Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ & ΚΟΡΙΝΘΙΑ.

Κρίσιμες αναμένονται οι επόμενες ώρες για τις φωτιές σε Αρκαδία και Κορινθία, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου. Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε τη συνδρομή του στρατού στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.

«Λόγω των ανεμών έχουμε νέες εστίες στην Αρκαδία και αναζωπύρωση στην Κορινθία, χωρίς να απειλούνται πλέον οικισμοί», επεσήμανε η κ. Νικολάκου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το βράδυ η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Νωρίτερα, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφέρεια για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, έχουν καεί πάνω από 30 χιλιάδες στρέμματα, ενώ αρκετά κοπάδια έχουν χαθεί.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην περιφέρεια, παρουσία του υπουργού υγείας, Ανδρέα Λυκουρέτζου.

Παράλληλα, φέρεται να καλυτερεύει η εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών στην Ουρανούπολη, χωρίς ωστόσο να βρίσκονται σε ύφεση. Νωρίτερα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές που επλήγησαν.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Κατελειό Κεφαλονιάς, ενώ δεν εμπνέει ανησυχία η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στον Κάλαμο στην περιοχή Ανκόνα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα και σε δασική έκταση στο Νεοχώρι Δομοκού, όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο, 1 ελικόπτερο και 2 πετζετέλ.