Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΠΥΣΥΠ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

png.Μέγαρα: 06/06/2014 Προς: Σωματείο Π.Π.Υ&Συμβ/χων
Αρ. Πρωτ: 184 Ανατολ. Μακεδονίας &Θράκης

Κοιν/ση: Σωματεία Μέλη
Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφο»
Σχετ: « 54/24-05-2014 έγγραφό σας»
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας ενημερώνουμε:
1) Σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας μας, άρθρο 4 παρ.2 «Μέλη της Ομοσπονδίας γίνονται τα Σωματεία της Χώρας, τα οποία περιλαμβάνουν στη δύναμή τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης καθώς και Πυροσβέστες απασχολούμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου». Όπως γνωρίζετε και προκύπτει από την διάταξη αυτή του καταστατικού, ένα Σωματείο για να ενταχθεί στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ, δεν υποχρεούται να εκπροσωπεί από κοινού Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
2) Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4 του καταστατικού «Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εγκρίνει ή απορρίπτει την αίτηση και την απόφασή της τη γνωστοποιεί με έγγραφο στο ενδιαφερόμενο Σωματείο το αργότερο μέσα σε ένα (1) μήνα από την υποβολή της αίτησης, άλλως μετά την παρέλευσή του, αυτή θεωρείται αυτοδικαίως εγκριθείσα από το χρόνο της υποβολής της. Η απόρριψη της αίτησης πρέπει να είναι αιτιολογημένη. Το Σωματείο του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε, μπορεί να προσφύγει στο αμέσως επόμενο τακτικό ή έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, όπου και θα αποφασιστεί τελεσιδίκως η εγγραφή ή μη του Σωματείου.» Όπως γνωρίζεται ιδίοις σώματι, αφού στην σύνθεση του Δ.Σ της ομοσπονδίας συμμετέχει και ο πρόεδρος του σωματείου σας, οι παραπάνω διαδικασίες ακολουθούνται αυστηρά και απαράβατα σε κάθε περίπτωση που αιτηθεί σωματείο να ενταχθεί στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας.
3) Όσον αφορά τα σωματεία με αμιγώς Π.Π.Υ που υπάρχουν στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας, είναι σωματεία που προϋπήρχαν στην ΠΟΠΥΣΥΠ και με αποφάσεις των Γεν.Συνελεύσεων τους αποφάσισαν να λειτουργούν κατά αυτό τον τρόπο, πλην αυτών της Ζακύνθου και Κεφαλονιάς-Ιθάκης, τα οποία όπως γνωρίζεται (στην σύνθεση του Δ.Σ της ΠΟΠΥΣΥΠ συμμετείχε και συμμετέχει εκπρόσωπος του σωματείου σας), εντάχθηκαν στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ στην συνεδρίαση του 18-01-2014.Πέραν αυτών κανένα άλλο σωματείο δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρων με αίτημα του για να ενταχθεί στην δύναμη της ομοσπονδίας μας.
4) Όσοι συνάδελφοι επικοινώνησαν με την ομοσπονδία μας και εξέφρασαν την επιθυμία τους να εκπροσωπηθούν μέσω σωματείου μέλους της, με άμεσες ενέργειες μας το ζήτημα διευθετήθηκε και εντάχθηκαν στην δύναμη μας. Παρακαλούμαι ενημερώσετε μας εγκαίρως για τις περιπτώσεις των συναδέλφων που γνωρίζεται ότι επιθυμούν να εκπροσωπηθούν μέσω σωματείου της ομοσπονδίας μας, όπως μνημονεύεται στην επιστολή σας, ώστε να παρέμβουμε για άμεση διευθέτηση του θέματος.
5) Τέλος, σας γνωρίζουμε, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με κάθε νόμιμο μέσον από την Ομοσπονδία μας, προκειμένου να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα, τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των σωματείων μελών της, με απώτερο σκοπό την πλήρη εργασιακή μας αποκατάσταση.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία!
Για το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Ο Γ. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Βασίλειος