Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Προς σωματεία τα οποία επιθυμούν να ενταχθούν ως μέλη στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ

Μέγαρα:20/06/2014
Αρ.Πρώτ:207
Προς: Πάσα ενδιαφερόμενο Σωματείο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τα σωματεία τα οποία επιθυμούν να ενταχθούν ως μέλη στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ, να υποβάλουν τα παρακάτω προβλεπόμενα από το Άρθρο 4 του καταστατικού δικαιολογητικά:
Άρθρο 4ο
1. Μέλη της Ομοσπονδίας γίνονται τα Σωματεία της Χώρας, τα οποία περιλαμβάνουν στη δύναμή τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης καθώς και πυροσβέστες απασχολούμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Απαγορεύεται η εγγραφή περισσοτέρων του ενός Σωματείων εφ’ όσον προέρχεται από την ίδια πόλη.
2. Για την εγγραφή Σωματείου στη δύναμη της Ομοσπονδίας απαιτείται απόφαση της Διοικήσεως της, η οποία εκδίδεται μετά την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:
Α) Έγγραφη αίτηση, η οποία να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των εγγεγραμμένων στο Μητρώο του Σωματείου φυσικών μελών.
Β) Ονομαστικό πίνακα των προσώπων, τα οποία αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.
Γ) Επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος Καταστατικού τους.
Δ) Αντίγραφο αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, από την οποία να προκύπτει η βούληση των φυσικών μελών για την εγγραφή του Σωματείου στη δύναμη της Ομοσπονδίας.
Ε) Καταβολή του δικαιώματος εγγραφής, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της αποφάσεως της Διοικήσεως για την έγκριση εγγραφής του Σωματείου στη δύναμη της Ομοσπονδίας.
3. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εγκρίνει ή απορρίπτει την αίτηση και την απόφασή της τη γνωστοποιεί με έγγραφο στο ενδιαφερόμενο Σωματείο το αργότερο μέσα σε ένα (1) μήνα από την υποβολή της αίτησης, άλλως μετά την παρέλευσή του, αυτή θεωρείται αυτοδικαίως εγκριθείσα από το χρόνο της υποβολής της. Η απόρριψη της αίτησης πρέπει να είναι αιτιολογημένη. Το Σωματείο, του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε μπορεί να προσφύγει στο αμέσως επόμενο τακτικό ή έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, όπου και θα αποφασιστεί τελεσιδίκως η εγγραφή ή μη του Σωματείου.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!
Για το Δ.Σ της ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Α.

Ο Γεν.Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Β.