Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ pospid.gr

Συνάδελφοι,
Αύριο ξεκινάει μια καινούργια ημέρα για 3.400 συναδέλφους και 600 πολίτες μεταξύ των οποίων είναι και συμβασιούχοι πυροσβέστες και επιτέλους ο 8χρονος αγώνας έπιασε τόπο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που ήταν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα 1.000 συνάδελφοι επιλαχόντες και 1.000 που είναι εκτός ρύθμισης. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για όλους.
  • Για τους επιλαχόντες να απορροφηθούν σε βάθος 3ετίας,
  • Και για τους εκτός ρύθμισης να υπάρξει νέα 5ετία. Χρειάζονται πράξεις, όπως κάνουμε χρόνιατώρα και όχι με λόγια. Έχουμε δρόμο ακόμα συνάδελφοι. Όλοι μας ξέρουμε ότι το μέλλον είναι πολύ δύσκολο για όλους μας, σαν λαός και σαν χώρα.
Στις 07/02 υπήρξε συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη και του θέσαμε:
  • Τα θέματα της πρόσληψης.
  • Των επιλαχόντων και,
  • Των εκτός προκήρυξης και ο οποίος με την καθοριστική του και άμεση παρέμβασή του προς την πολιτική ηγεσία επίσπευσε τα πράγματα.
Σχετικά με την αυριανή μέρα παρουσιαζόμαστε με πολιτικά προς το παρόν και στην συνέχεια θα δούμε μέχρι να πάρουμε στολές ίσως και να χρειαστεί να πάμε με τις παλιές στολές. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
* Μετά από επικοινωνία με Α.Π.Σ. και Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. όσοι έχουν χάσει το φύλλο πορείας του στρατού ας καταθέσουν το πιστοποιητικό τύπου Α. (το ειδικό φύλλο πορείας χρειάζεται ώστε να αποδεσμευτούν οι πενταετείς πυροσβέστες από πιθανές κλήσεις για μετεκπαίδευση στον στρατό)
Η αναζήτηση των ποινικών και των Ι1 έχει ήδη ξεκινήσει, είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής είναι 68 άτομα. Ο πίνακας αυτός είναι λάθος και, όπως μας ενημέρωσε το ΑΠΣ, θα διορθωθεί αύριο. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και ποιο συγκεκριμένη ενημέρωση.
Προσεχώς θα καλεστούνε και οι πρώτοι επιλαχόντες. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την πολιτική και φυσική ηγεσία για να ξεπεραστούν οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν.
* Τώρα στην αρχή ας φροντίσουν και οι συνάδελφοι να ανοίξουν και κανένα βιβλίο και να είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας όπως κάνουμε εδώ και χρόνια.
Αρκετοί από τους 600 πολίτες ήδη έχουν επικοινωνήσει με το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ ότι θέλουν να μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας.
Τέλος οι επιλαχόντες συνάδελφοι ας κοιτάξουν να μην καταστροφολογούν και κινδυνολογούν πίσω από την ανωνυμία τους γιατί έτσι μόνο κακό κάνουν στον εαυτό τους και στους υπόλοιπους γιατί όταν τελειώσουν οι καταστροφολογίες και τα δικαστήρια θα ζητάμε να υλοποιηθεί το 50% από την πολιτική ηγεσία που τώρα βρίζουν. «Το χέρι που σου δίνει να φας, δεν το δαγκώνεις» λέει ο λαός.
Σήμερα υπήρξε και νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρήστο Παπουτσή, Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Εμμανουήλ Όθωνα και Αρχηγό Π.Σ. κ. Παναγιώτη Μπονάτσο για τις διευθετήσεις που υπάρχουν πάνω στην πρόσληψη καθώς και τον πίνακα με τα 68 άτομα.