Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου - ανταπόκριση από την Βουλή


Σήμερα γίνεται η ψήφιση του σχεδίου νόμου περί «πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης» στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ΠΟΣΠΥΔ παρίσταται στο κοινοβούλιο με αντιπροσωπεία συναδέλφων. Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτός απροόπτου, η διαδικασία θα προβλέπει τα εξής:
  • Σύμφωνα με την διαδικασία θα προκηρυχθούν και οι 4000 θέσεις εντός μηνός με άμεση πλήρωσή τους. Η πρόσληψη δηλαδή θα γίνει κατευθείαν και όχι σε βάθος τριετίας.
  • Θα υπάρξει ποσόστωση επί των προκηρυσσόμενων θέσεων ως εξής: το 85% θα προκηρυχθεί για κάλυψη από την εποχικούς και εθελοντές πυροσβέστες, και το 15% από πολίτες.
  • Για τις ιατρικές εξετάσεις των εποχικών πυροσβεστών θα ισχύσει ότι προβλέπεται και για τα ιατρικά των εν ενεργεία πυροσβεστών.
  • Όσοι εποχικοί εργάζονται από το 2007 έως το 2010 λαμβάνουν 25 μόρια. Όσοι έχουν επιπλέον προϋπηρεσία από το 1997 έως και το 2007 λαμβάνουν 2 μόρια επιπλέον για κάθε αντιπυρική.
  • Οι εθελοντές πυροσβέστες λαμβάνουν 2 μόρια για κάθε πλήρες έτος εθελοντικής προϋπηρεσίας, με μέγιστη μοριοδότηση τα 5 έτη. H μοριοδότηση αυτή θα δίδεται και στους εποχικούς πυροσβέστες που υπηρετούσαν και ως εθελοντές (αυτό μεταδίδεται με κάποια επιφύλαξη, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί).
  • Το 60% των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθεί από οδηγούς και το 40% από μάχιμους.
  • Ο βαθμός τους τίτλου σπουδών δεν θα αποτελεί κριτήριο μοριοδότησης. Ωστόσο, μόρια θα δίδονται ανάλογα με τον τύπο του τίτλου σπουδών και συγκεκριμένα: 5 μόρια το απολυτήριο λυκείου, 3 το απολυτήριο γυμνασίου και 2 το απολυτήριο δημοτικού.
  • Οι υπηρετήσαντες στις ειδικές δυνάμεις, 5ετείς, εργατοτεχνίτες κλπ θα λαμβάνουν επιπλέον 3 μόρια.
Η συνεδρίαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μεταδίδεται ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής.. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε και μέσω διαδικτύου από εδώ ή εδώ (δοκιμάστε και τους δύο συνδέσμους, ανάλογα με το σύστημά σας)
Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται και η τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα επιβεβαιώνει τα παραπάνω