Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 18η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ & ΒΟΡΑΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  
&  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ 
Τ.Κ 69100      ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302                          
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr            E mail : ipapanast@gmail.com
ΠΡΟΣ : 1.  ΜΕΛΗ ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  207                                                                                                      ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   03/02/2016
ΘΕΜΑ :  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 18η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΘΕΜΑ :  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 18η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Συνάδελφοι,
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016  πραγματοποιήθηκε η 18η Εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας . 
Η  συμμετοχή των συναδέλφων που παραβρέθηκαν ήταν ικανοποιητική και θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα με τα μπλόκα.   
Στις 11:20 πμ. αφού διαπιστώθηκε  απαρτία, ξεκίνησαν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης, αναγνώστηκε από τον Ταμία η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής ακολούθησαν ο Διοικητικός Απολογισμός, ο Οικονομικός Απολογισμός και ο Οικονομικός Προϋπολογισμός .  
Η  συμμετοχή των συναδέλφων που παραβρέθηκαν στις 11:40 άγγιξε σχεδόν τα 2/3 των μελών μας οπότε αφού διαπιστώθηκε αυξημένη πλειοψηφία τέθηκαν σε ψηφοφορία : 
Ο Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2015 
Ψηφίστηκε  ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης και εγκρίθηκε 

Ο Οικονομικός  Προϋπολογισμός του έτους 2016 
            Ψηφίστηκε  ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης και εγκρίθηκε 
          
Ο διοικητικός  Απολογισμός του έτους 2015 
Ψηφίστηκε  ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης και εγκρίθηκε 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου, έκανε μια εκτενή αναφορά στα τεκταινόμενα του μεσοδιαστήματος από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση που αφορούν τα εργασιακά και όχι μόνο , ενημέρωσε  για τις συναντήσεις μας στην Αθήνα και για τα αποτελέσματα αυτών από τις δυο επαφές με το Γενικό Γραμματέα κ. Καπάκη, καθώς και τις ενημερώσεις που έγιναν από πλευράς μας, προς  στους βουλευτές της επικράτειας του Σωματείου  μας και όχι μόνο,  αλλά και ως συνδυασμός (ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ) με τη στήριξη 21 Σωματείων .
Επίσης ενημέρωσε  για τη  συνάντηση στη Βουλή, της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ με 35 κυβερνητικούς  βουλευτές  που άκουσαν τις θέσεις και προτάσεις , οι οποίες βασίζονται στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης .
Παράλληλα, η έγγραφη στήριξη των θέσεων και των προτάσεων που ακολούθησε μετά το πέρας της συνάντησης , από 47 Κυβερνητικούς Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , για την επίλυση προβλημάτων των Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών .
1. Μονιμοποίηση    υπό το φως της πρόθεσης του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικ. Ανασυγκρότησης  προκειμένου να επιτύχει η ένταξη όλων όσων κατέχουν τη θέση του Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης  στο Πυροσβεστικό Προσωπικό  του Πυροσβεστικού Σώματος .

2. Αύξηση των μηνών εργασίας των Συμβασιούχων  Πυροσβεστών με βάση τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που είναι 6 μήνες βάσει νόμου ,  την  εκπαίδευση  τον έλεγχο δασικού οδικού δικτύου  υδατοδεξαμενών πριν την έναρξη της αντιπυρικής , ώστε να υπάρχει η βασική προετοιμασία .  Κατά συνέπεια δεν είναι υπερβολή ώστε οι 7 μήνες εργασίας να γίνει πραγματικότητα εφόσον και ο αριθμός των Συμβασιούχων Πυροσβεστών  συνεχώς μειώνεται άρα υπάρχει εξοικονόμηση για την υλοποίηση αυτή .

3. Ένταξη των συναδέλφων του 2008 – 2009 στου πίνακες με βουλευτική τροπολογία και την αναδρομική αποκατάσταση της αδικίας που σημειώθηκε σε βάρος τους .

4. Από το 2016 γνωρίζουμε ότι , οι προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα θα γίνονται μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων και όσοι θα εισαχθούν στις σχολές στα τέλη του 2016 θα αποφοιτήσουν από αυτές το 2019,  διάστημα το οποίο θα υπάρχουν μόνο αποχωρήσεις . Έτσι το μεσοδιάστημα αυτό μπορεί να γίνει η σταδιακή απορρόφηση όλων των  επιτυχόντων επιλαχόντων του διαγωνισμού Π.Π.Υ. , κατά τα έτη 2016 – 2017 – 2018 με νέα 2ετή παράταση του πίνακα ,  ώστε να κλείσει αυτός ο κύκλος που αφορά το διαγωνισμό Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης .
 Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν  μέρος της συζήτησης, ώστε να βρεθεί τρόπος επίλυσης τους, μιας και εκκρεμούν ως και σήμερα και θα πρέπει να ρυθμιστούν μέσα στο 2016 που είναι μια κρίσιμη χρονιά για το σύνολο των  συναδέλφων  που εκπροσωπούμε .
Το έγγραφο το οποίο έχει τη συν υπογραφή του   1/3 των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , θα φτάσει στον τελικό αποδέκτη, τον Υπουργό Προ.Πο κ. Τόσκα με τον οποίο το ραντεβού είναι σε εκκρεμότητα εδώ και 4 μήνες .
Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να θυμηθούμε κάτι που έχουμε ξεχάσει ... να κατεβούμε στο δρόμο και να διεκδικήσουμε όλα  αυτά για τα οποία  μας λένε ότι είναι δίκαια, αλλά κανένας δεν τα έχει ακουμπήσει .
Έτσι προτάθηκε στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης η ανακοίνωση κινητοποιήσεων , σε περίπτωση που  συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της μετάθεσης και της αναβλητικότητας επίλυσής εργασιακών θεμάτων που αφορούν την εργασία και την επιβίωση μας . 
Ψηφίστηκε  ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης και εγκρίθηκε 
Ακολούθησε ενημέρωση για θέματα Ομοσπονδίας :
1. Τρόπος λειτουργίας και εκπροσώπησης της Ομοσπονδίας και των θεσμικών οργάνων της.
2. Πανελλαδικό Συνέδριο Ομοσπονδίας - χρόνος διεξαγωγής του ενάμιση μήνα αργότερα από τη συνήθη ημερομηνία - τη σηματοδοτεί αυτή η ημερομηνία - όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί στις  28 Φεβρουαρίου 2016 , εκτός απροόπτου. 
3. Την απόκρυψη  από τα θέματα προς συζήτηση του Συνεδρίου, της εκκρεμότητας του Οικονομικού Απολογισμού του έτους 2014  καθώς  και θεμάτων  νομιμότητας των διοικητικών πράξεων των θεσμικών οργάνων της Ομοσπονδίας . 
α) Ο Οικονομικός Απολογισμός του 2014 δεν κατατέθηκε ενιαίος , αλλά χωρίστηκε σε δύο σκέλη στο διάστημα (από 01/01/2014 έως και 18/01/2014 πρώην διοίκηση) και (από 19/01/2014 έως 31/12/2014 νέα διοίκηση) κάτι που δεν ισχύει 
β) Ο Οικονομικός Απολογισμός του 2014 είναι σε εκκρεμότητα. Είναι διοικητική πράξη η οποία δεν έχει περάσει από το Συνέδριο .
γ) Η Ελεγκτική Επιτροπή δεν υφίσταται γιατί υπάρχουν 2 παραιτήσεις
δ) Μη ύπαρξη  Έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής για το Οικονομικό Έτος 2014 
ε) Δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια για την ψήφισή του εδώ και ένα χρόνο , δεν υπάρχει καμία ενημέρωση πλην αυτής με το υπ. Αριθ. Πρωτ. 697 έγγραφό σας στις 12/02/2015 με Θέμα: «Ενημέρωση Μελών -Αποκατάσταση Της Αλήθειας» ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014* Ενημέρωση  ουσιαστικά εκκρεμότητας και όχι για την τακτοποίηση του ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2014.
4. Ενημερώθηκε το σώμα της Γενικής Συνέλευσης για την απόφαση του Δ.Σ. της μη καταβολής της εισφοράς των μελών μέχρι την τακτοποίηση της εκκρεμότητας του ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2014 , επιφυλασσόμενοι για το αποτέλεσμα . 
Θεωρούμε ότι η σημερινή διοίκηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη με την  καταψήφιση του Απολογισμού του Οικονομικού έτους 2014 στο προηγούμενο Συνέδριο ενώ παράλληλα δεν έχει την εμπιστοσύνη του σώματος αλλά ούτε έχει απαλλαγεί από την ευθύνη που φέρει έως και  σήμερα.  
Θεωρούμε  ανίσχυρες και  άκυρες τις όποιες διοικητικές πράξεις αλλά και αποφάσεις  έχουν πραγματοποιηθεί μετά τη 19η Ιανουαρίου 2015 για τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε .
  
5. Ενημερώθηκε το σώμα της Γενικής Συνέλευσης για τον τρόπο λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοηθείας  σε σχέση με την εκπλήρωση  πρωταρχικού  σκοπού ίδρυσης του. 
Το εν λόγο ταμείο από την σύσταση  του είχε ως  πρωταρχικό σκοπό  να βοηθάει και να ενισχύει συναδέλφους σε περιπτώσεις ασθενείας, ατυχημάτων εντός και εκτός υπηρεσίας με την μόνη προϋπόθεση  τη  συμμετοχής του σε αυτό, δηλαδή την άπαξ καταβολή - παρακράτηση των 100 ευρώ το 2007 .
Στη συνέχεια άλλαξε λογική και χρήση, έτσι σήμερα για να ενισχυθεί κάποιος συνάδελφος από αυτό σε περίπτωση ανάγκης, λόγω ασθενείας, ως κριτήριο - προϋπόθεση δεν αρκεί να συμμετέχεις μόνο σε αυτό, αλλά πρέπει να είσαι μέλος της Ομοσπονδίας  και μάλιστα τακτοποιημένο,  οπότε από εργαλείο βοήθειας έγινε εργαλείο  εκβιασμού .    
Έτσι σήμερα υπάρχουν περιπτώσεις δικαιούχων συναδέλφων  μελών μας,  με σοβαρά προβλήματα υγείας  που ενώ  είναι δικαιούχοι, ενώ έχουν αποσταλεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη βεβαίωση ενίσχυσης τους, με τα συνοδευτικά έγγραφα του Σωματείου εδώ και μήνες , από  πλευράς  διοίκησης  Ομοσπονδίας υπάρχει πλήρης απαξίωση και αδιαφορία για την τύχη των συναδέλφων αυτών, που χρίζουν βοήθειας για την αντιμετώπιση  άμεσων αναγκών τους .
Επίσης καμία απολύτως ενέργεια ενημέρωσης  ή διευθέτησης των θεμάτων που εκκρεμούν  , διότι έχει αλλάξει ο ρόλος του ταμείου, γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι θεώρησαν ότι στο εξής έτσι θα πρέπει να λειτουργεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, για να κρατήσουν εκβιαστικά τον κόσμο κοντά στην Ομοσπονδία αδιαφορώντας αν η στάση τους ή η συμπεριφορά τους είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που εκλέχθηκαν να υπηρετούν. 
Οπότε εφόσον έχει αλλάξει ο ρόλος του, θεωρούμε απαραίτητη και την μετονομασία του από Ταμείο Αλληλοβοηθείας σε Ταμείο Αδιαφορίας και απαξίωσης.
Από πλευράς Σωματείου μας θα  κινηθούν άμεσα διαδικασίες για την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους, σε περίπτωση άρνησης θα κινηθούμε νομικά και θα κατατεθούν αιτήσεις από όλα τα μέλη μας , επιστροφής του ποσού  που αναλογεί σήμερα . 
6.  Παραμονή ή Αποχώρηση από την Ομοσπονδία 
Ενημερώθηκε επίσης το σώμα της Γενικής Συνέλευσης για τον τρόπο λειτουργίας της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας, που εδώ και δύο χρόνια έχει παρεκκλίνει της πορείας και των στόχων μας . 
Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κατάστασης που είναι πλέον εκτός ελέγχου γιατί αυτοί που μας διοικούν σήμερα δεν είναι σε θέση, να ακούσουν άλλες απόψεις, να συνεργαστούν, να συνεννοηθούν, να βρουν κοινούς στόχους ή να ζητήσουν  βοήθεια όταν την χρειάζονται, γιατί πολύ απλά  δεν θέλουν να φανεί η αδυναμία και η ανεπάρκεια τους .
Έτσι προσπαθώντας  να υπερασπιστούν  αυτή τους την  πορεία,  ως σωστή, επιβάλουν την άποψή τους  με αυταρχισμό άσχετα αν είναι αποδεκτή ή όχι,  θεωρώντας όλους μας ως δεδομένους, μη σκεπτόμενους, χωρίς άποψη, λόγο και προπάντων ως κακόβουλους και κακοπροαίρετους γιατί δεν συνηγορούμε με τις δικές τους επιδιώξεις που είναι σε λάθος πορεία  … αυτό σημαίνει  έλλειψη αποδοχής της πραγματικότητας, έλλειψη αποδοχής της αδυναμίας και της ανεπάρκειας τους. 
Αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν, αγνοώντας   βασικές αρχές λειτουργίας των θεσμικών οργάνων , απαξιώνοντας συναδέλφους, θεσμικούς ρόλους,  τους ίδιους τους θεσμούς, «καπελώνοντας» όλους όσους δεν μπορούν να  αντιμετωπίσουν με λόγο και επιχειρήματα…  Το ερώτημα είναι γιατί ;   Γιατί πολύ απλά δεν μάθανε να ακούνε και  να συνεργάζονται … 
Το χειρότερο όλων είναι να προσαρμόζεις στα μέτρα σου όπως για παράδειγμα το καταστατικό σου για τις υπάρχουσες  ανάγκες, αντί να το εφαρμόζεις όπως θα έπρεπε, δήθεν για να προστατεύσεις το κύρος της Ομοσπονδίας, απομακρύνοντας με αυτό τον τρόπο όσους θεωρείς ανταγωνιστές και εχθρούς, γιατί έτσι μάθατε να αντιμετωπίζετε τους συναδέλφους που έχουν διαφορετικές θέσεις – απόψεις - προτάσεις τις οποίες στηρίζουν πάντα με επιχειρήματα … και όχι σαν συναδέλφους όπως θα έπρεπε, οι οποίοι συνεισφέρουν στο κοινό αγώνα.
Θέτουμε το ερώτημα στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης Παραμονής στην Ομοσπονδία με την υπάρχουσα κατάσταση ή Αποχώρησης από την Ομοσπονδία με την υπάρχουσα κατάσταση, για τους παραπάνω λόγους και ζητάμε από αυτό να αποφανθεί με την ψήφο του, δίνοντας την εντολή – εξουσιοδότηση στο νέο Διοικητικού Συμβούλιο του Σωματείου που θα προκύψει να εφαρμόσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά και τη στάση της Ομοσπονδίας στο άμεσο μέλλον.
1. Παραμονή στην Ομοσπονδία με την υπάρχουσα κατάσταση
Ψήφοι 0

2. Αποχώρηση από την Ομοσπονδία με την υπάρχουσα κατάσταση
Ψηφίστηκε  ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης η Αποχώρηση του Σωματείου από τη Δύναμη της Ομοσπονδίας αν η κατάσταση παραμείνει όπως έχει
Στις 13:30 μ.μ.  έναρξη εκλογικής διαδικασίας  για την ανάδειξη Θεσμικών Οργάνων του Σωματείου :
Από της 13:30 μ.μ. μετά την έναρξη εκλογικής διαδικασίας συνέχιση   των τοποθετήσεων μελών του Σωματείου και κατάθεση προτάσεων στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης  και   λήξη στις 15:00 μ.μ.  των εργασιών  της Γενικής Συνέλευσης και συνέχιση της εκλογικής διαδικασίας .
Στις 15:10 μ.μ. Λήξη των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και συνέχιση της εκλογικής διαδικασίας μέχρι διεκπεραίωση αυτής .
                                                                        Με τιμή το                                                                                                                  
Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                  ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
   κιν.  6948401282  & *750942               κιν. 6988615400 


΄