Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΠΥΣΥΠ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για την «καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας »

Μέγαρα:20/06/2014
Αρ.Πρώτ:208
ΠΡΟΣ:
1) Υπ.Προ.Πο 2)Υπ.Εργασίας&Κοινωνικής Ασφάλισης 3)Υφ.Εργασίας&Κοινωνικής Ασφάλισης
4)Περιφερειάρχη Π.Υ.Ι.Ν
Κοιν/ση:
1)Βουλευτές Ν. Κέρκυρας 2)Γεν.Γραμ.Πολ.Προστασίας
3) Αρχηγό Π.Σ
4)Υπαρχηγό Π.Σ κ.Αφάλη Χαράλαμπο
5) Γ.Σ.Ε.Ε
6) Ε.Υ.Π.Σ Κέρκυρας
ΘΕΜΑ: «καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας ».
Κύριε περιφερειάρχη,
Παρά το υπ.αριθ. 404/13-06-2014 έγγραφο του Σωματείου Πυροσβεστών Κέρκυρας, στο οποίο αναφέρεται η καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας των συναδέλφων, εσείς, όχι μόνο δεν αποκαταστήσατε το πρόβλημα αλλά προχωρήσατε για τους Π.Π.Υ στην επιβολή εφαρμογής ωραρίου εργασίας 12.00’-19.30’ που αποτελεί «παγκόσμια» αποκλειστικότητα.
Βάση ποιάς νομοθεσίας – διαταγής προβαίνετε στις παραπάνω ενέργειες;
Η όλη στάση σας μέχρι και σήμερα που είστε περιφερειάρχης, δείχνει, κατά την γνώμη μας μια εμπάθεια στο θεσμό του εποχικού και ΠΠΥ πυροσβέστη που εφάπτεται των ορίων του ρατσισμού.
Όπως γνωρίζετε οι πενταετείς- συμβασιούχοι Πυροσβέστες έχουν επαινεθεί για την εργασιακή τους αρτιότητα και προσφορά και μάλιστα με μισθούς της τάξης του 1/3 του δικού σας.
Επίσης όλα αυτά, δημιουργούνται σε εποχή μεγάλης εργασιακής και κοινωνικής πίεσης, γεγονός που επιβάλλει να προσπαθούμε όλοι καθημερινά για τη δημιουργία συνθηκών εργασιακής ομαλότητας και γαλήνης ώστε να εκτελούμε απερίσπαστα – όπως πάντα- το καθήκον μας.
Πιστεύοντας στην αλλαγή της στάσης σας, θα σας προτείναμε να μην εφαρμόσετε ξανά μεθόδους που δημιουργούν εργασιακή αναταραχή και ανισότητα.
Σε κάθε άλλη περίπτωση επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας.
Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Α.

Ο Γεν.Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Β.