Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση Σωμ. Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης για συνεδρίαση ΔΣ ΠΟΠΥΣΥΠ

Την Δευτέρα 23/09 /2013 πραγματοποιήθηκε και το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π και συζητήθηκαν εργασιακά θέματα όπως ωράρια, εκτός έδρας, 5μηνο συμβασιούχων, ΟΑΕΔ συμβασιούχων, εξομοίωση μισθών, 176 €, εξελίξεις και επαφές με πολιτική και φυσική ηγεσία του Α.Π.Σ., θέματα αδειών, αναπαύσεων, ΜΑΠ, 150 €, μεταθέσεις, οδοιπορικά, κινητικότητα, αναδιάρθρωση.
Στα θέματα ημερήσιας ανάπαυσης, αδειών, μεταθέσεων, εκτός έδρας είναι σαφείς ο Ν.3938/11 και το Π.Δ. 210/92. Η πολιτική και φυσική ηγεσία όμως κωφεύει.
Αποφασίστηκε ότι αιτίες αντίδρασης που θα μας βγάλουν στο δρόμο είναι :
Η μη εξάντληση του 5μήνου των Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Μετά από ερώτηση που τεθεί από το Σωματείο μας σε Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που καταθέσαν την στην υπ. αριθ. 10816/20/05/2013 ερώτηση στο Υπουργείου Διοικητικής , και βάση απάντησης που λάβαμε στης 14/06/2013 με το υπ. αρ. πρωτ. ΤΚΕ/Φ 2/17373 έγγραφο του, το οποίο αναφέρει ότι για το έτος 2013 το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει προβεί, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Ν. 4093/2012, σε μείωση 20% σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του 2012 όσον αφορά στον αριθμό των ατόμων όχι όμως όσον αφορά στον αριθμό των μηνών απασχόλησης.
Νομοσχέδιο Αναδιάρθρωσης του Π.Σ. με αρνητικές διατάξεις για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης
Σίγουρα τέτοιου είδους ενέργειες όπως αυτή της Αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος πιστεύουμε ότι αποσκοπούν στην πρόοδο του οποιουδήποτε κλάδου ώστε να είναι αποτελεσματικός να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και να φέρει σε πέρας την αποστολή του που είναι ταγμένος με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων που προκύπτουν κατά καιρούς.
Δε δύναται να επιτρέψουμε τον εκμηδενισμό του θεσμού του Πενταετή Πυροσβέστη και να λυγίσουμε στις ορέξεις όσων επιδιώκουν στην απαξίωση αυτού.
Κινητικότητα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
Παρά το  γεγονός ότι  αυτή  πρόταση  δεν  πέρασε  προς  το  παρόν λόγω του ότι διανύουμε την αντιπυρική περίοδο, ελάχιστους οπαδούς βρίσκει η ιδέα ότι θα  εξέλθουμε αλώβητοι από αυτή την διαδικασία.
Για να υπάρξει ομαλότητα εντός του ΠΣ προς όφελος της κοινωνίας σχετικά με τα παραπάνω σενάρια.
Υπενθυμίζουμε πως, οι 4000 Π.Π.Υ και οι 1500 συμβασιούχοι Πυροσβέστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Π.Σ συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή του επιχειρηματικού έργου με μεγάλη εμπειρία που αποδεικνύεται από την αποτελεσματικότητα.
Θα υπάρχει στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων που αφορούν τον κλάδο μας διαρκή ενημέρωση για την κάθε εξέλιξη που αφορούν τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ