Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση Σωματείου Δυτικής Μακεδονίας



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ - ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Σ.Σ.Π.Π.Δ.Μ.
ΕΔΡΑ : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Δ/ΝΣΗ : Ν. ΠΛΑΚΟΠΙΤΗ & ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4
Τ.Κ. 50100 ΚΟΖΑΝΗ Τ. Θ. 76 FAX: 2461099998
E-mail: sspdm@hotmail.com ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 2551/16-10-2008)
Κοζάνη 3 Νοεμβρίου 2013
Προς: κ. Αρχηγό Π.Σ.
Κοιν:
1. κ. Δένδια Νικόλαο
Υπουργό Δημόσιας Τάξης
& Προ.Πο.
2. κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο
Γεν. Γραμματέα
Πολιτικής Προστασίας
Αρ. Πρωτ. 037
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Στις 17 Ιουνίου 2013 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την απόφαση 1023/2013, με την οποία δικαιώθηκαν οκτώ (8) συνάδελφοι από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Σε συνέχεια αυτής, στις 29 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών η συζήτηση της προσωρινής διαταγής αναστολής της προσωρινής εκτέλεσης της ως άνω απόφασης. Την αίτηση αυτή την κατέθεσε δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για λογαριασμό του Αρχηγείου- Ελληνικού Δημοσίου. Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι παρευρέθηκε και προσπάθησε να παρέμβει εν μέσω συνεδρίασης εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, τον οποίο η Πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν επέτρεψε να καταθέσει. Ο εν λόγω Αξιωματικός είχε καταθέσει και στο προηγούμενο δικαστήριο διάφορα άκυρα πράματα, από όσο γνωρίζουμε από τα πρακτικά της κατάθεσης.
Κ. Αρχηγέ παρακαλούμε να ελέγξετε το τι ειπώθηκε και στις δύο συνεδριάσεις του δικαστηρίου και κατά πόσο η θέση του Αξιωματικού εμπίπτει με τη θέση του Αρχηγείου καθώς αυτό που εκτίθεται είναι το Πυροσβεστικό Σώμα.
Τα παραπάνω αναγκαστήκαμε να τα γράψουμε καθότι εκκρεμεί και νέο δικαστήριο που θα κρίνει κατά πόσο θα γυρίσουν τελικώς οι οκτώ (8) συνάδελφοι μας στην εργασία τους και συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου.
Κ. Αρχηγέ. δεν δύναται να αναγνωρίζεται από την Πολιτική ηγεσία ο αγώνας και η προσφορά των συμβασιούχων Πυροσβεστών και ενώπιων του δικαστηρίου να αμφισβητούνται αυτά και να μηδενίζεται το έργο των συμβασιούχων Πυροσβεστών που μετρά είκοσι δύο (22) νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
                                 -Ο-                                                    -Ο-
                           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΖΑΝΤΣΙΔΗΣ                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ