Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Προτάσεις για τους Π.Π.Υ που πρέπει να στηρίξουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και η Ομοσπονδία μας εάν θέλουν να λένε εν έτη 2016 ότι εκπροσωπούν το σύνολο των εξ εποχικών Π.Π.Υ


Προτάσεις  για τους Π.Π.Υ που πρέπει να στηρίξουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και η Ομοσπονδία μας εάν θέλουν να λένε εν έτη 2016  ότι εκπροσωπούν το σύνολο των εξ εποχικών Π.Π.Υ!
Α) Όλοι οι  Π.Π.Υ που είναι απόφοιτοι  Λυκείου και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με το όριο κατάληψης της ηλικίας  αντί  ανανέωσης της θητείας τους  να μπορούν να ζητήσουν να ενταχτούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για τους υπολοίπους Π.Π.Υ προσωποπαγείς θέσεις μέχρι την συνταξιοδότηση τους από το Π.Σ.
Β) Ομογενοποίηση των  Π.Π.Υ  με την προϋπόθεση ότι θα  ενταχθούνε στο μισθολόγιο των ενστόλων. Σε κάθε άλλη περίπτωση παραμένουμε στο υπάρχων καθεστώς και διεκδικούμε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα.
Γ ) Πρόταση εναλλακτική για τούς μεγάλους Π.Π.Υ  του Λυκείου και τους οδηγούς Υ.Ε , για όσους από αυτούς θέλουν, για κινητικότητα στα Δασαρχεία μετά και την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την δημιουργία  της Αστυνομίας Φύσης.
Αιτιολογία
Η Δασική Υπηρεσία  έχει μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και κυρίως σε Δασοφύλακες ( Λυκείου+), Οδηγούς Δασοφύλακες Α  (Λυκείου) και Οδηγούς Δασοφύλακες Β (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης)!
Πρόταση
Δίμηνη σχολή Δασοφυλάκων όπως γινόταν  στο παρελθών και πρόσληψη στα Δασαρχεία ανά την Επικράτεια!

Πρόταση για τους εποχικούς  πυροσβέστες.
Μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου του 2016 νέα προκήρυξη για 1400 δόκιμους  Π.Π.Υ  στα πρότυπα του ν 3938/2011  με όριο ηλικίας για μονιμοποίηση στο  Π.Σ απόφοιτους Λυκείου που μπορούν  να συνταξιοδοτηθούν με το όριο κατάληψης της ηλικίας  αντί  ανανέωσης της θητείας τους.

Τα λάθη διορθώνονται ή τουλάχιστον πρέπει να γίνει προσπάθεια να διορθωθούν από το σύνολο των συνδικαλιστών εξ εποχικών Π.Π.Υ στον εναπομένοντα  χρόνο   ώσπου να βγει το 2016. Οι  εκ πολιτών Π.Π.Υ έχουν φροντίσει να έχουν ανεξάρτητο ΠΑ.νελλήνιο ΣΩ.ματείο Π.Π.Υ  και  κάνουν  την δουλειά τους «ως εκλεκτοί» από το παρασκήνιο. Οι δικοί μας, τα σωματεία και  συνδικαλιστές  που μας εκπροσωπούν,  είναι όλο προτάσεις άστοχες που  δεν πρόκειται εκ των πραγμάτων να υλοποιηθούν, δίνοντας με τον τρόπο που χειρίζονται τα θέματα μας και την μεταξύ τους φαγωμάρα, το δικαίωμα στη πολιτική και φυσική ηγεσία  να ροκανίζει τον χρόνο ώστε να οδηγηθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων  στις αρχές του 2017!

«Δεν εγκρίθηκαν οι απαιτούμενες πιστώσεις στον Προϋπολογισμό του 2016 κατά  την ψήφιση του στης 9 Δεκεμβρίου 2015  , για  μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. 
Αρνητική απάντηση στο αίτημα του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού για την ενεργοποίηση της παρ.1 άρθρου 98 του Ν.4249/2014 για μονιμοποίηση  Π.Π.Υ πριν την ολοκλήρωση της 5ετίας.»

Κάνοντας τώρα μια πιο βαθιά ανάλυση στην τελευταία πρόταση για τους συμβασιούχους πυροσβέστες μπορούμε να δούμε και την κατάργηση της διχοτόμησης ή τριχοτόμησης  του Π.Σ «λαμβάνονται υπόψη και οι 110 δόκιμοι παραγωγικής σχολής  πυροσβέστες που θα προσληφθούν μέσο πανελλήνιων το 2016» έχοντας δύο κατηγορίες προσωπικού α) παραγωγικών σχολών  – ανακριτικών υπαλλήλων και β) υπαλλήλων μη παραγωγικών  σχολών όπως ήταν ανέκαθεν το ένστολο προσωπικό στο Π.Σ.
Ο καθένας μας λοιπόν  στον εναπομένοντα χρόνο έως το τέλος της αντιπυρικής  του 2016 ας σκεφτεί καλά το τι πρέπει να πράξει, τι πρωτοβουλίες θα πρέπει να πάρει και ποιους συναδέλφους Π.Π.Υ εξ εποχικών πρέπει να στηρίξει συνδικαλιστικά για να τον αντιπροσωπεύσουν.
Δυστυχώς όπως εξελίσσονται τα πολίτικα γεγονότα και η οικονομία της χώρας  εάν τελειώσει η αντιπυρική του 2016 με τα σημερινά δεδομένα και με την πορεία που έχουν χαράξει οι υπάρχοντες συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι  των εξ εποχικών  Π.Π.Υ, το σωτήριο έτος 2017 είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κάποια μεσοβέζικη λύση. Παράδειγμα (δεν το υιοθετώ)  θα μπορούσε  να δοθεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Χώρα  τριετή παράταση της πενταετίας με ταυτόχρονη ανανέωση του πίνακα επιλαχόντων και μαζί  με πιθανή τριετή παράταση των συμβάσεων των εποχικών να παραμείνουμε μια μεγάλη «αγαπημένη» οικογένεια συμβασιούχων!
Από Fireman


Υ.Γ
ολες οι προτασεις ας ακουγονται και μεσα απο διαλογο θα βγει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.

Να θυμηθουμε λιγο και την ανακοινωση απο το ΤΜΗΜΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ  Τομέας Πυροσβεστικής.

Οι 4.000 Π.Π.Υ. αν για όποιονδηποτε λόγω, ακολουθούνταν η εισαγωγή τους ανά 400 άτομα στο παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στα Βίλια θα έπρεπε να διαιρεθούν σε 10 σειρές και η αποφοίτηση του τελευταίου θα γινόταν μετά από 5 ολόκληρα χρόνια δηλαδή Δεκέμβριο του 2017 με ένα τεράστιο κόστος για το ελληνικό Δημόσιο εν μέσο κρίσης και το σημαντικότερο χωρίς καμιά ουσιαστική διαφορά. 

Ένα άλλο μεγάλο κόστος οικονομικό που μπορεί και αρκετοί Π.Π.Υ. να μην άντεχαν θα ήταν και το τετράμηνο κόστος διαβίωσης των ιδίων στην σχολή αλλά και των οικογενειών τους καθώς η συντριπτική πλειονότητα τους είναι οικογενειάρχες με ότι αυτό συνεπάγετε για τον καθένα μας . 


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Ομογενοποίηση του πυροσβεστικού προσωπικού