Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σάλος με τους "ημέτερους" σε διαγωνισμό της Πυροσβεστικής


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 21:05

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Μορφή χιονοστιβάδας, ικανής να διασαλεύσει το κύρος της υπηρεσίας, λαμβάνει το σκάνδαλο με το διαγωνισμό για την κατάταξη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Τη στιγμή που η… αξιοκρατία φαίνεται να έχει πάει περίπατο και οι καταγγελίες για παραποιημένα και πλαστογραφημένα δικαιολογητικά δίνουν και παίρνουν, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, δύο εκ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, επιδίδονται σε μάχη εντυπώσεων, ενώ οι συνδικαλιστές του Σώματος κάνουν λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες οι οποίες παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές «βασιλείας» του κομματικού κράτους.

Από την πλευρά τους οι Πυροσβέστες αναγκάζονται να παρακολουθούν σε ρόλο «κομπάρσου» το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται στην πολύπαθη Υπηρεσία η οποία εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει ανοικτές «παρτίδες» με την ελληνική Δικαιοσύνη.

Νοθεία

Μια ημέρα πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου νομοσχέδιο-εφεύρημα για τον Εθελοντισμό στο Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα, προέβλεπε την αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης κατόπιν σχετικής απόφασης που είχε εκδώσει ο πρώην Αρχηγός του Σώματος, κ. Στέλιος Στεφανίδης. Συγκεκριμένα καταργούσε το Προεδρικό Διάταγμα 19/2006 που προέβλεπε τους κανόνες μοριοδότησης και ουσιαστικά –όπως καταγγέλλεται- έδινε περισσότερες «αρμοδιότητες» στις επιλογές από την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

Στη συνέχεια διαδραματίσθηκαν μια σειρά από τραγελαφικά συμβάντα που αφήνουν σαφείς υπόνοιες περί βολέματος των «ημετέρων», χωρίς να ακολουθηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες αξιοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, σε αρκετές περιπτώσεις τα δικαιολογητικά των υποψηφίων έχουν παραποιηθεί, σε άλλες έχουν αλλοιωθεί ενώ υπάρχουν και ορισμένοι υποψήφιοι οι οποίοι φέρονται να έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά μαθητών του Γυμνασίου!

 Σ.Γ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ……….

Την ίδια στιγμή η τριμελής επιτροπή, καθ’ ύλην αρμόδια για την πρόσληψη του προσωπικού, κατ’ ουσία απλά εξέδωσε τους πίνακες της βαθμολογίας καθώς δεν είχε οριστεί Πρόεδρος και επειδή συγκροτήθηκε δυο μήνες μετά την προκύρηξη του διαγωνισμού.

Κλήθηκε δηλαδή, όπως κατήγγειλε μέσω δελτίου τύπου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Νάκος, «να επικυρώσει προειλημμένες αποφάσεις διενέργειας όρων του διαγωνισμού».

 ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η Ν.Δ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

 ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η Ν.Δ;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η μοριοδότηση των κατόχων επαγγελματικών αδειών οδήγησης καθώς παρόλο που οι υποψήφιοι όφειλαν να έχουν το δίπλωμα οδήγησης την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος, στην Υπουργική Απόφαση προβλέφθηκε ότι μπορούν να μοριοδοτηθούν και όσοι έβγαλαν δίπλωμα οδήγησης και μετά την ψήφιση του Νόμου!

Καταγγελία Νάκου, απάντηση Παπουτσή

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Νάκος, κάνει λόγο για «βιομηχανία προσλήψεων» εν’ όψει προεκλογικής περιόδου στην οποία «επιστρατεύονται πάγιες μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες, δυστυχώς, ο κ. υπουργός ομνύει πίστη και αφοσίωση με κάθε ευκαιρία».

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής σε απάντησή του αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία επισημαίνοντας ότι σκοπός του κόμματος της συμπολίτευσης είναι η «επιστροφή σε ένα φαύλο καθεστώς που δομήθηκε με αδιαφάνεια, με βάση τις πελατειακές σχέσεις και τα συντεχνιακά συμφέροντα».

«Επιστρέψαμε στο 1998»

Από την πλευρά της η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος παραδέχεται ότι υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις αλλοίωσης των δικαιολογητικών και ενδέχεται να αιτηθεί ακόμα και την ακύρωση του διαγωνισμού. Με δήλωσή του στη zougla.gr ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ, κ. Φίλιππος Παντελεάκος επεσήμανε: «Είναι γεγονός ότι και σε εμάς έχουν περιέλθει στην αντίληψή μας πράξεις και παραλείψεις που έχουν να κάνουν με πολιτικές εντολές. Πιθανότατα με πολιτικές εντολές οδηγούμαστε σε συνθήκες ανάλογες του 1998».
Σ.Γ  «Να ευχαριστήσουμε την Ένωση Αξιωματικών» συνάδελφοι για τα ωραία τους λόγια και κυρίως τον Πρόεδρο τους τον Παντελεάκο που τον καλούσαμε στα συνέδρια για να ακούμε τα ωραία του λόγια και τώρα δεν ντρέπεται καθόλου να κάνει αυτές της ανυπόστατες καταγγελίες για να κερδίσει τις εντυπώσεις του  κάθε πολίτη. Αυτοί είναι οι κύριοι Αξιωματικοί που συνεργαζόμαστε τόσες αντιπυρικές έπεσαν οι μάσκες τους και ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού. Και αν έχουν στοιχεία γιατί δεν τα δημοσιεύουν, αλλά έχουν μάθει αυτοί σε τέτοιες καταγγελίες εντυπώσεων. Κρίμα!!!!!!!!!!