Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΟΠΥΣΥΠ



14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΠΥΣΥΠ 12/2/2018 (ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ)
Θέμα: « Ενημέρωση Μελών για το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. »
    Το Σάββατο 09/02/2018 πραγματοποιήθηκε το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, οι εργασίες το οποίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των Συνέδρων, η οποία ανήλθε στο 85% με τους υπολοίπους να είναι δικαιολογημένως απόντες.
    Στις προσκλήσεις μας ανταποκρίθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους στο Συνέδριο μας εκπρόσωποι της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας μας καθώς και των κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
     Σε ότι αφορά τα εργασιακά μας θέματα οι Σύνεδροι ενημερώθηκαν από Ομοσπονδία για τις εξελίξεις σε δύο βασικά εξ αυτών, στα οποία αναμένουμε να δούμε την πραγματοποίηση τους :
1.Μονιμοποίηση τριετών ΠΠΥ.
   Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, την οποία είχαμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία μια ημέρα πριν το Συνέδριο μας, το θέμα τους ευρίσκεται στο τελικό στάδιο της επίλυσης του και αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα εξελίξεις.
2.Ανανέωση θητείας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
   Παρά τις αρνητικές εκτιμήσεις όλων, ότι λόγω της απόφασης του ΣΤΕ δεν θα ανανεώνετο η θητεία τους, ενημερωθήκαμε από την φυσική και πολιτική ηγεσία, ότι είναι έτοιμη η τροπολογία για ανανέωση των υπαρχόντων συναδέλφων για άλλα δύο έτη (ένα συν ένα ).
    Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών ψηφίστηκαν ομόφωνα:
vο Διοικητικός απολογισμός 2017 ,
vο οικονομικός απολογισμός 2017,
vο οικονομικός προϋπολογισμός 2018,
vο έλεγχος της Ελεγκτικής Επιτροπής,
vκαι ο απολογισμός του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.
     Από τις πολύτιμες απόψεις και προτάσεις, τις οποίες υπέβαλαν οι Σύνεδροι με τις τοποθετήσεις τους συντάχτηκε και αποφασίστηκε το παρακάτω ψήφισμα:
1) 12μηνη ανανέωση - απασχόληση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών στο Π.Σ. υποστηρίζοντας και δράσεις πρόληψης.
2) Άμεση μονιμοποίηση όλων των 3ετών Π.Π.Υ. και ένταξη αυτών στην Β κατηγορία του νέου ειδικού μισθολογίου με όλες τις προϋποθέσεις, που ισχύουν για το ήδη ενταχθέν πυροσβεστικό προσωπικό, και όχι με αυτές που ισχύουν για τους νεοπροσληφθέντες- νεοεισερχόμενους σε αυτό .
3) Πλήρη εργασιακή αποκατάσταση των ΠΠΥ ( των εναπομεινάντων) των οποίων η θητεία ανανεώθηκε για 5 έτη μέσω του επικείμενου νομοσχεδίου για την αποκατάσταση των επαγγελμάτων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως τότε:
vΤοποθέτηση αυτών σε βάρδιες και να ακολουθούν το ωράριο του εκάστοτε Π.Σ. ή Π.Κ. που υπηρετούν (αντίστοιχο καθεστώς αυτού, που τώρα ισχύει για τους 3ετείς Π.Π.Υ. )
vΈνταξη τους στην Δ.Ε. κατηγορία του μισθολογίου τους εκτός αυτών, που κατέχουν ανώτερο τίτλο σπουδών από Δ.Ε. (π.χ. Π.Ε.), οι οποίοι να ενταχτούν στον αντίστοιχο τίτλο που κατέχουν.
4)Ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
5) Υπηρεσία γραφείου στους τραυματισθέντες ΠΠΥ και χορήγηση του σχετικού επιδόματος .
6) Άμεση κάλυψη των κενών στους πίνακες των επιλαχόντων πυροσβεστών και προγραμματισμός πρόσληψης όλων των υπολοίπων επιλαχόντων.
7) Αναδρομική ένταξη στην λίστα των επιλαχόντων των συναδέλφων, που προσελήφθησαν ως συμβασιούχοι του 2008 και 2009 και των υπολοίπων συμβασιούχων, οι οποίοι απεφοίτησαν από το Γυμνάσιο μεταγενέστερα του 2012.
8) Εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
9) Άμεση χορήγηση όλων των προβλεπομένων Μ.Α.Π.
   Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας καθώς και όλους τους παραβρισκόμενους συναδέλφους, που με την συμμετοχή και τις τοποθετήσεις τους βοήθησαν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση των εργασιών του συνεδρίου και την κατάρτιση του τελικού ψηφίσματος.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο διαβεβαίωσε-δεσμεύτηκε, ότι για άλλη μια χρονιά θα καταβάλει κάθε σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια με κάθε νόμιμο και αγωνιστικό μέσο για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας
Καλούς αγώνες συνάδελφοι.
ΣΧΟΛΙΟ:
1)      Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας προχτές 68 σύνεδροι ήταν όλοι και όλοι .Το 2012 ήταν 182.( Προσπαθήστε περισσότερο μπορείτε και χειρότερα) Βάλτε και μια Φώτο να δούμε τους 68.
2)   ΤΟ 2012 ΕΙΧΕΣ 73 ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΕΙΧΕΣ 68ΠΑΡΟΝ +15%ΑΠΟΝΤΕΣ=80ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ. 
      ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕΣ ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥΣ 80 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΣΑΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ,Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜ. Β ΕΛΛΑΔΟΣ . ΑΑΑ ΞΕΧΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΙΗΚΕ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. 

3)      Πολλοί ανταποκρίθηκαν μας λέτε από πολιτική και  φυσική ηγεσία . Φώτο δεν ανεβάσατε  όμως να τους δούμε εκτός και αν φοβάστε μην τους ματιάσουμε..
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 12Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ 28/2/2016 ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 28/2/2016 ΜΕΧΡΙ 9/2/2018 ΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ 


12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΠΥΣΥΠ  28/2/2016 (ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ)


                Θέμα: «Ενημέρωση Μελών για το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π»
     Την Κυριακή 28/2/2016 πραγματοποιήθηκε το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
     Στις προσκλήσεις μας ανταποκρίθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας του Κ.Κ.Ε κος Κατσώτης Χρήστος, εκ μέρους του Αρχηγείου Π.Σ ο Συντονιστής Υποστηρίξεως Π.Σ, Υποστράτηγος Τερζούδης Σωτήριος και ο Περιφεριάρχης Αττικής, Υποστράτηγος Γιώβας Κων/νος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ, Αρχιπύραρχος Παντελεάκος Φίλιππος και ο Εκπρόσωπος των Αξιωματικών Ειδικών Υπηρεσιών Π.Σ., Πύραρχος Τσοχαλάς Ευάγγελος.

      Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των Συνέδρων η οποία άγγιξε το 85%.Παρεβρέθηκαν 61 από τους 73 Συνέδρους από τα 21 έχοντα δικαίωμα Συμμετοχής Σωματεία, παρά τα απρόοπτα που παρουσιάστηκαν καθ΄οδόν ( τρακάρισμα αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν 4 Σύνεδροι) αλλά και τις πιέσεις που υπήρξαν για να μην παραβρεθούν αρκετοί από αυτούς από τους γνωστούς «κουκουλοφόρους» του κλάδου μας.
      Από την Συνεδρίαση αποκλείστηκαν 8 Σωματεία, λόγω της έλλειψης των προϋποθέσεων Συμμετοχής ή δεν είχαν τακτοποιήσει τις Οικονομικές τους Υποχρεώσεις τα οποία είναι: 1.Σωματείο Μεγάρων, 2.Σωματείο Μακεδ.Θράκης & Β. Αιγαίου, 3.Σωματείο Κιάτου, 4.Σωματείο Κεντρ.Μακεδονίας, 5.Σωματείο Ναυπάκτου, 6.Σωματείο Αργολίδας Αρκαδίας,7. Σωματείο Μεσσηνίας 8. Σωματείο Πρεβέζης.
     Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των Ψηφοφοριών είτε στα θέματα ημερησίας διατάξεως είτε σε θέματα που τέθηκαν εκτάκτως, τα αποτελέσματα είναι:
1.Διοικιτικός Απολογισμός ( Ψηφίστηκε Ομόφωνα).
2.Οικονομικός Απολογισμός 2015 (Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία,1 Σύνεδρος ψήφισε κατά).
3.Οικονομικός Προϋπολογισμός 2016 (Ψηφίστηκε Ομόφωνα).
4.Απολογισμός Ταμείου Αλληλοβοήθειας (Ψηφίστηκε Ομοφώνα).
    Εκτάκτως προτάθηκε από τον Γεν.Γραμματέα προκειμένου να εξαλείφθει κάθε φαινόμενο παραπληροφόρησης και λασπολογίας αλλά και κάθε σκιά και υπόνοια περί σκοπιμότητας λόγω συμφέροντος, από το Προεδρείο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π και ομόφωνα αποφασίστηκε να τεθούν σε ψηφοφορία τα παρακάτω:
1.Ξανατέθηκε σε ψηφοφορία ο οικονομικός απολογισμός 2014 (ψηφίστηκε ξανά κατά πλειοψηφία, 1 Σύνεδρος ψήφισε κατά)
2.Συμμετοχή Σωματείου Τριπόλεως στο 12ο Συνέδριο (Ομόφωνα αποφασίστηκε η Συμμετοχή του).
3.Εκλογή προσωρινής ελεγκτικής επιτροπής έως το επόμενο Συνέδριο προς συμπλήρωση των 2 παραιτηθέντων Μελών (Ψηφίστηκε ομόφωνα )
4.Εκλογή προσωρινής 3μελούς επιτροπής Ταμείου Αλληλοβοήθειας και 2 Αναπληρωματικών ( Ψηφίστηκε ομόφωνα).
    Από την μεριά των Συνέδρων εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, να πάρουν τον λόγο και να εκφράσουν τις απόψεις-προτάσεις- απορίες τους, αποδεικνύοντας με τις τοποθετήσεις τους, την πλήρη συναίσθηση και εικόνα για όλα τα δρώμενα στον κλάδο μας.
     Κατατέθηκαν και εκφράστηκαν πολύτιμες απόψεις και προτάσεις οι οποίες κατεγράφησαν και τέθηκαν προς ψήφιση ώστε να αποτελέσουν το ψήφισμα του Συνεδρίου το οποίο είναι το παρακάτω:
                                   Διεκδικούμε και απαιτούμε
1)Μονιμοποίηση όλων των Π.Π.Υ και Ικανοποίηση του Αιτήματος του Α.Π.Σ για την άμεση μονιμοποίηση 2296 Π.Π.Υ που κατέχουν τα τυπικά προσόντα του Ν.3938/2011.
2)Πρόσληψη όλων των επιλαχόντων Π.Π.Υ στο Π.Σ και άμεση ικανοποίηση της πρότασης της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π που αφορά την πρόσληψη 150 Επιλαχόντων Π.Π.Υ.
3) Ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
4) Ανανέωση της Θητείας των Συμβ/χων Πυροσβεστών, Π.Δ 124/2003 και αύξηση των μηνών εργασίας.
5) Ένταξη στην λίστα των επιλαχόντων των Συναδέλφων 2008, 2009 και των υπολοίπων τελειόφοιτων Λυκείου.
6) Άμεση εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ με αυτά του μόνιμου Πυροσβεστικού ανεξάρτητα από τον χρόνο μονιμοποίησης τους.
7) Εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
8) Άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

ΣΧΟΛΙΟ: Εχει γινει κατι απο όλα αυτά;
     Επιπλέον ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο για την διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων μας αλλά και για ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα των ενεργειών της Ομοσπονδίας θα συγκροτηθούν επιτροπές, οι οποίες θα αποτελούνται και από Συναδέλφους εκτός Δ/Σ της Ομοσπονδίας
1.Επιτροπή διαχείρισης και προώθησης εργασιακών ζητημάτων Συμβ/χων και επιλαχόντων Πυροσβεστών,
2.Επιτροπή διαχείρισης και προώθησης εργασιακών ζητημάτων Π.Π.Υ. ΣΧΟΛΙΟ: που ειναι αυτες οι επιτροπές;;
Ευχαριστούμε Θερμά όλους τους παραβρισκόμενους για την συμμετοχή αλλά και για την αξιοπρεπή και υπεύθυνη συμπεριφορά που παρουσίασαν.
                                                 Με εκτίμηση,
                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
            Ο Πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματέας
          Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                         Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
              Τηλ: 6974709262                                       Τηλ: 6945956027

ΣΧΟΛΙΟ:
  ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΖΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΔΙΟΤΙ 
1)  ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ 
2) ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ
3) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΤΑ ΧΑΝΕΙ  
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ