Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Έργα και ημέρες του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του Αρχηγού του Π.Σ.

Αριθ. Πρωτ : 2120                                                                Αθήνα: 03.03.2017
Αρ. Σελίδων : 3
                                                                                                                    Προς :
                                                                                                     Πρωθυπουργό της Ελλάδος
                                                                                                      Αξιότιμο κύριο Αλέξιο Τσίπρα
                                                                                                                Κοινοποίηση
                                                                                                  1. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
                                                                                                          Κο Νικόλαο Τόσκα
                                                                                                        2. Ελληνικό Κοινοβούλιο
                                                                                                                3. Μ.Μ.Ε.
Θέμα: «Έργα και ημέρες του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του Αρχηγού του Π.Σ. »
    Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
    γνωρίζετε πολύ καλά την ΄΄ γνωστή καραμέλα ΄΄ ότι όταν πολιτικά ΄΄ στραβώσει ΄΄ κάτι ΠΑΝΤΑ φταίει η Ανώτατη Πολιτική Ηγεσία, που στέλνει εντολές από τις μαύρες τρύπες του διαστήματος, ενώ οι καλά καμουφλαρισμένοι καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες στο ΄΄ αγγελικά πλασμένο ΄΄ περιβάλλον της Διοίκησης είναι πάντα ΄΄άμοιροι ΄΄ ευθυνών, ότι πάντα για όλα φταίει ο κακός μας ο καιρός.
   Αυτά διαπιστώσαμε χθες στις συναντήσεις, που είχαν οι αντιπροσωπίες μας με τους Καπάκη και Καπέλιο κατά την διάρκεια της πανελλήνιας διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών φορέων, που συγκροτούν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.).
   Στην συνάντηση με τον Καπάκη διαδραματίστηκαν τα εξής τραγελαφικά : Στην ερώτηση για το ποιός ευθύνεται αφού δεν μονιμοποιήθηκαν οι 2100 περίπου συνάδελφοι και συναδέλφισσες στην ώρα τους μας είπε περίπου τα εξής:
   Α) Προσληφθήκαμε Πενταετείς πυροσβέστες με ΄΄ αμφισβητούμενες΄΄ διαδικασίες..... Στην επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε, ότι δηλαδή προσληφθήκαμε με ΑΣΕΠ και κανένας άλλος διαγωνισμός στο δημόσιο δεν πέρασε από τέτοιο κόσκινο και δεν δέχτηκε τόση λάσπη, μετά το άλλαξε!!! Ξανάγινε νόμιμη η πρόσληψη μας ως Πενταετείς Πυροσβέστες.
    Β) Μας είπε ότι ένα (1) χρόνο έκανε το ανθρωπίνως δυνατόν για την πραγματοποίηση της μονιμοποίησης !!!! Στην αρχή μας είπε ότι υπήρχαν νομικά κενά !!!! Μετά την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε, ότι ο Ν 3938/2011 είναι σαφής και σε ερώτηση μας γιατί δεν ολοκληρώθηκε η σχετική αλληλογραφία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ούτως ώστε να προκύψει η ανάλογη ΠΥΣ και να μην υπάρξει εμπλοκή στην μονιμοποίηση στο Πυροσβεστικό Σώμα από την μνημονιακή δέσμευση (όπως πχ η πρόσφατη μονιμοποίηση ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία ,κα ) τα ΄΄ ΝΟΜΙΚΑ ΚΕΝΑ ΄΄ εξαφανίστηκαν και οι φταίχτες είναι ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Αρχηγός του Π.Σ. και οι θεσμοί.
    Γ) Για την τροπολογία είπε ότι δεν ήταν αυτή που ήξερε ( ποτέ δεν μας είπε ποιά ήξερε) και ότι άλλαξε προς το χειρότερο κατά την ψήφιση της από πολύ υψηλά ιστάμενα κλιμάκια αλλά είπε << να μην στενοχωριέστε γιατί θα είστε ΄΄σαν μόνιμοι΄΄ με τις ίδιες οικονομικές απολαβές του μόνιμου προσωπικού του Π.Σ. και σύντομα θα μονιμοποιηθείτε !!!!>> Μετά την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε μας είπε ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ότι είμαστε ενταγμένοι στο νομικό καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου και ότι η υπερεργασία των ΄΄ σαν μόνιμων ΄΄ συναδέλφων και συναδελφισσών θα καθορίζεται από τα στενά όρια του νόμου 4354/2015 !!!!!! Νόμιζε ότι είμαστε ενταγμένοι στο ειδικό μισθολόγιο !!!! Το πιο φοβερό από όλα είναι ότι προκάλεσε σε όποιον το επιθυμεί να διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες από την μεριά του για την μη μονιμοποίηση !!!
    Σχεδόν μια από τα ίδια είχαμε και στην συνάντηση με τον Καπέλιο, εφησυχασμοί, χαμόγελα, χτυπήματα στις πλάτες, ηρεμήστε, είμαστε συνάδελφοι, το Πυροσβεστικό Σώμα είναι το σπίτι μας, δεν μιλάμε εδώ πολιτικά, άλλοι φταίνε από πολύ ψηλά, εμείς εδώ και ένα χρόνο τα κάναμε όλα καλά και νόμιμα αλλά δεν τα καταφέραμε να μονιμοποιηθείτε, είστε σχεδόν μόνιμοι, σύντομα θα μονιμοποιηθείτε, είστε τυχεροί, που έχετε αυτή την δουλίτσα....
    Κοντολογίς μας είπε να αποδεχτούμε σαν τους φουκαράδες αυτό το μίζερο και ασταθές εργασιακό καθεστώς της ΄΄ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΄΄ στο Π.Σ., που προέκυψε από την ΄΄ νομιμοποίηση ΄΄ της θεσμικής εκτροπής που καταστρατήγησε τον Νόμο 3938/2011. Στην επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν γνωρίζει πως θα εργαστούν σε 24 βάση, όπως εργάζεται το μόνιμο προσωπικό, οι 2100 συνάδελφοι και συναδέλφισσες του ΄΄ ειδικού καθεστώτος ΄΄ αφού το τείχος του ενιαίου μισθολογίου και του Ν. 4354/2015 είναι αδύνατον να υπερπηδηθεί με Υπουργικές Αποφάσεις.
   Εύλογα λοιπόν ΄΄οσμιζόμεθα΄΄ εργασιακό μεσαίωνα στο Πυροσβεστικό Σώμα για τους ΄΄ σαν μόνιμους ΄΄ συναδέλφους και συναδέλφισσες μας, που θα κληθούν σε λίγο να τα κάνουν όλα φτηνά και καλά αφού πρώτα υποστούν ΄΄λοβεκτομή΄΄ και ξεχάσουν πόσο αχάριστα και βάναυσα τους εξευτέλισαν και καταστρατήγησαν τα νόμιμα δικαιώματα τους . Στην ερώτηση για το έωλο καθεστώς της κανονικής άδειας ή ρεπό, που χορηγήθηκε στους συναδέλφους και συναδέλφισσες μας πριν την επαναπρόσληψη τους και πως θα ρυθμιστεί αυτή η εκκρεμότητα απάντησε με μισόλογα .Για τις μεταθέσεις τα ίδια.
      Κύριε Πρωθυπουργέ,
    δεν θα σας κουράσουμε άλλο , ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ!!! Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι αδύνατον αυτές τις ώρες να συνεργαστούμε με αυτούς τους συνεργάτες σας και μάλιστα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.
     ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.
     ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΄΄ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ΄΄.
    ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2100 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΙΣ 10-02-2017.
    Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας για το καλό της Πατρίδας και του Πυροσβεστικού Σώματος και να μονιμοποιήσετε άμεσα τους 2100 συναδέλφους και συναδέλφισσες που το δικαιούνται.
                                                   Με τιμή
                                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                  Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                 Τηλ: 6976911880