Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .

ΤΟΤΕ

Αποστολή Υπομνήματος με τις 5 βασικότερες προτάσεις της ΠΟΠΥΣΥΠ στον Αναπ.Υπουργό Προ.Πο..

     Αριθ. Πρωτ:1047                                                           Αθήνα: 25.09.2015
        Αρ. Σελίδων: 5
                                                                                                     Προς: Αναπλ.Υπουργό Προ.Πο
                                                                                                                 κ. Νικόλαο Τόσκα
      Θέμα:«Υπόμνημα Προτάσεων Αξιοποίησης Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών»
Αξιότιμοι κύριοι,
   Με αφορμή την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων,σας αποστέλλουμε τo παρόν υπόμνημα με τις 5 βασικότερες προτάσεις μας, οι οποίες διαμορφώθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις των Συνεδρίων άλλα και του Δ.Σ. της ομοσπονδίας μας σε συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν για το λόγο αυτό.
   Οι προτάσεις μας αυτές αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, που παρά τις επανειλημμένες διαχρονικά δεσμεύσεις των έως τώρα κυβερνήσεων τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί.
Με τις ακόλουθες προτάσεις μας, επιχειρείται η αποκατάσταση της αδικίας - εργασιακής ομηρίας που εξακολουθεί να σημειώνεται επί σειρά ετών εις βάρος των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Συμβασιούχων.
     Η πολιτεία, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, οφείλει να στηρίξει και να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία και ετοιμότητα των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνάρτηση πάντα με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

    Επίσης υποχρεούται να αναγνωρίσει και να συνυπολογίσει την σημαντική προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο, την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στο δύσκολο έργο της Δασοπυρόσβεσης, τα όποια Μέσα Ατομικής Προστασίας μας έχει χορηγήσει το Ελληνικό Δημόσιο, το γεγονός ότι δεν επιβαρύνεται με έξοδα φοίτησης - εκπαίδευσής μας στην Πυροσβεστική Ακαδημία, το γεγονός ότι δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με νέες δαπάνες προσλήψεων αλλά με προσαύξηση των ήδη υπαρχόντων δαπανών των οποίων καταλαμβάνουμε και να νομοθετήσει ώστε να αξιοποιηθεί το υπάρχον προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος (Συμβασιούχοι Πυροσβέστες – Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης) για την κάλυψη των μεγάλων και ουσιαστικότατων αναγκών του.
   Οι όποιες διαφοροποιήσεις (σε καθήκοντα, ωράρια, μισθολόγιο, ασφαλιστικό, άδειες, μεταθέσεις) είναι τροχοπέδη στην εφαρμογή κανονισμών που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην πρόοδο του Πυροσβεστικού Σώματος , όταν το προσωπικό αυτό κατηγοριοποιείται, λόγω αυτών των διαφοροποιήσεων και της άνισης μεταχείρισής του.
Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος, ώστε να μεταφερθούν τα προβλήματα και οι απόψεις των συναδέλφων , έτσι όπως οι ίδιοι τα βιώνουν στην καθημερινότητα κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους , από το υπάρχον καθεστώς του τριχοτομημένου προσωπικού αλλά και τους προβληματισμούς τους για την ομογενοποίηση με ποιό τρόπο θα επιτευχθεί αυτή , αλλά και πότε .Προκειμένου να λάβει χώρα η εξεύρεση λύσεων στα σοβαρά θεσμικά υπηρεσιακά προβλήματα του προσωπικού , σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την αποτελεσματικότητά του Π.Σ., σε κάθε επιχειρησιακό επίπεδο .
1) Ομογενοποίηση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Με Το Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό :
Ως γνωστόν, υπάρχει έντονα η ανάγκη για την ανάδειξη του Πυροσβεστικού Σώματος σε έναν πραγματικό, δυναμικό και αποτελεσματικό φορέα πολιτικής προστασίας, που θα διασφαλίζει την κοινωνική ασφάλεια και που οφείλει να απαλλαχτεί από παράγοντες που διακινδυνεύουν την επιχειρησιακή του σταθερότητα και συντηρούνται μέσα από διατάξεις που έμμεσα ή άμεσα διατηρούν τον επιχειρησιακό κατακερματισμό του υπηρετούντος προσωπικού.
    Στην κατεύθυνση αυτή, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ομογενοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με το μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό. Η κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος με όρους διαλειτουργικότητας και σταθερότητας, είναι ανάγκη συνδεδεμένη με την ενιαία επιχειρησιακή αξιοποίηση του κρίσιμου βραχίονα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης αποτελούν μάχιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και η Πολιτεία για λόγους αποτελεσματικότητας και δημοσίου συμφέροντος, υποχρεούται να εναρμονίσει την υπηρεσιακή τους κατάσταση με αυτή του λοιπού προσωπικού.
   Φωτεινό παράδειγμα είναι ο ομογενοποιημένος τρόπος λειτουργίας Στρατού και Αστυνομίας με τα αντίστοιχα καθεστώτα υπαλλήλων πενταετούς υποχρέωσης.
Η επιτακτική ανάγκη της Ομογενοποίησης του Προσωπικού του Π.Σ. αποτέλεσε το κυριότερο θέμα που τέθηκε από όλα τα κόμματα αλλά και από όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, κατά τη συζήτηση του θέματος της Αναδιοργάνωσης του Π.Σ. καθώς εάν δεν επιτευχθεί δεν μπορεί να αναδιοργανωθεί επιτυχώς το Πυροσβεστικό Σώμα.
   Οι παθογένειες που έχουμε εντοπίσει οφείλονται στον τρόπο λειτουργίας του θεσμού του Πενταετή Πυροσβέστη και στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν τον θωρακίζει επαρκώς , με αποτέλεσμα η αποδοχή να μην είναι η αναμενόμενη ή στο βαθμό που θα έπρεπε να είναι , ώστε να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός και να επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα .
Η ανομοιογένεια του προσωπικού στο Π.Σ. χαρακτηρίστηκε ως το σοβαρότερο αδύνατο σημείο, για την υλοποίηση του πενταετούς στρατηγικού και επιχειρησιακού προγράμματος ανάπτυξης και λειτουργίας του, από το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού.
2) Ένταξη Στο τέλος του Πίνακα Επιτυχόντων Όσων Συμβασιούχων Προσελήφθησαν Το 2008 και 2009:
    Σημαντικό ζήτημα αποτελεί η εξαίρεση των συναδέλφων από το διαγωνισμό οι οποίοι εισήχθησαν ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά το έτος 2009 αλλά και αυτών που προσελήφθησαν το 2008και κατά τα έτη 2009 ή 2010, κλήθηκαν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις .
Οι Συνάδελφοι αυτοί είχαν όλα τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα της προκήρυξης πλην αυτό της προϋπηρεσίας των ετών 2008 – 2009 - 2010. που όριζε ο Ν. 3938/2011 και για το λόγο αυτό δεν ήταν εφικτό να συμμετάσχουν με αίτησή τους στο διαγωνισμό .
Με την παρ.6α άρθρο 98 Ν.4249 αποκαταστάθηκε αναδρομικά και μερικώς μιας εκ των αδικιών της αριθμ.πρωτ. 3467οικ.φ.300.2/28-07-2011 προκήρυξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, εις βάρος ποσοστού Συμβασιούχων Πυροσβεστών και έτσι αφού απέκτησαν μεταγενέστερα απολυτήριο τίτλο γυμνασίου, τους δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθούν τελευταίοι στην λίστα των επιτυχόντων.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους υπόλοιπους αδικημένους της προκήρυξης αυτής, τους συνάδελφους που προσελήφθησαν για πρώτη φορά ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες το 2009και αυτών που προσελήφθησαν το 2008και κατά τα έτη 2009 ή 2010, κλήθηκαν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις .
Με την διάταξη αυτή δόθηκε δηλαδή μία λύση για τους συναδέλφους που είχαν τότε την προϋπηρεσία και δεν είχαν τον τίτλο σπουδών και δεν δόθηκε και για αυτούς που είχαν τον τίτλο σπουδών αλλά δεν είχαν την απαιτούμενη προϋπηρεσία.
Οι εν λόγο συνάδελφοι σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες και έχουν πλέον τα 6 έτη εμπειρίας – προϋπηρεσίας , δηλαδή 3 επιπλέον ετών από αυτά που απαιτούσε η προκήρυξη .
3) Αποκλειστική Κάλυψη Των Κενών Του Π.Σ. Από Τη Λίστα Των Επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης :
   Είναι ένα μείζον θέμα και μια αδικία που συνεχίζει να υφίσταται σε βάρος των Επιτυχόντων Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Το προσωπικό αυτό, διαθέτει πολυετή εμπειρία, παρέχει τη δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης στο Π.Σ. και αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση κάλυψης κενών θέσεων του Π.Σ. δεδομένου ότι οι επόμενοι που πιθανόν προσληφθούν, θα είναι οι απόφοιτοι της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μέσω Πανελλήνιων Εξετάσεων το 2019 και επιπλέον για την πρόσληψή τους χρειάζεται προσαύξηση στα ήδη υπάρχοντα κονδύλια που καλύπτουν στον προϋπολογισμό συν τα επιπρόσθετα αναφερόμενα θετικά οφέλη στον πρόλογο των προτάσεών μας.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Συνάδελφοι αυτοί είναι επιτυχόντες σε διαγωνισμό του Π.Σ. μέσω ΑΣΕΠ που δεν προσελήφθησαν κατά την πρώτη εφαρμογή του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 με την ρητή πρόβλεψη να προσλαμβάνονταν σταδιακά τα επόμενα χρόνια κάτι το οποίο έως σήμερα δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Εφόσον η πολιτεία αναγνωρίζει την προσφορά του και όχι μέρος αυτού, είναι επιτακτική η ανάγκη να ενταχθούν ΑΜΕΣΑ στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος ώστε να συνεχίζουν να εργάζονται απρόσκοπτα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες - γνώσεις - εμπειρία στην προστασία του πολίτη, της περιουσίας του και τον φυσικό πλούτο της χώρας
4) Στήριξη Του Θεσμού Των Συμβασιούχων Πυροσβεστών Με 6μηνη Σύμβαση Εργασίας Κατ΄Έτος Για Πενταετή Θητεία :
   Διατήρηση και στήριξη του θεσμού των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με την αύξηση του σχετικού κονδυλίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να παράσχουν τις υπηρεσίες τους και για τους 6 μήνες της αντιπυρικής περιόδου. Το προσωπικό αυτό παρέχει δυνατότητα πολύπλευρης αξιοποίησης λόγω της εμπειρίας του και για τους υπόλοιπους 6 μήνες για την υποβοήθηση και ενίσχυση στον τομέα της πρόληψης στο Π.Σ ή σε κάθε άλλο φορέα με αρμοδιότητα σχετική με τη δασοπυρόσβεση, τη δασοπροστασία και την πολιτική προστασία εν αντιθέσει με τις νέες προσλήψεις.
Για τους Συναδέλφους αυτούς οφείλουμε τόσο εμείς ως συνάδελφοι όσο και η πολιτεία αλλά και οι απαιτήσεις του Π.Σ στην σύγχρονη εποχή να διασφαλίσουμε την συνέχιση της εργασίας τους μέχρι την απαιτούμενη ηλικία συνταξιοδότησής τους. Είναι το ελάχιστο ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς τους στο Πυροσβεστικό Σώμα όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών να εξασφαλιστεί και η βιωσιμότητά τους.
5) Ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων:
    Ένα από τα σοβαρότατα θέματά μας είναι η ένταξη των συναδέλφων Π.Π.Υ. και Συμβασιούχων στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όπως αυτό ορίστηκε και ισχύει σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 15 του Ν.4024.Ως γνωστόν, το επικινδυνότερο και ανθυγιεινότερο επάγγελμα του ενιαίου μισθολογίου, είναι το επάγγελμα μας ανεξαρτήτου ειδικότητας κάτι το οποίο αποδεικνύεται από τα σοβαρά ατυχήματα και προβλήματα υγείας που καταγράφονται κάθε χρόνο και παρ’ όλες τις κατ’ ιδίαν και δημόσιες δεσμεύσεις των προκατόχων σας και το δίκαιο του αιτήματος μας, έως και σήμερα δεν έχουμε ενταχθεί στην κατηγορία αυτή.
Παρ’ όλα αυτά εδώ και τρία χρόνια περίπου το επίδομα αυτό χορηγείται σε αρκετές κατηγορίες εργαζομένων, με αντικειμενικά μικρότερη επικινδυνότητα και λιγότερο ανθυγιεινό αντικείμενο απασχόλησης από το επάγγελμά μας, και δεν χορηγείται σε εμάς. Ενώ ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων (οδηγοί ) παρακρατούνται εισφορές και ασφαλίζονται στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών χωρίς να είναι δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος.
Κύριε Υπουργέ,
σας καλούμε, με εντιμότητα και ευθύτητα ως προς την υλοποίηση τους να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των προαναφερθέντων ζητημάτων, ώστε μέσα από την υποχρέωση της υλοποίησης των δεσμεύσεων της Πολιτείας απέναντί μας, να επέλθει και απρόσκοπτα η εύρυθμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και η εξυγίανση της καθημερινής ζωής των συναδέλφων, μετατρέποντάς το ταυτόχρονα σε έναν σύγχρονο Οργανισμό, που θα μπορεί να ανταποκριθεί αξιόπιστα στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις που παρουσιάζονται.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
                                                                  Με εκτίμηση
                                                            Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                  Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
              Φαραντάκης Αλέξανδρος                                                           Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΠΥΣΥΠ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.
ΣΧΟΛΙΟ:
Μετά απο δύο χρόνια με τον ίδιο Πρωθυπουργό, με τον ίδιο Υπουργό, με το ίδιο προεδρείο της ΠΟΠΥΣΥΠ είμαστε πάλι στην ίδια τάξη κανένα από τα αιτήματα δεν λύθηκε. 
Όσο για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό   στέλνουμε το παρακάτω έγγραφο στον Τόσκα: 
ΤΩΡΑ

Αριθ. Πρωτ : 2441                                                                     Αθήνα: 27.10.2017
Αρ. Σελίδων : 2
Προς :
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Αξιότιμο κύριο Νικόλαο Τόσκα

Κοινοποίηση
Γραφείο Πρωθυπουργού, κου Αλέξη Τσίπρα
Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Θέμα: « Αίτημα για χορήγηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού »
   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, ακούσαμε με μεγάλη προσοχή την απάντηση σας σε ερώτηση στην Βουλή για το επίδομα επικίνδυνης εργασίας των Πυροσβεστών.
   Και εσείς ο ίδιος κύριε Υπουργέ με τα λεγόμενα σας αναγνωρίσατε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων και ενώπιον του ελληνικού λαού την επικινδυνότητα της εργασίας του Πυροσβέστη .
   Όμως κύριε Υπουργέ δεν καταβάλλεται το σχετικό επίδομα στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και στους μαχίμους συμβασιούχους πυροσβέστες (πλην των οδηγών), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.
   Κύριε υπουργέ, όπως γνωρίζετε επί διακυβερνήσεως σας πέρα των αρχικών δικαιούχων αρκετά επαγγέλματα έχουν ενταχθεί στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών με την έκδοση σχετικών αποφάσεων π.χ. υδραυλικοί των ΟΤΑ .
   Και εσείς ο ίδιος κύριε Υπουργέ αλλά και ο κύριος Πρωθυπουργός είδατε ιδίοις όμμασι δια της φυσικής παρουσίας σας στις πυρκαγιές του καλοκαιριού την επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα του επαγγέλματος μας και το αναγνωρίσατε στα λόγια .
  Θα πρέπει λοιπόν και εσείς από την μεριά σας αξιότιμε κύριε Υπουργέ να μεριμνήσετε για την αδικία αυτή, που υφίστανται οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και οι μάχιμοι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες για να αποκατασταθεί αυτή δια της καταβολής σε αυτούς του σχετικού επιδόματος.
                                                                Με εκτίμηση,
                                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                              Τηλ: 6976911880

ΣΧΟΛΙΟ:
Δεν μας εδειξαν και μια απάντηση που εστειλε ένα υπουργείο, το ΑΠΣ, σε έγγραφο της Ομοσπονδίας. Σκοτάδια ρε συνάδελφοι..........

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΕΝΩΣΗ   ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ   & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 

Ημερομηνία    21/10/2017 

                               ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι ας γνωρίζουμε, την τρέχουσα εβδομάδα στην Αθήνα υπήρξαν συναντήσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ με βουλευτές κομμάτων αλλά και με φορείς για τα εργασιακά θέματα που αφορούν τον κλάδο μας, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί σήμερα .

Τους ενημερώσαμε για αυτά που περιμέναμε να διορθωθούν και να ρυθμιστούν αλλά όλα κινήθηκαν σε αντίθετη κατεύθυνση και από την  Ομογενοποίηση φτάσαμε σήμερα στη μη τήρηση της νομιμότητας και τη διατάραξη της εργασιακής ειρήνης και την επιπλέον κατηγοριοποίηση του προσωπικού του ΠΣ όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα και αποτελείται :
Μόνιμο  Πυροσβεστικό Προσωπικό
Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (3ετους παρατάσεις) 
Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης  που ανανεώνουν θητεία 
Επιλαχόντες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης 
Συμβασιούχοι του 2009 
Συμβασιούχοι Πυροσβέστες εκτός ρύθμισης 

Τους ενημερώσαμε ότι η όποια κατηγοριοποίηση του προσωπικού είναι παράγοντας που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, μιας και αυτό ουσιαστικά προσφέρει ίδιο έργο. 
Ζητήσαμε την παρέμβαση τους στα πλαίσια των πολιτικών τους αρμοδιοτήτων να στηρίξουν τις θέσεις μας, να προτείνουν λύσεις σε θέματα που  απασχολούν τον κλάδο και κατ επέκταση τους συναδέλφους  , αλλά και μέσου  του κοινοβουλευτικού ελέγχου να αναδείξουν τα προβλήματα και τις όποιες παραλείψεις 

Στη συνάντηση  με τον Αρχηγό, τέθηκαν θέματα που εκκρεμούν και έχουν να κάνουν με το  εργασιακό μέλλον  όλων  συναδέλφων,  μετά την πρόσφατη επιπλέον κατηγοριοποίηση του προσωπικού του ΠΣ.

Σε ότι αφορά τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες από τη συζήτηση που έγινε  προκύπτει, ότι το Αρχηγείο προσανατολίζεται σε νέο διαγωνισμό χωρίς να δοθούν επιπλέον εξηγήσεις για τον ακριβή τρόπο διεξαγωγής αυτού , αλλά ούτε μέσου ποιας οδού  θα γίνουν οι όποιες  ρυθμίσεις (νομοθετικά ή με Π.Δ). Επίσης στις προθέσεις του Αρχηγείου είναι και η συμπλήρωση όλων των θέσεων μέχρι του αριθμού των  1500 που προβλέπονται.

Για όλα αυτά τα σημεία που δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα θα πρέπει να γνωρίζουμε πριν αυτά ρυθμιστούν και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να βρεθούμε προ εκπλήξεων  . 

Σε ερώτηση που αφορούσε την αγωνία για το εργασιακό μέλλον  των είδη υπηρετούντων Συμβασιούχων Πυροσβεστών, ο Αρχηγός ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλοι είναι συνάδελφοι και αναγνωρίζουμε την χρόνια προσφορά τους αλλά και τη μακρά προϋπηρεσία  - εμπειρία η οποία είναι πολύτιμη για το Σώμα . 
 Συμπληρώνοντας ανάφερε ότι θα δοθεί μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και θα προσμετρηθεί  η εντοπιότητα, τα οποία θα είναι καθοριστικά προσόντα προσλήψεις, επίσης  θα δοθεί βαρύτητα   στις ανάγκες των υπηρεσιών σε προσωπικό αλλά και στον αριθμό των  είδη υπηρετούντων σε αυτές, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες .

Σε ερώτηση αν θα είναι 5ετους διάρκειας οι συμβάσεις και αν θα υπάρξει αύξηση των μηνών εργασίας . 
Απάντηση ... για  την διάρκεια αυτών σε έτη δεν είναι σε θέση να απαντήσει αλλά για την επέκταση των μηνών εργασίας είναι μέσα στα ζητούμενα του Αρχηγείου . 

Ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει έντονα είναι οι επιλαχόντες του διαγωνισμού  και μετά την ανανέωση του πίνακα Επιλαχόντων ΠΠΥ εξ εποχικών , ζητήσαμε την κάλυψη των κενών θέσεων των ΠΠΥ όπως έχει γίνει και στο παρελθόν αλλά και την απορρόφησης των επιλαχόντων ,  για το θέμα μας παρέπεμψε στο Υπουργείο .
Τον ενημερώσαμε επίσης  ότι το 2016 έχει κατατεθεί Βουλευτική Τροπολογία με την υπογραφή 25 κυβερνητικών βουλευτών για την απορρόφηση των Επιλαχόντων, η οποία στάλθηκε στο Αρχηγείο και υπάρχει η θετική του εισήγηση, πριν αυτή αποσυρθεί   από πιέσεις του Υπουργείου προς τους βουλευτές .

Από τα θέματα που θίξαμε και θα συνεχίσουμε να το βρίσκουμε  μπροστά μας, είναι  αυτό των συναδέλφων που ανανέωσαν την πενταετία, για τους οποίους  δεν υπάρχει καμία νομοθετική πρόβλεψη ή βελτίωση σε νόμο για το εργασιακό τους μέλλον …. μετά και τη λήξη της δεύτερης 5ετιας, την οποία  διανύουμε. 

 Καθώς  και αυτό της  εκκρεμότητας του καθηκοντολόγιου . των ωραρίων εργασίας που συνεχίζεται  να εφαρμόζεται  ανελλιπώς εδώ και έξι χρόνια, το γνωστό πλαφόν ωρών μόνο για την αντιπυρική περίοδο, και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα  να εργαζόμαστε σε 15ωρη και όχι 24ωρη βάση όπως θα έπρεπε να είναι  για την ορθή λειτουργιά των υπηρεσιών 

Τέλος σταθήκαμε για μια ακόμα φορά  στην μη εφαρμογή του Ν 3938/2011 και την επέκταση των κατηγοριών του προσωπικού, που δημιουργεί αντί να λύνει προβλήματα .

Ο Αρχηγός παραδέχθηκε ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν βοηθάει στη λειτουργία του Σώματος , αλλά υπήρξαν ζητήματα που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν και να ρυθμιστούν λόγου της υπάρχουσας οικονομικής συγκυρίας,  αν και ο ίδιος πιστεύει ότι η μονιμοποίηση όλων των ΠΠΥ θα ήταν η ποιο δόκιμη λύση που θα έλυνε όλα τα προβλήματα τα οποία εκκρεμούν . 

Μια εκκρεμότητα που διευθετήθηκε από πλευράς του μετά από παρέμβαση Σωματείου,  ήταν αυτή των υποχρεωτικών αδειών που δόθηκαν στους 2093 συναδέλφους τον περασμένο Φεβρουάριο, με το αντιστάθμισμα των 10 ρεπό .

Για όσα  ζητήματα έχουν οικονομική επιβάρυνση μας παράπεμψε στο Υπουργείο και στον προγραμματισμό που κάνει αυτό .

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι παρακολουθούμε  τα θέματα και την όποια εξέλιξη τους  και σε όποιο απαιτηθεί η παρέμβαση μας για την όποια διασφάλιση,  αυτή να τη θεωρείτε   δεδομένη.

 Επίσης θα ενημερώνεστε για τις όποιες κινήσεις γίνονται από πλευράς της ΕΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 


ΣΧΟΛΙΟ: 
Απο πληροφορίες μου θα έχουμε εξελιξεις σχετικά με την ανανεωση των συμβασιουχων . 
Γιατί μόνο για ανανέωση συζητούν εκεί στην πολιτική Υγεσία. 
Δεν βλέπω τίποτα για καλυψη των 77 κενών θεσεων απο επιλαχόντες , και φυσικά σκοτάδια στην απορόφηση ολων  των επιλαχόντων.
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ 
 ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ - ΑΡΧΗΓΕΙΟ- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-κ.α
ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΤΟΥ 2008 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ+ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Only The Brave / Ριψοκίνδυνοι Άνδρες/



Και παλι στο ιδιο εργο θεατες, με απορια θα δουμε παλι μετα απο οτι εχουμε περασει να απολυομαστε και το χειροτερο δεν ειναι αυτο..Το χειροτερο ειναι οτι δεν εχει βρεθει ακομα μια φορμουλα, ενα πλανο τι θα γινουν ανθρωποι που περνούν αυτα που βλεπετε στο βιντεο, και απειλουνται με οριστικη παυση - απολυση μετα απο 2 περιπου δεκαετιες στο Σωμα. Που να πανε ; Τι σχεδια εχει η φυσικη και πολιτικη ηγεσια για αυτους ; Η λογικη θεωρει αδυνατον να "χαθουν" μετα απο τοσα χρονια..

ΠΛΑΝΟ ΚΥΡΙΟΙ, λυστε το θεμα μας..


ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ



Τελικά η κοινοβουλευτική αναφορά που έκανε το Σωματείο Αργολίδας-Αρκαδίας στις 27 Σεπτεμβρίου είχε αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μου, δόθηκε προφορική εντολή από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προς όλους τους Διοικητές των Υπηρεσιών να δοθούν δέκα 8ωρα ρεπό σε όλους τους τριετής . 
Λόγο των αδειών που τους δόθηκαν χωρίς να της ζητήσουν τον περασμένο Φλεβάρη .  

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΩΝ




ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΑ Η ΠΟΠΥΣΥΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ. 
  • ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ. 
  • ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΟ ΑΠΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

ΣΧΟΛΙΟ

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ερώτηση του ΚΚΕ για το μέλλον των Συμβασιούχων Πυροσβεστών

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Το εργασιακό μέλλον των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο ο λαός μας πλήρωσε βαρύ τίμημα σχετικά με τις καταστροφές που σημειώθηκαν από τις πυρκαγιές. Σημαδεύτηκε με το θάνατο ενός πυροσβέστη και τον τραυματισμό αρκετών ακόμη. Σπίτια και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και καλλιέργειες καταστράφηκαν, χιλιάδες στρέμματα δασικών οικοσυστημάτων έγιναν στάχτη. Για μια ακόμη χρονιά αναδείχθηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Είναι συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Διατήρησαν ένα νομικό πλαίσιο, που οδηγεί σε αποχαρακτηρισμούς, νομιμοποιεί και ενισχύει τις κερδοφόρες επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, οδηγεί σε αναγνωρίσεις ανύπαρκτων δικαιωμάτων κυριότητας σε κρατικά δάση και δασικές εκτάσεις από φυσικά, αλλά και νομικά πρόσωπα, ενώ εντείνεται ο ανταγωνισμός και οι αντιθέσεις μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας διαχρονικά έχει υποστηρίξει, την αναγκαιότητα καθιέρωσης μόνιμων και σταθερών σχέσεων εργασίας για όλες τις κατηγορίες προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Έχει αντιταχθεί στη μείωση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα, στην κατάργηση των 4.000 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού, στη διατήρηση τεσσάρων διαφορετικών εργασιακών σχέσεων. (Μόνιμους Πυροσβέστες, Πενταετούς Υποχρέωσης, Τριετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχους Πυροσβέστες).
Το Κ.Κ.Ε μπροστά στην αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωσης Κεντρώων, κάλεσε όλους τους πυροσβέστες, μόνιμους, πενταετούς υποχρέωσης, συμβασιούχους, να αγωνιστούν για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για να σταματήσουν να υπάρχουν τέσσερεις κατηγορίες εργασιακών σχέσεων στο προσωπικό της Πυροσβεστικής. Κατέθεσε το Φλεβάρη 2017, τροπολογία στη Βουλή για την οριστική εργασιακή αποκατάσταση, με τη μονιμοποίηση όλων των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και των συμβασιούχων πυροσβεστών, αλλά και για την ουσιαστική κάλυψη όλων των αναγκών στον τομέα της πυροπροστασίας της χώρας.
Η τροπολογία αυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, παρ΄ ότι βρήκε καθολική ανταπόκριση στις τάξεις των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών. Ωστόσο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του και να καλεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος να αγωνιστεί για να μπει οριστικό τέλος στην εργασιακή ομηρεία και στην κατηγοριοποίηση του προσωπικού.
Σήμερα προβάλλει εκ νέου, σε οξυμμένη μορφή και παρά το γεγονός ότι μεσολαβούν επτά μήνες για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για το έτος 2018, το πρόβλημα της ανανέωσης σύμβασης των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης για την αντιπυρική περίοδο του έτους 2018.
Πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης διαβίβασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 09/05/2016, σχέδιο για την τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ 124/2003 σχετικά με τον «Κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης».
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με το 117/2016, Πρακτικό συνεδριάσεως και γνωμοδότησής του, ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Το σχέδιο, υπό το προεκτεθέν περιεχόμενο, προτείνεται νομίμως μόνον ως προς την εκ νέου πρόσληψη των πυροσβεστών εποχιακής απασχόλησης, που εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων του έτους 2003, για το έτος 2016, καθώς και ως προς τη δυνατότητα επαναπρόσληψής τους για το έτος 2017, έτος, κατά το οποίο συμπληρώνονται οι δέκα συμβατικές περίοδοι που προέβλεπε το Π.Δ 121/2007. Αντιθέτως, ως προς τη δυνατότητα επαναπρόσληψης των εν λόγω εποχικών πυροσβεστών για το έτος 2018, το υπό επεξεργασία σχέδιο δεν προτείνεται νομίμως, ως ευρισκόμενο εκτός εξουσιοδότησης… Ως εκ τούτου, η παράτασή της για τα επόμενα του 2017 έτη δεν θα είναι πλέον, νόμιμη, θα ήγειρε δε και συνταγματικής τάξης ζητήματα. Εναπόκειται επομένως στη Διοίκηση να προβεί, εντός του ικανού χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί έως τότε, στην κίνηση της διαδικασίας κάλυψης των ανωτέρω απαραίτητων για την πυρόσβεση της χώρας εποχιακών θέσεων, με ανοιχτές διαδικασίες, κατά τρόπο που να μην ενέχει, αμέσως ή εμμέσως, παράταση της απασχόλησης των αυτών προσώπων».
Το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για το εργασιακό μέλλον των 1.300 περίπου συμβασιούχων πυροσβεστών, καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την παραπέρα μείωση συνολικά του αριθμού των πυροσβεστών, σχετικά με την πυροπροστασία και την πυρόσβεση ειδικότερα κατά την αντιπυρική περίοδο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, μπροστά στις μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και με δεδομένη τη γνωμοδότηση 117/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση τι μέτρα προτίθεται να πάρει:
  1. Για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο για πέντε μήνες στην αντιπυρική περίοδο;
  2. Για να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στη βάση των πραγματικών αναγκών για την πλήρωση όλων των κενών θέσεων στην Πυροσβεστική. Για μονιμοποίηση όλων των πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας;
  3. Για την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για το σύνολο των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος;


Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης

Χρήστος Κατσώτης

Σάκης Βαρδαλής

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιώργος Λαμπρούλης

Διαμάντω Μανωλάκου

Νίκος Μωραΐτης

Μανώλης Συντυχάκης

Σταύρος Τάσσος

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΟ 14 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 5ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.




ΕΝΩΣΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ  &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Ημερομηνία 07/10/2017    

ΠΡΟΣ : Αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα
ΘΕΜΑ  :  Αίτημα συνάντησης 14 Σωματείων Πυροσβεστών  με τον Πρωθυπουργό
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Το μεσογειακό κλίμα και ο φυσικός  της πλούτος της χώρας μας, είναι πόλος έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες ανά τον κόσμο που την επιλέγουν για τις διακοπές τους.
Στον αντίποδα απειλή του φυσικού πλούτου της χώρας μας, οι δασικές  πυρκαγιές και η κλιματική αλλαγή, που συνδυαστικά αυξάνουν τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
‘Έτσι λόγο της αύξησης της θερμοκρασίας και των παρατεταμένων περιόδων ξηρασίας, διευρύνονται οι επικίνδυνες προς ανάφλεξη εκτάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας μας και η πιθανότητα εκδήλωσης μεγάλων πυρκαγιών αυξάνετε επίσης σημαντικά .
Η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κάτω από αυτές τις συνθήκες σε συνδυασμό  με τη σταδιακή μείωση των κονδυλίων και την υποχρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος, καθίσταται πολύ δύσκολη.

Όλα τα προαναφερόμενα,  λειτουργούν  ως ανασταλτικοί παράγοντες,  στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και  του  τουρισμού που στηρίζεται στο φυσικό μας πλούτο ... Ίσως  ο μοναδικός κλάδος που δεν έχει καμφθεί από την κρίση και συνεχίζει να λειτουργώντας ως μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα  .
Παρόλα αυτά, το έμψυχο δυναμικό του Π.Σ έχει συμβάλει τα μέγιστα για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα σε μέσα και εξοπλισμό που έχει προς διάθεση του, ώστε να  αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του.
Όταν όμως τα μέτωπα των πυρκαγιών πολλαπλασιάζονται,  δεν αρκεί μόνο το φιλότιμο η εμπειρία και η αυταπάρνηση, ώστε να καλυφθούν τα κενά, σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Το προσωπικό του Π.Σ πέραν των πύρινων μετώπων των ακραίων συνθηκών, καλείται να αντιμετώπιση σειρά προβλημάτων όπως (εξαντλητικά ωράρια – περιορισμένο χρόνο ανάπαυσης – έκτακτες επιφυλακές – μετακινήσεις σε μέτωπα ανά τη χώρα – απλήρωτη υπερεργασία – περικοπή αδειών – περικοπή ρεπό – φθαρμένα μέσα ατομικής προστασίας – οχήματα μειωμένων δυνατοτήτων λόγο παλαιότητας – ελλείψεις ανταλλακτικών, ελαστικών για τη συντήρηση τους κ.α.

 Ένας ακόμα παράγοντας που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, είναι η κατηγοριοποίηση του προσωπικού αυτού, που ουσιαστικά προσφέρει ίδιο έργο. Όμως αυτό χωρίζεται σε (4) τέσσερις κατηγορίες (Μόνιμοι – Τριετής – Πενταετής – Συμβασιούχοι) με διαφορετικά εργασιακά χαρακτηριστικά, σε καθήκοντα, ωράρια, χρόνο εργασίας, αποδοχές, άδειες και δικαιώματα.
Όλα τα προαναφερόμενα δημιουργούν προβλήματα στο χρόνο αντίδρασης, στο επιχειρησιακό έργο  αλλά και το συντονισμό αυτού .

Κύριε Πρωθυπουργέ

Τώρα που τα μέτωπα των πυρκαγιών έχουν καταλαγιάσει και έχουν σβήσει τα  φώτα της δημοσιότητας , πρέπει να ακουστεί και η φωνή της βάσης  ... ώστε το επόμενο καλοκαίρι  να μην μας βρει στην ίδια ή χειρότερη κατάσταση από αυτή που περνάμε . 

 Αν πραγματικά υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση σας  και θέλετε να ξεπληρώσετε αυτό που αξίζουμε και  δικαιούμαστε, όπως αναφέρατε σε δηλώσεις σας των περασμένο Αύγουστο σε συναδέλφους στα μέτωπα των πυρκαγιών .

Τότε κάντε δεκτό το αίτημα των  παρακάτω Σωματείων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων, για την από κοινού συνάντηση μας, ώστε να σας μεταφέρουμε τα προβλήματα όπως εμείς τα βιώνουμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας .

Αναμένουμε την απάντηση σας, στο αίτημά μας, που είναι αίτημα όλων των συναδέλφων που εκπροσωπούνται από αυτά .