Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανοιχτή επιστολή αντιπρόσωπου της ΠΟΠΥΣΥΠ στη ΓΣΕΕ Β. Ανδρεαδάκη


ΗΡΑΚΛΕΙΟ 30/04/2013
ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Έντονα παρουσιάζεται τoν τελευταίο χρόνο το φαινόμενο του ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ, της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ και της ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ θα έλεγα, από μεγαλη μερίδα συναδέλφων, σ' 'οτι αφορά την ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των δίκαιων αιτημάτων μας.
Γρήγορα μάλλον ξεχάσαμε, το πως ξεκίνησε αυτός ο αγώνας κ με ποιους που είχε στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση ΟΛΩΝ μας, κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την συμμετοχή μας, στις κινητοποιήσεις, στοχο τον οποίο πετύχαμε- σε μεγάλο ποσοστό- όχι όμως στο ακέραιο..
Επίσης, ανησυχητικότατο είναι και το φαινόμενο της ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας, όπως αυτές διαμορφώνονται, από τις προτάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ μελών Δ.Σ (είτε Σωματείων, είτε της Ομοσπονδίας, είτε ολόκληρων Σωματείων) απ' όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο..
παρ' όλο που παρευρίσκονται και οι ίδιοι στις συναντήσεις των προεδρείων, εκφράζοντας άποψη και προτάσεις, ενώ στη συνέχεια ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ για την συμμετοχή τους.
Όπως κι να 'χει πάντως, θα πρότεινα, να προσαρμοστούμε και να έρθουμε σε επαφή με την πραγματικότητα, για να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό εχθρό, πριν είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ για όλους μας.
Σ' ότι αφορά τώρα τα προβλήματα που μας απασχολούν και διεκδικούμε την επίλυσή τους..
ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ είναι οι απαντήσεις των ηγεσιών (πολιτικής και φυσικής) τόσο στο θέμα της πρόσληψης των συναδέλφων συμβασιούχων πυροσβεστών, όσο και στα θέματα της απορρόφησης των επιλαχόντων και της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σε όλους τους συναδέλφους , μηδενός εξαιρουμένου.
Η λύση στα τρία αυτά φλέγοντα ζητήματα, είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και θεωρώ ότι έχουμε μοναδική ευκαιρία ΤΩΡΑ που αρχίζει η αντιπυρική περίοδος, να διεκδικήσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ την ΕΠΙΛΥΣΗ τους.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ...
Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε και γνωρίζουν (αυτοί που μας κυβερνούν και αυτοί που μας διοικούν), ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην αντιπυρική περίοδο ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ από ΕΜΑΣ, παρ' ότι κάποιοι, οικειοποιούνται και να επικαρπώνονται τον κοπιώδη αγώνα μας, για ίδιον όφελος και προαγωγές...
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Καλούμαστε να αφήσουμε πίσω τον κακό μας εαυτό, να αγνοήσουμε αυτούς που θέλουν να μας διασπάσουν και να υπενθυμίσουμε σε όλους την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, δηλ. ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να αγωνιστούμε δυναμικά και άμεσα, ώστε να πάρουμε ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ και να πετύχουμε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗ του στόχου μας.
Υ.Γ
" Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας του στους εχθρούς, αλλά και εκείνος που ενώ κατέχει αξίωμα, εν γνώσει του, δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιωτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει"(Θουκιδιδης 460-398 π.χ)
Με αγωνιστικους χαιρετισμους
Αντιπροσωπος Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π στην ΓΣΕΕ.
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ