Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ κ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ Β.Α.Ε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 2914
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr- e-mail: pospid@gmail.com
Αρ πρωτ:68
Ημερομ: 17/03/2014
Προς: Aρχηγό Π.Σ. κ.Παπαγεωργίου Βασίλειο
Θέμα:<< Υποβολή σχετικού αιτήματος για ένταξει στα Β.Α.Ε.>>
Αξιότιμε Αρχηγέ,
Mε την εγκύκλιο οικ.2/17087/0022 24-2-2014 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σας κοινοποίησε την διάταξη του άρθρου 67 Ν.4235 προκειμένου να ενημερωθείτε ως φορέας και στη συνέχεια να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες υποβάλλοντας σχετικό αίτημα για τους εργαζόμενους που θέλετε να εντάξετε στα Βαρέα & Ανθυγιεινά ένσημα ώστε κατ' επέκταση να είναι δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος.
Ίσως το ανθυγιεινότερο και επικινδυνότερο επάγγελμα του ενιαίου μισθολογίου είναι αυτό του πυροσβέστη (ΠΠΥ και ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ) ανεξαρτήτου ειδικότητας,κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τα σοβαρά ατυχήματα αλλά και τα προβλήματα υγείας που καταγράφονται κάθε χρόνο.
Παρ' όλα αυτά εδώ και δύο χρόνια περίπου, το επίδομα αυτό χορηγείται σε αρκετές κατηγορίες εργαζομένων - λιγότερης επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας -από το επάγγελμά μας και ΔΕΝ χορηγείται σε μας.
Θα θέλαμε να σας καλέσουμε ως αρμόδιο φορέα αλλά και ως ΑΡΧΗΓΟ μας, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε ν αποκατασταθεί αυτή η αδικία που επί μακρόν υφίσταται ο κλάδος μας και επιτέλους να επιτευχθεί η ένταξή μας στα Β.Α.Ε ώστε να μας χορηγηθεί και το αντίστοιχο επίδομα.
Για το Δ/Σ της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος

Φαραντάκης Αλέξανδρος

Ο Γ.Γραμματέας

Ανδρεαδάκης Βασίλειος