Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΛΛΥΡΗ


Κατωτέρω σας αποστέλλουμε την πρόταση του γραφείου μας και παρακαλούμε για ανάρτηση της κατά βούλησή σας στο website σας.
Φιλικά
Δρ. Ηλίας Κολλύρης

ΥΓ Σας καλώ τώρα




ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΚΟΛΛΥΡΗΣ – ΣΥΡΡΟΘΑΝΑΣΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
 

Μετά από πληθώρα ερωτημάτων και δεκάδων επικοινωνιών του γραφείου μας με εποχικούς πυροσβέστες σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι.
Ως από προσωπική πείρα ήδη γνωρίζετε, ο θεσμός του συμβασιούχου (εποχικού) πυροσβέστη εκκίνησε για την κάλυψη πρόσκαιρων και επειγουσών αναγκών κατέληξε όμως να καλύπτει πάγιες ανάγκες του πυροσβεστικού σώματος.
Ως επίσης πιθανώς να γνωρίζετε, έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν νομικές προσπάθειες από δικηγορικά γραφεία για την διεκδίκηση μονιμοποίησης των εποχικών στα πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες δεν είχαν δυστυχώς θετική κατάληξη.
Σήμερα ωστόσο έχουν δημιουργηθεί οι νομικές συνθήκες που καθιστούν απόλυτη ανάγκη την εκ νέου νομική διεκδίκηση σε άλλη όμως νομική και πραγματική βάση και συγκεκριμένα όχι με την ιδιότητά σας ως συμβασιούχων αλλά με την ιδιότητά σας ως εγγεγραμμένων στον πίνακα-λίστα επιτυχόντων.
Ειδικότερα με το Ν. 3938/2011 ορίζεται ότι οι πίνακες επιτυχόντων - επιλαχόντων ισχύουν για 7 έτη, ήτοι φέτος το Δεκέμβριο λήγει η ισχύς τους.
Το γεγονός αυτό από μόνο του ίσως να μην έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου αν δεν υπήρχε και το δεδομένο της διά νόμου ταυτόχρονης κατάργησης ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας πυροσβεστών πενταετούς θητείας που επίκειται να μονιμοποιηθούν.
Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί στην αδήριτη ανάγκη νομικής κατοχύρωσης του δικαιώματος των εποχικών σε οριστική τακτοποίηση.
Η πρόσφατη εμπειρία έχει αποδείξει περίτρανα ότι επιβάλλεται παράλληλα προς θεμιτές και απαραίτητες συνδικαλιστικές ή άλλες ενέργειες και η νομική υποστήριξη της υπόθεσης και η διεκδίκηση σε προσωπικό επίπεδο των υπαρκτών δικαιωμάτων των εποχικών, ώστε να μην βρεθείτε θεατές των γεγονότων αλλά συνδιαμορφωτές τους κατά το δυνατόν.
Στα πλαίσια αυτά το γραφείο μας δεν θα περιμένει να φτάσει ο Δεκέμβριος, και να κινηθεί κατασταλτικά, αλλά από σήμερα έγκαιρα και έγκυρα θα δράσουμε προληπτικά.
Προς το σκοπό αυτό οργανώνεται ομάδα νομικής διεκδίκησης, που θα αποτελέσει και μοχλό ουσιαστικής πίεσης προς το Υπουργείο, ώστε να εντάξει και την ομάδα των εποχικών στον προγραμματισμό της.
Κοινώς επειδή το 2018 είναι σε κάθε περίπτωση χρονιά γενικότερων εξελίξεων πρέπει να υπάρξει από σήμερα εγρήγορση και νομική διεκδίκηση, ως έπραξαν αντίστοιχες ομάδες συναδέλφων σας στα σώματα ασφαλείας εγκαίρως και σήμερα έχουν τακτοποιηθεί.
Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών της υπόθεσης και στόχος μας δεν είναι να τάξουμε ψευδεπίγραφα τον ουρανό με τα άστρα, αλλά σε ρεαλιστική βάση, να δημιουργήσουμε νομικές γραμμές άμυνας με στόχο την κατοχύρωση σας και απώτερο στόχο την επίλυση του ζητήματος.
Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει πλέον αλλά και η νομική διεκδίκηση λόγω των ανωτέρω δεδομένων (λήξη πινάκων και μονιμοποίηση 5ετών) είναι μονόδρομος καθώς αν δεν ανατραπούν τα ως άνω δεδομένα φέτος θα μπει (νομικά) ταφόπλακα στην όποια διεκδίκηση των εποχικών.
Το γραφείο μας έχει την τεχνογνωσία, εξειδίκευση και διάθεση να αναλάβει υπεύθυνα την υπόθεση που σας αφορά καταθέτοντας ονομαστική αίτηση προς τους αρμοδίους και αναλαμβάνοντας την διεκδίκηση της δικαίωσης στα διοικητικά δικαστήρια.

Προκειμένου να διατυπώσουμε μια σαφέστερη πρόταση συνεργασίας όσον αφορά και στα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην ως άνω διεκδίκηση να δηλώσει κατ’ αρχήν πρόθεση συμμετοχής ως εξής:
αποστέλλοντας email στο: kolliris@hotmail.com με θέμα στο email: ΕΠΟΧΙΚΟΣ
και γράφοντας το κατωτέρο κείμενο:
«Δηλώνω ότι κατ’ αρχήν επιθυμώ να συμμετέχω στη νομική διεκδίκηση μονιμοποίησης μου στο πυροσβεστικό σώμα άλλως στην ένταξη μου ως ΠΠΥ μέσω ενεργειών του δικηγορικού γραφείου Κολλύρη - Συρροθανάση & Συνεργατών»,
Προθεσμία δήλωσης – αποστολής email μέχρι την 10.03.2018.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες
Σας ενημερώνω ότι όσοι συνάδελφοι εποχικοί είναι εκτός λίστας των ππυ θα συγκροτήσουν διακριτή ομάδα διεκδίκησης.
Συνεπώς όσοι είναι εκτός λίστας παρακαλώ να το δηλώνουν στην πρόθεση συμμετοχής ρητώς, γράφοντας (ΕΠΟΧΙΚΟΣ – ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ).
Ακολούθως ανάλογα με την δήλωση πρόθεσης συμμετοχής θα αποστείλουμε την οικονομική πρόταση του γραφείου και τα συγκεκριμένα βήματα που θα γίνουν όπως επίσης και θα αναφέρουμε λεπτομέρειες για την αποστολή στοιχείων, δικαιολογητικών κλπ. Αυτονόητα όσο περισσότεροι συνάδελφοι σας συμμετέχουν τόσο χαμηλότερο θα είναι το ατομικό κόστος.
Με εκτίμηση,

Η Λ Ι Α Σ  Δ.  Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η Σ
Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ  παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ
Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Παν/ου  Χαϊδελβέργης
LL.M. Heidelberg Συνταγματικού Δικαίου
MΔΕ Νομικής Αθηνών Διοικητικού Δικαίου
Email: kolliris@hotmail.com  - ΑΜ Δ.Σ.Α.: 25296
Info: www.koliris.gr