Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

«Μπούμερανγκ» για τους ενστόλους η απόφαση ΣτΕ: Ερχονται μειώσεις αντί για αυξήσεις

«Ενιαίο» μισθολόγιο για όλους μέχρι να καλυφθούν έως 1,1 δισ. ευρώ


Η απόφαση ίσως τελικά ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερες ανατροπές στο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, κάτι που έχει ήδη ζητήσει η Τρόικα

«Μπούμερανγκ» για τους στρατιωτικούς ή και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να αποδειχθεί τελικά η απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνει αντισυνταγματικές και άκυρες τις μειώσεις μισθών των ενστόλων. Η συζήτηση αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» για την Τρόικα που έχει ήδη ασκήσει πιέσεις για να ισχύσουν μεγαλύτερες ανατροπές στο ειδικό μισθολόγιο των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.


Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται ευθέως και με περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων. Ήδη αυτές έχουν υποστεί μειώσεις έως 25% λόγω της μείωσης των μισθών των εν ενεργεία υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, καθώς υπάρχει οργανική σύνδεση μεταξύ συντάξεων και μισθών κάθε βαθμίδος. Για παράδειγμα, ο συνταξιούχος που φέρει τον βαθμό του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ από 2.500 ευρώ, έχει κατέβει στα 1.700 ευρώ.


Αποσπασματα Αρθρου. πρωτοθεμα.

Διαβαστε ολο το Αρθρο ΕΔΩ