Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Οι νομοτεχνικες ρυθμισεις που εγιναν χθες στην βουλη.... καθως και το βιντεο με την χθεσινη συνεδριαση...

Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό.
Ακολουθεί ο κ. Τόσκας.
Κύριε Τόσκα, εσείς θα μιλήσετε για την τροπολογία 918 με ειδικό αριθμό 76, έτσι δεν είναι; Έχετε τον λόγο.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΣΚΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι, η τροπολογία αφορά στο καθεστώς ένταξης των με πενταετή θητεία πυροσβεστών στο μόνιμο προσωπικό του Σώματος. Αφορά 2093 υπαλλήλους. Κατατίθεται αυτή η τροπολογία, επειδή οι ως τώρα διαδικασίες που υπήρχαν, που προβλέπονταν από τον ν. 3938/2011, παρουσίασαν προβλήματα τεχνικής και νομικής φύσης. Δεν έγιναν οι ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στο ενδιάμεσο διάστημα. Υπάρχουν προβληματισμοί σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς των προσλήψεων στον
δημόσιο τομέα. 
Υπάρχει διαδικασία διαπραγμάτευσης αυτή τη στιγμή με τους θεσμούς για τη μονιμοποίηση η οποία μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε μερικές μέρες, ή πολύ σύντομα τέλος πάντων, Για το μεταβατικό διάστημα για κάλυψη αυτών των εργαζομένων, προτείνεται αυτή η μεταβατική διάταξη που προβλέπει τριετή παράταση της θητείας τους. Ορίζεται ότι ο χρόνος μέχρι τη ένταξη ορίζεται με τον βαθμό του πυροσβέστη. Καθορίζονται θέματα που αφορούν στη δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές των πυροσβεστών. Δίνονται καθήκοντα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών με εύλογη οικονομική αποζημίωση. Έτσι καλύπτονται και οι νέες ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν προέλθει από τη συμφωνία για την λειτουργία των νέων αεροδρομίων.
Θα ήθελα, κύριε Πρόεδρε, να ζητήσω να γίνουν και δυο νομοτεχνικές διορθώσεις. Στο μέσο της πρώτης παραγράφου «οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις», η λέξη «νέες» νομοτεχνικά νομίζω ότι είναι περιττή.
Στο τέλος της πρώτης σελίδας υπάρχει η εντός παρενθέσεως φράση «(περιπτώσεις α΄ και β΄ της υποπαραγράφου 2)». Νομίζω ότι και αυτά τα αναγραφόμενα στην παρένθεση είναι περιττά νομοτεχνικά.
Σας ευχαριστώ.

Υγ. Δυο παγιδες εφυγαν, μενει να μαθουμε τον δημιουργο και εμπνευστη αυτων των 2 οι οποιες θα ηταν ταφοπλακα για τους πενταετεις..

http://www.hellenicparliament.gr/userfiles/media/synedriaseis/olomeleia-20170216.mp4


Στο 367 λεπτο, και περα ειναι η ουσια... και απο το 200 λεπτο και μετα εχει αναψει η συζητηση.....Στο 370 και στο 335 ο Λοβερδος μιλα για την μεταθεση...Δεν ειναι αναγκη να διαγραφει η πραγραφος, απλα να προστεθει η φραση οτι ισχυει για τις εθελοντικες...! Στο 182 μιλα ο Υπουργος μας και στο 88  για τις πολυποθητες νομοτεχνικες ρυθμισεις.. Στο 90 το γλυτωσαμε που λεμε ποδοσφαιρικα...!