Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΜΑΚ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΑ ΣΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 5ΕΤΗΣ ΑΠΟ ΕΜΑΚ, ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΣΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών Σωματείου Σάμου-Ικαρίας για την συνάντηση με τον Βουλευτή κ.Σεβαστή Δημήτριο

ΣΑΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
                 ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. ΕΔΡΑ ΣΑΜΟΣ Οδός: Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου Πέτρου Δημητρίου Αριθμός 2 Τ.Κ 83100 Σάμος ΑΦΜ 997967397 ΤΗΛ.6944125971 22730-28010 FAX:2117701150 e-mail:sopipidisi2004@yahoo.gr
ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ (αριθμ. Απόφ.132/2004 Μονομελούς πρωτοδικείου Σάμου ΣΩΜΑΤΕΙΟ 545)
       Αριθμός Πρωτοκόλλου:                                    Σάμος: 27/10/2015
                                          ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 
                    Θέμα: ΣΥNANΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ κ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ
Σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Βουλευτή Σάμου – Ικαρίας κ. Σεβαστάκη Δημήτρη προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τα εργασιακά μας θέματα. Το Σωματείο μας αφού του επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά μας, εν συνεχεία τον ενημέρωσε για κάθε ένα από αυτά. Αναλυτικότερα τα θέματα της συζήτησης μας αφορούσαν την:

1. Ομογενοποίηση Π.Π.Υ με το Μόνιμο προσωπικό.
2. Καθηκοντολόγιο – Ωράριο εργασίας Π.Π.Υ.
3. Άδειες.
4. Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας - Μ.Α.Π.
5. Αποκατάσταση των υπόλοιπων επιλαχόντων.
6. Ένταξη στον πίνακα επιλαχόντων των Συμβασιούχων προσλαμβανόμενων 2009.
7. Ανανέωση και στήριξη του θεσμού των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με επιπλέον μήνες εργασίας.
Ο κ. Βουλευτής από την πλευρά του μας είπε ότι θα προωθήσει τα θέματα μας, ότι μας στηρίζει και είναι δίπλα μας σε ότι τον χρειαστούμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και σε ότι ζητάμε να λαμβάνουμε υπόψιν και τις δημοσιονομικές ικανότητες της χώρας μας.
                                     - ο -                                                            - ο -
                                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                        ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ                              ΛΙΟΝΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών για το Δ/Σ στις 22/10/2015

Αριθ. Πρωτ:1073                                                   Αθήνα: 25.10.2015
       Αρ. Σελίδων: 2
                                                                                Προς: Σωματεία Μέλη
     Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Την Πέμπτη 22/10/2015, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ/Σ της Ομοσπονδίας μας κατά το οποίο αποφασίστηκαν και έγινε ενημέρωση για τα παρακάτω:

1) Ενημερώθηκε το Δ/Σ από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για τις συνδικαλιστικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί και τις εξελίξεις στα εργασιακά μας ζητήματα: α) έχει ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής του σχετικού Π.Δ. για την ανανέωση της θητείας των Συμβασιούχων για την επόμενη τριετία, β) προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη των επιλαχόντων Π.Π.Υ. γ) Σχετικά με την διευθέτηση του καθηκοντολογίου επισημάνθηκε ότι είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο να επιτευχθεί με τροποποίηση στον υπάρχον νόμο επειδή θα ήταν πιο άμεσο από το να γινόταν με Π.Δ που είναι αρκετά χρονοβόρο και ότι θα πρέπει να επιδιώξαμε εκ νέου να το πετύχουμε με αυτόν τον τρόπο (τροποποίηση στον νόμο 4249/2014) δ)είμαστε σε αναμονή συνάντησης με τον Υπουργό Προ.Πο και τον νέο Γ. Γραμματέα κατά την οποία αναμένεται να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις και τον τρόπο επίλυσης των εργασιακών ζητημάτων που τους έχουμε θέσει.Από τον Πρόεδρο προτάθηκε να οργανωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις εάν και αυτήν την φορά δεν έρθουν ουσιαστικά αποτελέσματα από την αναμενόμενες συναντήσεις με τον Υπουργό και Γ.Γραμματέα.
     Επίσης έγιναν συστάσεις από τον Πρόεδρο σχετικά με τις πληροφορίες που μας γνωστοποιήθηκαν από διάφορα Υπουργεία ότι κάποιοι Συνάδελφοι εν αγνοία της Ομοσπονδίας καπηλευόμενοι το όνομα της, πραγματοποιούν επικοινωνίες και παρεμβάσεις σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν της Ομοσπονδίας και ζητήθηκε από το Προεδρείο οι ενέργειες που πραγματοποιούνται από τα μέλη του Δ/Σ και τα Σωματεία να γίνονται αποκλειστικά σύμφωνα με το «υπόμνημα των 5 βασικών προτάσεων» της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. χωρίς παρεκκλίσεις ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τον καθένα προσωπικά.
  Αποφασίστηκε η Ομοσπονδία να καταβάλει το σύνολο των χρημάτων που περικόπηκαν από την επιβολή ποινών σε Συναδέλφους Συνδικαλιστές, ύστερα από συνδικαλιστικές ενέργειες που πραγματοποίησαν για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών τους.
2) Έγινε ενημέρωση από τα παρευρισκόμενα μέλη της οικονομικής επιτροπής και τον λογιστή του πορίσματος οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας μας από ιδρύσεώς της έως και το 2014.
Σύμφωνα με το πόρισμα παρουσιάζεται εκτιμούμενο έλλειμμα της τάξεως των 50.000 € μόνο από τα στοιχεία που είχε στην κατοχή της η Ομοσπονδία. Υπενθυμίζουμε ότι τα οικονομικά παραστατικά και βιβλία από ιδρύσεως της Ομοσπονδίας έως και το έτος 2011 δεν παραδόθηκαν ποτέ από τον πρώην Ταμία κ. Κίμωνα Μουστάκα. Το δικαστήριο έχει δικαιώσει την Ομοσπονδία μας και έχει διατάξει την παράδοση τον βιβλίων από τον πρώην Ταμία στην Ομοσπονδία κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα.
Σε ότι αφορά τις οικονομικές εκκρεμότητες που παρουσιάστηκαν από 01-01-2014 έως και 19-01-2014 για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει στο Συνέδριο, (διάστημα που αφορά την προηγούμενη διοίκηση) σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, δεν αποκαταστάθηκαν και έτσι σε εκτέλεση της απόφασης του Συνεδρίου προχωράμε σε δικαστικές ενέργειες για τον καταλογισμό ευθηνών όπου αναλογούν.
    Από το Δ/Σ έγινε δεκτή η πρόταση του Προέδρου, να ενημερωθούν και να κοινοποιηθεί στα Σωματεία το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου και η Ομοσπονδία να κινηθεί νομικά για όλα τα παραπάνω ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για την οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας όλα αυτά τα έτη.
Σημ: Ο οικονομικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την ημέρα ιδρύσεως της Ομοσπονδίας έως και το έτος 2014. Όλο το εκτιμούμενο έλλειμμα παρουσιάζεται στο διάστημα διαχείρισης των προηγούμενων Διοικήσεων και όχι στο διάστημα που αφορά την τωρινή Διοίκηση. Σε ότι αφορά την τωρινή Διοίκηση δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό.
Συνάδελφοι,
    Η ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου δυστυχώς ενίσχυσε τις υποψίες και τις φοβίες μας σχετικά με την οικονομική διαχείριση στην Ομοσπονδία μας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος που από τις πρώτες αποφάσεις αυτής της Διοίκησης ήταν η σύσταση οικονομικής επιτροπής με λογιστή για τον έλεγχο των οικονομικών της Ομοσπονδίας. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος των επιθέσεων και της λάσπης που δέχεται το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας από συγκεκριμένα άτομα.
Επανειλημμένες φορές σας έχουμε πει ότι δεν φοβόμαστε την σύγκρουση με την «σαπίλα» και τους «σκοτεινούς δρόμους» και το κάνουμε πράξη. Σας είπαμε ότι θα πρέπει να καμαρώνετε ως μέλη αυτής της Ομοσπονδίας για αυτούς που έχουμε βάλει απέναντί μας και συγκρουόμαστε. Κοιτάξτε ποιους έχουμε βάλει απέναντί μας και προπάντων για ποιούς λόγους τους έχουμε απέναντί μας. Κοιτάξτε και το πόρισμα της οικονομικής επιτροπής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε αποφασίσει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο και θα φτάσει....τον λόγο στο εξής τον παίρνει η δικαιοσύνη και εμείς αφοσιωνόμαστε αποκλειστικά στα εργασιακά μας προβλήματα.
Ευχαριστούμε άλλη μία φορά για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, παρά τις αντίξοες συνθήκες και καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.
                                                   Με εκτίμηση,
                                             Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
             Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                 Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
     Τηλ: 6974709262                                                                  Τηλ: 6945956027

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Γεν. Γραμ. Πολ. Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη

ΑριθΠρωτ: 1058                                                                                                                                                              Αθήνα: 23.10.2015
ΑρΣελίδων: 1
                                                                                                                                                                                           Προς : Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
                                                                                                                                                                                                       κ. Ιωάννη Καπάκη
                                                                                   
Θέμα:«Συγχαρητήρια επιστολή - Aίτημα συνάντησης»
Κύριε Γενικέ,
Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και να σας ευχηθούμε ολόψυχα καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλάβατε ως Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

            Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι προέρχεστε από τις τάξεις του Π.Σ. αλλά και το πρόσφατο της αποστρατείας σας, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχετε και προσωπική αλλά και πρόσφατη εικόνα των προβλημάτων και της κατάστασης που υφίσταται στο Π.Σ.

            Παράλληλα, ως η αντιπροσωπευτικότερη Συνδικαλιστική Οργάνωση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, θεωρούμε ωφέλιμο να σας επισημάνουμε την μεγάλη κρισιμότητα που χαρακτηρίζει τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Βασικά αίτια για την ήδη μεγάλη καθυστέρηση που υφίσταται η υλοποίησή τους, στάθηκαν η προβληματική πολιτική κατάσταση που παρουσιάστηκε στην χώρα μας αλλά και οι ανούσιες πολιτικές σκοπιμότητες από προκατόχους σας.

            Θέτοντας υπόψη σας τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα συνάντηση μαζί σας, να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε αναλυτικότερα τα ζητήματά μας αλλά και τις ενέργειες επίλυσής τους.
Προς ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε υπόμνημα με τα 5 βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.
                  Με εκτίμηση,
                                                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

           Ο Πρόεδρος                                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                              Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
    Τηλ: 6974709262                                                                                             Τηλ: 6945965027

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση μελών από την Ανασυγκρότηση Πυροσβεστών για το Δ.Σ της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2015 στην Αθήνα

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37
Τηλ. 6948 401282   Φαξ: 2510 611302    email : ipapanast@gmail.com


Αθήνα  24/10/2015   

ΠΡΟΣ : 1.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
      2. ΜΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 


ΘΕΜΑ : Ενημέρωση μελών για το Δ.Σ της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2015 στην Αθήνα 
Συνάδελφοι,

Τα πεπραγμένα στην Ομοσπονδία οδεύουν από το κακό στο χειρότερο . Νομίζουμε ότι πλέον είναι η μόνη φράση που περικλείει όλα όσα με λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν παρακάτω.
Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε αυτό που αποκομίσαμε κατά την παραμονή μας στην παρουσίαση των θεμάτων προς συζήτηση , αλλά και τις τοποθετήσεις  του Προέδρου της Ομοσπονδίας  που  δεν σήκωνε καμία αμφισβήτηση και από κανένα   …  προφανώς κύριε πρόεδρε αμφισβητείται η νοημοσύνη των συναδέλφων τόσο μέσα στο Δ.Σ , όσο και όλων των συναδέλφων που νομίζουν ότι εκπροσωπούν. 

Από την πρόσκληση και μόνο , θα μπορούσε κάποιος που τη διάβασε να βγάλει τα συμπεράσματα του , για τη βαρύτητα που δίνεται στα εργασιακά θέματα που απασχολούν όλους αυτούς που επικαλείσθε ότι  εκπροσωπείτε ... παίζοντας με τη νοημοσύνη τους ... κάτι που ήρθε να επιβεβαιωθεί δυστυχώς για άλλη μια φορά μετά την  πραγματοποίησης του  Δ.Σ. στης 22 Οκτωβρίου 2015 .

Σας παραθέτουμε τα Θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. : 

1) Ενημέρωση Πορίσματος Οικονομικής Επιτροπής
2) Έλεγχος  Δ/Σ στις οικονομικών εκκρεμοτήτων έτους 2014
3) Ενημέρωση και συζήτηση εργασιακών μας ζητημάτων
4) Διάφορα

Το παραλήρημα των κυριών μέσα στο Δ.Σ μονοπωλήθηκε σε ότι αφορά τα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι κατά την 5ωρη διάρκεια  του Δ.Σ. , για τα οικονομικά θέματα  αφιερώθηκαν πάνω από 4 ώρες , ενώ για τα εργασιακά η όλη συζήτηση   είχε διάρκεια της μίας  ώρας μετά βίας .

Όσο για το ενδιαφέρον  , μετά την τοποθέτηση όσον πρόλαβαν να τοποθετηθούν  για τα εργασιακά υπήρχε και η ταυτόχρονη αποχώρησή τους , για διαφόρους λόγους που επικαλούνται συνήθως , έτσι από τα 12 άτομα που ήμασταν αρχικά πλην μιας δικαιολογημένης απουσίας για λόγους υγείας , μείναμε  να συζητάμε τα 7 .

Συμπερασματικά  μια τοποθέτηση των 20 λεπτών από τον  πρόεδρο και μια συμπληρωματική ανάλυση   άλλων  20 λεπτών από το Γ. Γραμματέα σε όσα κωλυόταν να εξηγήσει ο πρόεδρος , ήταν υπεραρκετή ώστε να μας παρουσιαστούν τα επιτεύγματά  που στην τελική , δεν είναι μόνο δικές τους ενέργειες  και να δικαιολογήσουν  όσα δεν έγιναν  , επιρρίπτοντας εδώ τις ευθύνες  πάντα στους άλλους ...  η γνωστή τακτική που ακολουθούν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια . 

Τακτική  του «αποφασίζομεν και διατάσσουμε» που ακολουθείται από την αρχή , μετά και την ανάληψη των καθηκόντων τους , μέχρι σήμερα ... η ίδια ακολουθήθηκε και  στη συνεδρίαση του Δ.Σ. καθώς η ώρα που ορίστηκαν οι  τοποθέτησή μας έλειπαν , ο Β΄Αντιπρόεδρος , ο Αναπλ. Γ. Γραμματέας , ο Γραμματέας Τύπου και 2 μέλη , και πέραν αυτού αρνήθηκαν την οποιαδήποτε αναφορά στο οποιοδήποτε θέμα , αφού κάθε φορά οι τακτικισμισμοί είναι συγκεκριμένοι ... Φτάνει να αναφέρουμε ότι στην προσπάθειά του να τοποθετηθεί άλλος συνάδελφος κλείσανε το μαγνητοφωνάκι και έληξε άρον – άρον το συμβούλιο. 

Αλλά αντιπαρέρχομαι της τοποθέτησης . Η «Ανασυγκρότηση Πυροσβεστών» αντιστρατεύεται αυτών των τακτικών και θεωρεί μείζον ζήτημα τα εργασιακά θέματα που στις μέρες μας αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο για την ύπαρξη της εκάστοτε Ομοσπονδίας λόγω και των δύσκολων ημερών που διανύουμε. 

Τώρα όσον αφορά τα οικονομικά . 

Στο σημείο αυτό να σας αναφέρουμε ότι το πόρισμα της Επιτροπής για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας πλέον αποτελεί πραγματικότητα όπως μας ανέφεραν και δεσμεύτηκαν ότι θα αποσταλεί  και επισήμως στα emails  των Σωματείων .
Περιμένουμε ενέργειες τους και θα τοποθετηθούμε όταν λάβουν γνώση τα Σωματεία για το πόρισμα της επιτροπής ...

Επίσης παρόν στο Δ.Σ ήταν και ο λογιστής που έχει ορίσει η Ομοσπονδία , απαντώντας στα ερωτήματά μας που αφορούσαν  το πόρισμα της επιτροπής και τον απολογισμό του 2014 , ο οποίος συνεχίζει να είναι σε εκκρεμότητα . 

Επιβεβαιωθήκαμε και επισήμως από το λογιστή για όλα όσα τόσο καιρό στηρίζαμε και κάποιοι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα . 

Έτσι σας κάνουμε γνωστό κάτι που πρέπει να γνωρίζετε ... Κανένας Απολογισμός δεν μπορεί να περάσει μερικώς  ή αλλιώς αποσπασματικός κάτι που  πολύ θα θέλανε οι κύριοι της Ομοσπονδίας για τους δικούς τους λόγους  . 

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ δηλαδή από 1/1 έως 31/12 του εκάστοτε έτους ... και έτσι αυτούσιος τίθεται πάντα σε ψηφοφορία στο Συνέδριο ... οπότε ή ψηφίζεται ή καταψηφίζεται ... και όχι αποσπασματικός όπως θέλανε να τον περάσουν για τους δικούς τους λόγους  (περιμένουμε ακόμα εξηγήσεις) ... δηλαδή από 1/1/2014 έως 18/1/2014 και από της 19/1/2014 έως 31/12/2014 .
Ας θυμίσουμε στους συνέδρους  ότι ο απολογισμός ΔΕΝ μοιράστηκε  σε όλους - όπως υποχρεούνται - κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2015. 

Κατά συνέπεια , να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το «τι μέλλει γεννέσθαι» παρακάτω  και να δούμε ποιος τελικά θα βγει ο εκτεθειμένος . Γι’ αυτό ας αφήσουν τους κομπασμούς  και τα αμέμπτου ηθικής διότι δεν πείθουν  πλέον .  Απεναντίας με τους ισχυρισμούς τους  γίνονται  προκλητικοί και εκτίθενται συνεχώς . 

Επίσης, προς αποφυγή εντυπώσεων –  καθώς κάποιοι σπεύδουν να λασπολογήσουν άρδην το οιοδήποτε έγγραφό μας -  με το κάλεσμα για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας , αποστείλαμε ως συνδυασμός  μια σειρά θεμάτων προς συζήτηση τα οποία για άλλη μια φορά αγνοήθηκαν επιμελώς…

Τα συμπεράσματα δικά σας ...

Για την Α.Π.Π.Υ.Σ. & τα Σωματεία που στηρίζουν το συνδυασμό ο Επικεφαλής του Συνδυασμού & μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.


Παπαναστασίου  Ιωάννης

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Ο τραπεζικός λογαριασμός που μπορεί να κατατεθεί οποιοδήποτε ποσό είναι στην Εθνική Τράπεζα στο όνομα ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και αριθμό:
GR 0401104150000041564430951

Ο Πυροσβέστης που πριν 2 χρόνια σώθηκε σε τροχαίο από θαύμα, σήμερα με αναπηρία 90% ξεσπάει: "Με εγκατέλειψαν"...

Ο Λυκούργος προσπαθεί να μου μιλήσει. Ξεχνάει λέξεις, κομπιάζει, προσπαθεί να μου εξηγήσει αλλά δεν μπορεί. Αγχώνεται και στεναχωριέται εύκολα, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα τον Οκτώβριο του 2013  πηγαίνοντας να αναλάβει βάρδια σε δασικό περιπολικό. Το κράνος του έσωσε τη ζωή, αλλά υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δεξιά ημιπληγία, απώλεια της ομιλίας του, κρίσεις τύπου "Ε" (επιληπτικές) και πολύ σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές.

Ο Λυκούργος Πολίτης, 52 ετών σήμερα, από το 2013 ζει έναν πραγματικό Γολγοθά. Έμεινε για 18 ημέρες στην εντατική, κατόπιν ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας για 3 μήνες στην Αθήνα και έκτοτε, ζει συνεχώς έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσει να επιβιώσει.

O Λυκούργος σε φωτογραφίες πριν το σοβαρό ατύχημα εν ώρα δράσης
Ο Λυκούργος, αγαπούσε και αγαπάει το σώμα της Πυροσβεστικής. Μου το έλεγε και έκλαιγε. Έκλαιγε αληθινά όμως. Ήταν μάχιμος. Πανταχού παρόν, στη πρώτη γραμμή, από το 2000 που μπήκε στην υπηρεσία. Κομάντο τον φώναζαν οι συνάδελφοί του.

Τον Λυκούργο όμως τον εγκατέλειψαν σχεδόν όλοι. Η Υπηρεσία του, οι φίλοι του, οι συγγενείς του, ακόμα και τα δυο του παιδιά (20 και 26 ετών). Κλαίει όταν μου το λέει. Κλαίει, ακόμα και για τα σπλάχνα του, που μέχρι το 2013, τα είχε δίπλα του και ας είχε χωρίσει με την μητέρα τους.

Ο Λυκούργος σε εικόνες μετά το ατύχημα. Ακόμα και σήμερα, φοράει τη στολή του και νιώθει νοσταλγία, όπως γράφει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook
Ένας άνθρωπος όμως, ο "Φύλακας Άγγελός" του, βιώνει μαζί του τον Γολγοθά μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Είναι η Φωτεινούλα του, η "αρραβωνιαστικιά" του. Ο άνθρωπός του. Η γυναίκα "βράχος" που στέκεται μαζί του, 24 ώρες το 24ωρο. Χωρίς αυτή τη γυναίκα, ο Λυκούργος δεν θα τα έβγαζε πέρα. Θα ήταν δύσκολο...

Ο Φύλακας Άγγελος του Λυκούργου, η Φωτεινή, βρίσκεται στο πλάι του δίνοντάς του δύναμη για να ξαναγεννηθεί.
Από χθες όμως, ο Λυκούργος είναι εκτός ασφαλιστικής κάλυψης, με 90% αναπηρία, άνεργος και χωρίς εισοδήματα αλλά και άκρα του τάφου σιωπή από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος. Ο άτυχος πυροσβέστης, χθες συμπλήρωσε τις 720 ημέρες αναρρωτικής άδειας, το μέγιστο που μπορεί να έχει κάποιος βάσει Νόμου.


Άρα, ο άτυχος πυροσβέστης, δεν δικαιούται μισθό, αφού τα γρανάζια της γραφειοκρατίας δεν τον έχουν θέσει σε μόνιμη διαθεσιμότητα. Από σήμερα, ο Λυκούργος θεωρείται "αδικαιολογήτως απών" από την υπηρεσία του, με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά η μισθοδοσία του. Το απίστευτο σε αυτή την ιστορία -όπως μου το κατήγγειλε η σύντροφός του Φωτεινή- είναι το γεγονός ότι της ζήτησαν να τον πηγαίνει η ίδια στην υπηρεσία, για "ελαφρά εργασία" όπως χαρακτηριστικά της είπαν, αντί να βγει σε οριστική αναπηρία! Μιλάμε, για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου.

Συγκλονίζει η ανάρτηση που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό χθες η σύντροφος του Λυκούργου.
Ενημερώθηκε εγγράφως ότι έχει τεθεί ερώτημα, αλλά...!

Με έκπληξη προχθές, ο Λυκούργος ενημερώθηκε εγγράφως από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ότι έχει τεθεί ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Σώματος για τη θέση του σε μόνιμη διαθεσιμότητα (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 18 του Ν. 3938/2011) και έχουν εγερθεί ενέργειες για την υποβολή σχετικού ερωτήματος στο γραφείο του ΝΣΚ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πλην όμως το παραπάνω ερώτημα δεν έχει υποβληθεί ακόμα (!;) διότι λόγω των εθνικών βουλευτικών εκλογών εκλείπει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας! Αλαλούμ δίχως τέλος...


Το έγγραφο αυτό έρχεται την τελευταία μέρα της αναρρωτικής του άδειας, την τελευταία στιγμή έπειτα από 720 ημέρες αναρρωτικής άδειας λόγω εργατικού ατυχήματος, εξαιτίας του οποίου του έχει επίσημα διαγνωστεί, όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω, ποσοστό αναπηρίας 90% κατά ιατρική πρόβλεψη από 13/2/2015 έως 29-02-2016 από την πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ Μυτιλήνης, η οποία τον έκρινε ανίκανο για εργασία.


Με το έγγραφο του αυτό το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος «νίπτει τας χείρας του» και τον αφήνει αβοήθητο στο έλεος του Θεού, καθώς πλέον δεν μπορεί  να καλύψει τις βασικές βιοτικές του ανάγκες , ούτε να προμηθευτεί τα φάρμακα του, για τα οποία καταβάλλει  μηνιαίως 200 ευρώ ως συμμετοχή.

Ας τον βοηθήσουμε έως ότου "ξεκολλήσει" η γραφειοκρατία με τον όβολό μας...
Να δράσουμε ως γνήσιοι Έλληνες, να βοηθήσουμε τον Λυκούργο να χαμογελάσει. Να μην αγχώνεται άδικα για το βιοποριστικό. Να τον ανακουφίσουμε, έστω και προσωρινά.

Μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε σκεπτόμενοι ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί στον οποιοδήποτε από εμάς. Παρακαλώ όπως λάβετε σοβαρά υπόψιν σας την ανωτέρω παράκληση μου για βοήθεια.


Ο τραπεζικός λογαριασμός που μπορεί να κατατεθεί οποιοδήποτε ποσό είναι στην Εθνική Τράπεζα στο όνομα  ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και αριθμό:
GR 0401104150000041564430951
Ο Λυκούργος δεν εγκαταλείπει τη γυμναστική, ακόμα και μετά το σοβαρό τροχαίο. Τουλάχιστον 1-2 ώρες την ημέρα ασκείται, για να βελτιώσει τη κατάσταση της υγείας του. Μεγαλείο ψυχής...

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δ.Σ της Ομοσπονδίας σήμερα 22/10/2015:



Δ.Σ  5-6-2015 ΘΕΜΑΤΑ (3):
1. Αντικατάσταση Ταμία λόγω παραίτησης
      2. Οικονομικά Θέματα
          3. Διάφορα
Δ.Σ  ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ  (4):
1) Ενημέρωση Πορίσματος Οικονομικής Επιτροπής
    2) Έλεγχος Δ/Σ στις οικονομικές εκκρεμότητες έτους 2014
      3) Ενημέρωση και συζήτηση εργασιακών μας ζητημάτων
        4) Διάφορα
     
     Συνεδριάζει που συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο αλλά το χειρότερο είναι ότι τα μισά μέλη του Δ.Σ δεν πατάνε στην συνεδρίαση καν (έτσι τουλάχιστον έγινε στο τελευταίο Δ.Σ) και ψηφίζουν από το σπίτι τους με e-mail αυτό το πρωτοποριακό και μοντέρνο στιλ συνεδρίασης το χει μόνο η ΠΟΠΥΣΥΠ τώρα τελευταία στον συνδικαλιστικό κλάδο.
     Πάμε στα θέματα : Κάνουμε Δ.Σ ξοδεύοντας ένα κάρο χρήματα για μετακινήσεις και τα δύο από τα 4  θέματα είναι οικονομικά της Ομοσπονδίας και το 4ο θέμα είναι όπως και πριν 5 μήνες «ΔΙΑΦΟΡΑ». Εγώ το διάφορα συνάδελφοι το βλέπω μόνο σε πάγκους λαϊκής αγοράς και όχι σαν θέμα σε Δ.Σ ομοσπονδίας εκπρόσωπων 5ετων και συμβασιούχων πυροσβεστών.
     Το «διάφορα» είναι τέχνασμα για αποφάσεις εξπρές του προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ που δεν πρέπει να της γνωρίζουν από πριν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ .
     Και αναρωτιέμαι εγώ τα μέλη του Δ.Σ που είναι απών από την συνεδρίαση για τα «διάφορα» τι γνώμη εκφέρουν;
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ «ΔΙΑΦΟΡΑ;»
   Κύριοι του Προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ, και απευθύνομαι σε σας γιατί εσείς  είστε οι κύριοι εκπρόσωποι 5ετων και Συμβασιούχων, ο κλάδος μας έχει προβλήματα που έχουν διογκωθεί επικίνδυνα:
        I.            Οι συμβασιούχοι περίμεναν το 6 μήνες Π.Σ και 6 μήνες πολιτική προστασία που ανακοινώσε ο Σύριζα, και εσείς πανηγυρίζετε που θα πάρουν 3χρονη ανανέωση έως 5 μήνες. Σε λίγες μέρες βγαίνουν πάλι στην 3μηνη ανεργία οι συνάδελφοι.
      II.            ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ: Συνεχώς γίνεται αλλά δεν την βλέπουμε, παραλίγο να συζητιόταν προχθές στη Βουλή αλλά δεν συζητήθηκε τελικά.
    III.            Οι επιλαχόντες βλέπουν να μπαίνουν καμιά 80αρια κάθε 2μιση χρόνια και αν.
    IV.            Οι μόνοι πλέον αδικημένοι συνάδελφοι του 2009 στο περιθώριο,  να μην ασχολείται κανείς μαζί τους .
      V.            Το περιβόητο επικίνδυνο και ανθυγιεινό είναι στα λόγια και στα χαρτιά προτάσεων 3 χρόνια τώρα.
    VI.            Φόρμες εργασίας (ΜΑΠ) : Οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να πάνε με τα «σώβρακα» στις υπηρεσίες τους καθώς η μία φόρμα που τους χορηγήθηκε πριν 4 χρόνια έλιωσε.
  VII.            Άδειες –Καθηκοντολόγιο-ωράρια έχουν γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας.
VIII.            Πορείες –ενημερώσεις κατά τόπους –συναντήσεις Προέδρων έχουν χαρακτηριστεί από το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας περιττά. Όπως περιττό είναι,  να έχουμε και έναν Νομικό σύμβουλο για εργασιακά θέματα.
    IX.            Ενημέρωση για τις δικαστικές διεκδικήσεις 175 ευρώ, εξομοίωση μισθών κτλ ΜΗΔΕΝ.
Όλα αυτά δείχνουν ότι είστε σε άλλον πλανήτη :
1.       Και εσείς προσπαθείτε να βρείτε τα οικονομικά ευτράπελα του προηγούμενου Δ.Σ της      ΠΟΠΥΣΥΠ  που ήσασταν πάλι εσείς οι ίδιοι μέσα .               
2.       Έχετε καταφέρει τα μισά και πλέον Σωματεία να είναι άλλα πολύ, και άλλα λίγο εναντίων σας.
3.       Παίρνουν αποφάσεις για της ενέργειες τις ΠΟΠΥΣΥΠ  3-4 μέλη του Δ.Σ,  αντί για 13.
4.       Διατηρείται γραφεία της ΠΟΠΥΣΥΠ  στην Αθήνα με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση χωρίς λόγο αφού η γραμματέας έφυγε.

                 ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΛΕΟΝ………………………… 

Ο πρώην αξιωματικός της Πυροσβεστικής Γιάννης Καπάκης είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Προσθήκη Θεμάτων προς συζήτηση εν όψη του ΔΣ της Ομοσπονδίας στις 22 Οκτωβρίου 2015 από την Ανασυγκρότηση Πυροσβεστών

Προς το Δ.Σ.  της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Προσθήκη  Θεμάτων προς συζήτηση εν  όψη του  ΔΣ της Ομοσπονδίας στις  22 Οκτωβρίου  2015

Οργανωτικά Ομοσπονδίας
1. Κοινοποίηση του Καταστατικού  Ομοσπονδίας
2. Νομικός Σύμβουλος Ομοσπονδίας
3. Λογιστής Ομοσπονδίας

Θεσμικά όργανα Ομοσπονδίας και Σωματεία
1. Τήρηση του καταστατικού  από τα θεσμικά όργανα της Ομοσπονδίας
2.  Διοικητικό Συμβούλιο Ομοσπονδίας
3. Πανελλαδικό Συνέδριο Ομοσπονδίας
4. Εξελεγκτική Επιτροπή
5. Συμβούλιο Προέδρων
6. Σωματεία οργάνωση και ενημέρωση

Ενημέρωση και έλεγχος οικονομικών της Ομοσπονδίας
1. Έλεγχος οικονομικών και εγκρίσεις της διοίκησης
2. Έλεγχος αποπληρωμής προηγούμενων ετών
3. Έλεγχος οικονομικών πράξεων 2014 – 2015
4. Ενημέρωση   οικονομικών  προηγούμενων ετών  της Ομοσπονδίας
5. Ενημέρωση για τα Δικαστήρια  (Ασφαλιστικά μέτρα – Αγωγές)
 
Εργασιακά θέματα ενημέρωση – αποφάσεις – δεσμεύσεις - διεκδικήσει

 1. Έλεγχος διοικητικών πράξεων και αποφάσεων θεσμικών οργάνων για τα εργασιακά
2. Αύξηση μηνών εργασίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών
3. Απορρόφηση των Επιλαχόντων  ΠΠΥ
4. Ένταξη στους πίνακες των Συναδέλφων 2009 & 2008
5. Ομογενοποίηση προσωπικού των 4000 ΠΠΥ
6. Καθηκοντολόγιο ΠΠΥ
7. Ωράρια εργασίας
8. Άδειες
9. Επίδομα επικίνδυνης ανθυγιεινής εργασίας

 Με αφορμή λοιπών το Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  22 Οκτωβρίου 2015 παρακαλώ τα παραπάνω Θέματα να συμπεριληφθούν σε αυτά της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. , ώστε να συζητηθούν και να   δοθούν  απαντήσεις επ αυτών  .

Με τιμή το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας &
Επικεφαλής του Συνδυασμού Ανασυγκρότηση Πυροσβεστών
Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Σύγκληση Δ/Σ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π


Αριθ. Πρωτ : 1057                                                                  Αθήνα: 20/10/2015
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                         Προς : Μέλη Διοικητικού
                                                                                                      Συμβουλίου
     Θέμα: « Πρόσκληση Σύγκλησης Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π »
Συνάδελφοι,
Καλείστε την Πέμπτη 22/10/2015 και ώρα 14:00 μ.μ να παραβρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ/Σ που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ομοσπονδίας μας Πειραιώς & Βούλγαρη 1.
Θέματα ημερήσιας διάταξης: 1) Ενημέρωση Πορίσματος Οικονομικής Επιτροπής
                                         2) Έλεγχος Δ/Σ στις οικονομικές εκκρεμότητες έτους 2014
                                         3) Ενημέρωση και συζήτηση εργασιακών μας ζητημάτων
                                         4) Διάφορα
    Λόγο της κρισιμότητας των θεμάτων η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.
                                          Με εκτίμηση
                                    Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
         Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
   Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                          Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
       Τηλ: 6974 709262                                                          Τηλ: 6945 956027

Ανακοίνωση Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ν. Κέρκυρας

P1020743

Αριθ.Πρωτ: 2015/57                                                                                                                      Κέρκυρα 19 Οκτωβρίου 2015
                                                                                                                                                          Προς :Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. – Σωματεία μέλη
`                                                                                    
ΘΕΜΑ :«Ενημέρωση μελών »
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου μας με τους βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κα Φωτεινή Βάκη και κ. Κων/νο Παυλίδη. Έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάγκη ομογενοποίησης του προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα και τα προβλήματα που διαιωνίζονται στις τάξεις των εποχικών Πυροσβεστών.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε αισιόδοξο κλίμα και οι βουλευτές του νησιού μας υποσχέθηκαν ότι θα σταθούν στο πλευρό μας, διατηρώντας μία εκατέρωθεν επαφή προκειμένου να οδηγηθούμε στην ικανοποίηση των δίκαιων, και κατά τη δική τους κρίση, αιτημάτων μας.
                                                            

                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                  -ο-                                                                                                                                      -ο-
            Πρόεδρος                                                                                                                       Γραμματέας
    Άνθης Ν. Γεώργιος                                                                                                    Βησσαρίων Α. Δοσούλας

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση Μελών για εργασιακά ζητήματα και τις συναντήσεις της Ομοσπονδίας μας την τρέχουσα εβδομάδα

Αριθ. Πρωτ: 1056                                                            Αθήνα: 16.10.2015
Αρ. Σελίδων: 2
                                                                                        Προς : Σωματεία Μέλη  
                            Θέμα: «Ενημέρωση Μελών »
Η Oμοσπονδία μας την Πέμπτη 15/10 και Παρασκευή 16/10 πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη, τον Γ. Γραμματέα Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης και τον Αρχηγό του Π.Σ. για ενημέρωση και την προώθηση σημαντικών εργασιακών μας ζητημάτων, τα οποία χρήζουν άμεση επίλυση κατά προτεραιότητα αυτή την χρονική περίοδο.
Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε α) η πορεία ανανέωσης των Συμβασιούχων, β) η πρόσληψη των επιλαχόντων Π.Π.Υ. και γ) η έγκριση της δαπάνης που αφορά την μονιμοποίηση και των 4000 Π.Π.Υ.
Αναλυτικότερα σας ενημερώνουμε:                                          φωτογραφία 2
1) Όσον αφορά την συζήτηση στην Βουλή σχετικά με την έγκριση της δαπάνης για την Ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ, η οποία ήδη έχει συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό του Υπ. Προ.Πο με το υπ΄ Αριθμ. Πρωτ. 8001/1/9 - α΄ από 27-4-2015 Γ.Δ.Ο.Ε.Σ. στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019, τελικώς δεν συζητήθηκε όπως αναμενόταν και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.
2) Στην συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Υπ. Οικονομίας κ.Σταθάκη, τον ενημερώσαμε για την θέση της Ομοσπονδίας που αφορά την μονιμοποίηση και των 4000 Π.Π.Υ. και ζητήσαμε την διαμεσολάβηση και την παρέμβασή του για την έγκριση της δαπάνης και των 4000 Π.Π.Υ.
Από την μεριά του ο Υπουργός μας ανέφερε ότι το ζήτημα της ομογενοποίησης των Π.Π.Υ. είναι ευρύτερα γνωστό και έχει τεθεί αρκετές φορές σε συζητήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου κατά το παρελθόν. Έχει αναγνωριστεί από τα σημαντικότερα ζητήματα που κατά προτεραιότητα θα πρέπει να επιλυθεί, γιατί πέρα από το δίκαιο του αιτήματός μας, δεν αφορά αποκλειστικά μόνο εμάς ως άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά είναι ζήτημα ευρύτερα κοινωνικό και η επίλυσή του θα επιφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη σε όλη την κοινωνία. Μας διαβεβαίωσε ότι θα μεσολαβήσει και θα μεταφέρει την άποψή του και στους άλλους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να βρεθούν τα χρήματα και να δοθεί οριστική λύση για όλους τους Π.Π.Υ.
Στην συνέχεια η Ομοσπονδία μας παραβρέθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σκοπό την ενημέρωση των παραβρισκόμενων Βουλευτών για τα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία μας. Σε όλους τους Βουλευτές που συναντήσαμε διανεμήθηκε το υπόμνημα με τις 5 βασικότερες προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.
3) Η πορεία της ανανέωσης του Π.Δ. για την επαναπρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για τα επόμενα χρόνια συνεχίζεται κανονικά χωρίς εμπόδια προς το παρόν. Όσον αφορά την διάρκεια ισχύος αναμένεται να είναι για 3 χρόνια δηλ. έως και το 2018 έως 5 μήνες ανά έτος. Όπως μας ενημέρωσαν εξετάστηκε το ενδεχόμενο για περισσότερους μήνες απασχόλησης, άλλα τα οικονομικά περιθώρια αυτήν την περίοδο δεν το επιτρέπουν.
4) Για το θέμα της πρόσληψης των επιλαχόντων Π.Π.Υ. οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά και πιθανόν να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και έως το τέλος Οκτωβρίου ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η πρόσληψή τους.
5) Την Παρασκευή 16/10 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου επιτελικού σχεδιασμού με αντικείμενο συζήτησης α) την έγκριση και υποβολή προτάσεων του Π.Σ σε επιχειρησιακά προγράμματα Ε.Σ.Π.Α την περίοδο 2014-2020 β) συζήτηση σχετικά με τον απαιτούμενο αριθμό Πυροσβεστών για την ασφαλή λειτουργία και επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησε ο ταμίας του Δ/Σ Γουρδουράκος Γεώργιος. Δόθηκε η έγκριση του Συμβουλίου για την συμμετοχή του Π.Σ σε προγράμματα 1) αγοράς Πυροσβεστικών και διασωστικών οχημάτων 2) επισκευές κτηριακών εγκαταστάσεων 3) αγοράς Πυροσβεστικών Πλοίων 4) αγορά εξοπλισμού επέμβασης σε πλημμύρες 5) αγορά διασωστικών λέμβων κ.α.

Συνάδελφοι,
Από την μεριά μας οφείλουμε να πράξουμε το καλύτερο δυνατόν για να πετύχουμε τους στόχους μας. Για τον λόγο αυτό προτρέπουμε τα Σωματεία να συνεχίσουν τις ενημερώσεις των κατά τόπους Βουλευτών σχετικά με όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, χωρίς παρεκκλίσεις από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.
                                                                    Με εκτίμηση,
                                                               Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Σ.Δ  
  •  Όλες η ομοσπονδίες των σωμάτων ασφαλείας έχουν κάνει συνάντηση με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ. Τόσκα εκτός απο τους "αποκλειστικά" εκπρόσωπους των 5ετων &συμβασιούχων  την ΠΟΠΥΣΥΠ . Τυχαίο;
  • ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ:
    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προαναφερθείσα με το 232/17-10-2015 έγγραφό μας ευρεία σύσκεψη μεταξύ των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ και των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Αστυνομικών και Πυροσβεστών. Τα αποτελέσματα της σύσκεψης θα τα ανακοινώσουμε μετά την σύνταξη της κοινής ανακοίνωσης των Ομοσπονδιών.
  • Για άλλη μια φορά ρωτάω γιατί η ΠΟΠΥΣΥΠ δεν ανακοινώνει ποια σωματεία είναι διεγραμένα.
  • Πόσα τελος πάντων σωματεία έχει ενεργά στο μητρόω της;