Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Θυμάται κανένας μας την ενημέρωση μελών της ΠΟΣΠΥΔ στις 13/09/2010; Τι ήταν τότε; Πορεία στην Αθήνα, ντου στον Ραγκούση και πρόταση του Προέδρου για νέα 5ετία για όλους με δύο αλλαγές πάνω στο Π.Δ. 123/2004. Αλλά δεν θέλατε. Θέλατε μονιμότητες. Θυμάσαι φιλενάδα τι έγραφες «όσοι δεν μπουν μπορούν να μπουν σε προγράμματα ΟΑΕΔ». Καλορίζικη στον ΟΑΕΔ.
Εδώ ο Γιώργος σου στάθηκε όσο κανείς άλλος και τον έχεις ξεσκίσει στα βρισίδια και να φανταστείς ότι δεν σου είχε χαλάσει χατήρι για χατήρι.
Φιλενάδα, μαζί με τις άλλες φιλεναδίτσες και την παρέα σας για ρωτήστε τους δασοκομάντος στην Καβάλα, τους καμένους στην Κρήτη, στην Εύβοια, στον Πύργο κ.α. Τι γιώτα είχανε;
Βρήκατε τρεις Εισαγγελείς και είπαν δεν το κάνετε καλά Α.Π.Σ. και ΠΡΟ.ΠΟ. και μετά κάντε τα όπως θέλουμε εμείς. Αυτό δεν θέλετε; Ωραία για λύστε μου μια απορία γιατί δεν καταλαβαίνω.
Πόσες φορές και πόσα χρόνια η ΠΟΣΠΥΔ έκανε μηνύσεις στην ηγεσία για μέσα ατομικής προστασίας, για παραβίαση συλλογικής σύμβασης, για καθυστερημένες πληρωμές όπως το 2011 που πληρωθήκαμε δύο μήνες μετά την πρόσληψη, το θυμάστε; Τι έγινε; Τίποτα. Και να σκεφτείτε ο νόμος είχε αναγκαστική ισχύ ακόμα και όταν κάηκαν οι συνάδελφοι το 2007. Για τα ΜΑΠ γίνανε μηνύσεις αλλά πάπαλα!!! Εδώ προβλέπεται αυτόφωρο των εργοδοτών αν δεν πληρώσεις το δώρο. Γνωστό κανάλι δεν πλήρωσε πρόσφατα 100άδες εργαζόμενους και τίποτα. Σε ποιο πλανήτη είστε; Και όλα αυτά γιατί; Δεν θέλετε να περιμένετε 3ετία να μπείτε. Γιατί; Δεν θέλετε να βγείτε στο δρόμο.
Γιατί θέλετε να μπείτε εδώ και τώρα;
Γιατί δεν εμπιστεύεστε τους εαυτούς σας να αγωνιστείτε. Εδώ αγωνίζονται συνάδελφοι 20-25 χρόνια και εσείς με 5-6 κλατάρατε; Γιατί να λυσσάξανε να φύγουν τώρα οι συνάδελφοι; Γιατί ξέρετε ότι άπαξ και ολοκληρώσουν την εκπαίδευση μέχρι 10/04 άντε γεια. Δύσκολα απολύονται. Άλλωστε την ξέρουμε την διαδικασία, εισαγγελέας, bloco, επερώτηση, Βουλή, δικηγόρος και τούμπαλιν. Άντε, τίποτα καινούργιο;
Για θυμίστε μου τι λέει η 71085 Φ3002 14/12/07 για την πρόσληψη 1.260 πυροσβεστών; Να έχεις εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία. Ξέρετε πόσοι τα άλλαξαν. Συνεπώς πρέπει το ΠΡΟ.ΠΟ. με την θεωρία σας να απολύσει όλους τους Ι που προσέλαβε το 2007 και τα αλλάξανε και ομοίως όσους προσέλαβε στο Λιμενικό, Ειδικούς Φρουρούς και Συνοροφύλακες. Αν έχει προσλάβει συνολικά την τελευταία 5ετία 10.000, το 10% είναι 1.000 άτομα. Εμπρός ισονομία όσοι έχουν αλλάξει τα Ι1 και έχει την ίδια διατύπωση ο νόμος, σπίτια τους. Εμπρός.
Αυτοί που προσλήφθηκαν το 2007 πρόσφατα τελείωσε ο εξονυχιστικός έλεγχος, δηλ. 4 χρονάκια. Α, και ξέρετε με τις πατάτες η πρώτη 100άδα όπως και οι άλλοι δεν θα μπουν σε αυτή την εκπαιδευτική σειρά αλλά μετά και μάλλον έγκλειστοι στη σχολή και όχι κοντά στα σπίτια τους όπως προβλεπόταν. Πήγατε 100-110 άτομα στο δικηγόρο από τους 1.000 και «πηδάτε» με τις ενέργειές σας τους 900 συναδέλφους σας. Ξέρετε αυτά μένουν στην συνείδηση του κόσμου ότι χρώματα και αν αλλάξετε, ξέρετε όπως οι δασικοί το 1998, για το Πυροσβεστικό ανέκαθεν δασικοί ήταν. Το ίδιο οι 10-20 που κάνετε ότι κάνετε και στιγματίζετε τους 800-900 και εύγε όλο τον κλάδο μας κατ’ επέκταση. Άλλωστε μετά από δύο-τρία χρόνια που θα βγουν τα δικαστήρια, τότε θα απορροφηθείτε όλοι με το 50% βάσει Ν.3938 οπότε τρίχες. Για σκεφτείτε το.

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΡΔΟΣ