Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 7/2/2014

Αρ.πρωτ: 44
Μέγαρα 7/2/2014
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Το τελευταίο 2ήμερο η Ομοσπονδία μας παρευρέθηκε σε προγραμματισμένες συναντήσεις-συσκέψεις προκειμένου να ενημερώσει για τις προτάσεις μας επί του σχεδίου νόμου, που αφορά την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επιγραμματικά σας αναφέρουμε :
1. Σύσκεψη με Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ.Παναγόπουλο Ι., Γεν. Γραμματέα Κιουτζούκη Νικόλαο, Εκτελεστικό Γραμματέα Μουτάφη Ευάγγελο και τη νομική σύμβουλο της ΓΣΕΕ κ.Έλλη Βαρχαλαμά.
2. Συνάντηση με την αρμόδια Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου.
3. Συνάντηση με Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παπαγεωργίου
4. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής επεξεργασίας νομοσχεδίου κ.Βιρβιδάκη Κυριάκο.
5. Συνάντηση με τον κ.Καπερνάρο Βασίλη Τομεάρχη των Σωμ. Ασφαλείας και εισηγητής επί του νομοσχεδίου
6. Συνάντηση με τον Βουλευτή Χανίων της ΝΔ κ. Βολουδάκη Μανούσο
7. Συνάντηση με τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Λοβέρδο Ανδρέα.
Οι παραπάνω φορείς δεσμεύτηκαν, από την θέση που είναι ο καθ’ ένας, να έχουν στενή συνεργασία μαζί μας προκειμένου να προωθηθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας .
Επισημάνθηκε η θέση μας για απόσυρση του νομοσχεδίου και επαναφορά νέου, το οποίο θα συνταχθεί μετά από συζήτηση όλων των αρμόδιων φορέων, μιας και το υπάρχον δεν μας ομογενοποιεί αλλά μας διαφοροποιεί σε περισσότερες περιπτώσεις από το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και σε κάποιες απ’ αυτές με απαξιωτικό τρόπο.
Τα θετικά των συναντήσεων είναι ότι οι βουλευτές και οι φορείς που ενημερώσαμε, αλλά και που παρευρέθηκαν στις συναντήσεις αυτές και πήραν τον λόγο, κατανόησαν και επισήμαναν την αναγκαιότητα ομογενοποίησης του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και την κοινωνική αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοι επιτυχόντες-επιλαχόντες, αλλά και οι συνάδελφοι που αποκλείστηκαν από το Ν.3938/2011 λόγο έλλειψης κάποιου προσόντος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής την Τρίτη 11/2/2014 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιτροπή επεξεργασίας του Νομοσχεδίου και την Τετάρτη στην δεύτερή της συνεδρίαση αναμένετε να κληθούμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.
Σε ενημέρωσή μας από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο επόμενο διάστημα αναμένετε να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης επιλαχόντων συναδέλφων ώστε να καλυφθούν τα κενά των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που έχουν προκύψει αλλά και την διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων συναδέλφων για την νέα αντιπυρική περίοδο.
Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν ώστε να ενημερωθούν οι πάντες προκειμένου να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους τους συναδέλφους.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας