ΟΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΣΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτά κοντολογίς λέει το σχέδιο της τροπολογίας της ντροπής, που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στην Βουλή.
      Όλα αυτά θυμίζουν άλλες σκοτεινές και μαύρες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με φιλολαϊκές πολιτικές και υπονομεύουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα .
      ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ
1ον Την άμεση εφαρμογή του Ν. 3938/2011 και να μονιμοποιηθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα τώρα οι συνάδελφοι, που το δικαιούνται από τις 10 του Φλεβάρη του 2017.
2ον Να λογοδοτήσουν τώρα, όσοι ευθύνονται για αυτή την κατάπτυστη παρανομία, για αυτή την θεσμική εκτροπή.
3ον Να υλοποιηθούν όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολύπαθο κλάδο μας.
     ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ.
     ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ.
     ΟΛΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 08:30 ΤΟ ΠΡΩΪ, ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017.( Στις 09:30 π.μ ξεκινάει η συζήτηση σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής)
     Οι Πρόεδροι των Σωματείων να επικοινωνήσουν με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για τις ομάδες περιφρούρησης του συλλαλητηρίου από ακραίους προβοκάτορες.
     Απευθύνομε στον κόσμο ανοικτό κάλεσμα ανεξαρτήτως του αν ανήκουν σε Σωματείο και σε ποιό, ώστε να δοθεί αύριο ένα βροντερό παρόν. ΑΥΡΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
     ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ.
     ΟΧΙ ΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.
     ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3938/2011.
                                             Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ,
                                                Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                               Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                              Τηλ: 6976911880

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΠΥ..Θελουν να μας πετσοκοψουν αν ισχυει...

ΣΧΟΛΙΟ : ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ ΕΠΊΣΗΜΕΣ .

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΨΉΦΙΣΗ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ




ΣΧΟΛΙΟ: Δηλαδη θελουν να παιρνουμε μετα απο 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ????? Και μαλιστα ΧΩΡΙΣ ειδικες διαταξεις με αποφαση Αρχηγου ?????


Ποιος αποφασισε οτι ειναι ΑΣΑΦΕΙΣ οι ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ μας.???? 

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΔΗ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ????? ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΗΔΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ???????? ΑΣ το ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ..

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ.....

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/2016/10/16-blokogr.html

Επισης τα λεγαμε απο τον Ιουνιο για την αιτηση που ειχε κενα...
http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/2016/06/blog-post_1.html

ΠΟΠΥΣΥΠ :ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ

Αριθ. Πρωτ : 2061                                                     Αθήνα:14.02.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                    Προς :
                                                                             1. ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ.
                                                                             2. Ε.Π.Π.Υ.Ε.
Θέμα: « ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ »
     Κύριοι συνάδελφοι,
     για πολλοστή φορά σας καλούμε αυτή την ύστατη ώρα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την δημιουργία μιας και μοναδικής ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ των συνδικάτων μας (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., Ε.Π.Π.Υ.Ε. και ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ.), που θα συντονίσει από δω και μπρος την κλιμάκωση του αγώνα μας για την μονιμοποίηση των καλών μας συναδέλφων .
     Γνωρίζετε πολύ καλά, με τι τρόπο επετεύχθη το θαυμαστό γεγονός της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου .
     Κλιμακώνουμε τον δίκαιο και όμορφο αγώνα μας ΕΝΩΜΕΝΟΙ δίνοντας την απάντηση στα κέντρα εξουσίας, που προσπαθούν να ΄΄ βάλουν στο μαχαίρι ΄΄ τον πολύπαθο κλάδο μας .
     Είναι φως φανάρι, ότι ποδοπατώντας συνταγματικά δικαιώματα και νόμους μέρα μεσημέρι με θύμα τον κλάδο μας, στέλνουν για παραδειγματισμό ένα εκκωφαντικό μήνυμα σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, ότι, όποτε γουστάρουν, θα βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά τους δικαιώματα .
     Βρήκαν έδαφος, για να εφαρμόσουν αυτές τις τακτικές μπούλινγκ, καταστολής και παρανομίας, που δεν συνάδουν σε καμιά περίπτωση με τα κεκτημένα του δημοκρατικού πολιτεύματος νομίζοντας, ότι είμαστε διασπασμένοι .
     Ας τους διαψεύσουμε, ας μονοιάσουμε και θα νικήσουμε .
    ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ, ΤΩΡΑ .
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ.
                                                   Συναδελφικά ,
                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                               Τηλ: 6976911880

ΣΧΟΛΙΟ : Μόνο τα 2 σωματεία αυτά καλείτε Πρόεδρε;
 Τα 10-15 σωματεία που είναι εκτός ΠΟΠΥΣΥΠ δεν τα καλείτε;
 Θα βάλετε μυαλό η θα συνεχίσετε διακρίσεις και επιλογές ;
 Το Πανελλαδικό σωματείο των Μεγάρων δεν πρέπει να το καλέσετε; 
Ετσι θα μονιάσουμε για να τους νικήσουμε ;
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ: ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2000 ΠΠΥ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ