Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πυροσβεστικό Σώμα: Εκεί όπου ξεθάβονται και οι θαμμένες (ΕΔΕ)…

Τι σου είναι η καταραμένη φτώχεια… Τι σου είναι η ανάγκη… Τι σου κάνει η πίεση από την Τρόικα (εξωτερικού)…. 
Αυτές είναι οι «αβάστακτες» επισημάνσεις που προέκυψαν από το ρεπορτάζ μας. Γιατί τα θαύματα στο Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζονται… Δεν είναι μόνο το θαύμα του...
Πυροσβέστη που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ναι άπιστοι, σε διαθεσιμότητα.... λόγω του ότι κατηγορείται για την δολοφονία ενός άτυχου Πακιστανού, δεν είναι μόνο τα θαύματα των υποδίκων που προάγονται και όχι μόνο ήρθε τώρα και άλλο ένα θαύμα….

Ποιο; Αυτό που ανάγκασε τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του ΠΣ να ξεθάψει την ΕΔΕ για την ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ 10.000 ΛΙΤΡΩΝ βενζίνης από την Πυροσβεστική Ακαδημία και να ζητήσει την συνέχιση της, την ολοκλήρωση της, ας το βαφτίσουν όπως θέλουν…. Εμείς εδώ είχαμε αποκαλύψει στις 28 Νοεμβρίου 2012 (βλέπε εδώ) το θέμα, βλέπετε είμαστε πράγματι «το blog των αποκαλύψεων», ότι για δύο χρόνια τώρα και βάλε κάποιοι έχουν θάψει την ΕΔΕ. Και μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση είχαμε προειδοποιήσει τον κύριο Δένδια γιατί τον θεωρούσαμε ηθικό στοιχείο…

Αλλά προφανώς ο κύριος Δένδιας, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ή πάει με ρυθμούς χελώνας ή αν δεν έχει να κάνει το θέμα με την Χρυσή Αυγή λίγο τον νοιάζει. Λόγω λοιπόν της κατάστασης με τις απολύσεις στο Δημόσιο, με το θέμα των επίορκων, και τα παρόμοια, αναγκάστηκε να ζητήσει το αυτονόητο, να δει που βρίσκονται, τι έχει γίνει, σε όλες τις σοβαρές ΕΔΕ της τελευταίας πενταετίας…. Έτσι λοιπόν έγινε και το θαύμα το να ξεθαφτεί η υπόθεση κλοπής των καυσίμων από τον Διευθυντή Οικονομικού, που όχι μόνον έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά έπρεπε ήδη να είχαν καταλογιστεί και τα ποσά και οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να πληρώσουν για την ζημία του Δημοσίου… Μάλιστα μετά μπορεί να λάμβαναν οι αξιωματικοί αυτοί, αν εμπλέκονται αξιωματικοί, και ανώτατη, πολύ ανώτατη θέση!!!  Σε αυτό το ΠΣ όλα είναι πιθανά!

Δυστυχώς για την κατάσταση αυτή δεν ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ κανένας. Αυτά που συμβαίνουν στο Πυροσβεστικό Σώμα με τα όσα έχουμε αποκαλύψει είναι απίστευτα. Όλα αυτά είναι ντροπή για τους μάχιμους πυροσβέστες που, με την ίδια τους την ζωή πολλές φορές, σώζουν την αξιοπρέπεια του Σώματος, αυτή που την καταρρακώνουν κάποιοι άλλοι… Τι κρίμα….