Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Επιστολή Σαριδη.

Φεβρουάριος του 19 αντιπροσωπεία των εποχικών δασοπυροσβεστών των ετών 2008-2009 επισκέπτονται το γραφείο μου και με ενημερώνουν για την αδικία που αντιμετωπίζουν από το γεγονός ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στην λίστα επιτυχόντων επιλαχόντων του υπουργείου .

Προχωράμε σε επίκαιρη ερώτηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου κυρία Όλγα Γεροβασίλη παράλληλα δε ερχόμαστε σε επαφή με την νομική υπηρεσία του Υπουργείου .

Αρχές Απριλίου συζητείται η επίκαιρη ερώτηση και η Υπουργός δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει νομοθετικά αυτήν την αδικία .

Είκοσι δύο Απριλίου κατατίθεται τροπολογία χωρίς κομματικά εμβλήματα η οποία συνυπογράφεται από την κυρία Κοζομπόλη και εμένα δυο μέρες πριν κλείσει η Βουλή , μια βδομάδα πριν την λήξη της προθεσμίας που είχαν στην διάθεση τους οι εποχικοί .

Η τροπολογία γίνεται δεκτή από την κυβέρνηση την ψηφίζει ΝΔ και ΚΚΕ και ανοίγει ο δρόμος για τους εποχικούς. Την τροπολογία δεν την ψηφίζει η Ένωση Κεντρώων και ανοίγει ο δρόμος ο δικός μου.

Μάιος του 19 η κυβέρνηση προχωράει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες , χρηματοδότηση , ΦΕΚ , αλλά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η απόφαση για εκλογές  στερούν την δυνατότητα οριστικής επίλυσης της αδικίας σε μερίδα συμπολιτών μας . Η κυβέρνηση αδυνατεί παρ όλη την καλή διάθεση και πρόθεση της , μέσω προεκλογικής περιόδου να δώσει οριστική λύση φοβούμενη την προπαγάνδα .

Την περασμένη εβδομάδα επισκεφτήκαμε με εκπρόσωπο των εποχικών τον νέο γραμματέα του Υπουργείου και τον ενημερώσαμε για το ιστορικό δεσμευόμενοι ότι θα είμαστε εκεί έξω μέχρι το θέμα να επιλυθεί . Εντολή Υπουργού για κατάθεση δικαιολογητικών, ένταξη στην λίστα και διόρθωση των ηλικιακών κριτηρίων το ζητούμενο και το δίκαιο.

Υπάρχουν αξίες στην ζωή . Υπάρχουν αρχές , συνείδηση και συνέπεια . Υπάρχουν αγώνες που ξεκινούν από την πρώτη μέρα και δεν σταματούν μέχρι την οριστική τους δικαίωση. Ο αγώνας για την δημοκρατία είναι καθημερινός , δύσκολος και επίπονος . 

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί . Οι άνθρωποι δεν είναι μόνο ψήφοι .

Καλή εβδομάδα να έχετε . Να περνάτε καλά.