Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία και τις εξελίξεις για την πρόσληψη Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Αριθ. Πρωτ : 1327                                            Αθήνα: 01.04.2016
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                       Προς :
                                                                     Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση σχετικά με την πορεία και τις εξελίξεις για την πρόσληψη Συμβασιούχων Πυροσβεστών »
Συνάδελφοι,
Σχετικά με την πορεία και τις εξελίξεις για την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών σας παραθέτουμε τα παρακάτω:

Τις τελευταίες ημέρες η Ομοσπονδία μας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών ( γραφείο Υπουργού κ.Κουρουπλή), τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών κ.Τσουκαλά και το Αρχηγείο Π.Σ με σκοπό την ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατό των διαδικασιών για την ανανέωση του Π.Δ και την επαναπρόσληψη των Συναδέλφων Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Στις 22/2/2016 εστάλη στο Γ.Λ.Κ η απαραίτητη Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανανέωση του Π.Δ., σύμφωνα με την οποία θα επαναπροσλαμβάνονται 1500 συνάδελφοι για τα έτη 2016, 2017 και 2018. Το Γ.Λ.Κ υπέγραψε την Π.Υ.Σ αλλά αντί να δώσει την έγκριση για Πρόσληψη 1500 Συμβασιούχων ενέκρινε την πρόσληψη 1350.
Στις 22/3/2016 το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανήλθε με νέο αίτημα προς το Γ.Λ.Κ σύμφωνα με το οποίο επισημαίνεται η αναγκαιότητα πρόσληψης 1500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών και ζητά την έγκριση του αριθμού αυτού και ότι η μη γενόμενη μείωση θα εφαρμοστεί στο συνολικό αριθμό εγκρίσεων που θα χορηγηθούν για το έτος 2016.
Απ΄ ό,τι μας διαβεβαίωσαν από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το αίτημα αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα αφού ήδη υπάρχει προφορική συμφωνία για να δοθεί η έγκριση πρόσληψης για 1500 άτομα.
Στην συνέχεια η υπογεγραμμενη πλέον Π.Υ.Σ θα σταλεί εκ νέου μαζί με το σχέδιο του Π.Δ. στο Γ.Λ.Κ για να υπογραφεί και μετά θα πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας να ελεγχθεί η συνταγματικότητα του και στην συνέχεια θα δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Συνοψίζοντας,
σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε αποκομίσει από τις έως τώρα ενέργειες μας, δεν αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα στην υπογραφή της Π.Υ.Σ. από τα συναρμόδια Υπουργεία.
Ανησυχία υπάρχει στον έλεγχο συνταγματικότητας από το Σ.τ.Ε μήπως αποφασιστεί η διάρκεια της ανανέωσης να είναι λιγότερη των τριών ετών, για τον λόγο ότι το ΣτΕ έχει ήδη βγάλει αρνητικές αποφάσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις σαν την δίκη μας (πίνακες αναπληρωτών καθηγητών).
Για ό,τι νεότερο σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα μας αυτό, όσο και στα υπόλοιπα που μας απασχολούν θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ενημέρωση Μελών.
                             Με εκτίμηση,
                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                  Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                Τηλ: 6945956027