Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Συσκέψεις του γγΠΠ Νίκου Χαρδαλιά με Ανώτατα Στελέχη του ΠΣ για την προετοιμασία την επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου


Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2020
    Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, σειρά συσκέψεων με ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΠΣ για την προετοιμασία ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.
    Αρχικά ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τους 2 νέους Προϊσταμένους Κλάδων του Αρχηγείου του ΠΣ, τους 6 νέους Συντονιστές Επιχειρήσεων που έχουν οριστεί για όλη την Επικράτεια, τον Διοικητή του νέου Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), καθώς και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπως προβλέπονται από τον νέο νόμο 4662 για την αναδιοργάνωση του ΠΣ.
    Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα με την συμμετοχή και των 13 Περιφερειαρχών του ΠΣ και τους Διοικητές των ΠΥ Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και τους Διοικητές της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ.
   Σημειώνεται ότι, οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αρχηγού του ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του Υπαρχηγού Αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, του Επιτελάρχη Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου και του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.
    Στις ανωτέρω συσκέψεις συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΠΣ ενόψει προετοιμασίας της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι, η από νωρίς προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων αποτελεί κλειδί, ώστε να μπορέσουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις δασικές πυρκαγιές που θα προκληθούν το ερχόμενο καλοκαίρι.
    Τέλος, αύριο Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις υπό τον Γενικό Γραμματέα με τους Διοικητές ΠΥ των Νομών όλης της Επικράτειας, καθώς και με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, παρουσία της Ηγεσίας του ΠΣ. 

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΘΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 19-11-2019 ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ ΑΘΗΝΑ.

ΔΥΟΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ 4-2-2020 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΑΝΑ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΝΕΒΗΚΕ:
ΠΡΟΕΔΡΕ ΒΛΕΠΩ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.

ΤΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΡΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ:
Τελικά έπεσα έξω ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας άφησε το νησί και Ανέβηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 12 Φλεβάρη. Σίγα όμως μην ανεβαινε για Συνδικαλιστικά προβλήματα των μελών του........Ανέβηκε να παραστεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων σε αγωγή κατά του Παπαντώνη.Τώρα τα εξοδα ποιός τα πληρώνει; Τα μέλη της ομοσπονδίας 

ΑΥΡΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΥΓΕΣΙΑΣ

Αύριο το ΚΥΣΕΑ για το νέο αρχηγό της πυροσβεστικής

Το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή και όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός, άμεσα επρόκειτο να κινηθούν οι διεργασίες για
τις κρίσεις στο σώμα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, αύριο συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για την αντικατάσταση του κ. Ματθαιόπουλου και η νέα επιλογή του αρχηγού, αναμένεται να κρίνει και να καθορίσει όπως τουλάχιστον σημειώνεται, η μακροχρόνια επιχειρησιακή εμπειρία και αποδεδειγμένη ικανότητα.

Οι πληροφορίες μας μιλάνε για τον κύριο :

Τελικά όπως πάντα οι πληροφορίες μας ήταν φερεγγυες

Σ.Δ Όμως ήρθε και  η ώρα να δούμε αν ο Γεν. Γραμματέας θα ακούσει τελικά την προ ημερών πρόταση-επιθυμία  του Μεταλλωρύχου Πρόεδρου της ομοσπονδίας για τον ποιόν θα βάλει Αρχηγό 

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Λίγο πριν την ψήφιση

Ώρα 19:20 Στην Βουλή και οι συζητήσεις και προσπάθειες για τις τελευταίες αλλαγές συνεχίζονται. Άλλοι δίνουν μάχες μέχρι το τέλος και άλλοι για να εντυπωσιασουν.
Ξεκίνα σε λίγα λεπτά στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΠΥΣΥΠ από πού και τα πλάνα πιο ΚΆΤΩ.



Συνάδελφοι χθες, εγκρίθηκαν τα εκτός έδρας των πενταετών για πρώτη φορά από αρχές Φλεβάρη. Πιθανόν να φοβήθηκαν στην κυβέρνηση το σημερινό συλλαλητήριο και Τα έβγαλαν χθες.