Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση μελών Σωμ. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


Συνάδελφοι,
 με έγγραφα μας, σε επτά βουλευτές της περιφέρειας κάποιων εκ των οποίων και πρώην Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης, από τους οποίους ζητήσαμε την  παρέμβασή τους στο αρμόδιο Υπουργείο και το Αρχηγείο του Π.Σ προκειμένου να επισπευστεί η έκδοση της διαταγής όσο αφορά την εργασία μας για το μήνα Νοέμβριο.
Τους υπενθυμίζουμε ότι με το υπ. αριθ. πρωτ. ΤΚΕ/Φ 2/17373  έγγραφό του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στης 14/06/2013  το οποίο αναφέρει ότι για το έτος 2013 το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει προβεί, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Ν. 4093/2012, σε μείωση 20% σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του 2012 όσον αφορά στον αριθμό  των ατόμων όχι όμως όσον αφορά στον αριθμό των μηνών απασχόλησης. Καθώς και το έγγραφο του ΑΠΣ με αρ. πρωτ.32708 οικ. Φ105.6 στης 28/06/2013  που αναφέρει ότι οι ώρες για το μήνα Νοέμβριο θα καθοριστούν με νεότερη διαταγή του, τα οποία και τους επισυνάψαμε .
  • Τη Δευτέρα 21/10/2013 μετά από επικοινωνία του πρώην Υφυπουργού Εργασίας του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου με το αρμόδιο Υπουργείο μας και το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ήρθε η πρώτη απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε . Μας ενημέρωσε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και όπως έχουν προγραμματισθεί για την εργασία των Συμβασιούχων Πυροσβεστών το μήνα Νοέμβριο, και την συμπλήρωση της 5μηνης εργασίας για το 2013.
  • Σήμερα Τετάρτη 23/10/2013 ήρθε και δεύτερη επιβεβαίωση για την εργασία το μήνα Νοέμβριο, από το Βουλευτή Ν.Δ Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο μας καθώς επίσης και το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας . Επίσης του αναφέρανε, γιατί τόση ανησυχία αφού είναι δρομολογημένη η εργασία των Συμβασιούχων Πυροσβεστών το μήνα Νοέμβριο, του εξηγήσαμε ότι ήδη ο μήνας Οκτώβριος, φτάνει στο τέλος του και η αγωνία των συναδέλφων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, γιατί πρέπει να βγει η διαταγή του Α.Π.Σ που θα το ορίζει και θα πρέπει ενημερωθούν και όλες οι υπηρεσίες ώστε να βγάλουν τις υπηρεσίες για το Νοέμβριο.
Αναμένουμε και από άλλους 5 Βουλευτές της περιφέρειας μας ενημέρωση τους .
  • Πριν από λίγο από ο Διευθυντής του Υφυπουργού Εργασίας κ. Σταύρος Ταλανδράνης μας ενημέρωση ότι η Τροπολογία για το Ταμείο Ανεργίας ψηφίστηκε χθες 22/10/2013 και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο από όπου θα ενημερωθούμε
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.