Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Νέα επιστολή για τις προσλήψεις: "Δεν τηρούν το νόμο και κάνουν τα στραβά μάτια στην Πυροσβεστική..."

Τρεις εισαγγελικές παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα για τον διαγωνισμό των 4.000 πυροσβεστών 5ετους υποχρέωσης για παράβαση Νόμων και Π.Δ και όμως κάνεις στο Υπουργείο και το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος δεν ιδρώνει.
Από την προηγούμενη
εβδομάδα έχει πάει στο Α.Π.Σ παρέμβασηΕισαγγελέα Eφετών Θεσσαλονίκης μετά από αναφορά ενδιαφερόμενων για μη τήρηση του νόμου και των διατάξεων της προκήρυξης των Π.Π.Υ που αφορούν την στρατιωτική ικανότητα. Επίσης αυτή την εβδομάδα έχει γίνει παρέμβαση και από τον Εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ μετά από αναφορά που του κατέθεσαν ενδιαφερόμενοι για το ίδιο θέμα.
Οι αναφορές των ενδιαφερομένων και οι παρεμβάσεις των εισαγγελέων εστιάζονται στην μη τήρηση των νόμων και της προκήρυξης.  Τόσο ο Ν.3938/2011 άρθρο 15 παρ. 5 ο οποίος παραπέμπει στο Π.Δ 19/2006 άρθρο 1 παρ. 4, όσο και η Υ.Α. αριθμός 12077/15.7.2011 ΦΕΚ 1618 άρθρο 3 παρ. 1δ αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρέπει «οι άνδρες να έχουν ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1» Το ίδιο αναφέρει και η προκήρυξη ( 34671 οικ. Φ.300.2/28.7.2011) στο ΚΕΦ. Β παρ. 2 «να έχουνεκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1»
Αναφέρετε επίσης στις αναφορές η Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 που υπέγραψαν ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι και λέει« Επίσης δηλώνω ότι έχω ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ τη στρατιωτική μου θητεία στο
στράτευμα ως ικανός κατηγορίας Ι1 (απολύθηκα την ........../......../........) ή έχω απαλλαγεί νόμιμα από αυτές»
Το Αρχηγείο παραβλέποντας όλα τα παραπάνω και με πολιτικές εντολές όπως αναφέρεται στις παραπάνω αναφορές, προχώρησε στην πρόσληψη υποψηφίων με αλλαγμένη την στρατιωτική ικανότητα παραβιάζοντας κάθε νόμο, π.δ. και την ίδια του την προκήρυξη.
Οι αναφερόμενοι καταγγέλλουν όλα τα παραπάνω στους εισαγγελείς λέγοντας ότι«επειδή διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση από το ΑΠΣ να τηρηθεί το γράμμα του Νόμου ως προς το θέμα της στρατιωτικής ικανότητας, επειδή βλέπουμε να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις στο θέμα αυτό, επειδή θεωρούμε ότι υπάρχει παράβαση του Ν.3938/2011, του Π.Δ 19/2006, της Υ.Α και της Προκήρυξης, επειδή το μόνο μας καταφύγιο για να τηρηθεί η νομιμότητα στην προκήρυξη είναι η
δικαιοσύνη» ζητούν από τους εισαγγελείς να παρέμβουν προς κάθε κατεύθυνση και να τηρηθεί ο νόμος.
Εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα έχει γίνει και τον Σεπτέμβριο.

Οι Εισαγγελείς έπραξαν το καθήκον τους ζητώντας από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος να τηρηθεί ο νόμος, εδώ όμως και μια βδομάδα που έχουν πάει οι εισαγγελικές παρεμβάσειςτόσο το Αρχηγείο όσο και το Υπουργείο κάνουν τα στραβά μάτια και έχουν ουσιαστικά παγώσει το θέμα παραβλέποντας και ουσιαστικά περιφρονώντας την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.
Το θέμα έχει και συνέχεια.

ΠΗΓΗ :  bloko.gr
 
Σ.Γ    Συνάδελφοι έβαλαν τον εισαγγέλεα να στραφεί εναντίον συναδέλφων.Μια λέξη υπάρχει ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!  Σας τα γράψαμε και προχτές αυτά. ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ