Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Φως στην ακρη του τουνελ ( ? ) Εξοδος απο την κριση ?

ΕΞΟΔΟΣ ή ΕΞ-ΩΔΕΙΟΣ ?
Μήνυμα στήριξης στην ελληνική προσπάθεια έστειλαν σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μαμουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, οι οποίοι συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι η Ελλάδα «γυρίζει σελίδα» μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τόνισε πως η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι «περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερη Ευρώπη».

Σε κάθε περίπτωση δε θέλει να ανοίξει συζήτηση περί λήψης νέων μέτρων είτε ως συνέπεια του ελέγχου της Τρόικας που είναι σε εξέλιξη είτε σε συνάρτηση με την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το διάστημα 2014-2016 και την συνολική διευθέτηση του χρέους.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας είναι σε οριακό σημείο καθώς ήδη μία σειρά κλάδοι του δημοσίου τομέα με πρώτους τους εκπαιδευτικούς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Το Μαξίμου θεωρεί ότι χρειάζεται χρόνος και προσεκτικοί χειρισμοί ώστε να εμπεδωθεί στην κοινωνία το κυβερνητικό αφήγημα ότι επίκειται η έξοδος από την κρίση ότι διαφαίνεται η απαρχή της ανάκαμψης και ότι με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα λάβει τέλος και η επιτήρηση των δανειστών.

Τα αποσπασματα του αρθρου ειναι απο το protothema.gr
ΔΕΙΤΕ ολο το αρθρο ΕΔΩ

Σ.Δ
Αν υπαρχει περιπτωση κατι απο αυτα να συμβαινει στ αληθεια ισως να ειναι τα πρωτα σημαδια "ληξης της θανατηφορας κρισης"...
Δειτε ολο το αρθρο και βγαλτε συμπερασματα..