Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Νεότερη ενημέρωση για τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π την τρέχουσα εβδομάδα


Tην Τετάρτη 17/2/2016, η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε νέες συναντήσεις στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με σκοπό να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στα θέματα που συζητήθηκαν αλλά και να προωθηθούν προς άμεση υλοποίηση όσα από αυτά είναι δυνατόν, λόγω των Νομοσχεδίων που συζητιούνται αυτήν την περίοδο.
Στο πρώην Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα κ. Τσουκαλά Δημήτρη και με τον κ. Φλώρο Χαρίλαο, συνεργάτη του Αναπλ. Υπουργού Βερναρδάκη Χριστόφορου.
α) Σχετικά με το αίτημα μονιμοποίησης 2295 Π.Π.Υ. που έχει υποβληθεί από το Π.Σ. μας ενημέρωσαν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθούν τα χρήματα και να υλοποιηθεί.
β) Σε ότι αφορά την πρόταση της Ομοσπονδίας μας για πρόσληψη 150 επιλαχόντων Π.Π.Υ. μας μετέφεραν ότι δεν έχουν νεότερη ενημέρωση και ότι το θέμα βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία από τον Γεν. Γραμματέα Πολ. Προστασίας κ.Καπάκη Ιωάννη.Ωστόσο μας διαβεβαίωσαν ότι εάν το αίτημα υποβληθεί στο Υπουργείο και ισχύουν τα διαλαμβανόμενα, δεν βρίσκουν λόγο να μην ικανοποιηθεί και αυτό.
γ) Σχετικά με την ανανέωση του Π.Δ. που αφορά την επαναπρόσληψη των Συμβ/χων Συναδέλφων για τα επόμενα 3 έτη, δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια τους μετά το κώλυμα που παρουσιάστηκε στο Γ.Λ.Κ. με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι θα ενημερωθούν για την πορεία του και θα το επισπεύσουν δεδομένου και της πίεσης του χρόνου στο θέμα αυτό, ώστε το συντομότερο να φτάσει στο Σ.Τ.Ε.
δ) Για το θέμα της πρόσληψης των 151 επιλαχόντων Π.Π.Υ. από την κατηγορία των ιδιωτών, μας ενημέρωσαν ότι το αίτημα έφτασε στο Υπουργείο τους στις 4/2/2016 και ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του και θα προχωρήσουν στην πρόσληψη.
Υπουργείο Εσωτερικών.
       Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουπλή Παναγιώτη, ο Υπουργός επικοινώνησε ενώπιών μας και με τον Αναπλ. Υπουργό κ. Βερναρδάκη και με τον Γεν. Γραμματέα Πολ. Προστασίας κ. Καπάκη Ιωάννη και τους προέτρεψε τα ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί από την Ομοσπονδία μας και κατά προτεραιότητα αυτά που δεν έχουν κόστος, να τα προσεγγίσουν θετικά και να τα προωθήσουν για να αποκατασταθούν. Ο Υπουργός προέτρεψε και ζήτησε από τον κ. Γενικό Γραμματέα η διευθέτηση του καθηκοντολογίου να προχωρήσει ανεξάρτητα από την μονιμοποίηση των 2295.
     Επίσης μας έκανε γνωστό, ότι το αίτημα πρόσληψης 2295 Π.Π.Υ. είναι σε καλό δρόμο και ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, γίνονται βήματα για να ικανοποιηθεί.Τέλος, μας ζήτησε να στείλουμε ένα υπόμνημα με τα θέματα που εκκρεμούν και δεν έχουν οικονομικό κόστος στον ίδιο αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους συναρμόδιους, για να εξετάσουν την δυνατότητα να υλοποιηθούν μέσω τροπολογιών στα νομοσχέδια που συζητιούνται αυτήν την περίοδο.
Διευκρίνιση: Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με υποψήφιους συναδέλφους Π.Π.Υ. για το ζήτημα της πρόσληψης των 151 επιλαχόντων Π.Π.Υ. από την κατηγορία των ιδιωτών, οφείλουμε μια διευκρίνιση για την παρεξήγηση που άθελά μας δημιουργήθηκε.
    Ξεκαθαρίζουμε ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί από την Ομοσπονδία μας για την πρόσληψη 150 Επιλαχόντων από την κατηγορία των εποχικών, δεν αφορά και δεν αποσκοπεί στο να ακυρωθεί η πρόσληψη των 151 υπό πρόσληψη επιλαχόντων ιδιωτών Π.Π.Υ, αλλά στο να προσληφθούν 150 επιπλέον αυτών Συμβασιούχοι Επιλαχόντες Π.Π.Υ. από ανακατανομή κονδυλίων που αφορούν καθαρά και μόνο τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε.
Νεότερες εξελίξεις αναμένεται να έχουμε την ερχόμενη εβδομάδα και θα σας ενημερώσουμε.


                                              Με εκτίμηση,
                                         Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
      Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                  Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
    Τηλ: 6974709262                                                Τηλ: 6945956027