Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ...

«ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ στο βωμό του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ».

Αυτό, μας  δίδαξαν οι κυβερνώντες μας, τόσα χρόνια και κατά τα φαινόμενα ορισμένοι «συνάδελφοι», το έμαθαν πολύ καλά και το εφαρμόζουν ακόμα καλύτερα!!!!

Η  σχέση συναδελφικότητας, για κάποιους είναι πολύ απλά…ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ και ..ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, έπεσαν εντελώς οι μάσκες και έγινε πλέον φανερό, για ποιους λόγους,  ΚΑΠΟΙΟI ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σαμποτάρισαν με στείρα άρνηση,- κατά περίπτωση-κάθε προσπάθεια και κίνηση της ΠΟΣΠΥΔ  προς την κατεύθυνση της επαγγελματικής αποκατάστασης των συναδέλφων εποχικών πυροσβεστών.

Για την ιστορία υπενθυμίζω, ότι..
1.    ΔΕΝ συμμετείχαν στην πορεία που έγινε στις 4-11-2010,αφού προηγουμένως  είχαν ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ την κινητοποίηση, κατευθύνοντας, τους συναδέλφους προς την αντίθετη κατεύθυνση, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου.
2.     ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ στην αρχική πρόταση του υπουργείου για  ΜΟΛΙΣ 2.000 θέσεις και παρότρυναν την ΠΟΣΠΥΔ να τη δεχθεί, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.
3.    ΔΕΝ παραβρέθηκαν σε καμία συνάντηση των Πρωτοβάθμιων σωματείων στην Αθήνα
4.    Ήθελαν άρον –άρον ΧΩΡΙΣΤΟ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία, επιχειρώντας  να ΔΙΧΑΣΟΥΝ τον κλάδο, στην πιο ΚΡΙΣΙΜΗ χρονική στιγμή (εν όψει συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) την ώρα μάλιστα  που η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων τους καλούσε σε κάθοδο με ενιαίο ψηφοδέλτιο.
5.    ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ στην πρόταση της ΠΟΣΠΥΔ για αποκατάσταση ακόμα περισσότερων συναδέλφων, μέσω  της διεύρυνσης του ορίου ηλικίας και παράλληλα επιχείρησαν να βελτιώσουν τα κριτήρια στην κατηγορία που ίδιοι είναι ενταγμένοι…(Αν αυτό δεν είναι «ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ» ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ, τι είναι;;)
6.    Απάντησαν με ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ α) στην πρόταση του Υπουργείου για παράταση, ώστε να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση και οι απόφοιτοι των σχολείων 2ης Ευκαιρίας, β)στην αύξηση του ορίου της ηλικίας, πάνω από 45 χρόνια, και γ) εξέφρασαν την επιθυμία να απορριφθούν όσοι προσέφυγαν σε επιτροπή για την αλλαγή του βαθμού (Ι) ικανότητάς  (ενέργεια, καθ’ ολοκληρίαν ΝΟΜΙΜΗ).

7.    Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αντέδρασαν και σ’ ότι αφορά το δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη, όσων συναδέλφων είχαν αποφοιτήσει από το Δημοτικό Σχολείο, έως το 1980, εξαπολύοντας  τεχνηέντως, άδικες κατηγορίες εναντίον της ΠΟΣΠΥΔ, η διοίκηση της οποίας μέχρι και την έσχατη στιγμή κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ένταξη στη ρύθμιση και των αποφοίτων Δημοτικού Σχολείου από το 1980 και έπειτα.

8.    (Φαίνεται πως οι κύριοι συνάδελφοι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, ξεχνούν πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς, υπηρετούν από το 1990, ριψοκινδυνεύοντας και πληρώνοντας σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα και με τη ζωή τους,  το δικαίωμα στην  εργασία.
Ένα από τα πιο συνηθισμένα προφίλ του ή της «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ -ΣΑΜΠΟΤΕΡ» είναι αυτό,  του  ΤΟΣΟ ΑΝΑΣΦΑΛΟΥΣ ατόμου, που προσπαθεί να αναδειχθεί ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ   και ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΝΤΑΣ  την προσπάθεια των άλλων.


Αυτού του είδους  οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ,  την εποχή που διανύουμε,  μπορεί να προκαλέσουν  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, στον ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ, που δεν είναι άλλος από την   ΛΗΞΗ ΤΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ  ΜΑΣ ΟΜΗΡΙΑΣ.

Είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ, ένα δικαίωμα που έχει κερδηθεί με πραγματικές μάχες, και ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ σε ανθρώπινες ζωές  να αποτελεί  για  ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ, βορά, στο αδηφάγο τέρας  του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Η εργασία μας αγαπητοί συνάδελφοι είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και μόνο σαν ΟΜΑΔΑ θα μπορέσουμε να επιτεύξουμε  τον στόχο μας.  Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια,  μη αλληλέγγυα και αντίθετη με το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, είναι ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ και ΑΝΗΘΙΚΗ.


Και έρχομαι να σας ρωτήσω τώρα αυτούς τους αγαπητούς κατά λοιπά  «συναδέλφους»…

1)Ποια ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ  θα εξυπηρετήσει η αφαίρεση από τους πίνακες των επιτυχόντων, των ονομάτων που πέρασαν ή θα περάσουν από επιτροπή για την διόρθωση του βαθμού (Ι) ικανότητας;  (Μήπως έτσι προσδοκούν σε μια καλύτερη θέση για τους ίδιους, στο πίνακα κατάταξης;)

2)Τους εαυτούς τους, σε ποια κατηγορία ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ τους κατατάσσουν;

3) Τι έχουν να πουν αυτοί που κατηγορούν την ομοσπονδία για προσωπικά συμφέροντα, όταν ο αντιπρόεδρός της Διονύσης Κωνσταντουδάκης (με περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας απ’ αυτούς, γονιός ενός παιδιού, που ΔΕΝ μοριοδοτήθηκε γι’ αυτό, και  παρ’ όλα αυτά ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ και για τα θέματα της διεύρυνσης  του ορίου  της ηλικίας, του  βαθμού ικανότητας Ι και των αποφοίτων των δημοτικών και των σχολείων 2ης Ευκαιρίας  )…. Είναι και ο ίδιος  ΕΠΙΛΑΧΩΝ;;;;;;

4)Αν ήταν επιτυχόντες θα τα έκαναν όλα αυτά;

5) Αυτές είναι οι ΑΡΧΕΣ και οι ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, που πρεσβεύει η παράταξη «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»;;;

Δε νομίζω…Αυτά   καταδεικνύουν ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και φαρισαϊσμό και είναι πραγματική ΝΤΡΟΠΗ για τον συνδικαλισμό…  Τέτοιου είδους συμπεριφορές, ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν το ΗΘΟΣ που χαρακτηρίζει τον κλάδο μας.

Διερωτώμαι, τι θα γινόταν, άν τελικά οι θέσεις που προκηρύχθηκαν ήταν ΜΟΝΟ  2.000..(εκτός κι αν προσδοκούσαν, οι θέσεις αυτές καλύπτονταν μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα)

Ωστόσο, οφείλω να τους αναγνωρίσω την ικανότητα και τη μαεστρία, να ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ, έστω και κάποια μειοψηφία, ο οποία ακόμα τους εμπιστεύεται (θέλω να πιστεύω, όχι για πολύ)…
 Φερθείτε  επιτέλους σαν επαγγελματίες.

Σταματήστε να υποσκάπτετε τις προσπάθειες και το  έργο της ΠΟΣΠΥΔ που κατάφερε να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ τελικά  το άρθρο 33 του Ν/Σ που απέκλειε από την συμμετοχή στην προκήρυξη 750 μονίμων πυροσβεστών, τους συμβασιούχους συναδέλφους, μοριοδοτώντας τους με μόνο 1000 μόρια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αντιπυρικών περιόδων που είχαν εργαστεί, και περιορίζοντας το όριο της ηλικίας στα 28 χρόνια.

Πάλι για την ιστορία υπενθυμίζω, ότι η ΠΟΣΠΥΔ με παρέμβασή της ΚΑΤΑΦΕΡΕ την υπαναχώρηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το όριο ηλικίας στα 31 έτη για τους συμβασιούχους που είναι απόφοιτοι Β’θμιας Εκπαίδευσης, και στα 33 χρόνια για απόφοιτους  Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με 50 μόρια για  μία αντιπυρική και με 30 μόρια για κάθε μία, μετά την πρώτη.

Για το τέλος αφήνω το πιο πρόσφατο από τα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ στα οποία αρέσκεστε να επιδίδεστε..
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΑΤΕ, τον τραυματισμό του συναδέλφου στον Κουβαρά, και μέσω της σελίδας γνωστού πρωτεργάτη της ‘Ανανεωτικής Κίνησης’, δεν χάσατε την ευκαιρία να ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΕΤΕ την Ομοσπονδία για δήθεν αδιαφορία προς το πρόσωπο του συναδέλφου, την ώρα που αυτός βρισκόταν νοσηλευόμενος στο 251 Γ.Ν.Α..

Κάτι που  δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα, αφού η ΠΟΣΠΥΔ την ίδια στιγμή είχε ήδη προβεί σε όλες τις ενέργειες ΣΤΗΡΙΞΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, τόσο  του ίδιου, όσο και της οικογένειάς του..

Αυτό κύριοι δεν είναι απλώς…επικοινωνιακό παιγνιδάκι..

Λυπάμαι που το διαπιστώνω αλλά δυστυχώς είναι ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ του ανθρώπινου πόνου, με απώτερο σκοπό…. ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΟΦΕΛΗ…


Συμπεριφερθείτε στους άλλους όπως θα θέλατε να συμπεριφέρονται και σε εσάς και σεβαστείτε τον ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Κρατείστε την ψυχραιμία σας και επικεντρωθείτε στο ΣΤΟΧΟ, που επαναλαμβάνω είναι ΚΟΙΝΟΣ για όλους.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ  ζητήματα, εκ του μη έχοντος και ΕΣΤΙΑΣΤΕ  με υγιές κίνητρο.. στη ΡΙΖΑ του  πραγματικού  προβλήματος.. για να ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!