Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΣΑΜΑΡΑ


Αριθμ. Πρωτ.: 70
Μέγαρα: 20/03/2014
Προς: Πρωθυπουργό Ελλάδος Κ. Σαμαρά Αντώνιο
ΚΟΙΝ/ΣΗ: 1) Υπ. Προ. Πο κ.Δένδια Νικόλαο
2)Γ.Γ Πολ.Προστασίας κ.Γεωργιάδη Πάτροκλο
3)Βουλευτές Ελλ.κοινοβουλίου
Αξιότιμοι κύριε Πρωθυπουργέ,
Νοιώθουμε την ανάγκη να αποταθούμε σε εσάς και να αναφέρουμε μερικά από τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τον κλάδο μας. Με εκφρασμένη από εσάς την βούληση για αποκατάσταση αδικιών των προηγούμενων ετών.
Κύριε Πρωθυπουργέ , όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εν’ όψη της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου το Πυροσβεστικό Σώμα θα προβεί στην πρόσληψη συμβασιούχων πυροσβεστών λόγω των αυξημένων αναγκών. Το αίτημα για την πρόσληψη τους όπως προβλέπετε από το Π.Δ 109/2013 που μόλις πέρυσι συνυπέγραψαν για την έκδοση του, συνυπολογίζοντας όλες τις υποχρεώσεις του μνημονίου, έγινε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για 1500 συναδέλφους και για 5 μήνες απασχόληση. Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργών Οικονομικών Κ. Σταϊκούρας ενέκρινε 1200 θέσεις. Κύριε Πρωθυπουργέ ο κλάδος μας έχει υποστεί τα τελευταία 4 χρόνια όλες τις μειώσεις που προβλεπόταν από τα μνημόνια. Από 8 μήνες απασχόληση πλέον εργάζονται 5 μήνες. Μόλις πέρυσι κόπηκαν άλλες περίπου 300 θέσεις. Ο σχεδιασμός από το Αρχηγείο του σώματος έχει συμπεριλάβει 1500 άτομα για 5 μήνες. Ζητάμε την παρέμβαση σας ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των συναδέλφων, οι οποίοι για σειρά ετών προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες του στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.
Επίσης, μετά την πρόσληψη 4000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης κατά την πρώτη εφαρμογή του Ν.3938/2011 προέκυψε μία λίστα επιτυχόντων, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν έχουν προσληφθεί. Ο νόμος προέβλεψε την απορρόφηση ποσοστού 50% επί των κενούμενων θέσεων πυροσβεστών για κάθε έτος εκτός από το πρώτο έτος εφαρμογής του νόμου. Έχουν περάσει 2 χρόνια και προσλαμβάνονται με μετέπειτα διαγωνισμό μόνο μόνιμοι πυροσβέστες, σε αντίθεση με τα όσα έχετε εξαγγείλει σαν κυβέρνηση για προτεραιότητα αξιοποίησης του ήδη υπάρχων προσωπικού. Η λίστα των επιτυχόντων αυτών απαρτίζεται από συναδέλφους συμβασιούχους οι οποίοι ήδη εργάζονται στο Σώμα για 5 μήνες και έπειτα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, ήδη δηλ .επιβαρύνουν κονδύλια τους τον προϋπολογισμό κατ’ έτος . Το κόστος λοιπόν για την πρόσληψη τους δεν είναι μεγάλο και επίσης δεν μιλάμε για νέες προσλήψεις αφού ήδη υπάρχει ενεργή εργασιακή σχέση. Πρέπει να γίνει άμεσα απορρόφηση μέρους των συναδέλφων και έτσι να αποκατασταθεί η αδικία αυτή σε βάρους τους.
Τέλος, Κύριε Πρωθυπουργέ έχοντας υπόψη τις δηλώσεις σας για αποκατάσταση μέρους από την αδικία που έχουν υποστεί οι ένστολοι, σας αναφέρουμε ότι οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης αν και ένστολοι αλλά αμειβόμενοι με το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν θα είμαστε δικαιούχοι του επιδόματος στήριξης που εξαγγείλατε μόλις προχθές. Είμαστε εργαζόμενοι οι οποίοι αμείβονται με ποσά πολύ κατώτερα των 1000 ευρώ. Θεωρούμε ότι δικαιούμαστε και εμείς το εν λόγω επίδομα καθώς είμαστε οι πιο χαμηλόμισθοι ένστολοι υπάλληλοι.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ
ΤΗΛ.: 6974.709262
O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ
ΤΗΛ.: 6986.131046