Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΤΟ Α.Π.Σ.

Άλλα λέει η Υπουργική απόφαση και άλλα πάει να βάλει το ΑΠΣ στην προκήρυξη…..
Συγκεκριμένα το ΑΠΣ θέλει να βάλει στην προκήρυξη  : α) να περάσουμε από 3 γιατρούς β)ψυχοτεχνικά γ)και μυϊκή μάζα. ΕΝΩ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
Κατά τα άλλα συνάδελφους μας ονομάζουν οι κύριοι του ΑΠΣ .
Γίνετε ενέργειες από το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ της ΠΟΣΠΥΔ και δεν θα  περάσουν τα «παιχνιδάκια» του ΑΠΣ. Όπως τα ι πάνω από 45 θα περάσουν από επιτροπή του ΑΠΣ ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν έξω από την προκήρυξη. Όπως και με μία μέρα προϋπηρεσία πιάνετε για σεζόν ενώ πριν ήθελε 90 μέρες έτσι και τα 3 τέστ που θέλει να βάλει το ΑΠΣ δεν θα μπουν γιατί το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ της ΠΟΣΠΥΔ ξέρει πολύ καλά να δίνει τους αγώνες του καθαρά και χωρίς σκοπιμότητες  πολιτικές και προπαγάνδες.

ΚΑΙ    ΠΑΝΤΑ   ΜΕ  ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦ. ΠΡΟ.ΠΟ ΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ

Χτές Τρίτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Οθωνα με το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ  της ΠΟΣΠΥΔ .
Ο Υφυπουργός από πηγές μου πάντα έγκυρες και όχι  λόγια κολοτούμπας στην τοποθέτηση του είπε ότι την βδομάδα που διανύουμε το θέμα της προκήρυξης θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και το επόμενο 10ημερο θα σταλεί η προκήρυξη στις Υπηρεσίες όλης της χώρας. Η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών από τις Υπηρεσίες θα καθυστερήσει λίγο , αιτία της καθυστέρησης  είναι ότι δεν είναι εφικτό μες στην κρίσιμη περίοδο από πλευράς πυρκαγιών να διατεθεί προσωπικό από της Περιφέρειες για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.
Το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ αντέδρασε έντονα για αυτήν την καθυστέρηση αλλά ο κ. Όθωνας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και να μην ανησυχεί κανένας  συνάδελφος. Επίσης  εντός 5-6 ημερών να γίνει μια συγκέντρωση στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ μεταξύ του Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ, του ιδίου, και όλων των Προέδρων των 36 πρωτοβάθμιων Σωματείων όπως είχε γίνει και στο παρελθόν.
Εδώ να τονίσω και ορισμένες ρυθμίσεις που πέτυχε το ΠΡΟΕΔΡΕΊΟ της ΠΟΣΠΥΔ και περιέχονται μέσα στην προκήρυξη. Α) Όσοι συνάδελφοι είναι πάνω από 45 ετών και είναι γιώτα 2,3,4,5 θα έχουν το δικαίωμα μέσα στον Αύγουστο να εξετασθούν από τριμελής υγειονομική επιτροπή του Π.Σ η οποία θα γνωματεύει για το αν θα έχουν η όχι αυτοί οι συνάδελφοι δικαίωμα συμμετοχής στην επικείμενη προκήρυξη .(όλοι αυτοί δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής επειδή όταν υπερβαίνουν το 45 έτος δεν αλλάζει το (ι) από την στρατολογία). Β) Αντιπυρική σεζόν θα υπολογίζετε ακόμα και η μία ημέρα και δεν θα χρειάζεται οι 90 μέρες.
  Ένα συναδελφικό μπλοκ που έχει κερδίσει εδώ και αρκετό καιρό τον τίτλο της προπαγάνδας και τις παραπληροφόρησης και του κομματισμού λέει : « ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ !!  ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΩ ΠΟΣΠΥΔ ΣΗΜΑΊΝΕΙ 5380 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 1000 ή 1500 ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 1000 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 3500
 ΚΑΠΟΙΑ  ΜΠΛΟΚ   ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΘΑΡΑ  ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ, ΕΔΩ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΩΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ  ΠΟΤΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΤΗΣ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ-ΟΙ  ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ.         

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ.ΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ..

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου για την πρόσληψη 4000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Υλοποιώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, υπέγραψε σήμερα την κανονιστική απόφαση για την πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης . Μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες με απόφαση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη, θα δημοσιευθεί η προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού και θα αναρτηθεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Από έγκυρες πληροφορίες μου πριν από λίγο υπήρχε επαφή του Προεδρείου της ΠΟΣΠΥΔ στην Βουλή με τον Υπουργό Οικονομικών Ευαγγ. Βενιζέλο που μόλις γύρισε από το Εξωτερικό.
Ο Υπουργός είπε ότι θα ασχοληθεί μέσα στην βδομάδα με το φάκελο της πενταετίας που βρίσκετε προς Υπογραφή στο Υπουργείο του.
Το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ  καθώς υπήρχε συνεδρίαση της Βουλής συναντήθηκε επίσης με τους παρακάτω:
Κουσελα Δημ. πρώην Υφ. Οικονομικών, Σαχινίδη Υφ Οικονομικών, Κεκέρογλου Υφ Εργασίας, Δριβελέγκα Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης .
Και με τους Βουλευτές Καρύδη, Ασπραδάκη, Περλεπέ, Παπαγεώργίου, Δαμιανό, Κουρουπάκη, Θεωχάρη, και πολλούς άλλους.
ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΠΡΟ.ΠΟ ΕΜ. ΟΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Της επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις και σχετική ενημέρωση.
  •  ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ   ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ .
  • ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.
  • ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕΕ ΤΗΣ 3 ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΠΛΟΚ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ.     

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ..

Συνάδελφοι την περασμένη παρασκευή υπέγραψε τον φάκελο ο υπουργός εσωτερικών ,σήμερα 11 Ιουλίου το υπέγραψε και ο υπουργός ο Ρέππας ,και ο φάκελος βρίσκεται στον υπουργό οικονομικών Βενιζέλο προς υπογραφή. εκτός του Βενιζέλου αναμένουμε από πάγκαλο και λύτρα .ελπίζουμε ότι όλα θα τελειώσουν θετικά και θα δημοσιευτεί  στο ΦΕΚ..

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η ΑΝΑΝΕΩΤΈΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΎΜΠΑΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΑΝ

·        Κατέβηκαν  στην Αθήνα οι συνάδελφοι να μας «μονιμοποιήσουν» αυτοί που το καλοκαίρι του 2010 έκλειναν το πόρισμα με 1000 άτομα.
·        Όλα αυτά χωρίς να ενημερώσουν  από ότι ξέρω την Ομοσπονδία μας παρουσιάζοντας μια εικόνα στους αρμόδιους στα Υπουργεία  που στην παρούσα φάση μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει.
·        Αναρωτιέμαι αν το κάθε Σωματείο από τα 37 ή το κάθε μέλος από τα 13 της ΠΟΣΠΥΔ λειτουργούσαν  ατομικά και με πολιτική σκοπιμότητα τη ποσοστό επιτυχίας θα είχαμε;
·        Κάνουν συναντήσεις με τον πρώην Υφυπουργό Σπύρο Βούγια ο οποίος δεν έκανε ποτέ αυτό που έκανε ο τωρινός ο Όθωνας να φέρει και να ψηφίσει το νομοσχέδιο στην βουλή και αυτή συναντιούνται και του χαϊδεύουν τα αυτάκια και το παρουσιάζουν σας επιτυχία. Καλό είναι τώρα να βρουν και το Μαρκογιαννάκη ………
·        Συναντήθηκαν πριν λίγο καιρό με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα και τον Γ.Γ Τασούλα στην Θεσσαλονίκη και από ένα δελτίο τύπου που εκδώσαν και διάβασα τότε τίποτα δεν βγήκε αληθινό στη συνέχεια το μόνο που κατάλαβα ήταν  σκοπιμότητες κομματικές.
·        Σπέρνουν τον πανικό με την πρόσληψη των 750 πυροσβεστών.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:  «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ»

Ενημέρωση ΠΟΣΠΥΔ

Συνάδελφοι,
Την Παρασκευή 01/07 υπογράφτηκαν τα νυχτερινά και υπερωρίες. Ομοίως και ο φάκελος για το 6μηνο και τις πληρωμές μας που βρισκόταν στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους και το ίδιο ο υπ’ αριθμ. 2/46871/23.06.2011 φάκελος για τα εκτός έδρας που βρίσκεται για υπογραφή στην Γ.Γ. της κυβέρνησης κ. Λύτρα.
Πληροφορηθήκαμε ότι εγκρίθηκαν 800 θέσεις για το Π.Σ. κι ότι αναμένεται η προκήρυξη να ολοκληρωθεί ΜΕΤΑ ΤΗΝ 31/12/2011 είναι οι 750 θέσεις για την κάλυψη θέσεων Π.Σ. στα κλιμάκια των Εθνικών οδών όντως εκκρεμούσε αίτημα εδώ και πέραν του ενός έτους και όντως είχαν ζητηθεί αυτές οι θέσεις και με την 1054/40134/12.01.2011 έγγραφο του Π.Σ. όπως είχε ενημερώσει τότε και η Ομοσπονδία το υπ’ αριθμ. 162/11.05.2011 έγγραφό της τα μέλη της όπως και με το 2/12117, 14525, 4474, 5988, 08/03/2011 έγγραφο του Γ.Λ.Κ. Οι πιστώσεις για τα παραπάνω είναι για να προβλεφθούν για το 2012. Για πρόσληψη της νέας 5ετίας των 4.000 θέσεων χρειάζεται να εξευρεθούν πιστώσεις για ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 για το 11ο και 12ο μήνα εκπαίδευσης στην σχολή!!! Η κάλυψη των παραπάνω θέσεων είναι υποχρέωση του Π.Σ. που απορρέει και από Κοινοτικές οδηγίες όσο και δεσμεύσεις για την κάλυψη θέσεων προς κατασκευάστριες εταιρείες και ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά χρόνια και υπάρχουν ρήτρες βάσει της προκήρυξης για την προκήρυξη των παραπάνω θέσεων.Το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία και τους διαμηνύσαμε ότι η Ομοσπονδία είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε τέτοια προκήρυξη θέσεων πριν την έκδοση της προκήρυξης των 4.000 θέσεων 5ετίας.
Ήδη αυτή την εβδομάδα θα υπάρχουν εξελίξεις και συναντήσεις καθώς και σχετικές ενημερώσεις.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Σε ετοιμότητα να σβήσουν πυρκαγιές αλλά και να κατεβούν στους δρόμους είναι ένα ακόμα καλοκαίρι οι εποχικοί πυροσβέστες.
Από την 1η Μαΐου που έπιασαν δουλειά και μέχρι σήμερα οι 5.380 συμβασιούχοι εξαμήνου παραμένουν απλήρωτοι σε όλη τη χώρα. Περίπου 60 από αυτούς υπολογίζεται πως έχουν παραιτηθεί ή αποχωρήσει για διάφορους λόγους. Αλλοι αναγκάζονται να δανείζονται για να καλύψουν ακόμα και τη βενζίνη τους για να πάνε στη δουλειά, σύμφωνα με τους προέδρους δύο σωματείων του κλάδου.
Όπως εξηγεί ο Γιώργος Σοφός, του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας και Αρκαδίας, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι χρειάστηκε ενάμισης μήνας αφότου προσελήφθησαν ώσπου να υπογραφεί η υπουργική απόφαση που έδινε εντολή στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Δημοσίου για τη μισθοδοσία τους.
Κάποιοι, μάλιστα, περιμένουν από το περσινό καλοκαίρι οδοιπορικά και υπερωρίες. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης οφείλονται στους εργαζόμενους συνολικά 20.000 ευρώ, 150-200 ευρώ ανά άτομο. «Κι αυτό γιατί, χωρίς να έχουν πίστωση στα χέρια τους, οι υπηρεσίες τούς έστελναν να κάνουν μετακινήσεις εκτός έδρας (πάνω από 40 χιλιόμετρα από την υπηρεσία) και να διανυκτερεύουν» εξηγεί ο Γ. Σοφός.
Έγκριση για τις φετινές υπερωρίες, κυριακάτικες βάρδιες και μετακινήσεις δόθηκε μόλις το προπερασμένο Σάββατο αναφέρει ο Αλέξανδρος Φαραντάκης, πρόεδρος του αντίστοιχου σωματείου της Περιφέρειας Κρήτης. Αυτή τη φορά είναι λιγότερες από άλλες χρονιές. «Στους απλούς μάχιμους είναι μόνο 10 ώρες για όλη την αντιπυρική περίοδο. Αλλά μέχρι τώρα δεν φεύγει κάποιος από τα μέτωπα των πυρκαγιών επειδή τελειώνουν οι υπερωρίες που δικαιούται».
Η οικονομική κρίση επιδρά στον κλάδο και με άλλους τρόπους. Αφ' ενός όποιος παραιτείται ή πεθαίνει δεν αντικαθίσταται. Αφ' ετέρου, όπως εκτιμά ο Γ. Σοφός, «σε πολλές περιοχές, τουλάχιστον από τη Λάρισα και κάτω, το 40% των πυροσβεστικών οχημάτων παραμένει καθηλωμένο επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για τη συντήρησή τους (λάστιχα, φρένα κ.λπ.)».
Αναξιοποίητες αναφέρει πως παραμένουν και οι μηχανές της ομάδας «Ηφαιστος», για τις οποίες εκπαιδεύτηκαν περίπου 1.000 πυροσβέστες.
Εκκρεμής είναι και η πρόσληψη πολλών από αυτούς ως πενταετών πυροσβεστών αντί για εποχικών.
Ο Γ. Ραγκούσης καθυστέρησε τη διαδικασία και πλέον η αρμοδιότητα πέρασε στον νέο υπουργό Εσωτερικών Δ. Ρέππα. «Τα χρονικά όρια στενεύουν και αν δεν υπάρξουν υπογραφές σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πάμε σε κινητοποιήσεις», επιβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών