Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2017

Συνάδελφοι,

όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως μία μόλις εβδομάδα πριν τη λήξη της πενταετούς θητείας των 4000 Π.Π.Υ. η δημόσια διοίκηση απέχει μακράν από το να έχει ολοκληρώσει τις διεργασίες που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή των προβλεπομένων του Ν.3938/2011. Τα χρονικά πλαίσια είναι ασφυκτικά και η ανάγκη για δράση επείγει. Δεν είναι επομένως του παρόντος η ανάλυση ποιών οι ενέργειες ή παραλείψεις οδήγησαν στη δεδομένη κατάσταση. Το σίγουρο πάντως είναι πως το σκηνικό που διαμορφώνεται ουδεμία σχέση έχει με τη λειτουργία μιας ευνομούμενης δημοκρατίας, κάτι το οποίο δεν δημιουργεί απλώς δυσθεώρητο άγχος επιβίωσης στους 4000 εργαζόμενους Π.Π.Υ. και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν πλήρη εργασιακή αβεβαιότητα, αλλά ταυτόχρονα τραυματίζει σοβαρά την εμπιστοσύνη τους στη λειτουργία των διοικητικών θεσμών σε επίπεδο πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του ΠΣ.

Το Σωματείο μας βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς (άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία, ΠΟΠΥΣΥΠ, κόμματα, υπηρεσιακούς παράγοντες κ.ά.), έχοντας ωστόσο επιλέξει την τακτική της ψύχραιμης ενημέρωσης αν και όποτε αυτό κρίνεται πως συμβάλει στην επίτευξη των αντικειμενικών μας στόχων.

Υπό το βάρος των εξελίξεων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/2/2017 συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας με το τμήμα σωμάτων ασφαλείας του ΚΚΕ, στην οποία αναπτύχθηκε εξαιρετικά γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για τα τεκταινόμενα και για τις δυνατότητες συνδικαλιστικής ανατροπής της πορείας που προδιαγράφεται. Από την πλευρά του ΚΚΕ μας αναλύθηκε η εικόνα που υπάρχει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για το ζήτημα της εφαρμογής του Ν.3938/2011, καθώς και η εκτίμηση του Κόμματος για την πιθανή έκβαση της διαδικασίας. Η εικόνα που μας παρουσιάστηκε ήταν πως το σημερινό σκηνικό είναι αποτέλεσμα νομοθετημάτων, πράξεων και ενεργειών που εντάσσονται σε μια συγκροτημένη προσπάθεια ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων εντός του ΠΣ με ταυτόχρονη τρομοκράτηση των εργαζομένων υπό την τακτική του «μαστίγιου και του καρότου». Το σενάριο που ανακινούν κυβερνητικοί κύκλοι ως λύση του ζητήματός μας με μερική ανανέωση θητείας και σταδιακή μονιμοποίηση όσων πληρούν τα κριτήρια, αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη του ανωτέρω.
Το ΚΚΕ είναι απόλυτα αλληλέγγυο προς τον κλάδο μας, δηλώνοντας πως θα στηρίξει αγωνιστικά την όποια δράση αποφασίσει ο κλάδος μας καθώς θεωρεί πως, παρά το διαγραφόμενο αρνητικό πλαίσιο, υπάρχει δυνατότητα ανατροπής μέσα από την αποφασιστική αγωνιστική δράση των εργαζομένων.

Το Σωματείο μας καλεί τους συναδέλφους να βρίσκονται σε απόλυτη αγωνιστική ετοιμότητα και να ενημερώνονται απευθείας από το ΔΣ για τις τελευταίες εξελίξεις. Η προσεχής εβδομάδα θα είναι πυκνή εξελίξεων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Γουρδουράκος Γεώργιος                                        Γιαννάκος Βασίλειος

ΣΧΟΛΙΟ: αποσπασμα απο ενημερωση μελων του παραπάνω σωματειου πριν 15 ημέρες (18/1/2017. για πάμε:
 
Σχετικά με την μονιμοποίηση των ΠΠΥ που πληρούν τα κριτήρια του ν 3938: Ο συνολικός αριθμός των προς μονιμοποίηση συναδέλφων είναι 2076 άτομα. Όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί πλήρως (έλεγχοι, σύνταξη πινάκων όσων μονιμοποιούνται, δημιουργία των απαραίτητων διοικητικών πράξεων). Αυτή τη στιγμή η σχετική υπουργική απόφαση έχει φύγει από το ΑΠΣ και έχει προωθηθεί προς υπογραφή στα αρμόδια υπουργεία. Αυτή τη στιγμή ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στην Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη. Επίσης, το ΑΠΣ έχει ξεκινήσει την επεξεργασία των φακέλων άλλων 300 περίπου συναδέλφων που θα μονιμοποιηθούν σε επόμενες φάσεις (όσοι συμπληρώνουν πενταετία σε μετέπειτα χρονικό διάστημα)