Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ενημέρωση μελών

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Γεωργακόπουλο, υπηρεσιακούς παράγοντες του Α.Π.Σ. και με τον Γ.Γ. Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Αθανάσιο Μπούρα καθώς και επικοινωνία με τον Γ.Γ. Πολ. Προστασίας κ. Γεωργιάδη και με το ΣτΕ.
  1. Για τους συναδέλφους συμβασιούχους έχει ξεμπερδέψει το θέμα με την Π.Υ.Σ. Αναμένουμε συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα του ΣτΕ για το Π.Δ. Ζητήσαμε από τον κ. Αρχηγό να προχωρήσει το Α.Π.Σ. μέχρι να ξεμπερδέψουμε από το ΣτΕ σε διαταγή για ιατρικές εξετάσεις των συμβασιούχων συναδέλφων ώστε να κερδίσουμε χρόνο. Εντός της εβδομάδας η ΠΟΠΥΣΥΠ θα ενημερώσει τους συναδέλφους τι διαδικασία θα ακολουθηθεί με τους γιατρούς γιατί το Α.Π.Σ. δεν μπορεί να βγάλει διαταγή αν δεν βγει το Π.Δ. Υπήρξε επικοινωνία του κ. Μπούρα με τον Πρόεδρο του ΣτΕ ώστε να επισπευτεί το σχέδιο Π.Δ. μέσα στην εβδομάδα. Δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος ότι θα κάνει ότι μπορεί.
  2. Θα γίνουν προσπάθειες να εξευρεθούν άλλα 2 εκ. ευρώ για υπερωρίες νυχτερινά κ.λ.π.
  3. Το Α.Π.Σ. δηλώνει αισιόδοξο για την χορήγηση των 150 €, για να γίνει όμως πρέπει να γίνει νέα ΚΥΑ και ειδικότητα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κινητικότητα, μόνο λόγια.
  4. Το Π.Δ. περί αδειών βρίσκεται και αυτό στο ΣτΕ.
  5. Για την διαταγή για τις 45 ημέρες κανονική άδεια δεν έχουμε ούτε από εκεί κάτι συγκεκριμένο. Στην ιστοσελίδα της ΠΟΠΥΣΥΠ έχει αναρτηθεί ο ΚΕΥΠΣ (κατηγορία «Μεταφόρτωση Εγγράφων») εκεί μέσα υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις όλου του προσωπικού του Π.Σ. ας λάβουν γνώση οι συνάδελφοι. Δείτε και σχετικό βίντεο με απαντήσεις Δένδια στη Βουλή στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη για εργασιακά θέματα στην ιστοσελίδα της ΠΟΠΥΣΥΠ.
  6. Για τα δικαστήρια περί αορίστου, έχουν επιδοθεί οι δικαστικές αποφάσεις στο Π.Σ. και αναμένουμε ενέργειες.
    280 συνάδελφοι έχουν επιδικαστεί και θα πάρουν 2.500 € έκαστος με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών προσωρινά εκτελεστέες.
    Έχουν ενημερωθεί τα Σωματεία Κεφαλονιάς, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Σερρών, Ηρακλείου, Πιερίας, Ημαθίας και οι συνάδελφοι από Θεσ/κη. Αναμένονται και άλλες αποφάσεις δικαστηρίων για τα 176 € και για μονιμότητα.
Ξεκίνησε ήδη η αντιπυρική και πάλι θα μείνουμε στα «θα» προκειμένου να πατήσουν πάνω μας. Εκκρεμούν από πέρυσι τα περί μονιμοποίησης, ομογενοποίησης είτε εξομοίωσης Π.Π.Υ. κ.λ.π. περί καθηκοντολόγιου, περί επιδόματος 150€, περί ωραρίων, περί αδειών, περί Μ.Α.Π. Όλα στο «θα»….