Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση Σωμ. Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης

Συνάδελφοι,
Η οικονομική κρίση έχει φέρει σημαντικές αλλαγές τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Στο "χορό" των αλλαγών προστίθενται κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απολύσεις και κατάργηση πολλών φορέων που δυσκολεύουν και αφοπλίζουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.
Είναι εξίσου ανησυχητική, η κατάσταση που θα επικρατήσει και στο δικό μας κλάδο. Η πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος που ακόμη τουλάχιστον φυλάγεται ως επτασφράγιστο μυστικό. Κρίθηκε σκόπιμο λοιπόν να πραγματοποιηθεί συνάντηση προέδρων την Κυριακή, 22-09-2013. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά και ποικίλα . Τοποθετήθηκαν όλοι οι πρόεδροι και το τελικό συμπέρασμα ήταν η επανεκκίνηση και δραστηριοποίηση τόσο των Σωματείων όσο και της Ομοσπονδίας σε θέματα ζωτικής σημασίας του κλάδου μας, μέσα στην αντιπυρική περίοδο που ακόμη διανύουμε.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
1. Η εξάντληση του 5μηνου για την εργασία των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και το Ταμείο Ανεργίας
2. Αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος
3. Κινητικότητα
4. Επίδομα επικίνδυνου και ανθυγιεινού ( 150 Ευρώ )
5. Ωράρια, καθηκοντολόγιο, μεταθέσεις, οδοιπορικά
6. Άδειες, αναπαύσεις , νυχτερινά - εκτός έδρας – Υπερωρίες
7. Μέσα ατομικής προστασίας
8. Δικαστήρια εξομοίωσης μισθών, 176 €
9. Κινητοποιήσεις
10. Ενεργοποίηση Σωματείων και Ομοσπονδίας.
Το συμπέρασμα σε όλα αυτά τα θέματα καταλήγει, στο ότι η Αναδιάρθρωση του Π.Σ είναι αυτή που θα επιφέρει πάσης φύσεως αλλαγές καθώς και από πλευράς Ομοσπονδίας τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι δε θα πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους η οποιαδήποτε εξέλιξη που θα οδηγεί τον κλάδο μας στην απώλεια κεκτημένων, την εξαθλίωση των συναδέλφων και την ακύρωση των πολυετών αγώνων μας . Αναγνωρίζεται πλήρως η μέχρι τώρα αδράνεια και στασιμότητα ως προς την επίλυση θεμάτων αλλά αυτό υποστηρίχθηκε ομόφωνα ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα. Οι όποιες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν γύρω από τα εργασιακά μας θέματα από πλευράς Ομοσπονδίας και κάποιων Σωματείων, δεν έγιναν σαφής οι τοποθετήσεις, καθώς οι αρμόδιοι φορείς τόσο της φυσικής όσο και της πολιτικής ηγεσίας προέκυψαν ξαφνικά αναρμόδιοι! Συνεπώς επιβάλλεται η άσκηση πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να υποστηρίξουμε και να επιτύχουμε οτιδήποτε μας αφορά. Αν η τρόικα είναι αυτή που κυβερνά τη χώρα μας σήμερα, εμείς δε θα αποτελέσουμε το εξιλαστήριο θύμα των εκάστοτε " αναρμόδιων "  αλλά ούτε και πειραματόζωα σε θέματα που αφορούν πλέον την επιβίωσή μας.
Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, να αποδίδονται ευθύνες όπου κι αν ανήκουν, θα μπούμε πολύ πιο ενεργά στη αρένα των εξελίξεων. Ευελπιστούμε στη συμμετοχή όλων σας με κάθε τρόπο για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα……
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ