Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ενημέρωση Μελών Σωματείου Μεγάρων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com facebook: Πανελλαδικό Σωματείο
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 79 ΜΕΓΑΡΑ: 30/03/2016
ΠΡΟΣ:
Πίνακες ανακοινώσεων Π.Υ.
ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση μελών».
Στις 29.03.2016 το Προεδρείο του Σωματείου επισκέφθηκε το Α.Π.Σ. και συνομίλησε με τα αρμόδια Τμήματα του Α.Π.Σ. κυρίως για τα θέματα των αδειών, ανανέωση τριετίας των συμβασιούχων πρόσληψη ΠΠΥ κλπ.
Σχετικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανανέωση των συμβασιούχων μας ξεκαθαρίστηκε ότι αν δεν υπογραφεί η ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) σχέδιο Π.Δ. δεν πρόκειται να πάει στο ΣτΕ (Συμβούλιο Επικρατείας).
Μετά από εκ νέου επιβεβαίωση των παραπάνω μεταβήκαμε στο ΓΛΚ (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) όπου βρήκαμε το σχετικό αίτημα του Α.Π.Σ. που εκκρεμεί και συνομιλήσαμε με τον αξιότ.Προϊστάμενο Τμήματος Γ της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης κ. Ξενοκώστα Γεώργιο, τηλ. 210.3338376.
Μας εξήγησε ότι εκκρεμεί το θέμα γιατί έχουν ζητηθεί πιστώσεις για 1.500 άτομα και έχουν διατεθεί για 1.350 άτομα λόγω εφαρμογής μείωσης του 10% λόγω μνημονίων.
Του εξηγήσαμε ότι ουδέποτε έχει ισχύσει για τον κλάδο μας λόγω των πρόσκαιρων, επειγουσών αναγκών κ.λ.π. και εξαιρούμαστε πάντα. Εκτιμάτε ότι θα περάσει και για τα 1500 άτομα.
Θα επικοινωνήσουμε εκ νέου εντός της εβδομάδας για την προώθηση του εν λόγω εγγράφου. Εκτιμάται να υπογραφεί έως το τέλος της εβδομάδας.
Συνάδελφοι, επειδή κανένας δεν μας χάρισε τόσα χρόνια και ότι πετύχαμε, το πετύχαμε διεκδικώντας, επικοινωνήστε με το παραπάνω τμήμα πέρα των ενεργειών μας σαν Σωματείο ώστε να ξεκολλήσει από εκεί η εν λόγω διαδικασία και θα το παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση όπως είχαμε πράξει πρόσφατα με την πρόσληψη των 82 Π.Π.Υ.
Οι έμπειροι συνάδελφοι, εντός Ομοσπονδίας και πρώην εκτός του Σωματείου Μεγάρων με επιπολαιότητα αναφέρουν σε ΣΑΙΤ ότι υπογράφτηκε η Π.Υ.Σ. κ.λ.π. παίζοντας με την αγωνία των συναδέλφων και τα ίδια πρόσωπα εξιστορούν ιστορίες απείρου κάλους και παραμυθιού ενώ όπως πράξανε κ πρόσφατα στην Ιστιαία, Έδεσσα και Κατερίνη /αλήθεια πρόεδρε στην Κατερίνη ούτε το Δ.Σ. δεν ήρθε να σε ακούσει ΟΛΟΙ κ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ σαν ομάδα μπάσκετ δε σας προβλημάτισε ακόμα; ΓΙΑΥΤΟ και δεν υπήρχαν κ φώτο ; και αναμένουμε και Πύργο Ηλείας.
Δεν φοβόμαστε ούτε την αντιπαράθεση, ούτε τις ευθύνες, ούτε την αλήθεια όπως δεν κάναμε τόσα χρόνια, και όποιοι συνάδελφοι θέλουν να έχουν αντικειμενική και πλήρη άποψη ας επικοινωνήσουν μαζί μας για ότι θέμα τους απασχολεί είτε ακόμα και για παρουσία σε Γ.Σ. όταν επιθυμούν.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα κοινά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από τις διαφωνίες και που το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας φέρει αποκλειστική ευθύνη για το τέλμα των εργασιακών και την ανεπάρκεια του που προσπαθεί να καλύψει με ψεύδη και συκοφαντίες συνήθως δια τηλεφώνου και εκτός εργασιακών θεμάτων.
Τέλος να σημειωθεί ότι είμαστε σε επαφή με ΠΑΝΩ από 15 Σωματεία του κλάδου μας και με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Π.Σ. ΠΟΕΥΠΣ. ΕΑΠΣ ,ΠΑΣΩΠΥ, ΕΠΠΥΕ, ΕΠΑΥΠΣ, αλλά και τις Αστυνομίας για επίλυση εργασιακών θεμάτων μας.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο-                               -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαντώνης Κωνσταντίνος                   Καρπούζης Φραγκίσκος
Τηλ.: 6977.522747